Sezaryen ve koca göbek üstüne gitmeyen kilolar:((

Sevdalinka00

B:72 güncel: 55.9 hedef:55
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2015
3.802
4.918
133
37
Merhaba arkadaşlar.Çok klasik bir konu ama benim derdim de bu.32 yaşındayım mart ayında doğum yaptım.Kilo vermek yerine 6 kilo aldım üstüne..72 kiloyum .
Vaktinde kilo almak için diyetisyene gitmiştim.Bebeğim 4 aylık şu an diyet yapamıyorum.Emzirmek de işe yaramıyor ..Geçen ay kardeşimin düğünü vardı her gören ne olmuş sana ne çok kilo almışsın deyip durdu...Hatta bir kez de demeyip dalga geçercesine tekrar ettiler.Hamile misin diye soran da oldu..Oğlum da anne evin en güçlüsü sensin dedi neden diye sorduğumda şişko olduğumu söyledi..
Eylülde iş başlıyor ve giyecek kıyafet yok almak durumundayım..

4 ay önce doğum yapmış kadının kilosuyla ilgili yorum yapan hatta hamile misin diye soran insanlar densizdir, halden anlamak gerekir , doğum yapalı çok olmamış daha.

Ben doğumdan 3 ay sonra diyetisyene gittim, zaten emzirmenizi dikkate alarak beslenme listesi hazırlıyor diyetisyenler, sizde deneyebilirsiniz o yüzden.

Diğer türlü, şuan ki beslenme şeklinizdeki sorunları siz bilirsiniz, akşam belli bir saatten sonra yememek, hamur isi, yiyorsanız abur cuburu kesmekte size birkaç kilo verdirirr başlangıç için. Ve vakit bulabilirseniz evde de olsa spor yapmaya çalışın, doğumdan sonra sporla ancak toparlıyor vücut kendini.

En güzeli, en temizi diyetisyen.
Güzelce sana uygun listeni verir, ona göre devam edersin hatta emzirdiğin için daha hızlı bile verebilirsin.
Sütü azaltır mı acaba ?hasta olduğumda az yedim süt de buna paralel olarak azaldı..ama diyetisyen gerekli haklısın .

Bu kilo ve beden olayını turkiyede kadınların bu kadar neden kafaya taktığını bir türlü anlamıyorum anlamayacağım.
Canım haklısın ama affedersin orana burana dokunup maaşallah bu ne böyle deseler kafaya takarsın..keşke şaka diye laf vurmasalar da ben de takmadan..

Canım haklısın ama affedersin orana burana dokunup maaşallah bu ne böyle deseler kafaya takarsın..keşke şaka diye laf vurmasalar da ben de takmadan..
Dokunamazlar , bence kilo yerine kişisel sınırlar ile ilgili çalışın.

Sütü azaltır mı acaba ?hasta olduğumda az yedim süt de buna paralel olarak azaldı..ama diyetisyen gerekli haklısın .

O yüzden diyetisyen yardımı diyorum.
Onlar size uygun hazırlıyorlar listeleri, sütünüz için bol bol su için çocuk doktorumun bana tek dediği şey su içti :)

Ah ah seni çok iyi anlıyorum ne yazık ki:) Hayatım boyunca hiç yeme içmeme dikkat etmedim gayet de iyi yerim ama hamilelige kadar hep normal ya da zayıf denilecek kilodaydım. 55 le hamile kaldım doğuma 80 le girdim. Sonrasında da bir ara verdim kendiliğinden ama yine kilo aldım. Metabolizma artık belli bir yaştan sonra egzersiz istiyor diyet istiyor bunu anladım ama yapamıyorum:) alışveriş yapasım gelmiyor yakıştıramıyorum. Bir yere gidilecek kıyafet bulamıyorum. Diyetisyen emzirmeye uygun bir liste verebilir size bir de egzersizle kurtulursunuz kilolardan inşallah. Ben yapamadım tabi dediklerimi umarım siz yaparsınız:)

Canım diyetisyene gideceğim çok üstüme geldiler bem hep zayıftım..şu an aklım hep yemekte.işe başlayınca belki azalır kilolar 6 aydır evdeyim.mesajın iyi geldi çok sağol.

Ahhh ahhh sezeryan ve kalan göbek... Bende 2 sene önce sezeryan ile doğum yaptım tam 99 kilo olarak sonra kızımın sağlık sorunları lahusa depresyonlari diyerek iyice saldım kendimi ve sürekli kilo aldigimi farkettim. Bende genelde hep balık etli olmusumdur ama baktım durum balinaliğa doğru gidiyor. Ve kızımla parka gittiğimizde kızımın arkasından koşarken nefes nefese kalıyorum. Sonra burda bir konu açmıştım neden basaramiyorum diye burda ki bayanlar bana okadar destek oldu ki şimdi yediklerime çok dikkat ediyorum 3 ayda 94 kilodan 86 kiloya düştüm hala devam ediyorum bu 3 ay zarfında 1 kere kabak detoksu yaptım cidden faydasını gördüm evde YouTube dan bakıp egzersiz yapıyorum fiziksel olarak ta etkisini gördüm sanırım insanın birşeyi istemesi ve iradeli olması gerekiyor. (Not. Ben bebeğimi emzirmiyorum canım)

Boğazımı tutmalıyım.yemezsem süt azalır bebek doymaz diye endişe ediyorum ..20 kilo aldım hamile iken 4 kilo çocuk gerisi hoop göbek basen..üniversite 3 te iken 44 kilo idim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…