sezeryan dedi ama emin değilim :(

Sezeryancı olduğum için ben çok bişey diyemicem.
Tek diyeceğim sezeryandan korkmayın.

Neyse benden önce de yazan olmuş ben de yaşadıklarımı yazıyorum. Spinal anestezi ile sezeryan oldum.

- Sütüm hemen geldi bir kere bile bebeğime mama vermedik.
- Doğumdan yaklaşık 5 saat sonra ayağa kalktım ve sürekli yürüdüm.
- Doğumdan sonra sadece bir gece kaldım ve evime gittiğimde kendim tuvaletime gittim geldim.
- Karnın kalır dediler 3. ayda hayatımda yıllardır düşemediğim kiloya düştüm normalde göbeği olan bende göbek diye birşey kalmadı.
- Doğumdan sonra sadece iki kere ağrı kesici iğne vurdular bir daha hiçbir şekilde gerek duymadım.
- Sezeryansın çocuğun kesinlikle sarılık olur küvezde kalır dediler Rabbime şükürler olsun gayet sağlıklıydı.
- Yıllarca sezeryan kesiğinin acısını hissedersin dediler şuanda nerede diye sorsalar bakmadan (çok az iz var) yerini asla gösteremem.

Yani sen normal istiyorsan yine başka doktorlara git sor normal doğur ama sezeryan korkulacak birşey değil. Bünyeye göre değişiyor. Yani en güzel zamanlarını sezeryan doğum yapıcam diye kendine zehir etme.

Son düzenleme:
Mecburi olmadikca sezaryeni tercih edemem gibi geliyor, onca narkoz, kesikler, dikisler, sonrasinda cekilen agri.....
Niye adi ustunde "normal" olmasi gereken bir olayi ameliyata donustureyim ki? Tabiki extrem durumlar haric dedigim gibi mecbur kalirsam bebegimin sagligini tehlikeye atamam.. Ama her sey normal gidiyorsa bebegimi gozum acik, narkoz almadan olarak dogurmak isterim.

evet bebek doğum normal pozisyonda, dogum kanalına girmeden .normal doğum olmuyor .
kendinde anlarsın bebegin doğum kanalına inip inmediğini bebek kasık kısmına gelir daha aşağı olur
bilmiyorum anlatabildim bu durumda sezaryan dr dediği gibi bebeğini sağlıkla alman dileklerimlee

ne gerekiyorsa öyle olsun

ama sezeryan çok da berbat bir şey değil

eskiden gelişmemiş bu işler o nedenle daha zormuş biz de onları duyup ayyy çok kötü diyoruz

eve geldiğimde hiçbir sıkıntım yoktu bebeğime de baktım vs

sadece derin yataktan alamıyorsun o kadar

onu da zorda kalırsan alırsın da benim yardım edecek insanım vardı onlara aldırdım

yoksa bebeği kucakta tutmakta vs sorun yok

ama şimdiden ayy sezeryan olursa mahvolurum demeyin

hiçbir şey olmaz

bebek yorgun olmaz yapışır memişe

bu arada ben de normal demiştim esasen normal olmaması için de bir gerekçe yoktu

ama bebek tüp bebekti ve literatürde sezeryan gerekçelerinden biri

bebek kıymetli seni ya da onu riske atamam diyor doktor

bir de diyor ki sen hiç doğurmadın ama ben hep sezeryan yaptım

bu arada doktorun yanındaki diğer doktor normal doğurdu; bizimki de hemen gidip onu doğurtup gelmişti biz bir gün sıra beklerken

kendi eşi de normal doğurmuş vs vs

Ben de sanırım sezeryan doğumu onaylayanlardanim çünkü her türlü ağrı acı çekilecek.Normal doğumla doğum anında acı,ağrı çekiyosun,sezeryanla da doğum sonrasında çekiyosun..Ben sezeryanda çekeceğim acıyı tercih ederim,evet dikiş olayı zor, daha önce ameliyat olduğum için biliyorum ama normal doğum da kolay değil hele ki kişinin ağrı eşiği düşükse nasıl olur bilemiyorum.Herkes kendi tecrübelerinden yola çıkarak bilmiş bilmiş akıl vermiş ama hesaba katıyorlar mı herkesin vücudu farklı,kimisi dayanır kimisi dayanamaz ve bunun sonucunda doğum anında istenmeyen sonuçlar da gelişebilir.Bu yüzden yönlendirme yaparken dikkatli olunmalı..Doktor bişey diyorsa bir bildiği var öyle değil mi? Haa güvenmiyorsa bir kaç doktora daha görünür ona göre bir yol çizer..
Evde tüm gün kadın programları,evlilik programları izleyip sonra burada gelip doktordan daha çok biliyo edalariyla yorum yapanların yorumlarını dikkate almazsın umarım.
Sağlıklı doğumlar dilerim..

