Sezaryenle dogum yapanlar

Anladım,sezeryan da olsa rahat bir doğum olur umarım. Babasıyla ayrıldınız mı yoksa şehir dışında falan mı?
Baba olmayi istemiyomus biraz zor oldu evlenmemiz ailelerimizi karsimiza aldik haliyle aileme gidemiyorum sadece annem biliyo bu durumu o da anca doguma dogru gelebilicek yani hersey altustken bianda normal dogum diyemem 30. Haftam ama cok gucsuzum haliyle herseyden korkuyorum o yuzden sordum bu soruyu ameliyat tabiki kolay bisey olmasini beklemiyorum ama dayanilmicak gibi mi o agrilar o beni urkutuyo cunku heyecan yaparsam genel yapicaz dicek doktor haliyle o ilk agri beni korkutuyo yoksa hastaneden ciktiktan sonra acinin hafifledigini biliyorum

Acilmamasi sans olmus peki genel anesteziden sonrasi nasildi ilk gun

ağrılarım vardı ama dayanılmayacak şekilde deildi ... zamanla azaldı ilk günler tabiki zordu bebeğimde emmedi beni sağarak içirdim belki bundan zorlanmıştım...

ağrılarım vardı ama dayanılmayacak şekilde deildi ... zamanla azaldı ilk günler tabiki zordu bebeğimde emmedi beni sağarak içirdim belki bundan zorlanmıştım...
Doktorumun cok iyi oldugunu soyluyolar bikac sezeryan yapan var kendisinde bugun tanisicam hayirlisiyla ama oyle sanssiz bi sene gecirdim ki ondan bu kadar korkuyorum sanki hersey benim basima gelicekmis gibi korkuyorum

Dogum sonrasi gercekten cok mu zor ? Kaç günde ayağa kalktınız birileri bilgilendirebilir mi acaba ?

Cnm bende genel anesteziyle oldum sadece uyanırken cok hafif bi agrım oldu dogal olarak baska da ne agrım oldu ne bise dikis yerim hic acimadi bu zamana kadar 5 ay oldu dogum yapalı doktorumdan cok memnundum bu da ònemli bence annem bile sasirdi hic agrın sızın olmadı hemen ayaklandın dedi gercekten de hic bise hissetmedim tabi herkes farklı umarim sende aynı olursun bence sezeryan abartildigi gibi kotü ve dayanılmaz agrisi olan bise degil

Doktorumun sezeryan yaptiklarindan biri ertesi gun agri kesiciye bile gerek duymadim dedi sanirim isinde gercekten iyi biride 3 ay oldu sadece ince bi cizgi var dedi civardaki en iyi doktor oldugunu duydum giden kimse sorun yasamamis normal dogum yanlisi ama sezeryan oluncada acil bile olsa geldigini duyfum bi de mrmnun olmayan bi kisi bile duymadim aslinda bu benim korkularimi azaltiyo biraz ama ameliyathane kismi en cok urkutucu olan sen hangi sehirde yaptin dogumunu

Dogum sonrasi gercekten cok mu zor ? Kaç günde ayağa kalktınız birileri bilgilendirebilir mi acaba ?
Canım bnde sezeryanla doğum yaptım spinal anestezi oldum doğumdan 3 gün sonra evimi temizledim elektrik süpürgesi açtım kişiden kişiye değişiyor ama tabiki ben genel anestezi alma derim çünkü çok daha zor oluyor sonrası

Ben o kadar cesur muyum bilmiyorum ki canim ameliyathaneye hic girmedim heyecan yapabilirim hemen uyutabilirse anestezi uzmani tabi bende epidurali tercih ederim ama bana cok heyecan yaparmisimda uyutmak zorunda kalirmisim gibi geliyo

