Sezaryenle dogum yapanlar

Kendi tecrübeli anlatayım size...
yaklaşık 10 gün önce epidural & spinal sezeryan oldum. Bele takılan şey sadece bir anlık iğne batışıydı. Gayet sorunsuz bir şey. Bu anestezi işlemi sonrasında bir iğne batırıp hissedip hissetmedik ine bakıyorlar. Hiç bişey hissetmedim. Ameliyat başladı. Bebeğin çıkması bana çok uzun geldi. Herkes çok kısa olduğunu söylüyor. Bebeği hemen gösterdiler. Sonrasında temizleyip yanıma koydular. Harika bişey . Kelimelerle anlatılmaz. Sonraki aşamalarda acı değil ama çok fazla hareket hissettim.ve bu beni çok rahatsız etti, gerdi. Hatta farkında olduğumdanda kötüymüşüm. Doktor 3 tane iğne extra yaptığını söyledi. Sakinleştirici vs.. Kısacası bebek gittikten sonra uyutmuşlar beni. Odaya çıkarken kendime geldim . Kıpırdamadığım sürece ağrım yoktu. Hareket ettikçe oluyordu. Yaklaşık 24 saat epidural verilmeye devam etti. O yüzden genel olup epidural olmayanlar nasıl dayanıyorlar hiç bilmiyorum. Ameliyatın ertesi sabahı yürüme gerekiyordu. Hemşire hem ağrı kesici yaptı hemde epidural ilacını verdi. Etki etmesi için bekledik bile. Ama ilk ayağa kalkış bir felaketti. Hayatımda hissettiğim en yüksek fiziksel acıydı . Hemşire alışkın olacakki defalarca "sakın kendini bırakma" diye tekrar etti. Hayatımda jiç bayılmamış ben neredeyse bayılacaktım. Tek bi adım atması bile çok acı vericiydi. Ertesi gün eve gitmek için yürüyebileceğime hiç ihtimal veremedim. Ama sonraki her kalkışım daha kolay oldu. Hiç ihtimal vermediğim halde akşamına hastanenin içinde gezebildim bile. Ertesi gün kızımı kucağıma alıp çıktım. Yaram bantlıydı banyo yaptım. 4.gün doltorum kontrolde bantı çıkardı ve o zamandan beri yaram açık. Yinede rahatsız etmiyor.. İlk günler oturup kalkmak eğilmek zordu. Ama abartılıcak kadar değil. 5 6 gün sonra evi süpürecek kadar iyiyim. Hatta doktorun verdiği ağrı kesici bile 1 haftadan sonra içmedim.
Kısaca benimki 3 bilemedim 4 gün sıkıntılıydı. 1 haftada tam olarak iyiyim.
Ayrıca benim epidural sonucu olarak hiç baş yada Belim ağrımadı. Sadece sağ omzuma çok şiddetli ve lokal bir ağrı giriyordu jastanedeyken.onunda sebebi gazmış. Ameliyat etkisi olan gaz oraya vuruyormuş. Ağrı kesicilere o da geçti. Hareket ve yürüyüşe iyi geliyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…