Cünkü sezeryan bir dogum sekli degil, amelyattir. Sezeryan sadece bir tibbi gerekli nedeni var ise olmali. Mesela normal dogumda vajinadan geciyor diye baze gerekli bakterileri aliyor bir bebek. Ve bu gibi nice iyi taraflari vardir normal dogumun.
Ve bebek icinde zor, düsün orda öylece anne karnindayken birden bir el gelip seni o yerden aliyor. Yani dogal bir durum degil ve ne yazikki bu Bircok doktorun umrunda degil. Sirf para icin sezeryan yapiyorlar.
Benim kizim 4 kiloydu ve doktorun ısrarıyla normal doğumu denedik sonuç saatlerce sancı, 9 cm açılma ama bebeğin aşagiya inememesi,sezeryan oldum ama çok memnunum. İri bebeklerde sıkıntı normal doğum, başka bi doktora muayene olup kararını ver bence38 haftalik gebeyim bugün kontrole gittim ve doktor çatımın dar olduğunu ve çocuğun 3.650 gram olmuş ve hala kanala bile girmemis başka seçeneğin olmadığını söyledi sizce napmaliyim başka hastaneye de gitsem mi 3650 38+0 cidden zor mu olur doğum
neden yapmışlar bunu peki?ilkdefa duydum....“Eğer sezaryen olmak zorunda kaldıysanız doğumdan hemen sonra bir gazlı bezi alın ve vajinanızdan içeri sokun, çıkarın ve yeni doğmuş bebeğinizin ağzına koyun!” evet yanlış okumadınız. Düşününce bebek normal doğmuş olsaydı oradan çıkacaktı ve çıkarken ağzı her yere dokunacaktı. Bilemiyorum ama bunu yapacak bir Türk annesi zor bulunur. Açıkçası eğer ben bunu daha önce Prof. Aydın’dan duymuş olsaydım iki zorunlu sezaryenimde de bunu yapardım.
Hassas anne yazmıştı bunu, yurtdışında bir arkadaşımda demişti hemşireler yapmış bunu, bizde de yaygınlaşabilir,
neden yapmışlar bunu peki?ilkdefa duydum....
Benim annem normal doğum diye tutturduğu için günlerce evde sancıyla kıvranan bir insan. Ebe kadın çarşafı kaldırınca siz bu kadını öldürecek misiniz deyip hastaneye götürmüş ve 2 kere mecburi sezaryen doğurdu, evet onun da çatısı dardı.
Burada doktoru yalancı çıkarıyorsunuz hamile kadına kendi bildiğini okutuyorsunuz da doktordan iyi mi biliyoruz yani? Her kadının doğurma kapasitesi aynı olsa doğururken ölen kadınlar ve bu kadar çok ölen bebekler olmazdı herhalde?
38 haftalik gebeyim bugün kontrole gittim ve doktor çatımın dar olduğunu ve çocuğun 3.650 gram olmuş ve hala kanala bile girmemis başka seçeneğin olmadığını söyledi sizce napmaliyim başka hastaneye de gitsem mi 3650 38+0 cidden zor mu olur doğum
Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza, oğlumu 42.haftaya kadar bekledim, hem de her şey yolundayken ama gelmedi, suyum geldi açılmam olmadı apar topar sezaryena alındım. Çok üzülmüştüm neden normal yapamadım diye, hatta ailede tek sezaryan benim, annem ve teyzemler tüm sancılarla 2 saat içinde doğum yapmış insanlar ve oğlum sadece 3.100 gr.Ben sezeryan oldum ama burnumdan gelmedi lohusalığım neden bir önyargı var onu da anlamış değilim,hemen emziremezsin göbek kalır çok ağrın olur dediler ama hiçbiri olmadı bende ha olan vardır ama normal doğumda da çok sıkıntı çekilebiliyor, hamile kadına şimdi bu sıkıntıları sıralamıcam elbette ama herkesin vücudu farklı sezeryan veya normal doğum farketmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?