Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

zelal sen nasılsın canım
biraz daha iyi misin

çok şükür ya. herşey iyi olabildiği kadar iyi.
ama anlatmama gerek yok. bir an geliyo yanıyo kavruluyo içim.kızım geliyo küvezdeki haliyle
gözlerim dolu veriyo... yeri geliyo dünya alıyo kendi içine unutuveriyorum bir kaç dakikalığına. unutmakta değilde
gülerken bile aklında oluyo ya insanın. bilirsin işte kime anlatıyorum.
ama iyiym çok şükür
sen nasılsın?

evet işte bende öle...hemen hadi hamile kalayım ,korunmayalım deneyelim diyemiyorum.
ki zaten rabbimin elinde de...
yani sanki tamamen olmasa bile iyileştirmek mi lazım ruhu olabildiğince bilmiyorum.
bir sene bekleyip sonra hamile kaldığımda yine düşük yada yine bi ölüm aksilik olursa diye düşünüyorum bu sefer.

aslında sonra bir durup düşünüyorum. şimdiye kadar ki hangi safha benim kendi insiyatifimde ki bunları ayarlamak benim eli,mde
olsun. kader yerini bulur boşver hayat aksın işte diorum.
ama yine kendimi , kızımı ,yeni hamile heycanını tartarken buluyorum.

tatlım merhaba öncelıkle başınsagolsun rabbım sabırlar versın
bende bundan 2 ay önce azdaha yavrumu kaybedıyodum acıl sezeryanla kontrol gunume denk gelmesıyle fazredıldı 37 haftalık hemen alındı
cnm bı yakınımda sızler gıbı bebegını kaybettı tabı cok haklı olarak dunyası yıkıldı ama hemen arkasından tekrar hamıle kaldı ve onun ılacı o oldu tabıkı kaybettıgı evladını hıc unutmadı ama acıları dındı yenıden umutla bakmaya başladı kızını saglıcakla aldı kucagına
bence en yakı zmanda bı evlat sahıbı olmak gelecee umutla bakmayı saglıcaktır

aslında galiba benim şuan ki hayat düzenimde biraz böyle düşünmeme sevk ediyo. şöyle ki
bir sene önce eşimin projesi nedeniyle almanyaya gönderildik şirket tarafından. burda hamile kaldım. doktor kontrollerimin ilk 6 ayı burda
oldu. son aylar uçak yasağından türkiyeye eskişehire ailemin yanına döndüm. doğumu orada yapmak için. ama eşimin 3 ay benimle birlikte
türkiyede olma durumu yoktu hal,yle. ara ara geldi tabi ki ama.hamileliğimin son aylarında eşimle ayrıydık. duygusal açıdan çok zordu.
kızımız doğunca 40 günü geçirip döncektik almanyaya. çünkü görevi bir sene daha uzadı.
o gece sancılandığımda önce eşimi aradım. o tetikdeydi zaten. hemen atladı uçağa. o uçağa bindiği sıralarda
beni ve kızımızı ameliyata aldılar. o gelene kadar eskişehire hiç birşey söyleyemedik. o öle bir heyecanla girdi ki odaya
şimdi en çok yaralıyan karelerden biride o dur beni...
neyse...ayrıydık işte.
yarı orada yarı burada oldu.
şimdi almanyada bir senemiz daha var. ve ben yine aynı sıkıntılşarı yaşamak istemiyorum. rabbimin izniyle.
türkiyeye dönüp bursaya evimize yerleşmeden niyet etmesek diye düşünüyorum ama bilmiyorum.
rabbim hepimizin hakkında en uygun vaktte kucağımızı doldursun inş.

zelalcim eşinin yasadığını daha öncede anlatmıstın
okur okumaz bi sigara aldım balkona cıktım(cok içmiyorum kızlar sadece günde 2 tanecik,uyuyabilmek için)
eşinin o acısını anlıyorum ne zordur
senin de gözünün önünden gitmez eşinin o hali eminim

bende eşimin gözlerinde artık hep acı görürüm
3 defa ya tam 3 defa,doktorların bir problem var konusmamız lazım demesi
baska bir sey söylesinler artık
aaaa bebek cok sağlıklı,tosun gibi,falan desinler bir seferde

benim eşimde canım oda süsü bile varmıs diyordu,doğum ücretini yatırdım 600 liraymıs diyordu
(cünkü ben hep odamızın da süsü olsun istiyordum)
yaklasık 5 dakka sonra ..................... hepsi boş oldu

