bebeğimi öğlendefnettik akşam eşimin halasının gelini de geldi zaten ev kalabalık herkes benim başımda. terbiyesiz şey neymişte 2 aylık hamileymişte eşi oraya gitme nazar değer demiş mişte bunu söylüyor bize sonra başladı hamilelikten konuşmaya falan işte kan değerleri düşükmüş hamile olunca hepsi düzene girmiş vs vs şeyler nasıl canım yandı anlatamam ama rabbim öyle bi sabır verdiki bana bende bir güzel anlattım ona kızıma hamileyken yaşadıklarımı ama o an odada olan herkes çok kınadı o kızı ben çocuğumu kaybetmişim oda gözüme sokar gibi bana hamile olduğunu anlatır insan bi düşünür değilmi üstelik nazar değermiş bizden ben allah düşmanımın başına vermesin diye dua ederkençok garip insanlar
canım ben 8 ay sonra hamile kalabildim doğumdan 2 ay sonra başlamıştık çalışmalara
arkadaslar ya cok heyecanlym bi taraftanda korkuyrm yine ilk bebegm gbi olack diye bilmyrm belkide hamile dglm ama hic böyle gecmemsti sizce hamile mym test yapmayada korkuyrm
Hakkında hayırlısı olsun canım.Yeni bir umut yeni bi heyecan yeni bir bebek haberi iyi gelicektir mutlaka.Rabbim sağlıklı ömürlü evlatlar versin
Canım benim ya .Çok zor neler hayal ediyosun birden dünya başına yıkılıyor.Sabır canım sabır.Neredeyse 6 ay oldu ama tabi ilk günkü gibi değilsin ama aklından hiç gitmiyor.Öyle anlar oluyor ki nefes alamıyorsun.Bu günlerde çok yoğun yaşıyorum.İçim dağlanıyor.yok canım önemli değil.bu benim 5.kaybım ama bu hepsinden zor oldu.İyiyim toparlandım sanıyorum ama bakıyorum ki aslında aynı yerdeyim.Çok özledik eşimle beraber oğlumuzu.İlk defa bi yavrumuzun kıpırdayışlarını hissettik.İLk kez bu kadar uzun sürdü hamileliğim.Alışmıştık onun varlığına.Yokluğuna alışmaksa bi o kadar zor.
Hay Allahım nasıl biri o ya.Sen acını yaşıyosun o gelmiş nazardan bahsediyo madem öyle niye geliyosun.Gerçekten çok garip.bebeğimi öğlendefnettik akşam eşimin halasının gelini de geldi zaten ev kalabalık herkes benim başımda. terbiyesiz şey neymişte 2 aylık hamileymişte eşi oraya gitme nazar değer demiş mişte bunu söylüyor bize sonra başladı hamilelikten konuşmaya falan işte kan değerleri düşükmüş hamile olunca hepsi düzene girmiş vs vs şeyler nasıl canım yandı anlatamam ama rabbim öyle bi sabır verdiki bana bende bir güzel anlattım ona kızıma hamileyken yaşadıklarımı ama o an odada olan herkes çok kınadı o kızı ben çocuğumu kaybetmişim oda gözüme sokar gibi bana hamile olduğunu anlatır insan bi düşünür değilmi üstelik nazar değermiş bizden ben allah düşmanımın başına vermesin diye dua ederkençok garip insanlar
Ya gerçekten ne düşüncesiz insanlar var etrafımızda benim ablam bile ya.O kadar düşüncesiz oluyo ki bazen 3 aylık yiğenim kızımdan 2 buçuk ay sonra olsu.Ben ne zaman arasam bebekten bahsediyo.Bir gün öyle bir söz söylediki söylemek bile istemiyorum.çook düşüncesiz insan benimde eltim arada 1,5 ay var o kadar zoruma gittiki sanki bir kendi evladı var kızım diye bir üzerine düşüyorki aşırı derecede benim kızına tabiki bir diyeceğim olamaz ama benim yas günümde o kadar düşüncesiz hareketleri olduki olmayada devam ediyor çok kızgınım o yüzden...
oylemi dogacm bizde ayni ama birsey soyleym mi adetm bir gun gecti normalde hi c grcmezdi cok heyecan yaptim ins vardr ya
ya gerçekten yazılan insan manzaralarını okuyorum da...gerçekten ne saçma sapan insanlar var ya.
yani allah kimseye yaşatmasın tabi gerçekten yaşamayan tam anlamıyla anlamaz ama
bu kadar da pervasızlık olmaz.
banada kuzenim şey demişti. daha anne olmadın. emzirmedin,uğraşmadın anne sayılmazsın yeniden olur gençsiniz gibi bi
cümle kullanmıştı.
