Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

nasılsın melekyavru? ya yuh diorum arkadaşına: kızının eşyalarını mı istedi?

yani nasıl insanlar var ya. pes vallahi.

bu arada şu ankete nereden ulaşıyoruz. oy vermek için.vereyim dedim ama

evt canım utanmadan istedi
ben 3.gebeliğim bu sefer bebeğim olacak ümidiyle hep güzel markaların ürünlerini aldım,kendime alamam,ama bebeğime hiç acımadım
bu kızda takip etmiş demekki,ne aldıysam
sonra aradı beni msj atmıs görüşelim diye ama ben cvp vermedim
böyle bir insanı görmek istemiyorum

En güzel kullanıcı adına sahip Kadınlar Kulübü üyesi ?
sağ üstteki arama butonuna bunu yaz orda listede benim adım var cnım

sen nasıl kaybettim canım anlatmak istermisin kusura bakma ben yeniyim bilmiyorum da

37.haftalıkken muayene sırasında fark edildi canım. Öncesinde ben kuşkulanmıştım hastaneye gittim nst fln ama her şey normal çıktı. 12 eylülden beri teknesini hiç hissetmemiştim. Meğer ben son kontrolüme gittiğimde bebeğim öleli neredeyse 10 gün olmuş. Vücüt artık yabancı madde kabul edip dışarı atmaya çalışıyormuş. nerdeyse bi hafta doğum sancısına yakın ağrılar çektim. ne kanama oldu ne de başka bir şey. 3 ekimde de sezeryanla alındı. Nedeni neymiş diye soracak olursan henüz biz de bilmiyoruz. Tek bildiğimiz plasentanın yapısının epeyce bozulduğu üzerinde derin kan pıhtıları varmış. Sanırım kanımda bir sorun varmış. Henüz bebeğimizin testleri bitmedi ama 2 hafta sonra bize yavrumuzu teslim edecekler ve defnedeceğiz. İnan bu belirsizlik herşeyden daha kötü yapıyor insanın moralini

evet canım ama sanırım birazda benim birikintilerim var işte sanırım o yüzden geriliyorum ama aşıcaz inşallah bu durumu

Zamanla bu durumu maalesef kabullenmeye başlıyor insan o zaman daha rahat konuşabiliyor karşısındakiyle. Siz de bu zamanları elbet aşıp konuşma aşamasına geleceksiniz canım sen yüreğini ferah tut.

hayretler içerisinde okudum. Böyle bir patavatsızlık olur mu yaa, öznerek aldığın her eşya o kadar kıymetlidir ki senin için. Ben bakmaya kıyamıyorum bebeğimin eşyalarına. Hepsini güzelce sakladım inşallah 2. bebeğimize kısmet olur diye. Bir de kendi çocuğuna istemesi hayret verici bir olay, iyi ki orada katil olmadın

sanırım bazı kadınlar başlarına "çok şükür" bu durum gelmediği için rüştlerini ispat mı etmek istiyorlardır nedir, insanın gözüne sokuyorlar el kadar çocuklarını. En kızdığım şey de kendi fesatlıklarına o masum melekleri alet etmeleri. Ne diyim Allah ıslah etsin..

zelal ben ilk 3 ayı zzor geçirdim sonra rahatlıyorsun biraz da olsa

evet aslında ilk zamanlar herşey bulanık . hayat gitmiycek devam etmiycek gibi geliyoda
sonra sonra mantık mı giriyo devreye ne?
yani yaşamasan,geçmese hayat ne olcak ki diosun devam ediyosun bir şekilde ama

uzaklaştıkça üzülme ,ciğerinin yanma sürelerinin arası acılıyo belki ama. hatırlatan en kuvvetli bir şeyde
çok yakıyo içini onu farkettim.

bugün metroda karşıma maviş bi bebek geldi. göz göze gelince kalbim paramparça oldu sandım.
benim kızımda böyle olcaktı diye geçmeden olmuyo aklından

gerçekten belirsizlik insanı çok yıpratıyo. sebebi ne? yani teknik acıdan ne herşeyi öğrenmek istiyo insan.
bizimde kakasını yuttu ve aspre edemedi ciğerleri ama. başka sorunlar var mı? genetik mi? bir daha olur mu bir sürü soru var insanın kafasında.
artık perinatologa giderim diorum bende. önce bi kan pıhtılaşması falan var mı bakılsın falan diye ama işte hepsi sebeb.
yaşayacak bebekte her şartta yaşıyo

Sanırım dediğin gibi bir yerden sonra mantık çalışmaya başlıyor....

