sezeryan dedi ama emin değilim :(

emin olmak istiyorsan başka doktorada görün. basit ameliyatlar için bile iki doktor önerisi almak mantıklı.

Rabbim hayırlısı ve Sağlıklıca kucağına almayi nasip etsin. ..

Keşke açmasanız böyle konuları buraya.
İçinize sinmediyse doktorunuza güvenmiyorsanız ikinci hatta üçüncü doktora görünün tabii.
Fakat burada mercimek çorbasının pişmesini beklerken BDV okuyan, anatomi ve tıp bilgisi kendi doğumuyla eltisininki kadar olan bizlerin laflarıyla kafanızı karıştırmayın.
Bir ay sonra anlayacaksınız ki aslında nasıl olduğu hiç önemli değil, aslolan sağlık...
Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza.

Benim annem normal doğum diye tutturduğu için günlerce evde sancıyla kıvranan bir insan. Ebe kadın çarşafı kaldırınca siz bu kadını öldürecek misiniz deyip hastaneye götürmüş ve 2 kere mecburi sezaryen doğurdu, evet onun da çatısı dardı.
Burada doktoru yalancı çıkarıyorsunuz hamile kadına kendi bildiğini okutuyorsunuz da doktordan iyi mi biliyoruz yani? Her kadının doğurma kapasitesi aynı olsa doğururken ölen kadınlar ve bu kadar çok ölen bebekler olmazdı herhalde?

Doktora guvenmiyorsaniz baska doktora da gorunun. ben dr uma guvendigim halde baska doktordan oneri almistim. benim iki dr ayni seyi soyledi normal yaparsin bisey olmaz diye, hakikaten olmadi. benim cocuk icin 3750 civari demisti doktorlar 3100 dogdu, cokta kolay dogdu. burada bizden cok dinlemeniz gereken kisiler doktorlar.

Ki abim 5 kilo doğdu, 5 kiloluk bebeği normal doğurmaya çalıştı dar çatıyla ama olmamış yani ölseler miydi ikisi de? Ben 2.300 civarı doğmuşum beni bile normal doğuramamış siz 2 parmakta zorladım diyorsunuz.

Kesinlikle başka bir doktora daha git. Bebegin kilosuda her zaman tutmuyor. Bi ark.a ultrasonda 3900 dediler ama 3600 doğdu bebek.

7 kat mi kesiliyormuşuz ne cahilim
Bir arkadaş sa yazmiş nasil olduğunun önemi yok bebeğinizi sağ salim kucağiniza alinca her şeyi unutacaksiniz.

Banada sezeryan demisti
gobek cevresi 2 hafta geri den geliyor diye normal dogumda olebilir dedi :)
Inanilmaz gevenimi kirdi son ayda
gittim devlette normal yaptim...

Son hafta da kanala girmezse yapicak bisey yok, doktorlar da zor doguralim diye ugrasmiyo.. Bakalim doktor bana ne dicek gerci benim daha 3 ayim var daha erkenmis.

Emin olamiyorsaniz bir doktordan daha onay alın. Fiyat olarak normal sezeryan artık aynı olabilir ama normal doğumda saatlerce hastanın başını beklemek istemiyorlar artık. Sezaryanda bir saatte işini yapıp çıkmakla aynı değil normal doğum süreci. İlkinde gunduz dogum yaptim ama ikinci dogumumda gece 12 den sabah 6 ya kadar uyumadi doktorum. Hastane den çıkması 8 belki 9 u buldu.
Normal doğum iyidir mutlaka öyle yapın diyemem kesinlikle. Yapınız müsait değilse zorlamanın bi anlamı yok yani. Onemli olan anne ve bebegin saglikli olarak atlatmasi dogumu. 3600 se şuan bebeğin kilosu 2 haftada 4 kiloyu bulur hatta geçebilir.

Başka doktora git. Bu dar çatı'yı da bir kk'da duyuyorum. Bizzim Türk doktorlarına has bir bahane galiba. Ben Abd'de hemşireyim, 1.5 sene doğumla ilgili bir branşta çalıştım. Bir kere bile sezaryen sebebi olarak rastlamadım. Sezaryenin belli başlı gerekçeleri vardır zaten, onlara eyvallah. Durduk yere orayı ölçüp açılma görmeyince sezaryen demek saçma. Daha 38 haftadaymışsınız. Doğum başlamamış olabilir. Dolayısıyla orada bir açılma yoktur. Bunun 42 haftaya kadar yolu var. Sezaryen sevdalısı olmayan bir doktora gidin diyeceğim gidebilirseniz.

Oyyy Tosun gıdı yapmış bir de :)

Yeni dogmus bebege benzemiyordu zaten artik nasil icerde rahatsa. Bembeyazdi ne bir kan oturmasi ne de hafif pembelik vardi, 52 cm di. Normal ama yüzüne bakinca hic yeni dogmus bebek yorgunlugu yoktu. Napalim sezeryan oldu, o pasalar gibi cikti ben ise savastan cikmis gibiydim

4.300 gram ile 41. haftamda normal dogum yaptim.

Malesef TR'de bu sezeryan isi cidden artik can sıkıcı olmaya basladi.

Yasadigim ulkede catin darmis genismis filan yok, muayene bile etmiyorlar bunun icin. Normal doguracaksin kardesim diyorlar herkese. Pasa pasa da doguruyorsun valla. (Sezeryan olmak icin sadece ve sadece hayati tehlike olmasi lazim dogum sirasinda.)

Hayirli dogumlar dilerim, Allah iyi dr ve hemsirelerle karsilastirsin.

Benim oğlum ilk sütü ameliyathanede beni dikerlerken emdi,anında gelmiş genellemeler çok yanlış

Ben de yarim saat sonra emzirdim. ilk gelen süt daha kivamli kati olur. Emiyor ama ziyarete gelenlere emiyor diyince, süt gelmez daha süt gelir mi hic öylesine emiyor demislerdi akrabalar. Ne diyim bilemedim yani. Neden sütün olmasinmis!

Sezeryan tabiki zor ama o kadar da korkulacak bir şey değil genel olmayin ama spinal tavsiye ederim

Banada öyle demişti kızım 4 kiloyla normal doğdu hemde çok kolay doğdu.bence başka bi doktora daha git.bende 21 yaşında ve 62 kiloydum doğum yaptığımda

Bacım ilk önce başka bi doktora görünmeni tavsiye ederim,cünki sezeryan normal dogumdan daha pahalı oldugu için,bazı doktorlar hemen sezeryana yönlendiriyorlar daha fazla hastane bütcesine katkı olsun diye.için rahat edecekse eğer.ama muayene etmiş diyosun,o zaman haklı bence doktorun.sezeryanla dogum yapmış birisi olarak korkulacak bişeyin olmadıgını söyliyeyim.güvenilir ellerde tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…