Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

benimde öyle olan bir arkadasım vardı
süreklli iş yerime kucağında bebekle gelirdi

buraya yazmıstım kızlar da sinir olmustu hatta güzelce konus demişlerdi
artık bende sevmicem bebeğini
sanki sevmessem ayıp ederim diye düşünüyordum
dün geldi mesela hiç bakmadım bile bebeğine
sarmıs battaniyeye,hiç yanına bile gitmedim
ama gidince bu sefer hiç üzülmedim, cünkü asıl o bebeği arkadasım kırılmasın diye severken üzülüyormusum
şimdi kendime değer verdim ve kendimi üzmedim
tavsiye ederim uzaktan uzaktan bakmak çok daha iyi geliyor

bunlar bence tabiricaizse cahiil insanlar

Ketenhelva ne cahilmiş o gelin gerçekten yaa.Hayır nazar değecek diye düşünüyosunuz madem gelme o zaman yada söyleme öyle düşündüğünüzü.Benim komşumun gelini hamile 1 ay sonra doğum yapıcak inşallah ve beni ziyarete gelmedi.Hassas ve düşünceli insanlarda var hala neyseki.Musibetler imtihanlar hepimiz için.Her an her şey değişebilir insan hayatında neyine güveniyo bu insanoğlu ben anlamıyorum.Hiçkimsenin ne bebeğinde ne hamileliğinde gözümüz var.Bizim içimiz yanıyo insanlar neyin derdinde.

arkadaslar ya cok heyecanlym bi taraftanda korkuyrm yine ilk bebegm gbi olack diye bilmyrm belkide hamile dglm ama hic böyle gecmemsti sizce hamile mym test yapmayada korkuyrm

arkadaslar ya cok heyecanlym bi taraftanda korkuyrm yine ilk bebegm gbi olack diye bilmyrm belkide hamile dglm ama hic böyle gecmemsti sizce hamile mym test yapmayada korkuyrm

Hakkında hayırlısı olsun canım.Yeni bir umut yeni bi heyecan yeni bir bebek haberi iyi gelicektir mutlaka.Rabbim sağlıklı ömürlü evlatlar versin

Canım benim ya .Çok zor neler hayal ediyosun birden dünya başına yıkılıyor.Sabır canım sabır.Neredeyse 6 ay oldu ama tabi ilk günkü gibi değilsin ama aklından hiç gitmiyor.Öyle anlar oluyor ki nefes alamıyorsun.Bu günlerde çok yoğun yaşıyorum.İçim dağlanıyor.
Hay Allahım nasıl biri o ya.Sen acını yaşıyosun o gelmiş nazardan bahsediyo madem öyle niye geliyosun.Gerçekten çok garip.

Ya gerçekten ne düşüncesiz insanlar var etrafımızda benim ablam bile ya.O kadar düşüncesiz oluyo ki bazen 3 aylık yiğenim kızımdan 2 buçuk ay sonra olsu.Ben ne zaman arasam bebekten bahsediyo.Bir gün öyle bir söz söylediki söylemek bile istemiyorum.
Ya bilerek yapmadığını çok iyi biliyorum ama düşünmeden konuşuyo.Yine eltimde öyle kızım öldüğü gün gelmişkarşımda bebeği emziriyo.Allahım sabırlar versin.
oylemi dogacm bizde ayni ama birsey soyleym mi adetm bir gun gecti normalde hi c grcmezdi cok heyecan yaptim ins vardr ya

Canım inşallah dualarım seninle.Tebeguk,melekyavrum,cerenball ben ve diğer melek anneleri inşallah istediğimiz zaman Rabbim hepimize nasip etsin.Dualarım hepimiz için.Bekletmeden gelsin bebeklerimiz hayırlısıyla.Sağlıklı doğsunlar inşallah.

Anne sayılmazsın çok ağır olmus ama... Hepimiz hamile kaldığımızı öğrendiğimiz andan itibaren anneyiz artık. Tüm hamilelik sürecimizi bu özenle geçirmedik mi sanki? Canım ne diyim, Allah kolaylıklar versin..

Kızlar, dün riskli gebelik uzmanı önerileriniz diye bir topic açtım. Uzmanlık olanı bu olan danıştığınız hekimler varsa bu topiğe yazmanızı rica edeceğim. Forumda böyle bir başlığa rastlamadığım için açma gereği oldum. Ben de bebeğini yeni kaybetmiş bir anneyim ve doktor arayışındayım. Ben ve bnım gıbı olan melek annelerine yardımımız dokunur belki...

Buna benzer bi olay bnmde başıma geldı maalesef. Hamileliğim sırasında annemin gögüs kanseri oldugunu ogrendık ve ben calıstıgım ıcın annem bakacaktı bebegıme. Artık bunun olmayacagını anlayınca kayınvaldem ankaradan tayınını ıstanbula aldırmıs bana soylememıs, annemın kanser oldugunu o zmn bılmedıgım ıcın. neyse sonra ben ogrendım, devlet memuru oldugu için rapor alması kolay oluyordu lojman da talep etmedı bız de kalacaktı.

evimiz 3+1 yanı hem bebegımıze hem onlara oda yapabılırdım. Eşim home offıce calıstıgı için calısma odasını bozmak istemedi. Eee kayınvaldemlere de oda lazım tabi. Biz bebek odası takımı almamıstık tasınma durumumuz var dıe, sadece perde halı ve mevcut beyaz dolabımımız için bebege uygun kulp alacaktık.Oda kalmayınca kayınvaldem de park yatagını benım yattıgım odaya koyarız bana dolap fln lazım degıl bebegın esyalarını koyarız dedı. Ben durumun farkında olmama ragmen 2 gun bebegımın neden odası olmıcak dıe esımle kavga edıp sureklı agladım ama nası bı aglamak. Kayınvaldeme de ınanılmaz ayıp oldu tabı. Sonra bı an ben aglarken esım yanıma geldı ve "bak bu kdr aglama, 3 tahta parcası için aglarsın sonra içine koyacak bebek bulamayız Allah'ın gucune gıdecek" dedı. bunu isteyerek soylemedı ama 2mızın de korktugu basına geldı.

