Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

ın
kesinlikle söylediklerine katılıyorum ama doktor öyle çok şey dediki aklım almıyo canım ya yani sanki bir gecede bütün olasılıklar nasıl beni bulduguna inanamıyorum bide benim kalp hastasıymış sanki içeme doguş gibi doktora her gittigimde soruyodum kalp sıkıntısı var mı diye hayır canavar gibi diyodu elimde biryle renkli doplerim bile yok çekmemiş birde özel hastane bu ya nasıl olur hatalı gibi benden kaçıyo birde hastane bit tel bile etmedi beni doktorum aramadı bile süt giderici ilaç iç yada gel dikişlerine bakayım yada başka bişey işte sanki bu davranışalrı beni doktorun suçlu olduguna inandırıyor tabiki bu saatten sonra elimden dua etmekten başka bişey gelmiyo ama suratına doktorun söylemek istediklerim var bazen beynime bir ateş yüregim zaten yangın yeri işte öyle canım ama eger bir hatası varsa benim yüregim yandı onunda yansın dilerim Allahtan

herşey domino taşı etkisiyle olması yazılmış son için birer birer oluyo. bizse kendimizce müdahale etseydik yada etmeseydik diye düşünüyoruz. halbuki herşey zaten öle olması için ayarlanmış.eksikler,hatalar hepsi kader planında...
1 ekim 40. haftamın ilk günüydü. doktor kontrolüm nstm vardı. nst gayet iyiydi. doktor çok sağlıklı kalbi var dedi.8 ine kadar bekliycez dedi. sonra hala gelmezse alırız dedi.
bende doktora artık günü geçti. kordon dolanması,kaka yutması falan daha sık yaşanıyo öle duyuyorum var mı bir zararı dedim. o dediğin 36.haftadan sonra her an olabilir dedi.
eşimde yurtdışından geleceği için. doktor çıkınca eşimle konuştum. ben 8.ne kadar beklemek istemiyorum. ha bir hafta önce ha sonra hemen yarın alsın sende gel dedim.
sonra düşündük. bu kadar bekledik normal olsun boşuna ameliyat olmayayım dedik. ve iki gün sonra kızım kakasını yiiyp strese girdi kalp atışları düştü.
doktorumun dediği şuydu: bana geldiğin gün o bebeği almam gerekiyodu. ben bundan sonra kanıtlanmış bilim diye bişey söyleyemem dedi.( çok rasyonel biriydi. sürekli kanıtlanmış bilim istatisliği verirdi kendisi) çünkü yasal olarakta 41 e kadar bekleme hakları varmış.

ama hiç bişey göründüğü gibi değil tabi. bize o kararı verdirmeyen rabbim. verdirseydi de sezaryene önce alınıp başka bir sebepi vesile edicekti ölüm için.

O zaman tabiki bi git konuş mutlaka.Sonuçlarını başka dr la paylaş.40 gün sonra kontrole gel dedi dr um sana demedimi mesela.Sütüm geliyo sandım aradım ilaç ismi verdi ve sar sıkıca göğüslerini dedi.Özellikle arayıp nasılsın demedi tabi ama en azından arayınca yardımcı oldu.Onlar için tıbbi bi vakayız biz.Bizim gibi nicelerini görmüşlerdir yıllarca bizim kadar üzülüp kahrolmalarını beklemiyoruz belki ama tamamende ilgisiz olunca kızmamak elde değil.

bu acının üstüne bir de bu düşünceleri niye kendine yük ediyosun. eşinle git her şeyi açıklamasını neden bir anda bu kadar olumsuzluğu yaşadığını hepsini sor. yüzleş. aklında kalmasın. biz doktorumuzla eşimde bende sürekli konuştuk. o da her şeyi açıkladı zaten.
bir ihmali varsa
başta seni görmek zaten vicdanına büyük bir yüzleşme olacak doktorun.
belki resmi bir yoldan sorgusu,cezası neticelenmese bile
onun vicdanına dokunman onun hastası olan diğer insanlara daha özenle davranması için ,bundan sonrası için
ona bir ders olur inş.

