sezeryan dedi ama emin değilim :(

baska dr a gidin derim
3.800 ve 4 kg olan çocuklarimi normam doghurdum ( yurt disindayim )
hatta 4 kg olanda ebe açilma tamam ama bebek yukarda dedi, bekleyelim insin dedi
1 saat bekledik ,ve sonunda iki ikinmayla dogdu oglum
3. yu de normal dogurdum ama o 3.5 kg ydu sayilmaz dermusim :))))

Bende hiç istemeyerek sezeryan oldum bebegm tersti hiç öyle abartılacak kadar zorlanmadm 3 gün yattm sadece şuan 13 gunluguz ben ayaklandm hiç bi yerimde agrimiyo olmuyosa zorlamaya gerek yok ayrıca sütümde hemen geldi bunun normal dogumla alakası yok göbek kalır felanda hikâye çok kilo alirsan her turlu kalır o gobek ben ameliyattan ciktgmda karnim sırtıma yapsmsti resmen

Kanala gitmediyse ve catin darss sezeryan daha iyi. Bende son dakika oldum sezeryan bebegim buyuk diye. Normal yapsam ne kadar dikisim olutdu bilemiyorum . zaten sezeryanlar eskisi gibi degil artik.

Benimki hem tıbbi gereklilikti hem ben istiyodum, kesisiz normal.doğuran çok az hele ilk doğumda epizyoyu basıyolar vajinamda dikiş olacağına karnımda olmasını bin kere tercih ederim, ordan çocuk çıkması fikri bana inanılmaz geliyo, mantıken yani, vajinismus gibi, tamamen psikolojik

Yazmamdaki sebep hadi sezeryan ol demek değildi, bir ihtimal sezeryan olursa bunun korkunç birsey olmadığını anlatmaktı

Doktorunuza güveniyorsanız dinleyin derim.
Bende sezeryan doğum yaptım, hayatımın ilk ameliyatına apar topar girdim,suyum bitmişti,açılma yoktu acil girdim. Zaten başka birşey yapacak durumun yoktu suyum gelmişti ama sancı hiç hissetmedim,bir şekilde doğum yapacaktım Başta bozulmuştum hatta farklı şeyler düşünmüştüm (ücreti fazla almak için sezeryan olduğumu en basidinden)ama bebeğim doğum sonrası bir kustu,kendi kakasını yutmuş karnımda. O zaman aklım başıma geldi. Düşündüğüme üzüldüm.
Evet öyle bir algı var,bende bile vardı o önyargı ama her doktorda sezeyan olsun diye yalan yanlış söylemiyor emin olun.
Doktorunuza güvenmiyorsanız,başka bir doktorada muayene olabilirsiniz ama sezeryan doğumdan korkmayin. Sütümde geldi benim,bebeğime mamada vermedim,dikişlerimde toparlandı kısa sürede. Öyle olması gerekirsede kendinizi üzmeyin. Bebeğiniz sağlıklı iyi olsun ,siz iyi olursunuz zaten. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi

cnm aynısını doktor bana demişti ama dinlemedim sancımı bekledim ve sancıdan bir gün önce suyum geldi normal doğuma alındm çatalda 4 saat cebelleştikten sonra olmayınca ebenin olmayacak doktora haber verelim dediğini hatırlıyorum bu arada beni alel acele sezeryana aldılar 3900 dü kilosu ama morarmıştı 3 saat küvezde kaldı....sonuç olarak doktora güvenmek gerektiine inanıyorum fazlasıyla acaban varsa başka bir doktora daha gitmelisin....sağlıkla al kucağına meleğini....

Benim kizim 4 kiloydu ve doktorun ısrarıyla normal doğumu denedik sonuç saatlerce sancı, 9 cm açılma ama bebeğin aşagiya inememesi,sezeryan oldum ama çok memnunum. İri bebeklerde sıkıntı normal doğum, başka bi doktora muayene olup kararını ver bence

Son düzenleyen: Moderatör:
“Eğer sezaryen olmak zorunda kaldıysanız doğumdan hemen sonra bir gazlı bezi alın ve vajinanızdan içeri sokun, çıkarın ve yeni doğmuş bebeğinizin ağzına koyun!” evet yanlış okumadınız. Düşününce bebek normal doğmuş olsaydı oradan çıkacaktı ve çıkarken ağzı her yere dokunacaktı. Bilemiyorum ama bunu yapacak bir Türk annesi zor bulunur. Açıkçası eğer ben bunu daha önce Prof. Aydın’dan duymuş olsaydım iki zorunlu sezaryenimde de bunu yapardım.

Hassas anne yazmıştı bunu, yurtdışında bir arkadaşımda demişti hemşireler yapmış bunu, bizde de yaygınlaşabilir,

neden yapmışlar bunu peki?ilkdefa duydum....

2 satte normal doğum yapan biri olarak doktorunu dinle diyorum. çünkü bana muaynede çatı kemiklerimin geniş olduğun defalarce söylemişlerdi kolay doğum yaparsın diye. gerçektende öyle oldu. için rahat etsin gene bi dr. daha görün tabi ama zaten bebek dönmemiş diyosun.. çatın geniş olsa ne olucak.. sen bence için rahat etsin bi dr. daha görün..