Bizim ailede de çok tuhaf bir şey oldu. Eşimin kızkardeşi hamileydi biz tanıştığımızda nişanımız olmadan doğum yaptı. Sonra eşimin kuzeni hamile kaldı biz evlendikten sonra, en son görümcemin görümcesi hamile kaldı. 4 numara da bendim. Hepimizde kız çocuk sahibi olacaktık. Olaylar nasıl sonuçlandı anlatayım. 1 numara yani görümcem allah çok şükür sağlıklı bir şekilde doğumunu yaptı ocakta kızı 2 yaşına girecek. Eşimin kuzeni bebeğin başı çok büyüdüğü için 32 haftalık doğum yaptı. Bebeğin kafası şu an 10 aylık olmasına rağmen 2 yaşındakı bebegın kafası kadar buyuk devamlı kontrol altında. 3 numara görümcemin gorumcesi neredeyse dogurmayacaktı 40haftayı gectı artık kakasını fln yutmasınlar diye aldı doktor en son sezeryanla. O bebekte saglıklıydı son 3 haftaya kadar. Megerse anne karnında beynıne pıhtı atmıs beynının sağ kısmı olusmamıs. MR sonuclarında beynının yarısı yok su ole dıyım sana. Ve sağ eli ve ayagı neredeyse hıc oynamıyor, konusma ve yurume duyularının oldugu kısımmıs yanı ılerı de onları nelerın bekledıgını kimse bilmiyo. Su an 7 aylık o da.

gelelım son numaraya yani ben, ben de 37 haftalıkken bebegımı kaybettım. Mantıgımını yerıne geldıgı anlarda diyorum ki halimize çok şükür. Biz 4 kızımız içinde beraber büyürler diye çok hayal kurduk ama şu an geride kalanlar için nasıl bir hayat var bilemiyoruz bile... O yuzden aslında hepımızın şükredecek çok şeyleri var hayatta...

Ben de her gördüğüm bebek yüzünde kendi bebeğimi hayal etmeye çalışıyorum, maalesef kucağıma almak nasip olmadı. ama inanıyorum ahirette hep o maviş gözlerinin içine bakacağım..

Ben de perinatologa gitmeyi planlıyorum, artık hiçbir şeyi riske atmak istemiyorum. Bu belirsizlik ortadan kalksın diye tüm testlere evet dedim. Genetik testler yapıldı bir şey çıkmadı çok şükür. Plasenta için de patalojik testler yapılıyor onlar henuz bitmedi. İçim kan ağlaya ağlaya bebeğimize otopsi yaptırmayı da kabul ettim, sırf bir gün kardeşleri olursa onlar yaşasın diye. Otopsi diyince insan ürküyor ister istemez ama neyseki büyük insanlara yaptıkları gibi değilmiş ya da eşim beni kandırıyor bilmiyorum artık... Bu testlerın hepsi bittiğinde ben de perinatolog kapısını aşındıracağım. Sen hangi sehırdesin, doktor arastırdın mı hıc?

Bize baş saglıgına gelen bir misafir ne sordu bana aklınıza gelmez içim yandi yandı tutuştu oglum için hazırladıgım odaya girdi ve bu takımı kaça aldınız nerden aldınız taksitlemi peşim mi diye aklım çıktı sandım az kalsın istersen çekmecelerini aç diycektim ama sabır çekip bütün sorularına cevap verdim .

arkadaslar sezeryanla dogum la bebegini kaybedenler yeniden hamile kalan varmı ne zaman kaldınız bilgilendirin ne olur cok istiyrm daha kalamadm ilk gebelgm ilk evlendgm gunde kalmıstm

e yuh artık

carnesir bende o arkadasıma kayınvaldemler götürdü ben üzülmeyeyim diye dedim,anlayana tabi

evimden o esyların çıkısını bir ben bilirim bir de Allah,annem babam beni bir odaya soktular babam benle konusma bahanesiyle beni oyalıyor,sonra babam da üst kata cıktı,annemin feryadını duydum,kızıım nasıl güzel seyler almıs,hepsini ütülemiş mis gibi yavrumm diye aglıyordu,annemin sesini hiç öyle duymamıstım
sonra beni odaya soktular caktırmadan ama ben anladım birseyler oluyor, kayınbabam esyaları aldı,ben o halimle agrımda var resmen balkona kostum,engellemeye calıstılar,bırakın dedim
meleğimin esyaları babasının takım elbise kılıfı içine konmus,siyah kılıflar olur ya
transit bir araba k.babamın arabası,arkaya koydu,yavrumun kıyafetleri sanki mezara konmus gibi geldi,k.babam bana baktı yukarı,yanıma k.valdem annem geldi,ben nasıl ağlıyorum balkonda

bu kıyafetleri benden isteyen arkadas şimdi benim artık arkadasım olsa ne olmasa ne

bişey sormak istiyorum ben istanbuldayım şimdi hizmet hastanesinde sait bey var çok iyi oldugunu duydum ondan randevu aldım ama burda okudun perinatolg bu doktora hamile kalmdan mı gitmemiz gerekiyo kızlar yoksa hmile kaldıktan sonra mı şimdi burda kanuni sultan süleyman hastanesi var devlet hastanesi direk hamile kalmadan gitsem bana bakar mı bir bilginiz var mı