Canım benim lütfen kendini bu kadar yıpratma.Okudukça kendimi buluyorum yazılarında.
Ne desek ne yapsak boş.Allahım sabır versin.Çok zor çok.
Allahım hepimize sağlıklı evlatlar nasip eylesin.

40 haftalık olmuş çocuk niye bekletirsinki bilim öyle diyo diye.Bu vicdan azabı onuda rahatsız etmezmi?

40 haftalık olmuş çocuk niye bekletirsinki bilim öyle diyo diye.Bu vicdan azabı onuda rahatsız etmezmi?

yani işte hepimizin içinin acıdığı başka başka detaylar var.
33 veya 35 de yada ne bileyim 28 haftalık falan olup erken doğum değilki kızım. tosun gibi 3600 her gelişimi tamamlanmış
bebekti diye düşünüp içim acıyo.
ama yaşayacak olan,ömür verilen 28 de de doğup yaşıyo.yaşatıyo rabbim.

Valla seninkinede ayrı üzüldüm canım.Ne kadar kısmeti bu kadarmış desek de insanın içi acıyo.

bir daha doktora gidermiyim canım bu soruları sormak için gidicem sadece ama beni kimse götürmüyoo işte bende ona çıldırıyorum ya

Öncelikle eşine içinde bulunduğun psikolojik durumu anlat, o da seninle aynı acıyı yaşıyor anlar diye düşünüyorum. Baktın olmadı kendin bir doktora danış mutlaka. En azından dikişlerin için. Doktorlar için bir insan doğuyo öbürü ölüyo çok bir şey ifade etmeyi sanırım. Ben bu yolda yalnız olduğumuzu öğrendim (neyse ki burada melek anneleri var dertleşeceğimiz) Benim doktorumu aradığımda da test sonuçları çıktı mı die sorduğumda bilmiyorum özellikle ilgilenmedim dedi. Ameliyat günümde de tıp hayatım boyunca 2 defa bu olay başıma gelmişti o kadın da şeker hastasıydı dedi. Madem 2 kere gördüğün bi olay ve ben aynı hastanede çalışan başka bir doktorun yakın akrabası olarak gidiyorum daha fazla özen beklerdim ondan. Sen misin böyle diyen dedim ve dün hastanenin pataloji bölümü aradım. Bebeğimizin ve benim testlerimin 2 ay sonra biteceğini ama bebeğimizi 2 hafta sonra cuma günü bize teslim edeceklerini söylediler. Ben yavrumu daha defnedemedim bile. 2 aydır yersiz yurtsuz kaldı diye ağlıyorum. O doktorun aynı hastanede zahmet edip öğrenemediğini ben telefonda öğrendim hem de 5 dakikada. O yüzden biz bu yolda yalnız ilerliyoruz. Sağlıklı düşünerek seçimlerini de sen yapmalısın. Mutlaka eşine danış onu geri planda bırak demiyorum ama daha dik durmalıyız yoksa herkes üzerimize basıp geçiyor maalesef.