Kayınvaldem işine yakın bir ev tuttu gecen hafta, ben de o bos odaya gırıp gırıp salaklıgım ıcın aglıyorum sımdı. Bunların basıma gelecegını bılebılır mıydım hıc? Normalde asla yapmayacagım ısleri yapar olmustum. Artık bu hormonlardan mı neden bılmıyorum ama asla hakkını ödeyemeyecegım kayınvaldemın kalbını kırmıs oldum.

kan pıhtılaşması ve hipotiroidim var.7 senedir yapılan tetkiklerde başka bişey çıkmadı şu ana kadar.Ama nasipte yok demekki.Allak kimseye yaşatmasın bu acıyı çok zor gerçekten
Hadi ya kardelencim, sende de mi tiroit var? Peki Dr lar bebek kayıplarınla tiroidini ilişkilendirdi mi? Çünkü geçen aylarda bende de aniden tiroit çıktı. Dr hamileyken de aniden çıktıysa bebeği bu öldürmüş olabilir dedi. Onunsonuçlanmasını bekliyorum ben de şimdi..
Derin derin iç çekesim var bagırasam aglayasam var benim
Bağır, ağla canım rahatlarsın. Ciddiyim....
Ben de seni merak ettim özayım. Face tede göremeyince bugün özelden yazacaktım.
Nasılsın canım iyi misin? Raporun bitti mi??
Dengesiz şahsiyet yaaaa hayır tamam düşünüyorsun da sus bari, konuşma da insanlar adam sansınlar
Derincim keşke eşin de biraz anlayışlı davransaydı. Ya da inşallah onlar bebeklerini getirmezler. Acaba açık açık söylesen mi kimseyle görüşmek istemediğini? Ben 3 ay kimseyle görüşmemiştim. Bu yüzden insanlar da kimseyle görüşmeyince kendileriyle görüşmediğim için de kısmamışlardı.
Ayrıca bu konu hakkında konuşmak istemediğini söylersen olayı sorabileceklerini de zannetmem canım. Allah sana bu akşam için sabır versin inşallah...
Zaten ağır bir şey söylemiş kuzenin. Belki iyi niyetliydi ama Yapıcım derken yıkmış sankiama biz anneyiz canım hiiiiiç şüphen olmasın...
Yok % 100 pamuk olsun, yok organik olsun yok markalı olsun şu bu.... Hepimiz aynı durumdayız be canım. Hele ben 7. Aya kadar hiç bir şey almamıştım. Sonra artık alışverişini yapayım dedim ve o hafta kızımı kaybettim. Şimdi diyorum ki keşke hiçbir şey almasaydım da o yaşasaydı..
Benim de kızını iten kakan eltimin kızı, benim kızım öldükten sonra kıymete bindi. O kızına 2. Sınıf insan muamelesi yapan eltim( çünkü oğlunu çok sever nasıl bir anneyse!) ayrı bir sevmeler koklamalar...
Hepimiz mi aynı yollardan geçeriz yaaaa!!!!
Ben bir Dr a gitmiştim canım, kendisi de perinatolog olmasına rağmen onlar da 16. Haftada kaybetmişler bebeklerini. Bana "sen bebeğini kucağına alana kadar korkuların geçmeyecek ve psikolojin asla düzelmeyecek, ben kendimden biliyorum" demişti.
Belki hamilesindir ve bu senin daha çabuk toparlamana sebep olacak. Belki de değilsindir doğum sonrası reglin düzensizleştiğinden böyle olmuştur. Ama hangisi olduğunu görmenin tek yolu test yapmak.
Umarım hakkında hayırlısı olur...

Amiiiin canım amiin......

aynen canım ya benim kızım ölmüş ciğerim yanıyor onun çocuğu olmuş banane aklı sıra hava atışı ben hamileyim diye şu hayatta düşmez kalkmaz bi ALLAH yani

Tobeguk benim tiroid rahatsızlığım senelerdir var ve ilaç alıyorum sürekli.hamileyken de endokrin dr uyla görüşüp sürekli tsh ı aynı seviyede tutmaya çalıştık.iyiydi genel olarak bi sıkıntı yoktu değerlerimde.

kızlar içimde buruk bir sevinç....Bende Hamileyim... 3 aylık çabadan sonra hamileyim çok garip bir duygu. çok sevinemiyorum içimde korku aylardır tekrar hamilelik için yanıp tutuşuyordum şimdi ise tekrar sitresli bir 9 ay geçirmemin tedirginliği var:18: şimdiden hamilelik olduğu için şekerim yükselmeye başladı.:26:dilerim sağlıklı bir hamilelik geçirip bu sefer sağlıcakla yavrumu kucaklarım.Rabbim tez zamanda buradaki tüm arkadaşlarıma nasip etsin hayırlı sağlıklı hamilelikler ve hayırlı sağlıklı evlatlar inşallah..

ayy maşallah rabbim tamamına erdirsin inş. sağlıcakla al evladını kucağına inşş

aynı gün ciğerimiz yanmıstı ve şimdi sen hamilesin
ilk defa birinin hamilelik haberine agladım
Allahım seni ve bebeğini korusun
meleğin de cennetten annesini ver kardeşini koruyacak eminim

çok duygulandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…