Epidural olmadım ben spinal oldum eğer seçenek epidural olsa bende genel anestezi seçerdim epidurali kesinlikle önermiyorum.. Bnm görümcem epidural istedi sonra doğumhanede önce epidural sonrada dediğin gibi heyecandan dolayı komple uyutmuşlar hani içini karartmak gibi olmasın ama kız 2 hafta kendine gelemedi o daha zor oluyo yani ağır geliyo zaten yaşın küçükse genel anestezi pek önermezler spinalde her hastanede yok epiduralde riskli yani bilemedim ki hakkında hayırlısı olsun canım imş sağ sağlim bebişini kucağına alırsın.. Ben doğuma 8 de girdim 8:13 de bebeğim kucağımdaydı.yani sen ne oluyo napıyonuz derken bebiş kucakta oluyo.. Tabi de çok önemli.. Genel anestezide uyanmak biraz sıkıntılı

Spinaldede bi hafta boynunu kimildatamayan basi agriyan arkadaslarim var bu da ic karartici bi hafta kendine gelemediler genel olup agri pompasi istiyim ben en iyisi agrim fazla olursa dugmeye basarim hemsireyi beklemek zorunda kalmam ill gunu atlatirsam gerisi kolay zaten dikis konusunda

Ben hiç öyle şeyler yaşamadım bilemiycem canım ama 24 yaşındayım diye doktor genel anestezi önermedi bana bide ben bebeğimi ilk kendim görim istedim o yüzden spinal oldum

Herkesten bilgi istediğin için çok farklı hikayeler okuyacaksın canım...
Çünkü herkesin acı eşiği, bünyesi, direnci çok farklı..
Kimi çok memnunken kimi hiç değil..
Ben hiç memnun olmayanlar arasındayım...
O kadar deli gibi normal doğumu istiyordum ki bir türlü nasip olmadı...
Bir günboyunca çektim bekledim sancıyı ama rahmimde perde varmış sezaryen sırasında söyledi doktorum..
Olmadı yani..
Sonrasında baya bir ağrım oldu ağrı kesici vurana kadar..
Ayağa kalkma, gaz çıkarma, yürüme eziyetti...
En kötüsü de ne biliyor musun bebeğinle istediğin gibi asla ilgilenemedim..
Şu kadar söylim altını bile değiştiremedim 15 gün...
Sonra sonra normale dönebildim biraz..

Saat kuruyorduk 2 saatte bir emzireyim diye geceleri kendi uyanmazsa diye..
Bigün unutmuşuz yatarken zaten uyku ne ki..
12 gibi yattık gözümü bir açtım saat 5 olmuş.. Dedim Rabbim bebeğime kesin birşey oldu kalkmamış hiç öldü mü acaba dedim yüreğim gitti ama kalkıp da bakamadım kendim düşün o akdar çaresizdim ki annemi çapırdım anne bebeğime bak nolur uyanmamış saat 5 olmuş dedim..
Biri beni kaldırmasa kalkamıyordum çok acıyordu..
Şükür geçiyor ama sıkıntılı yani canım...

Doğum yaptın mı bilmiyorum ama benim sadece ilk gün zordu,sonrasında hiç bir şey olmadı.Herkesin durumu aynı olmaz ama burada kötü deneyimler de kolay deneyimler de okuyabilirsin. Bol bol dua et ve oluruna bırak canım

İlk bir hafta dikişlerim ağrıdı ama şimdi çok iyiyim 23 günlük olduk 14 aylik kızımda yeni yeni yürüyor onun peşinden koşmak zorundayım

Tabiki Rabb im nasil isterse oyle olur ama insan merak ediyo gendl anestezi mi oldunuz acaba

Size birsey soracagim tahminen kac gun sonra oturup kalkarken sorun yasamadiniz ?

merhaba sezaryen sonrasi ikinci hafta rahat oturup kalkarsin.
Insallah yaa ben cok kilo almadim aslinda o yuzden kiloyu dert etmiyorum gobek filan da kalirsa kalsin umrumda degil ama kilolular daha zor atlatiyomus o biraz beni rahatlatiyo ama sonucta hic ameliyat olmadim nasil bi fuygu bilmiyorum o dikise zaten alismak cok zor bide cok agir agrilar olursa nasil eve giderim bilmiyorum o kafami karistiriyo siz agri kesici kullandiniz mi hic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…