- 20 Mart 2012
- 995
- 509
- 408
ınkabullenmek öyle zor ki..Uyanıyorum ağlıyorum yatıyorum ağlıyorum.üstelik benim 5.kaybım ve yaşayan çocuğum yok.Herkes hayırlısı böyleymiş diyo.Herkesin kucağında evine dönmesi hayırlı da bana hep kaybetmekmi hayırlı diyorum Rabbim affetsin.Bu sefer riskli gebelik uzmanına gittim.8 ay boyunca hiçmi ters giden bişey olmaz ama olmadı.Herşey hayal ettiğiminde ötesinde gidiyodu.38.haftada doğumu başlatırız demişti dr um.Son haftalarda plasenta yaşlanıyo, suyu azalıyo riske atmayalım demişti.Bende sevinmiştim kuzuma daha önce kavuşucam diye.Artık stresten halim kalmamıştı çünkü bi an önce sağlıkla kavuşmak istiyodum.bu gebelikte kayınvalidemim bana gebelik öncesi yaptırdığı muskayıda takmıştım, hergün dua etmiştim kuzuma sağlıkla kavuşayım bu sefer diye.Daha ne yapabilirdim bilmiyorum yani.benim oğlumda kordon dolanması yoktu ama dr dediki oda ölüm sebebi olmuyor zaten her zaman.Ben kaç çocuk doğurttum öyle kordon dolanmış boynuna ama sapasağlamdı dedi.vesselam dr du sebeplerdi derken acımız zaten büyükken iyice kötü olmamızı sağlıyo.Tek çözüm teslim olmak Yaradana.Haberlerde duyuyoruz araba dümdüz olmuş içindeki herkes ölmüş ama içinden bi bebek çıkıyoki burnu bile kanamamış.Allah kime ne ömür biçmişse o kadar ötesi yok.Yavrularımızın kısmeti bu kadarmış yapacak bişey yok.Çok zor bi durum çok sabır istiyo.Hatası olanında yanına kalsın demiyorum tabi hatası olanda cezasını çeksin.
ın
kesinlikle söylediklerine katılıyorum ama doktor öyle çok şey dediki aklım almıyo canım ya yani sanki bir gecede bütün olasılıklar nasıl beni bulduguna inanamıyorum bide benim kalp hastasıymış sanki içeme doguş gibi doktora her gittigimde soruyodum kalp sıkıntısı var mı diye hayır canavar gibi diyodu elimde biryle renkli doplerim bile yok çekmemiş birde özel hastane bu ya nasıl olur hatalı gibi benden kaçıyo birde hastane bit tel bile etmedi beni doktorum aramadı bile süt giderici ilaç iç yada gel dikişlerine bakayım yada başka bişey işte sanki bu davranışalrı beni doktorun suçlu olduguna inandırıyor tabiki bu saatten sonra elimden dua etmekten başka bişey gelmiyo ama suratına doktorun söylemek istediklerim var bazen beynime bir ateş yüregim zaten yangın yeri işte öyle canım ama eger bir hatası varsa benim yüregim yandı onunda yansın dilerim Allahtan
ın
kesinlikle söylediklerine katılıyorum ama doktor öyle çok şey dediki aklım almıyo canım ya yani sanki bir gecede bütün olasılıklar nasıl beni bulduguna inanamıyorum bide benim kalp hastasıymış sanki içeme doguş gibi doktora her gittigimde soruyodum kalp sıkıntısı var mı diye hayır canavar gibi diyodu elimde biryle renkli doplerim bile yok çekmemiş birde özel hastane bu ya nasıl olur hatalı gibi benden kaçıyo birde hastane bit tel bile etmedi beni doktorum aramadı bile süt giderici ilaç iç yada gel dikişlerine bakayım yada başka bişey işte sanki bu davranışalrı beni doktorun suçlu olduguna inandırıyor tabiki bu saatten sonra elimden dua etmekten başka bişey gelmiyo ama suratına doktorun söylemek istediklerim var bazen beynime bir ateş yüregim zaten yangın yeri işte öyle canım ama eger bir hatası varsa benim yüregim yandı onunda yansın dilerim Allahtan