bana inanacagını umuyorum ama haklısın bak arkadaşım ogüne kadar kendimi ne bir acile nede kontrol dışı doktoruma götürtdüm aslında hep bişey olmaz dedim ama bir şey varki 21 kasım çarşamba saat 5 de yani bir sonraki hafta doktorun bana verdigi sezeryan tarihinden önce o akşam saat 5 de yani bana bişeyler oldu ve içim yandı ayaga kalktım sanki çocuk sıkıntıya girdi dedim ve eşimi aradım oda hemen geldi doktoru aradık o akşam orda nöbetçiymiş işte kısmet ya gel dedi gittik giderken bile arabada çocuk karnımda oynuyodu aslında hemen nst ye aldı zayıf dedi atışları yarım saat bekledi bir daha aldı aynı çıktı. hemen alıyorum dedi . ve aldı ben ameliyat masasında ve ameliyathane yalnız kaldım acil hasta geldi beni orda bıraktılar ve o halde masadan kalktım gözyaşlarımı hala tutamıyorum şu an oglum sen sıkılma geliceksin şimdi tamam dedim onu okşadım oda bana cevap verdi tekme attı hala ben onunlaydım orda sıkılmasın belki sırt üstü yatmam onu etkiler diye zar zor kalktım işte Allahım neyse doktorlar geldi beni hemen aldılar epidural oldum gördüm çıkışını sonra odama gittim o geldi tam 3 saatsonra morar ma oldu benim anlamadıgım bir şey var şunu anlamıyorum ben tamam benim bebegim kalp hastasıydı karnımda görmedin buraya kadar tamam benim yavrumu o gece sıkıntıya sokacak ne oldu burda takılıyorum tamam omrü o kadar beni gördü birbirimizi gördük çok şükür süt verdim ama son an ne oldu bu beni çıldırdıyo bunun nedeni ni doktor biliyo ama birv sürü şey söylüyo işte ben bunu hazmedemiyorum dikişlerim için bile çagırmadı bırak bebegin ölümünü yogun bakım kapsında söylediler ben koşarak onun odasına gittim sanki tekrar onu karnımda görecekmişim gibi yaşananlar kabus gibi ama yerinden bile kalkamadı çok biliyorum dedi ve anneye dikkat edin dedi eşime sadece bu kadar bu kadar kolay olmamalı ama sadece tek dua eşimi ikna edip oraya gitmek nasıl dayanıcam bilmiyorum ama dayanmam lazım buna ve yüzleşmem lazım ben anaokulu ögretmeniyim hem küçük yaş grubu şimdi işime dönemiyorum dışarı çıkamıyorum böle işte allah yardımcımız olsun

Yavrularımızın ömürleri bu kadarmış demekten ve Allah sabrını versin diye dilemekten başka bir şey gelmiyo elimden maalesef. Çok üzüldüm.. Allah'ım inşallah aynı acıları yaşatmaz, beterinden hepimizi korur.

aynen öyle arkadaşım Allah sanada sabır versin dayanıcaz Allah bir daha yaşatmasın ama bu çok farklı bir durummuş işte insanın yakın saydıkları kardeşim dedikleri dostlar bile gelmez oluyo sanırım bu sıkıntılardan dolayı sıkılıyolar bir debu var bana oglum herşeyi gösterdi ve gitti şimdi herkesi daha iyi anlıyorum bu yolda yalnız oldugumuzu bile Allahım sen yanım ol diye dua ediyorum işte bu kadar

allah beterinden saklasın ama bundan daha beter acı var mıdır bilmiyorum ki. Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor. İyi gün dostunu kötü dostunu böyle zamanlarda öğreniyor insan işte..

kızlar doktorlarınnızı okudukca deli oldum,hele de derinsu senin doktoruna

ben bebeğimi kaybettiğim zaman, bize söylemeye gelecekleri sırada belki biz saldırırız doktora diye düşündülerki,güvenlik görevlileri de gelmişti
eşim dioki normalde sinirli bir insandır cünkü
ne yapayım canım dedi, doktora baktım yüzündeki acıyı gördüm,ne yapayım dedi

neyse doğumdan sonra sürekli doktor yanımıza geldi,kadın benim kendi doktorum değildi,doktorum o sırada yurt dısındaydı,
kadın sürekli ellerimi tutarak bana teselli verdi,sarıldı
hastaneden beni cıkartacakları sırada,peşimizde resmen bir ordu vardı,herkes beni ugurlamaya geldi, benle agladılar, ben hastaneye son defa bakarken hepsinin gözleri doldu,1 hafta sonra dikişler için gidince benim doktorum normalde gece 11 e kadar hasta bakar cok yoğundur, kimseyi dinlemeden beni içeri aldılar, tam 1saat bana ayırdı,dışarda belki 50 kişi beklerken,destek oldu,psikologtan daha iyi moral verdi
senin bebek gayretin artık benim onur savasımdır dedi

ve ben doğum için bu hastaneye 600 lira para ödedim,pahalı bir hastane değil yani
doktoruma kızgınlıklarım vardı ama şuan biraz azaldı

heleki derinsu nasıl süt kesilsin diye ilac vermez, o damlayan her damla süt ölü doğum yapan bir anneyi nasıl parcalıyor umrunda değil galiba o adi doktorun

kızlar bugün gene bir müşterim geldi
teyze 65 yasında var ama benim de dükkan sahibimin yengesi oluyor

neyse kadının 3 oğlu var 35 yasları civarında
ilk 2 bebeğini biri günü gelen bebekmiş,diğeri 7.5 aylıkmıs
benim gibi tansiyonu varmıs,şişmiş kadın hamileyken ve ikisini de kaybetmiş
ama şimdi benden büyük 3 oğlu var.