Sağol canım daha iyiyim.hani bazen çok gerçekçi rüyalar görürüz uyandığımızda hala etkisindeyizdir.Keşke uyanmasaydım deriz.Şu an tam öyle bi ruh hali içindeyim.bahsettiğin soruları 7-8 senedir soruyodum kendime.uğraşmaktanda hîç vazgeçmedim.Ama bu sonuncudan sonra artık bıraktık oluruna herşeyi.Biz geçen sene umreye gitmiştik.her fırsatta her yerde dua ettim nolur Rabbim bi daha evlat acısı yaşatma diye.Hamile kaldıktan sonra bilmiyorum benim kadar dua alan varmıdır abartmıyorum gerçekten herkes dua ediyodu Türkiyenin dört bi tarafından.Yani bu kadar duaya rağmen istediğimiz şekilde sonuçlanmadıysa daha üstüne konuşulacak bişey yok bence.Ben artık oluruna bıraktım bi dahada bu kadar özenmiycem eğer hamile kalırsam.Kolayca hamile kalan biride değilim.kaderde kısmette ne varsa onu yaşıycaz

ahh ahh sen nediyosun...
insan oğlu ne kadar emin kendinden, bu cüreti de nerden?
bizde daha bi iki gün öncesine kadar bana şu doğum hediyesini al bu çiçekle gel die tatlı atışıyoduk.
ben değerli bir hediye istiyodum.illa pırlanta fantazi bi yüzük al die.
yavrum kapıdan içeri girdi. elinde çiçek ,yüzüğünün paketiyle.
ben şimdi o yüzüğü takamıyorum bile
edepsizliğime, herşey benim miş gibi, en önemlisi buymuş gibi bu kadar ucuz şeylerin
hesabına üzüntümden
kendi cahilliğimden takamıyorum.
dokuz ay boyunca hazırladığım onca şeyin, en iyisi olsun die en iyisini özenle seçtiğim şeylerin
kocaman bir hiç olduğunun en büyük somut kanıtı artık ilk doğumhediyem.

ay gece gece dağıldım yine ...
oy oyy.
ne kadar saçma şeylere değer verip
asılı kaçırmışım diorum şimdi
ama insanın biliyorum yine unutucam yine düşücem aynı dünya dertlerine

hiç abartmıyorum hamile kaldığımdan beri doğum annına kadar.hatta sancı çekerken, her gün istisnasız
az yada çok cevşen okudum kızım için
her gün hiç aksatmadan dilime dolanan tek dua
kızımın sağlığıyla, onun yokluğuyla imtihan etme idi.
şimdi düşününce o dua nerden dilime geldi yerleşti çözemiyorum.
hepsi imtihan...bunu ölesine sölemek çok kolaymış gerçekten.
aman hayat imtihan işte diye ama
içinde bizzat yaşarken
labirentte kaybolmuş gibi, boşlukta gibi bir ruh hali oluyo insanda

Canım başın sağolsun.İnan ki hepimiz için çok zor zamanlardı.Acın daha çok yeni.Allahım sabır versin.
O kadar ağır ki yaşadıklarımız.İnsan inanamıyor.Ben kendime şaşıyorum nasıl böyle durabiliyorum diye.
Ama bir şekilde yaşamak zorundayız elimizzden gelen hiçbirşey yok.Allahım bunu uygun görmüş yaşıyoruz mecbur.
Kesinlikle umutlarımızı yitirmeyelim.İnşallah sabrımızın mükafatını alıcaz.
Sende dirnetli ol dediğin gibi artık hamile kalırsam bende üzerine düşmiycem.
Herşey gönlümüzce olur inşallah.

uğur böceğimm,aynur,özay,ayşem,doğa nasılsınız? hamişler.Bebişlerinize ve kendinize iyi bakın.
Cerenball ,Tobegukcanım nasılsınız ?

