evet bebek doğum normal pozisyonda, dogum kanalına girmeden .normal doğum olmuyor .38 haftalik gebeyim bugün kontrole gittim ve doktor çatımın dar olduğunu ve çocuğun 3.650 gram olmuş ve hala kanala bile girmemis başka seçeneğin olmadığını söyledi sizce napmaliyim başka hastaneye de gitsem mi 3650 38+0 cidden zor mu olur doğum
Ben de sanırım sezeryan doğumu onaylayanlardanim çünkü her türlü ağrı acı çekilecek.Normal doğumla doğum anında acı,ağrı çekiyosun,sezeryanla da doğum sonrasında çekiyosun..Ben sezeryanda çekeceğim acıyı tercih ederim,evet dikiş olayı zor, daha önce ameliyat olduğum için biliyorum ama normal doğum da kolay değil hele ki kişinin ağrı eşiği düşükse nasıl olur bilemiyorum.Herkes kendi tecrübelerinden yola çıkarak bilmiş bilmiş akıl vermiş ama hesaba katıyorlar mı herkesin vücudu farklı,kimisi dayanır kimisi dayanamaz ve bunun sonucunda doğum anında istenmeyen sonuçlar da gelişebilir.Bu yüzden yönlendirme yaparken dikkatli olunmalı..Doktor bişey diyorsa bir bildiği var öyle değil mi? Haa güvenmiyorsa bir kaç doktora daha görünür ona göre bir yol çizer..
Evde tüm gün kadın programları,evlilik programları izleyip sonra burada gelip doktordan daha çok biliyo edalariyla yorum yapanların yorumlarını dikkate almazsın umarım.
Sağlıklı doğumlar dilerim..
Arkadasim 39 da dogurdu ve 3.800 yürüyüş yapin. Bende hamileyim bende korkuyorum nasil olck napicam diye ama normal dogum olsa sizin icin cok ii olue38 haftalik gebeyim bugün kontrole gittim ve doktor çatımın dar olduğunu ve çocuğun 3.650 gram olmuş ve hala kanala bile girmemis başka seçeneğin olmadığını söyledi sizce napmaliyim başka hastaneye de gitsem mi 3650 38+0 cidden zor mu olur doğum
Ben sezeryan oldum ama burnumdan gelmedi lohusalığım neden bir önyargı var onu da anlamış değilim,hemen emziremezsin göbek kalır çok ağrın olur dediler ama hiçbiri olmadı bende ha olan vardır ama normal doğumda da çok sıkıntı çekilebiliyor, hamile kadına şimdi bu sıkıntıları sıralamıcam elbette ama herkesin vücudu farklı sezeryan veya normal doğum farketmez
Alla alla ben de bu durumu anlamıyorum sezeryanı neden öcü gibi gösteriyorlar biz de bu algıya kapılıyoruz.
Misler gibi epidural oldum şimdi olsa yine epidural olurum.
Ne bebek zorlanıyor ne de anne.
Bebek çıkmayınca vakumla çekiyorlar falan. Yani ne gerek var?
Şeker testi yaptırmış mıydın?38 haftalik gebeyim bugün kontrole gittim ve doktor çatımın dar olduğunu ve çocuğun 3.650 gram olmuş ve hala kanala bile girmemis başka seçeneğin olmadığını söyledi sizce napmaliyim başka hastaneye de gitsem mi 3650 38+0 cidden zor mu olur doğum
Simdi bi sprey sıkıp yolluyolar :)normal ameliyatı bilemem de sezeryan dikişinde bir şey yoktu
yani hastaneden çıkarken bir bant yapıştırdılar
duş vs al sorun değil dediler
bir hafta sonra da bantı kaldırdılar bitti gitti
dikişi almak vs de yok
benimki 5,5 yaşına o sürede de ilerlemiştir teknoloji
38 haftalik gebeyim bugün kontrole gittim ve doktor çatımın dar olduğunu ve çocuğun 3.650 gram olmuş ve hala kanala bile girmemis başka seçeneğin olmadığını söyledi sizce napmaliyim başka hastaneye de gitsem mi 3650 38+0 cidden zor mu olur doğum
o bizim TURKiyedeki hatunlara ozel bi durumBen önce sezeryanı sonrada normal doğumu yaşadım.
normal doğumla bebeğim nerdeyse 4 kilo doğdu. Kanalada tam oturmamıştı gece 12.30 da sancı başladı ertesi gece 12.30 da kucağıma aldım.
Başka bir doktorada gidip fikir almalısınız.
Ayrıca yurt dışında yaşıyorum buradaki doktorlar çatı darlığı bilmem ne diye bişi yok diyorlarbilmiyorum artık
o bizim TURKiyedeki hatunlara ozel bi durum
havasindan mi suyundanmi bilinmez kemikleri dar oluyor Tr deki kadinlarin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?