o an başımdan aşağı kaynar sular dmkülmüştü. aslında demek istediği ,demeye çalıştığı şeyi anlamıştım ama
daha anne sayılmazsın da biraz ağır gelmişti yani.
içten içe bu temenniyi taşıyan tek ben değilmişim:)))
bu verilen istenen bebek kıyafetlerinden geçmiş konu...
benimde en yaram olan mevzudur bu. aslında benden kimse bişey istemedi. ama bizim eltimle aynı zamanda hamileydik. benden 20 gün sonra doğum yaptı. onun kızı sağlıklı şükür.
ben hamileliğim boyunca yani herşeyin en güzelini,en orjinalini pahalısını aldım .hep farklı olsun diye ordan burdan aradım.getirdim. ilk zamanlar aldıklarımı kayınvalideme,eltime gösteriyodum.
aradan biraz zaman geçince hoop aynısı ya kayınvalidem almış ya eltim falan. birde bulamadıklarında beni arayıp laf ararsında nerden aldığımı öğrenip sanki bişey olmamış gibi gidip aynısını alıyolardı.
eşime söylemiştim artık hiç birşey göstermiycem diye. hatta onlara da dedim. yan yana gelince kim kimin kızı karıştırcaz artık. ben başka alayım falan demiştim. hastane çıkışlarımız falan aynıydı. o dönemde çok sinir olmuştum.
o kadar çok ,güzel hazırlandım ki anlatamam. isimli kurabiyeler,çukulatalar,
bir çok kıyafetini kendim süsledim falan...
yani artık onlar aynısını yapmaya kalktıkça ben daha çok sinir oldum tabi.
doğumdan 10 gün önce falan eşim almanyadan gece lambalı,yıldızlı,ışıklı çok güzel bir babayphone beğenmiştik.onu alacaktı.
bir akşam aradı iki tane sipariş etmiş. biri yeğeni içn.
sinirden deli oldum. sen de mi dedim.
başka bişey alsaydın. hediyeni daha büyük bir şey takardın ama niye aynısını aldın diye çok kızdım.tartıştık biraz. sonra o onlşar için aldığını bir arkadaşına verdi. benim dediğim oldu.
ama o gece yaşadığım ruh sıkıntısını hiç unutmuyorum şimdi.
o kadar çok ağladım ki: ne kadar saçma bişey için tartıştım. daha evladım kucağımda değil, ya bişey olursa ben götürüp kendi elimle kızmın eşyalarını ona verirsem diye düşündüm ama yandı geçti içim. sabaha kadar oturdum o acıdan
kendimden utandım. niye böyle davranıyorum falan diye ama
kadın fıtratı işte,
neyse çok uzattım. doğumdan br ay sonra eltimi ve kızımı görmeye götürdüler beni. ve ben kızım için özene bezene arayıp bulduğum babyphone ona hediye ettim.
tiraji komik değil mi?
iki çul çapıta değer verip kıskanan ben şimdi aldığım en güzel şeylerle bomboş kaldım. kızım en en güzeline talipmiş meğer.
şimdi çuvala sarar yine büyütürüm artık bir iğne alamam yeni hamileliğim olursa diorum
Hadi ya kardelencim, sende de mi tiroit var? Peki Dr lar bebek kayıplarınla tiroidini ilişkilendirdi mi? Çünkü geçen aylarda bende de aniden tiroit çıktı. Dr hamileyken de aniden çıktıysa bebeği bu öldürmüş olabilir dedi. Onunsonuçlanmasını bekliyorum ben de şimdi..kan pıhtılaşması ve hipotiroidim var.7 senedir yapılan tetkiklerde başka bişey çıkmadı şu ana kadar.Ama nasipte yok demekki.Allak kimseye yaşatmasın bu acıyı çok zor gerçekten
Bağır, ağla canım rahatlarsın. Ciddiyim....Derin derin iç çekesim var bagırasam aglayasam var benim
Ben de seni merak ettim özayım. Face tede göremeyince bugün özelden yazacaktım.birkaç gündür giremiyordum kızlar annemdeydim netim yoktu
nasılsınızz??