üzgünüm ama birçok doktorun yalanı bu.. zira sezaryen doğumu çatısı dar olduğu için yapan çok sayıda bayanın sezaryen sonrası vajinal doğum yaptığına denk geldim.. o yüzden başka doktor fikri de alınmasından yanayım.
zaten evde ebeyle otur ölümü bekle demedim ki.. başka dr fikri alın ilk doğumunuzu gereksiz sezaryenle sonuçlandırmayın dedim..

oranlara bakınca doğururken ölen kadın sayısı sezaryen sonrası rahmi yırtılıp hayatını kaybeden insan sayısından az.. haberlerde sürekli sezaryen sonrası anne karnında unutulan gazlı bez, makas gibi metaryelleri de unutmamak gerekir. hayat zaten risk.. doğalını yaşayarak riski göze almak benim için en mantıklısı. ben fikrimi söyledim sadece..

Çok kafana takildiysa bir doktora daha görün bence

Artik sezeryan normal dogumdan daha kolay, anne icin de bebek icin de, epidural ya da spinal olun mutlaka. Vajinaniza 20 dikis atilacagina karniniza atilsin inanin cok daha cabuk iyilesirsiniz.
Diyelim ki doktorunuz sahtekar, ne kaybedeceksiniz? Hicbir şey...
Peki ya doktor hakliysa? Risk almaya deger mi?

Doktorunuzu dinleyin sezeryan öcü değil. Normal doğumda cekilen acıyı sezeryan da ayaga ilk kalkışta çekeceksin. Bebeğe de bir zararı yok. Sanada yok sehir efsanelerine inanma hiç. Eğer bebeğin ve senin için doğru olan buysa riske atma. Bilmiş bir doktora denk gelirsin ben normal doğurturum der. Daha büyük sorun yaşarsın. Tabiki herşeyin normali makbul ama oğlum sezaryen ile dünyaya geldi normal doğan bir çok çocuktan hatta cevremde gorduklerimden çok daha dirençli. İlaç kullanmayız hiç. Aklını karıştırma. Epidural ol oh mis. Bebeğini al kucağına doğum yapar yapmaz

Çocuğum yok ama etrafımda normal doğum yapanlar sonradan rahatsızlık çekiyorlar. Çok ıkınmadan kaynaklı yıllar sonra iç organlarda hasar olabilir, orayı da illa ki kesecekler iyileşmesi zaman alabilir. Sezaryende, farzet ki herhangi birşeyden ameliyat oldun. Hem eskisi gibi değil ki artık, valla sezaryen olanlara bakıyorum aynı gün yürütüyorlar 3. günü normal senin benim gibi. Alt tarafta dikiş olmasındansa karında dikiş olması daha iyi benim açımdan

Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza, oğlumu 42.haftaya kadar bekledim, hem de her şey yolundayken ama gelmedi, suyum geldi açılmam olmadı apar topar sezaryena alındım. Çok üzülmüştüm neden normal yapamadım diye, hatta ailede tek sezaryan benim, annem ve teyzemler tüm sancılarla 2 saat içinde doğum yapmış insanlar ve oğlum sadece 3.100 gr.

2 gece hastanede kaldım, oğlumu hemen emzirdim(2 yıl boyunca emzirmeyle hiç sıkıntı çekmedim) eve geldim, oğlumun bakımı ve evin işleri tek başınaydım. Göbek dersen kimse doğum yaptığıma inanmadı.

Sonraki süreçte çevremde çok doğum oldu, sezaryan, epudiral, genel anestezl, normal. Hepsinde iyi olanı da gördüm kötüyü de. Normal yapıp çocuğunu emziremeyen de var, sezaryan yapıp göbeği kalan da, epidural yapıp ağrı kalan da. Yani genelleme yapıp insanları korkutmaya gerek yok, ben de bu önyargılarla ağlaya ağlaya girdim sezaryana, ama geriye dönüp baktığımda ne kadar büyük bir risk atlatmışım görüyorum, daha 20 gün önce kuzenim aynı durumda sona kadar bekletti doktor normal için 4 küsür kilo bebeği. Yeni küvezden çıktı yavrumuz, daha hasarları tespit bile edilemedi beklemedeyiz. Kuzenimin ağrısından, dikişinden bahsetmiyorum bile. (Kuzenimin annesi 5.5 kilo çocuk doğurmuş insan, kuzenimde de çatı problemi yok denildiğine göre ama şu an yatıyor.)

Spinal anesteziyle sezeryan oldum 3 gunde ayaga kalktım karında dikis olmasi daha iyi bence.

bende sezeryan oldum başka bir doktora gidin o kadar korkunç bişi deil bebeği tehlikeye atmayın sağlıklı doğumlar...

Ben de hamileyken böbrek taşı çıktı dün doktor kontrolünde doktorumla görüştük hem taştan ötürü hem de benim psikolojimden ötürü sezaeryanı önerdi.Doğum anında taş da agrı yaparsa ben zaten ağrıya dayanamayan biriyim.Normal doğurmak istiyordum ama illa normal olcak diye de kendimi şartlandırmadım.Doktorumu da güvendim.Hala kafanızda acabalar varsa başka bir doktordan daha görüş alın ama bu saatten sonra başka bir doktora ne kadar güvenebilirsiniz bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…