an itibariyle grip olmaya calısıyor vücüdum
Allahtan grip asısı olmustum da fazla birsey yapamıyor mikropcuklarım:)

bu arada kızlar ben sabah gene karataya basladım
yani en azından ekmeksiz bir hayata basladım
61 olmusum cünkü,insallah 5kilo verebilirim

ayy bende...diyetteyim galiba:))
şimdi spordan geldim.
bende hafta başından beri karbonhidratsız ve şekersiz yaşıyorum
gerçi abartmıyım yiyomda.
neyse bakalım ne olcak halimiz
benim 10 kilo vermem lazım 58 hedefım
şuan 68 im
170 de boyum.
evlenmeden önce 53 tüm ya
resmen 3 yılda şiştim

Son düzenleme:
slm kızlar,
bende 60 oldum melekyavrum yaaa
ne güzel 58i görmüşken nerden aldım 2 kiloyu anlamadım
bende gribim
melisseciğim napalım, aynı işte...

değil mi? ne kadar hadsiz düşünüp, yaşamışız o aralar..sanki her istediğimiz olacak... Ben de değerli hediye isterim demiştim eşime. Şimdi yeterki bebeğim olsun, çarşafa da sararım diyorum..(İzmirli sevgiler bu arada!!) Allah'tan benimki henüz almamıştı.
uğur böceğimm,aynur,özay,ayşem,doğa nasılsınız? hamişler.Bebişlerinize ve kendinize iyi bakın.
Cerenball ,Tobegukcanım nasılsınız ?
Ben iyiyim canım. Kursa gidiyorum, baya yoruluyorum akşama kadar. Sen nasılsın tatlım?? Eskisi kadar uğramıyorsun artık ama maşallah daha iyisin galiba
Off sorma acayip boğazım ağrıyor benim de
Bu arada sen eczacı olarak tavsiye ediyor musun bu aşıyı canım ya?? Kendine yaptırmışsın gerçi ama.. Bana yine de kimyasal gibi geliyor.

Bi de maşallah bana aylaaaaar sonra 1 kilo verebilmişim kızlar

tobeguk eczanede sürekli hastalarla muhatap olduğumuz için sürekli hasta olurdum
grip asısı yaptırdım yaptıralı,hastalığıı unuttum,ya da hasta olursam cok hafif atlatıyorum
normalde şuan yatak döşek yatmam lazımdı ama gene iyiyim şükür
yani şiddetle tavsiye ediyorum

cerencim ben 61e seviniyorum canım, 1 kilo vermişim bugün az yedim,tabi hastayım diye istahım da az
ama daha cok kilom var
göbek kısmım kalın ve yaglı,hala 5 aylık hamile gibiyim

kızlar dikkat edelim kiloları verelim

merhaba canım
sende mi bebeğini dogumda yada sonrasında kaybettin
burda ki herkes sana yardımcı olmaya calısır sen merak etme
anlat derdini derman olmaya calısalım

evet arkadaşlar bende yavrumu kaybettm hemde doğumuna 2 gün kala burayada girmeyi hep düsündm bugune imiş nasip.ben bebegmn hareketnin olmadgını anlaynca hemen saglık ocagına gttm hemsire hemen doktoruna git alır bebegi kalp atısları zayıflams dedi bende hemen esimi cagrp 20 dk ya kalmaz gttm öğle 1 gibi acil dememe ragmen bekletti aksama kadar artık 5 te aldı beni cikolata felan yedrdi kalp atısı geldi ama ben anladm vardı bebegm de birsey o kadar ısrar ettm bir daha bak diye doktora güldü saglık ocagı bizden iyi mi bilecek dedi bende rahatladm neyse ama hala hareket etmyrdu doktorda iyice inms doğum haline dıye rahatlattı eve geldm 1 gun sonra agrm tuttu hemen gttm pazar günü hemsireler baktı kalp atısı bulamadı ama hala ben makine bozuktr diye ihtmal bile vermdk eşimle sevnyrz bebegmz geliyr diye sonra doktor korkarark geldi düsündgm olmamstr ins diye ama malesef kalbi durmus melegmn orda bittim ben birde gözüme baka baka ölmş ama mecbr doğuracaksn dedi bana ve ondan sonra benim sürecm basladı işte böyle arkaslar cok zor bi sürec ve imtihan diyorum

Allah sabır versin canım aynı lyı yada benzerini ben yaşadım biraz uzun olacak ama dinlemek istersen anlatayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…