en azından bu durumun genetik olup olmadığını öğrenirmişiz ve bundan sonraki bebeklerde ona göre tedavi olunurmuş iş işten geçti zaten.ayrıca benim anlattığım bilgiler ışığında bi prof bana aslında ilaçla küçülebilirdi acaba doğru ilaçları vermediler mi dedi sen düşün gerisini ilgi alaka bu kadar tıp fakültesinde de iş yok ya net bi açıklama yapan olmadı halada yok.ve benim bebeğimin durumu ilk görülen bi durum araştırdım daha önce anne karnındayken bu şekilde hemanjiomu olan hiç kimseler yok
öncelikle hepinize tesekkür ederim.. 25 gün oldu ztn ameliyat olali/bebegimi kaybedeli, daha biraz sürer sanirim adetimin gelmesi.. insallah cabuk gelir insallah cabuk düzene girer. allahim hem cok üzülüyorum hemde cok istiyorum cünki gercekten en kisa zamanda hamile kalmak istiyorum bi boslugun icindeyim cikamiyorum bi türlü .. emir berkemin yerini tutamaz kesinlikle hic bi bebek ama cok büyük depresyondayim sanki benim tek carem tekrar hamile kalmak gibi sanki olursam kendimi ozaman toparlicam gibi ..
bende haziran temmuz baslamak istiyorum ozaman 6 ay olmus oluyo .. kisa bir süremi ??
benim doktorumda 1 yıl en az bekle dedi dün kontrole giittiğimde ama diğer doktorumda 6 ay dedi beklemeye gücüm yok 1yıl 6 ay erkenmi olur psikoljim çok bozuk ama kısmet olursa mayısta düşünüyorum senle bizim zaman aynı inş.aynı dönemde hamile kalırız birbirimizi takip ederiz rabbim herkesin gönlüne göre versin hala kendmi toparlayamadım etrafımda hamile görünce bebek görünce bebek kıyafetleri görünce vs.vs. ama olsun acıda yaşanarak zamanla herhalde öle diyor herkes nasıl hamile kaldığımda çok sevindiysem oğluşumu kaybettiğimedede üzülüyorum yanıyorm ciğerim yanıyor acısıda güzel yavrumun allahım herkese bol sabır versin rabbim dağına göre kar veriirmiş halimize binlerce kez şükürler olsun...
öncelikle hepinize tesekkür ederim.. 25 gün oldu ztn ameliyat olali/bebegimi kaybedeli, daha biraz sürer sanirim adetimin gelmesi.. insallah cabuk gelir insallah cabuk düzene girer. allahim hem cok üzülüyorum hemde cok istiyorum cünki gercekten en kisa zamanda hamile kalmak istiyorum bi boslugun icindeyim cikamiyorum bi türlü .. emir berkemin yerini tutamaz kesinlikle hic bi bebek ama cok büyük depresyondayim sanki benim tek carem tekrar hamile kalmak gibi sanki olursam kendimi ozaman toparlicam gibi ..
bende haziran temmuz baslamak istiyorum ozaman 6 ay olmus oluyo .. kisa bir süremi ??
canım seni çok iyi anlıyorum Allah sabrını versin hepimize bende senin gibiyim yani yaşayan ölü işte benimde 51 gün oldu ama bana doktor 1 sene dedi bende 1 sene beklemeyi düşünmüyorum aslında çünkü bu acı beni günden güne kavuruyo
bugün genetikçi ile görüştük durumu anlattık bize ne dedi madem bebek tıpta yattı genetik olabilir dediler peki tıpta bebek ölmeden bu bebeğe kan alarak kromozomlarına niye bakmadılar dedi.aslında direk bebeğe kromozom analizi yapılsa anlaşılırdı dedi. 1 ay sonraya randevu verdiler 4 şubatta kromozom analizi için tekrar gideceğiz bakalım ne olacak. 75 gün olmuş bugün hala patoloji sonucu çıkmadı kızımın
canlarım bakın benim doğumumu yapan kadın bana en az bir yıl dedi ilk başta ben benim durumumu bilen diğer doktora gittim ve bana 4 ay yeterli acın büyük civi civiyi söker ancak öyle rahatlarsın dedi ve doğumdan 3 ay sonra bana çok soğuk bir şekilde 1 yıl bekliyeceksin diyen dr eşime 3. adeti gördüyse hamile kalabilir demiş.hani bizim durumumuzda çok uzun beklemek zor eğer herhangi bir sağlık sorunu yoksa 4 ay kadar sonra hamilelik planlanmaya başlana bilir.hem ben 3. ayımda başladım ve ancak 6. ayımda hamile kalabildim
Canım patolojı sonucları bekledıgınden uzun surebılır. ben bebegımı 3 ekımde kaybettim daha cumartesı gunu yenı defnettık. Patolojı sonucları için de daha 2 ay var dedıler. Beklemek insanı çıldırtıyor biliyorum ama sabretmek durumunda kalıyoruz maalesef..