Amin canım inşallah içim yanıyo daralıyorum neden niçin beni delirtiyo içim acıyo ben ne oldugunu algılayamıyorum bile neden sıkıntı oldu beni doktor şaşırrtı kakasını yemiş olabilir dedi dogumdan önce sonra başka bir doktor geldi 35 haftalık dogum yapmışsın dedi oysaki ben 38 haftalık dogum yaptım sonra 2 gün sonra kordon dolandı dedi sonra kalp doktoru getirdiler hastaneye ve pulmuner hipertansiyon dedi ve 6 sonra 28 kasım bebegimi kaybettim işte çaresizlikler içinde kıvranıyrum derdimi kimseye anlatamıyorum işte ne yapacagım çaresizlik işte benimkisi eşime beni doktora götür diyorum herşeye başa almaktan mı korkuyo bilmiyorum yada neyi söyliycek yalan dolan ne kadar dogru söyliycek bilmiyoruz diyo inanmayalım ona diyo ne olur biri beni aydınlatsın kafayı yemek üzereyim biri bişeyler söylesin lütfennn birileri ARTIK BENİ ANLASIN ALLAHIMA DUA EDİYORUM YAR VE YARDIMCIM OLSUN BU KADAR ÇOK AGIR GELDİ NASIL BİR DURUM HERŞEY BU KADAR İYİ GİDERKEN NASIL OLURDA DOGUMA BİR HAFTA KALA BU KADAR OLUMSUZLUK BAŞIMA GELİR YALVARIYORUM BİRİ BANA BİŞEYLER YAZSIN MELEK ANNELERİ BENİ BİR TEK SİZ ANLARSINIZ LÜTFENNNNNNNNNNNNNNNNN
herşey domino taşı etkisiyle olması yazılmış son için birer birer oluyo. bizse kendimizce müdahale etseydik yada etmeseydik diye düşünüyoruz. halbuki herşey zaten öle olması için ayarlanmış.eksikler,hatalar hepsi kader planında...
1 ekim 40. haftamın ilk günüydü. doktor kontrolüm nstm vardı. nst gayet iyiydi. doktor çok sağlıklı kalbi var dedi.8 ine kadar bekliycez dedi. sonra hala gelmezse alırız dedi.
bende doktora artık günü geçti. kordon dolanması,kaka yutması falan daha sık yaşanıyo öle duyuyorum var mı bir zararı dedim. o dediğin 36.haftadan sonra her an olabilir dedi.
eşimde yurtdışından geleceği için. doktor çıkınca eşimle konuştum. ben 8.ne kadar beklemek istemiyorum. ha bir hafta önce ha sonra hemen yarın alsın sende gel dedim.
sonra düşündük. bu kadar bekledik normal olsun boşuna ameliyat olmayayım dedik. ve iki gün sonra kızım kakasını yiiyp strese girdi kalp atışları düştü.
doktorumun dediği şuydu: bana geldiğin gün o bebeği almam gerekiyodu. ben bundan sonra kanıtlanmış bilim diye bişey söyleyemem dedi.( çok rasyonel biriydi. sürekli kanıtlanmış bilim istatisliği verirdi kendisi) çünkü yasal olarakta 41 e kadar bekleme hakları varmış.
ama hiç bişey göründüğü gibi değil tabi. bize o kararı verdirmeyen rabbim. verdirseydi de sezaryene önce alınıp başka bir sebepi vesile edicekti ölüm için.
40 haftalık olmuş çocuk niye bekletirsinki bilim öyle diyo diye.Bu vicdan azabı onuda rahatsız etmezmi?
yani işte hepimizin içinin acıdığı başka başka detaylar var.
33 veya 35 de yada ne bileyim 28 haftalık falan olup erken doğum değilki kızım. tosun gibi 3600 her gelişimi tamamlanmış
bebekti diye düşünüp içim acıyo.
ama yaşayacak olan,ömür verilen 28 de de doğup yaşıyo.yaşatıyo rabbim.
bir daha doktora gidermiyim canım bu soruları sormak için gidicem sadece ama beni kimse götürmüyoo işte bende ona çıldırıyorum ya
O zaman tabiki bi git konuş mutlaka.Sonuçlarını başka dr la paylaş.40 gün sonra kontrole gel dedi dr um sana demedimi mesela.Sütüm geliyo sandım aradım ilaç ismi verdi ve sar sıkıca göğüslerini dedi.Özellikle arayıp nasılsın demedi tabi ama en azından arayınca yardımcı oldu.Onlar için tıbbi bi vakayız biz.Bizim gibi nicelerini görmüşlerdir yıllarca bizim kadar üzülüp kahrolmalarını beklemiyoruz belki ama tamamende ilgisiz olunca kızmamak elde değil.
herşey domino taşı etkisiyle olması yazılmış son için birer birer oluyo. bizse kendimizce müdahale etseydik yada etmeseydik diye düşünüyoruz. halbuki herşey zaten öle olması için ayarlanmış.eksikler,hatalar hepsi kader planında...