malesef melekannesi sayımız artmış
ALLAHIM SABRINIZI ARTTIRSIN İNŞALLAH ARKADAŞLAR
sizleri çok iyi anlıyorum çok zor bir sınavdan geçiyoruz hepimiz ve sizin acınız daha çoook taze
Allahım aynı acının tekrarını eksiğini ya da fazlasını düşmanımıza bile tekrardan yaşatmaz inşallahhh
daha geçmişi okuyamadım amadaha geniş zamanımda okumayı planlıyorum
hepinizi kocaman kocaman öpüyorum
Dengesiz şahsiyet yaaaabebeğimi öğlendefnettik akşam eşimin halasının gelini de geldi zaten ev kalabalık herkes benim başımda. terbiyesiz şey neymişte 2 aylık hamileymişte eşi oraya gitme nazar değer demiş mişte bunu söylüyor bize sonra başladı hamilelikten konuşmaya falan işte kan değerleri düşükmüş hamile olunca hepsi düzene girmiş vs vs şeyler nasıl canım yandı anlatamam ama rabbim öyle bi sabır verdiki bana bende bir güzel anlattım ona kızıma hamileyken yaşadıklarımı ama o an odada olan herkes çok kınadı o kızı ben çocuğumu kaybetmişim oda gözüme sokar gibi bana hamile olduğunu anlatır insan bi düşünür değilmi üstelik nazar değermiş bizden ben allah düşmanımın başına vermesin diye dua ederkençok garip insanlar
Derincim keşke eşin de biraz anlayışlı davransaydı.Malesef arkadaşım böyle işte bu insanlar ne kadar anlayışsız olabiliyo ben de anlamıyorum zaten acımız var acaba bunlara yaşamayana çok normal geliyo bunlar düşünür oldum valla ya bu sabah beni eşim aradı oysaki sıkıntılarımı o biliyor bizim arkadaş çevremiz hepsinle aynı zaman dilimlerinde hamileydik bebekleri hepsinin kucgında bu benim tam 1 ay oldu ben şu an evimde bebekli bir insan istemiyorum tamam bebegin bir suçu yok ama böyle işte aradı beni akşama geliyolar diye sabah sabah delirdim Allahım bu nasıl bişiy ya birde eşim onların bebegini çok sever şimdi onu o bebekle ilgilenince görünce içim yanacak ya ne olur anlayışla davranın işte bir süre beni anlayın ben size sil baştan ne anlatayım ooof Allahım ya neden anlaşılamıyoruz kafam çekmiyo artık zaten
Zaten ağır bir şey söylemiş kuzenin. Belki iyi niyetliydi ama Yapıcım derken yıkmış sankiya gerçekten yazılan insan manzaralarını okuyorum da...gerçekten ne saçma sapan insanlar var ya.
yani allah kimseye yaşatmasın tabi gerçekten yaşamayan tam anlamıyla anlamaz ama
bu kadar da pervasızlık olmaz.banada kuzenim şey demişti. daha anne olmadın. emzirmedin,uğraşmadın anne sayılmazsın yeniden olur gençsiniz gibi bi cümle kullanmıştı. o an başımdan aşağı kaynar sular dmkülmüştü. aslında demek istediği ,demeye çalıştığı şeyi anlamıştım ama daha anne sayılmazsın da biraz ağır gelmişti yani.
Yok % 100 pamuk olsun, yok organik olsun yok markalı olsun şu bu.... Hepimiz aynı durumdayız be canım. Hele ben 7. Aya kadar hiç bir şey almamıştım. Sonra artık alışverişini yapayım dedim ve o hafta kızımı kaybettim. Şimdi diyorum ki keşke hiçbir şey almasaydım da o yaşasaydı..bu verilen istenen bebek kıyafetlerinden geçmiş konu...
benimde en yaram olan mevzudur bu. aslında benden kimse bişey istemedi. ama bizim eltimle aynı zamanda hamileydik. benden 20 gün sonra doğum yaptı. onun kızı sağlıklı şükür.
ben hamileliğim boyunca yani herşeyin en güzelini,en orjinalini pahalısını aldım .hep farklı olsun diye ordan burdan aradım.getirdim. ilk zamanlar aldıklarımı kayınvalideme,eltime gösteriyodum.
aradan biraz zaman geçince hoop aynısı ya kayınvalidem almış ya eltim falan. birde bulamadıklarında beni arayıp laf ararsında nerden aldığımı öğrenip sanki bişey olmamış gibi gidip aynısını alıyolardı.
eşime söylemiştim artık hiç birşey göstermiycem diye. hatta onlara da dedim. yan yana gelince kim kimin kızı karıştırcaz artık. ben başka alayım falan demiştim. hastane çıkışlarımız falan aynıydı. o dönemde çok sinir olmuştum.
o kadar çok ,güzel hazırlandım ki anlatamam. isimli kurabiyeler,çukulatalar,
bir çok kıyafetini kendim süsledim falan...
yani artık onlar aynısını yapmaya kalktıkça ben daha çok sinir oldum tabi.
doğumdan 10 gün önce falan eşim almanyadan gece lambalı,yıldızlı,ışıklı çok güzel bir babayphone beğenmiştik.onu alacaktı.
bir akşam aradı iki tane sipariş etmiş. biri yeğeni içn.
sinirden deli oldum. sen de mi dedim.
başka bişey alsaydın. hediyeni daha büyük bir şey takardın ama niye aynısını aldın diye çok kızdım.tartıştık biraz. sonra o onlşar için aldığını bir arkadaşına verdi. benim dediğim oldu.
