Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

amin canim.. aynen öyle diyor yüregim....ya niye böyle cok kizim olsun istiyorum bilmiyorum...inaycim inan cok zor hayatim sanki bombos herseyim var aslinda elhamdülillah ama kizim yok... burdayim ama sanki burda degilim gülüyorum ama sanki agliyorum ya cok tuaf bisey...kizlari olanlara boynu bükük bakar oldum... icim sizliyor...

ya insan kaybetmese bile oğlu varsa kız, kızı varsa oğlan istiyor. mesela ben kız olduğunu duyunca biraz burulmuştum erkek istiyordum. senin oğulların var kız istiyordun kız oldu birde kaybettin böyle düşünmen çok normal inan. burda arkadaşım var 2 oğlu var kaybı yok çok şükür ama oda kızlara deli olur mesela...kısmet işte...

ya insan kaybetmese bile oğlu varsa kız, kızı varsa oğlan istiyor. mesela ben kız olduğunu duyunca biraz burulmuştum erkek istiyordum. senin oğulların var kız istiyordun kız oldu birde kaybettin böyle düşünmen çok normal inan. burda arkadaşım var 2 oğlu var kaybı yok çok şükür ama oda kızlara deli olur mesela...kısmet işte...

haklisin canim.. rabbim sanada hayirli bi oglan versin canim....

ohhh kızlar kaynatmışsınız yine, yetişemedim size:(((
nasıl olayım ya 2 gün önce test yaptırdım negatif çıktı yine dün kendimi toparlayamadım bütün gün uyuyup ağladım .her ay her ay bu stres sanırım beni yakında hastaneye yatıracaklar .neden olmuyor anlamıyorum bi türlü Allahım sanırım beni sabır testinden geçiriyor
canıım evet sabrımız sınanıyor, hem de çok ağır bir şekilde ama toparla kendini biraz lütfen. benim arkadaşımın bir tanıdığı vardı 13 sene çocukları olmadı. tüp vs her şeyi denediler. 40 yaşına geldi bayan. nasıl olsa artık çocuğum olmaz diye çalışmayı bırakıp tatile gittiler ve kadın bir ay sonra tatilde hamile kaldığını öğrendi. çünkü stresi sıfırdı. eminim ben, koyverdiğin anda hamile kalacaksın sende. istersen görüşelim, kafa dağıtırsın biraz...
haklısın yanıbaşı dolmuş hep bizim gibi ne çok insan varmış diyorum gördükçe
ben de yanıbaşındaki mezarları görünce benim gibi ne çok insan varmış diyorum ve rahatlıyorum. yanlış anlamayın sevinmiyorum ama rahatlıyorum. çünkü insan böyle olayları bir tek kendi başına geiyor zannediyor. halbuki bir sürü insan böyle şeyler yaşayabiliyor. hem de daha beter bir şekilde..
bizim yaşadığımız en beter şey de bu olsun, allahım hepimizi beterlerinden korusun inşallah...
anne aday adayı olarak da kalıcam galiba :14:
canııım sen zaten annesin...
Dün bir tanesinde şöyle yazıyordu:
Dertli doğdum anamdan, Zevk almadım dünyadan...
Gerisini hatırlamıyorum ve 4.5 yaşındaymış.Düşününce demek ki bizim için böylesi hayırlıymış diyorum.Çok daha beterleri var maalesef
inay da şöyle bir mezar yazısı görmüştü. benim de aklımdan o hiç çıkmıyor. "masal gibi geldin hayatıma, bir varmış bir yokmuş..." çok etkilemişti beni.
bu gün bebek görmeye gideceğim hiç gidesim yok ya :50:......eltini nasıl boğmadan durabildin ayşem çok ciddi sabır varmış sende canım ya. ewt anlayamayacağını bildiğim için ağlarım die korkuyorum anlayan birisi olsa rahat davranırım ama alışmam gerek sanırım.
canım yıldönümünüz kutlu olsun. bir dahakini 3 kişi kutlayın inşallah...
aysemin eltisi fenomen canım!!:19:
valla benim de eşim bugün arkadaşlarıyla ilk kez bebek görmeye gitti. tabiki ben gitmedim. ama en yakın arkadaşıma gitmeye karar verdim. en azından onun yanında ağlarım zırlarım... ilk travmayı atlatırsam sonrası gelir gibi geliyor...

öğretmen olan arkadaşlara bir sorum olucak,şimdi biz doğum yaptık ya bu okulda nöbet olayı nasıl olucak?yani 1 sene tutmıycaz mı?yoksa bizimki sadece ameliyat gibi mi olur acaba?

ohhh kızlar kaynatmışsınız yine, yetişemedim size:(((

canıım evet sabrımız sınanıyor, hem de çok ağır bir şekilde ama toparla kendini biraz lütfen. benim arkadaşımın bir tanıdığı vardı 13 sene çocukları olmadı. tüp vs her şeyi denediler. 40 yaşına geldi bayan. nasıl olsa artık çocuğum olmaz diye çalışmayı bırakıp tatile gittiler ve kadın bir ay sonra tatilde hamile kaldığını öğrendi. çünkü stresi sıfırdı. eminim ben, koyverdiğin anda hamile kalacaksın sende. istersen görüşelim, kafa dağıtırsın biraz...