1 ekim 40. haftamın ilk günüydü. doktor kontrolüm nstm vardı. nst gayet iyiydi. doktor çok sağlıklı kalbi var dedi.8 ine kadar bekliycez dedi. sonra hala gelmezse alırız dedi.
bende doktora artık günü geçti. kordon dolanması,kaka yutması falan daha sık yaşanıyo öle duyuyorum var mı bir zararı dedim. o dediğin 36.haftadan sonra her an olabilir dedi.
eşimde yurtdışından geleceği için. doktor çıkınca eşimle konuştum. ben 8.ne kadar beklemek istemiyorum. ha bir hafta önce ha sonra hemen yarın alsın sende gel dedim.
sonra düşündük. bu kadar bekledik normal olsun boşuna ameliyat olmayayım dedik. ve iki gün sonra kızım kakasını yiiyp strese girdi kalp atışları düştü.
doktorumun dediği şuydu: bana geldiğin gün o bebeği almam gerekiyodu. ben bundan sonra kanıtlanmış bilim diye bişey söyleyemem dedi.( çok rasyonel biriydi. sürekli kanıtlanmış bilim istatisliği verirdi kendisi) çünkü yasal olarakta 41 e kadar bekleme hakları varmış.
ama hiç bişey göründüğü gibi değil tabi. bize o kararı verdirmeyen rabbim. verdirseydi de sezaryene önce alınıp başka bir sebepi vesile edicekti ölüm için.
Öncelikle eşine içinde bulunduğun psikolojik durumu anlat, o da seninle aynı acıyı yaşıyor anlar diye düşünüyorum. Baktın olmadı kendin bir doktora danış mutlaka. En azından dikişlerin için. Doktorlar için bir insan doğuyo öbürü ölüyo çok bir şey ifade etmeyi sanırım. Ben bu yolda yalnız olduğumuzu öğrendim (neyse ki burada melek anneleri var dertleşeceğimiz) Benim doktorumu aradığımda da test sonuçları çıktı mı die sorduğumda bilmiyorum özellikle ilgilenmedim dedi. Ameliyat günümde de tıp hayatım boyunca 2 defa bu olay başıma gelmişti o kadın da şeker hastasıydı dedi. Madem 2 kere gördüğün bi olay ve ben aynı hastanede çalışan başka bir doktorun yakın akrabası olarak gidiyorum daha fazla özen beklerdim ondan. Sen misin böyle diyen dedim ve dün hastanenin pataloji bölümü aradım. Bebeğimizin ve benim testlerimin 2 ay sonra biteceğini ama bebeğimizi 2 hafta sonra cuma günü bize teslim edeceklerini söylediler. Ben yavrumu daha defnedemedim bile. 2 aydır yersiz yurtsuz kaldı diye ağlıyorum. O doktorun aynı hastanede zahmet edip öğrenemediğini ben telefonda öğrendim hem de 5 dakikada. O yüzden biz bu yolda yalnız ilerliyoruz. Sağlıklı düşünerek seçimlerini de sen yapmalısın. Mutlaka eşine danış onu geri planda bırak demiyorum ama daha dik durmalıyız yoksa herkes üzerimize basıp geçiyor maalesef.
aynen öyle arkadaşım Allah sanada sabır versin dayanıcaz Allah bir daha yaşatmasın ama bu çok farklı bir durummuş işte insanın yakın saydıkları kardeşim dedikleri dostlar bile gelmez oluyo sanırım bu sıkıntılardan dolayı sıkılıyolar bir debu var bana oglum herşeyi gösterdi ve gitti şimdi herkesi daha iyi anlıyorum bu yolda yalnız oldugumuzu bile Allahım sen yanım ol diye dua ediyorum işte bu kadar
Amin canım inşallah içim yanıyo daralıyorum neden niçin beni delirtiyo içim acıyo ben ne oldugunu algılayamıyorum bile neden sıkıntı oldu beni doktor şaşırrtı kakasını yemiş olabilir dedi dogumdan önce sonra başka bir doktor geldi 35 haftalık dogum yapmışsın dedi oysaki ben 38 haftalık dogum yaptım sonra 2 gün sonra kordon dolandı dedi sonra kalp doktoru getirdiler hastaneye ve pulmuner hipertansiyon dedi ve 6 sonra 28 kasım bebegimi kaybettim işte çaresizlikler içinde kıvranıyrum derdimi kimseye anlatamıyorum işte ne yapacagım çaresizlik işte benimkisi eşime beni doktora götür diyorum herşeye başa almaktan mı korkuyo bilmiyorum yada neyi söyliycek yalan dolan ne kadar dogru söyliycek bilmiyoruz diyo inanmayalım ona diyo ne olur biri beni aydınlatsın kafayı yemek üzereyim biri bişeyler söylesin lütfennn birileri ARTIK BENİ ANLASIN ALLAHIMA DUA EDİYORUM YAR VE YARDIMCIM OLSUN BU KADAR ÇOK AGIR GELDİ NASIL BİR DURUM HERŞEY BU KADAR İYİ GİDERKEN NASIL OLURDA DOGUMA BİR HAFTA KALA BU KADAR OLUMSUZLUK BAŞIMA GELİR YALVARIYORUM BİRİ BANA BİŞEYLER YAZSIN MELEK ANNELERİ BENİ BİR TEK SİZ ANLARSINIZ LÜTFENNNNNNNNNNNNNNNNN