neden diye hep bende sordum.bende doğumumdan 3 gün önce kontrole gittim nst'yi çeken kalp atımı biraz kötü doktora gösterin ultrasyondaki durumuyla karşılaştırır ona göre sonuç verir dedi doktor sorun yok dedi eve gittik ve 3.günün sonunda hareket azlığı nedeniyle tekrar gittik yavrumun kalp atışları azalmıştı acil sezeryana girdim ama yavrum öldü...bende sürekli keşke 3 gün önce alsaydı beni belki yavrum yaşardı diyorum aslında herşey sebeb yavrumun ömrü olmadığını biliyorum allah isteseydi yaşardı demekten başka care yok..

biz varız canım artık,inan burdakileri sanki eskiden tanıyormusum gibi

msn den inayla melisse le konusuyoruz
bir yandan arkadaslarım yazıyor onlarınki geyik dedikodu falan
ama inay ve melisle kimseyle konusamadığımm içimdeki acımı paylasıyorum

bende suan 2 arkadasımla aram bozuldu,biri kız biri erkek
sebepte şu,telefonla aramam,
belki sizde de olmustu ben doğumdan sonra cok unutkanlastım
2arkadasımda beni aramıs ben geri dönmemişim
hiç umrumda da değiller
benden adımda beklemesinler,böyle birsey için bana kızacaklarsa,benden özür de beklemesinler

erkek olan arkadasım bebeğimi kaybettiğimin daha 40ı cıkmadan dısarı cıkılacaktı,bunun hoşlandığı kızla ben gelmedim diye bozuldu, ki ben gelmicem dedim
onun beni aradığı sırada ben hüngür hüngür aglıyordum,telefonuna bakacak halim yoktu

ben doktorumun hakkını bazı konularda yiyeyem. Biraz aceleci bir kadındrı muayenesi öle uzun sürmez ama bu talihsiz olayı her yaşadığımızda her gün yanıma geldi, öğrendiğimiz anda benimle ağladı ama sonra ne olduysa ilgisiz davranmaya başladı. Belki de beni gerçek hayata döndürmek istediği için konunun üstünü kapatmaya çalıştı bilmiyorum. Yoksa hep elimi tutarak güzel günler geleceğini tedavi edeceğini anlattı. Sanırım kendisinin hiç çocuğu olmadığı için benim gibi düşünmesi imkansız. Ama bana asla özellikle test sonuclarını sormadım demesi bardağı tasıran damla oldu. Ben riskli gebelik uzmanı buldum bi tane, ustelik tesaduf bu yaa aynı hastane de çıktı. Bakalım test sonuclarım cıktıgında nasıl bir tablo çıkacak ortaya :)

aynen öyle benimde doktorum hakkındaki düşüncelerim böyle bazen hastanede karşılaşıyoruz yüzüne dönüp bakmıyorum onu görmek istemiyorum suçlu diyemiyorum günahı boynuna ama soğuk davranışları beni maffetti

öyle işte canım ben doguma 1000 tl para verdim onu geç 15 günde bir kontrol 9 ay boyunca ve son haftalar haftada bir canım ve sadece aklımda onun suçlu oldu şu konuda beni bilgilendirmedi bile of ya bu akşam konuşucam eşimle yarın kısmet olursa gitmek istiyorum çünkü bütün herşeyi sorduktan söyledikten sonra da ellrimin masanın üzerine koyup gözlerine bakarak onu şunu demek istiyorum eger hatalıysan benim içimi yaktın Allah da senin içini yaksın demek sadece bu bir süsü para aldı bizden birde renkli dopler bile yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…