ben de yanıbaşındaki mezarları görünce benim gibi ne çok insan varmış diyorum ve rahatlıyorum. yanlış anlamayın sevinmiyorum ama rahatlıyorum. çünkü insan böyle olayları bir tek kendi başına geiyor zannediyor. halbuki bir sürü insan böyle şeyler yaşayabiliyor. hem de daha beter bir şekilde..
bizim yaşadığımız en beter şey de bu olsun, allahım hepimizi beterlerinden korusun inşallah...

canııım sen zaten annesin...

inay da şöyle bir mezar yazısı görmüştü. benim de aklımdan o hiç çıkmıyor. "masal gibi geldin hayatıma, bir varmış bir yokmuş..." çok etkilemişti beni.

valla benim de eşim bugün arkadaşlarıyla ilk kez bebek görmeye gitti. tabiki ben gitmedim. ama en yakın arkadaşıma gitmeye karar verdim. en azından onun yanında ağlarım zırlarım... ilk travmayı atlatırsam sonrası gelir gibi geliyor...

canım valla bende kendimde o gücü hissetmiyorum değil görmeye gitmek yolda bebek görsem çok etkileniyorum,bebek sesi duysam çok kötü oluyorum bide benle beraber doğum yapan çevremde çok insan var onlar görünce tamamen kendimden geçiyorum hiçç dayanamıyorum allahım güç versin hepimize ama mecburen aşacaz bunları ....eminim onlarda bizi görünce çok kötü oluyorlardır ama işte....bizlere rabbim bol sabırlarından versin inş. bu cumanın hayrına rabbim tüm dualarımızı kabul etsin inş...

evet canim ama doktor 5 kadar yapildigini söyledi...insallah bi sorun cikmaz...

sorun çıkıcağını sanmıyorum canım ya. sonuna kadar kullan hakkını :1: . benim arkadaş doğum yaptı 2. sezeryanı oldu ikiside erkek doktoru ameliyatı kapatırken sormuş düşünürmüsün bidaha die kızım olana kadar doğum yapıcam demiş :>

hicbirsey yapmadim inan... yoksa kiskanir der... onunla beraber gitmistim doktora kizimin ölüm haberi aldigim gün... simdi bana diyorki seninle bir daha doktora gitmem ben... sanki gene ölecekmis gibi... yaa biraz ne konustugunu bilmiyor cok unutkan birisi öyle diyor böyle yapiyor... beraber hamileyken alisverise beraber gidiyorduk.. ben hep hello kitty aliyordum kizima oda ay ben hic sevmiyorum hello kitty i sen ne anliyorsun diyordu.... simdi ne zaman kizini görsem hello kitty giyiniyor.. aklimdan senin olayi cikaramiyorum diyor hergün aklimdasin senin icin dua ediyorum diyor psikolojim hala bozuk diyor ama böyle yapiyor...ayrica benim hamile oldugumu duyunca hamile kaldi kücük oglu vardi emziriyordu beni duyuca memeden kesti.. yok ben düsünmüyorum diyordu birde bana hamileyim demezmi tabi ben bi sevindim benim bebegim yalniz kalmaz ama cocugu olur dedim... nasipe bak onun kollarinda bebegi benimki bosss... en zorumada bu gidiyor yaa...

çok sabırlıymışsın canım ben senin yerinde olsam görüşmezdim onla. canım unutkan falan olduğunu sanmıyorum resmen seni kıskanıyormuş valla canım ne iyi kalplisin ya hala unutkan falan diosun.ben eltimle görüşmüyorum şuan lafını bile etmeye dayanamıyorum bak ben senin kadar iyi kalpli deilim sanırım canım :1:

canım çok teşekkür ederim güzel dileğin için. bencede ilk gitmelisin canım bende ilki atlatırsam sorun olmaz demiştim. gittim arkadaş saolsun bebeği getirmedi dier odada gitti emzirdi uyuttu falan sadece bi ara getirdi gitti tekrar kız kardeşini getirmiş dier odada o baktı bebeğe çok anlayışlı davrandı gerçekten korkuyordum iyi geçti ama bence sende gitmelisin.

bende ilk gittiğimde bi mezar görmüştüm yaptıramamışlar sanırım, her yerini muntazam şekilde briketle kapatmışlar sonra ayak kısmına da çok anlaşılamayan bi yazıyla "babasının gülü" yazmışlardı briketlerin üzerine üzülmüştüm ona. ben ağladım eşim yanıma oturdu sadece bana sarıldı. sonra abim geldi sanırım eşim haber vermiş beni kaldırdı elimden tutup gezdirdi bak neden ağlıyorsun her yer çocuk mezarı -bak bu 4 yaşında bu ne yapsın ,bak bu 8 aylık ,bak seninki gibi aynı gün doğup ölende var die tek tek gezdirdi gözümü açıpta ben okuyamamıştım bile yazıları ama bi yerdede "ilk göz ağrım" yazıyordu o yazıdan sonra bazan kadınların ilk göz ağrım bu die çocuklarını gösterdiklerinde çok kötü oldum benim ilk göz ağrım yanımda deil die o farklı olur ya hani ilk göz ağrısı gerçekten farklı olur ama........ yazamadım :14: neyse çoktu ama ben okuyamadım. kötüydü yani.