aynen öyle arkadaşım Allah sanada sabır versin dayanıcaz Allah bir daha yaşatmasın ama bu çok farklı bir durummuş işte insanın yakın saydıkları kardeşim dedikleri dostlar bile gelmez oluyo sanırım bu sıkıntılardan dolayı sıkılıyolar bir debu var bana oglum herşeyi gösterdi ve gitti şimdi herkesi daha iyi anlıyorum bu yolda yalnız oldugumuzu bile Allahım sen yanım ol diye dua ediyorum işte bu kadar
kızlar doktorlarınnızı okudukca deli oldum,hele de derinsu senin doktoruna
ben bebeğimi kaybettiğim zaman, bize söylemeye gelecekleri sırada belki biz saldırırız doktora diye düşündülerki,güvenlik görevlileri de gelmişti
eşim dioki normalde sinirli bir insandır cünkü
ne yapayım canım dedi, doktora baktım yüzündeki acıyı gördüm,ne yapayım dedi
neyse doğumdan sonra sürekli doktor yanımıza geldi,kadın benim kendi doktorum değildi,doktorum o sırada yurt dısındaydı,
kadın sürekli ellerimi tutarak bana teselli verdi,sarıldı
hastaneden beni cıkartacakları sırada,peşimizde resmen bir ordu vardı,herkes beni ugurlamaya geldi, benle agladılar, ben hastaneye son defa bakarken hepsinin gözleri doldu,1 hafta sonra dikişler için gidince benim doktorum normalde gece 11 e kadar hasta bakar cok yoğundur, kimseyi dinlemeden beni içeri aldılar, tam 1saat bana ayırdı,dışarda belki 50 kişi beklerken,destek oldu,psikologtan daha iyi moral verdi
senin bebek gayretin artık benim onur savasımdır dedi
ve ben doğum için bu hastaneye 600 lira para ödedim,pahalı bir hastane değil yani
doktoruma kızgınlıklarım vardı ama şuan biraz azaldı
heleki derinsu nasıl süt kesilsin diye ilac vermez, o damlayan her damla süt ölü doğum yapan bir anneyi nasıl parcalıyor umrunda değil galiba o adi doktorun
ın
kızlar doktorlarınnızı okudukca deli oldum,hele de derinsu senin doktoruna
ben bebeğimi kaybettiğim zaman, bize söylemeye gelecekleri sırada belki biz saldırırız doktora diye düşündülerki,güvenlik görevlileri de gelmişti
eşim dioki normalde sinirli bir insandır cünkü
ne yapayım canım dedi, doktora baktım yüzündeki acıyı gördüm,ne yapayım dedi
neyse doğumdan sonra sürekli doktor yanımıza geldi,kadın benim kendi doktorum değildi,doktorum o sırada yurt dısındaydı,
kadın sürekli ellerimi tutarak bana teselli verdi,sarıldı
hastaneden beni cıkartacakları sırada,peşimizde resmen bir ordu vardı,herkes beni ugurlamaya geldi, benle agladılar, ben hastaneye son defa bakarken hepsinin gözleri doldu,1 hafta sonra dikişler için gidince benim doktorum normalde gece 11 e kadar hasta bakar cok yoğundur, kimseyi dinlemeden beni içeri aldılar, tam 1saat bana ayırdı,dışarda belki 50 kişi beklerken,destek oldu,psikologtan daha iyi moral verdi
senin bebek gayretin artık benim onur savasımdır dedi
ve ben doğum için bu hastaneye 600 lira para ödedim,pahalı bir hastane değil yani
doktoruma kızgınlıklarım vardı ama şuan biraz azaldı
heleki derinsu nasıl süt kesilsin diye ilac vermez, o damlayan her damla süt ölü doğum yapan bir anneyi nasıl parcalıyor umrunda değil galiba o adi doktorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?