Anaaaam kızlar ne çok yazışmışsınız yahu!!!!
tebrikler...benden de biraz gitti. iki hafta önce yediklerime dikkat etmeye başlamıştım. bir haftdır rejim adı altında ama bende 1 kiloya yakın gitti:)))bakalım
Yuh kızım beee!!! Seninki daha iyiymiş. 2 haftada bir kilo!sürersin valla. Yılmak yok yola devam
ne yiyorsun sen benden habersiz bakimmm
hemen sööyle. gözün aydın canım insallah daha da gider kilocukların
Kız senden habersizolur mu hiç??? Dedim ya ayran detoksu yapacağım diyeeeee....
tartım bozulmuş ya pilimi bitti nedir üfffffff
Gel kuzum ben de tartı var, ben de tartıl
Allah bol bol sabır versin inşallah...
O ne? Istıra ne yahu? Ben ilk kez duydum onu. Ne işe yarıyor???:26::26:
ya ben diyet falan yapamıyorum 5 kilo fazlam var 2 ay oldu daha doğum yapalı ama göbeğim aynı duruyor aslında fazlada yemiyorum ama ne yesem yarıyor galiba
Benim 3 ay boyunca inmemişti canım, üzülme, normal tatlım...
Canım anlamıyor zaten emin ol. Ama sen de onu anlamıyorsun...
Ben ilk zamanlar bununla nasıl başederim diye kitap bakıyordum. Bir psikoloji kitabında yas süreci diye bir başlık vardı. Orada evladını kaybeden anne babaların çoğunun ayrılma düzeyine geldiği yazıyordu. Sebebi ise anne kendinin çok acı çektiğini düşünüp babadan ilgi beklermiş, baba da anneye çok destek olduğunu ama annenin kendisine hiç destek olmadığını, aslında kendi acısının da büyük olduğunu düşünüp ilgi beklermiş. İkisi de birbirinden ilgi beklediğinden ve bulamadığından birbirlerine kızıp ayrılmaya kalkarlarmış...
Onun da içi çok yanıyor emin ol.
hani bir laf var ya canım "kadın bebek karnına düştüğü andan itibaren anne, baba kucağına aldığı andan itibaren baba olur" diye. Evet sen anneydin ama o da son gün de olsa baba oldu
Ve uzun süredir burada olmamdan dolayı edindiğim tecrübemle söylüyorum ki: bebeği eliyle yıkayıp gömen eşlerin psikolojileri, bebeğini başkası gömenlerden çok daha kötü oluyor canım. yeni bebeği ya kaybedersem yine diye ultrasonda görmeyi kaldıramayanlar, psikopata bağlayanlar ( ki eşim de bunlardan biri), yeni bebek istemeyenler, daha neler neler...
Şimdi sana acın çok büyük geliyo -ki zaten küçük değil!!- ama onun acısı da büyük canım..
Şu an sana her şey ağır geliyor olabilir ama azıcık da sen eşini anlıyormuş gibi yap, belki o da sana anlayışlı davranır tatlım.
Derinsucuğum, umarım seni üzecek, kıracak bir şey söylememişimdir çünkü amacım bu değil. Sadece benzer şeyler yaşamış ama artık olaylara biraz dışarıdan bakabilsen biri olarak konuştum.
Ne hakkı canım ya!!! Aynı muhabbeti geçen yıl biz de çevirdik merak etme.
Bana da en çok karın yağması koyuyor. Bilmiyorum burada başlayınca ne halde olurum....
iyim canim umudum da iyi günden güne büyüyor.. bana gülüyor cok tatli rabbim hepinize yasatsin bu duyguyu insallah...
Âmin aysem, inşallah canım yaaa...
Oğluna da maşallah. Onun gülüşünü yesin teyzeleriAllah'a emanet olun canım...
cnm ben 2temmuzda kaybettim kızımı yani 6ay olmak üzere
şuan yazarken bile vay be diyorum
o 6ay nasıl geçti hala inanamıyorum
6ay ama sanki daha dün gibi geliyor bana
Senin 6 ay mı olduuuu??????
ah be tatlım inşallah ama şu ara zor.. ben sıramı tobeguka verdim
Zevkle canım, zevkleee
tobeguk yediğin o mama ne tadı iğrenc olan tarifini versene
Kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta, azıcık peynir, 1 dilim ekmek, sınırsız yeşillik yiyorsun.( yağ ve tuz yasak)
1,5 kilo yoğurt(yağsız) alıyorsun. İçine 4 yemek kaşığı haşlanmış nohut, 4yemek kaşığı haşlanmış bulgur, 4 yemek kaşığı haşlanmış yeşilmercimek koyuyorsun. Sonra 2 tane salatalık rendeleyip her2 saatte bir bir kase yiyorsun. En son saat 8-9 gibi yiyorsun. Bu karışımı bitiremedim ben ama. Bir de kahvaltıda ekmek yemedim hiç.
Bunu en fazla bir ayda 2 gün yapıyorsun..
aynen canım. Hiç de korkulduğu gibi olmayabiliyor. Hatta iş telaşı içinde unutup gidebiliyorsun bile bazı şeyleri...

Amanıııın gene çok uzun olduuuu:26:

Artık son nokta budur heralde... İnsanlar ne kadar acımasız olabiliyor ya!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…