bende ilk gittiğimde bi mezar görmüştüm yaptıramamışlar sanırım, her yerini muntazam şekilde briketle kapatmışlar sonra ayak kısmına da çok anlaşılamayan bi yazıyla "babasının gülü" yazmışlardı briketlerin üzerine üzülmüştüm ona. ben ağladım eşim yanıma oturdu sadece bana sarıldı. sonra abim geldi sanırım eşim haber vermiş beni kaldırdı elimden tutup gezdirdi bak neden ağlıyorsun her yer çocuk mezarı -bak bu 4 yaşında bu ne yapsın ,bak bu 8 aylık ,bak seninki gibi aynı gün doğup ölende var die tek tek gezdirdi gözümü açıpta ben okuyamamıştım bile yazıları ama bi yerdede "ilk göz ağrım" yazıyordu o yazıdan sonra bazan kadınların ilk göz ağrım bu die çocuklarını gösterdiklerinde çok kötü oldum benim ilk göz ağrım yanımda deil die o farklı olur ya hani ilk göz ağrısı gerçekten farklı olur ama........ yazamadım :14: neyse çoktu ama ben okuyamadım. kötüydü yani.

tahmin ediyorum......düşündüm ne yazayım diye ama teselli edecek bir söz bulamadım....

öğretmen olan arkadaşlara bir sorum olucak,şimdi biz doğum yaptık ya bu okulda nöbet olayı nasıl olucak?yani 1 sene tutmıycaz mı?yoksa bizimki sadece ameliyat gibi mi olur acaba?
canım ben izinden döndükten sonra nöbet vermediler bana. doğumdan sonra 6 ay nöbetten muafsın .yani biz doğum yapmış sayılıyoruz resmiyette normal ameliyat gibi değil yani

inaaaay ben seni görüyorum hep böyle ama konuşamıyoruz ben mi göremiyorum yazılanları sen mi beni görmüyorsun nedeeeen? konuşmak istiyorum ben senle

canım ben izinden döndükten sonra nöbet vermediler bana. doğumdan sonra 6 ay nöbetten muafsın .yani biz doğum yapmış sayılıyoruz resmiyette normal ameliyat gibi değil yani

doğumdan sonra bir yıl diye biliyorum ben ama emin değilim,kendimi kötü hissediyorum sanki her şey bitti de nöbet derdine düşmüşüm gibi :( ama taşımalı bi okulda çalışıyorum ve tekrar gebelik düşündüğüm için ne kadar tutmazsam o kadar iyi benim için..

doğumdan sonra bir yıl diye biliyorum ben ama emin değilim,kendimi kötü hissediyorum sanki her şey bitti de nöbet derdine düşmüşüm gibi :( ama taşımalı bi okulda çalışıyorum ve tekrar gebelik düşündüğüm için ne kadar tutmazsam o kadar iyi benim için..

kendini kötü hissetme hepimiz iş güç derdine düştük hayat bu yaşamaya devam ediyoruz mecburen

kızlar ben yine bişey okudum çok hoşuma gitti bizi çok yansıtıyor gibi geldi paylaşmak istiyorum sizinle:Allah der ki: kimi benden çok seversen alırım onu senden...ve ekler "onsuz yaşayamam deme" seni onsuz da yaşatırım. ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur, aklın şaşar, dostun düşman olur, düşmanın kalkar dost olur, öyle garip bir dünya...olmaz dediğin ne varsa hepsi olur... düşmem dersin düşersin şaşmam dersin şaşarsın.En garibi de budur ya "öldüm" der durur yine de yaşarsın

canım tekrar doğum düşündüğünde zaten sen yüksek riskli gebelik kategorisinde olacaksın doktoruna hatırlat sana hemen nöbet tutması sakıncalıdır diye bir rapor yazacaktır benim doktor herşey normal olduğu halde ben strese giriyorum dediğim anda yazmıştı

kızlar ben yine bişey okudum çok hoşuma gitti bizi çok yansıtıyor gibi geldi paylaşmak istiyorum sizinle:Allah der ki: kimi benden çok seversen alırım onu senden...ve ekler "onsuz yaşayamam deme" seni onsuz da yaşatırım. ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur, aklın şaşar, dostun düşman olur, düşmanın kalkar dost olur, öyle garip bir dünya...olmaz dediğin ne varsa hepsi olur... düşmem dersin düşersin şaşmam dersin şaşarsın.En garibi de budur ya "öldüm" der durur yine de yaşarsın

ahh facebook ta olaydan sonra ilk paylaştığım şeydi bu,ben de çok anlamlı buluyorum bu cümleleri,benim gibi düşünen birilerini görmek çok ilginç gerçekten

işte hayatın özeti...plan yapmadan yaşamak lazım belkide bilmiyorum...

Back
X