ama o gece yaşadığım ruh sıkıntısını hiç unutmuyorum şimdi. o kadar çok ağladım ki: ne kadar saçma bişey için tartıştım. daha evladım kucağımda değil, ya bişey olursa ben götürüp kendi elimle kızmın eşyalarını ona verirsem diye düşündüm ama yandı geçti içim. sabaha kadar oturdum o acıdan kendimden utandım. niye böyle davranıyorum falan diye ama kadın fıtratı işte, neyse çok uzattım. doğumdan br ay sonra eltimi ve kızımı görmeye götürdüler beni. ve ben kızım için özene bezene arayıp bulduğum babyphone ona hediye ettim.tiraji komik değil mi? iki çul çapıta değer verip kıskanan ben şimdi aldığım en güzel şeylerle bomboş kaldım. kızım en en güzeline talipmiş meğer. şimdi çuvala sarar yine büyütürüm artık bir iğne alamam yeni hamileliğim olursa diorum
Benim de kızını iten kakan eltimin kızı, benim kızım öldükten sonra kıymete bindi. O kızına 2. Sınıf insan muamelesi yapan eltim( çünkü oğlunu çok sever nasıl bir anneyse!) ayrı bir sevmeler koklamalar...çook düşüncesiz insan benimde eltim arada 1,5 ay var o kadar zoruma gittiki sanki bir kendi evladı var kızım diye bir üzerine düşüyorki aşırı derecede benim kızına tabiki bir diyeceğim olamaz ama benim yas günümde o kadar düşüncesiz hareketleri olduki olmayada devam ediyor çok kızgınım o yüzden...
Ben bir Dr a gitmiştim canım, kendisi de perinatolog olmasına rağmen onlar da 16. Haftada kaybetmişler bebeklerini. Bana "sen bebeğini kucağına alana kadar korkuların geçmeyecek ve psikolojin asla düzelmeyecek, ben kendimden biliyorum" demişti.arkadaslar ya cok heyecanlym bi taraftanda korkuyrm yine ilk bebegm gbi olack diye bilmyrm belkide hamile dglm ama hic böyle gecmemsti sizce hamile mym test yapmayada korkuyrm
Amiiiin canım amiin......Canım inşallah dualarım seninle.Tebeguk,melekyavrum,cerenball ben ve diğer melek anneleri inşallah istediğimiz zaman Rabbim hepimize nasip etsin.Dualarım hepimiz için.Bekletmeden gelsin bebeklerimiz hayırlısıyla.Sağlıklı doğsunlar inşallah.
Ketenhelva ne cahilmiş o gelin gerçekten yaa.Hayır nazar değecek diye düşünüyosunuz madem gelme o zaman yada söyleme öyle düşündüğünüzü.Benim komşumun gelini hamile 1 ay sonra doğum yapıcak inşallah ve beni ziyarete gelmedi.Hassas ve düşünceli insanlarda var hala neyseki.Musibetler imtihanlar hepimiz için.Her an her şey değişebilir insan hayatında neyine güveniyo bu insanoğlu ben anlamıyorum.Hiçkimsenin ne bebeğinde ne hamileliğinde gözümüz var.Bizim içimiz yanıyo insanlar neyin derdinde.
oylemi dogacm bizde ayni ama birsey soyleym mi adetm bir gun gecti normalde hi c grcmezdi cok heyecan yaptim ins vardr ya
kızlar içimde buruk bir sevinç....Bende Hamileyim... 3 aylık çabadan sonra hamileyim çok garip bir duygu. çok sevinemiyorum içimde korku aylardır tekrar hamilelik için yanıp tutuşuyordum şimdi ise tekrar sitresli bir 9 ay geçirmemin tedirginliği var:18: şimdiden hamilelik olduğu için şekerim yükselmeye başladı.:26:dilerim sağlıklı bir hamilelik geçirip bu sefer sağlıcakla yavrumu kucaklarım.Rabbim tez zamanda buradaki tüm arkadaşlarıma nasip etsin hayırlı sağlıklı hamilelikler ve hayırlı sağlıklı evlatlar inşallah..
kızlar içimde buruk bir sevinç....Bende Hamileyim... 3 aylık çabadan sonra hamileyim çok garip bir duygu. çok sevinemiyorum içimde korku aylardır tekrar hamilelik için yanıp tutuşuyordum şimdi ise tekrar sitresli bir 9 ay geçirmemin tedirginliği var:18: şimdiden hamilelik olduğu için şekerim yükselmeye başladı.:26:dilerim sağlıklı bir hamilelik geçirip bu sefer sağlıcakla yavrumu kucaklarım.Rabbim tez zamanda buradaki tüm arkadaşlarıma nasip etsin hayırlı sağlıklı hamilelikler ve hayırlı sağlıklı evlatlar inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?