Sezeryan kolaylarına geliyor çünkü planlı doğum olacak..eğer gerçekten normal doğum istiyorsan başka doktordan daha fikir al

normal ameliyatı bilemem de sezeryan dikişinde bir şey yoktu

yani hastaneden çıkarken bir bant yapıştırdılar

duş vs al sorun değil dediler

bir hafta sonra da bantı kaldırdılar bitti gitti

dikişi almak vs de yok

benimki 5,5 yaşına o sürede de ilerlemiştir teknoloji

Bende aynı nedenle spinâl anestezi sezeryan doğum yaptım. Iyiki de yapmışım bi problem olmadı

Arkadasim 39 da dogurdu ve 3.800 yürüyüş yapin. Bende hamileyim bende korkuyorum nasil olck napicam diye ama normal dogum olsa sizin icin cok ii olue

Bebek rahatsa sen de iyiysen bekleyebilirsin , ben 39+4 sezeryan oldum . Hiç gelmeye niyet yoktu ve kemiklerim aşağıdaydı , çatı muayenesinde bile çok rahat hissetim o kemikleri , bi de şu var Bebek ağırlığı aynı çıkmıyor

Ayrıca sezeryan da çok kötü bişey değil, yok soğukta sızlar ağrır falan derler , benim 1 aydan sonra minnacık sızı bile olmadı . İlk 2 gün zordu yatağa yatıp kalkarken bi de gülerken Sonrası çok az , oğlum 4. Gün sarılık oldu küveze girdi onun yanında yattım kalktım iyiydim yani

Oncelikle hangusi olursa olsun hwyirlisi olsun
bikere bu hwstane ozelse muhtemelen normql olsa dahi sezeryan der
yengemi 3ozel hast gezdirdik acil sezeryan dedi zeynepkamil ikigun yatirip normal dogurrtu
okadar hikaye varki yazyaz bitmez
kiloduna gelince 4.500kilo dogsn bebekler biliyorum
sahsen ben bir normal bir sexeryan tatmus insanim sezeryan nalet bisey
hee zorunluysa bisry diyemem aa benim ikinci4.500 sezeryanla aldilat oysa arkadaslar catir catir dogurmus valla sen bilirsin ama baska dr bak

Ben önce sezeryanı sonrada normal doğumu yaşadım.
normal doğumla bebeğim nerdeyse 4 kilo doğdu. Kanalada tam oturmamıştı gece 12.30 da sancı başladı ertesi gece 12.30 da kucağıma aldım.
Başka bir doktorada gidip fikir almalısınız.
Ayrıca yurt dışında yaşıyorum buradaki doktorlar çatı darlığı bilmem ne diye bişi yok diyorlar bilmiyorum artık

Cünkü sezeryan bir dogum sekli degil, amelyattir. Sezeryan sadece bir tibbi gerekli nedeni var ise olmali. Mesela normal dogumda vajinadan geciyor diye baze gerekli bakterileri aliyor bir bebek. Ve bu gibi nice iyi taraflari vardir normal dogumun.

Ve bebek icinde zor, düsün orda öylece anne karnindayken birden bir el gelip seni o yerden aliyor. Yani dogal bir durum degil ve ne yazikki bu Bircok doktorun umrunda degil. Sirf para icin sezeryan yapiyorlar.

Şeker testi yaptırmış mıydın?

Simdi bi sprey sıkıp yolluyolar :)

Aynı bnm yaşadığım durumu yasamissin kafan karışmış ama hiç gerek yok bence değmez cunki katien aklını karistirmalarina izin verme doktoruna guveniyorsan doktorunu dinle ben üzücü bi olay yaşadım 6. 5 ay once doktorum sezeryan önermişti bende normal istiyordum ve herşeyim normal olduğu için bir kac gün daha beklemek istedim ve iki gün sonra Y awrumu kaybettim kaka yenmesi dendi kalbi durmuş yawrumun benim bebeğim de iriydi

Aslanlar gibi epi sezeryan doğurdum. Normal doğumu sonuna kadar destekleyen ama eşi korkuyor doğum seçeneği kadının hakkı diye iki çocuğunuda sezeryanla doğurtan bir harika doktor doğumumu yaptırdı çok kötü bir şey olsa yaptrmaZ herhalde kendi karısına değil mi?.

Ama bende zorunlu sezeryandım 39 da idim değil çatı kontrolü olmak dr un parmağının ucu bile giremedi, bekleyelim daha dedi ama olmadı çocuk kanalda değildi ve sezeryan esnasında iki kişi karnıma basıp dr öyle çıkardı meğerse kemiğe dayamış kuzum kendini. Ve altı ayına kadar kendini beşiğin en dip köşesine ittirip kafasını tahtalara sıkıştırıyordu çocuk doktoruna sordum senin karnında kendini kemiğe sıkıştırmıştır dedi :)

o bizim TURKiyedeki hatunlara ozel bi durum
havasindan mi suyundanmi bilinmez kemikleri dar oluyor Tr deki kadinlarin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…