Bu arada bız de bebegımıze genetık testler yaptırmıstık ama hiç eşim ve benden kan örneği alınmadı, direkt bebekte bakıldı. Sen ne gibi bir test yaptıracaksın. Ben de evhamlı oldum iyice hangi test varsa peşine düşer oldum :/
benim doktorumda 1 yıl en az bekle dedi dün kontrole giittiğimde ama diğer doktorumda 6 ay dedi beklemeye gücüm yok 1yıl 6 ay erkenmi olur psikoljim çok bozuk ama kısmet olursa mayısta düşünüyorum senle bizi biraz iş yapayım m zaman aynı inş.aynı dönemde hamile kalırız birbirimizi takip ederiz rabbim herkesin gönlüne göre versin hala kendmi toparlayamadım etrafımda hamile görünce bebek görünce bebek kıyafetleri görünce vs.vs. ama olsun acıda yaşanarak zamanla herhalde öle diyor herkes nasıl hamile kaldığımda çok sevindiysem oğluşumu kaybettiğimedede üzülüyorum yanıyorm ciğerim yanıyor acısıda güzel yavrumun allahım herkese bol sabır versin rabbim dağına yarım saat göre kar veriirmiş halimize binlerce kez şükürler olsun...
kızlar bugün melegimin yanına gittik
yeni gelen arkadaslarım zaman gerçekten ilaçmış bugün onu anladım
normalde arabadan inerken salya sümük olan ben, kaba oldu ama gerçekten tam anlamıyla öyle oluyordum
belki düün derinsu yun yazısını okuyunca 1-2 saat agladım ondan mı oldu ama daha iyiydim
bugün otlarını temizledim , konustum kızımla
taaa kalkana kadar iyiydim
aklıma derinsu sen geldin,kızımın mezarının basındaki taşı öperken önce senin ve diğer arkadaslarımın meleklerine selam yolladım
ve sonra gene baya agladım
ama öncekiler gibi değildim inanın
biraz zaman geçsin yaralarımız kabuk baglayacak
evet canım inşallah hepimiz alırız evlatlarımızı saglıklı uzun ömürlü kucagımıza Allah izniyle bir mayıs gelsin benimde psikolojim çok bozuk dün biraz iş yapayım dedim yarım saat daldım aklıma bir geldi fırlattım bezi elimden başladım aglamaya oglum sen olsaydın böyle olurdu şöyle olurdu konuştum oglumla arkadaşlar zaman geçtikçe daha iyi olacak diyolar ama sanki bende ters işliyo bu olay zaman uzaklaştıkça acım bana yaklaşıyo sanki canım içim acıyo resmen onu çok özlüyorum
carnesir yazılarını okuyorum yazıyorum yazıyorum aglamaktan siliyorum canım yaşarken okurken yazarken içim acıyo hep dua ediyorum Allah bize sabır versin diye kelimeler bitiyo işte bazen anlamsızlaşıyo Allah saglıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin
Bende sen gibiyim canım acımın üzerine gittikçe daha iyi olacağımı düşünüyorum.dün hastaneye gittik bebeğimin vefat ettiği o hastaneye o kadar kötü oldum ki eşime diyorum hatırlıyormusun o günde bu salondan geçmiştik kızımı almak için.Eşim beni anlamıyor ki hemen tersledi beni ama bilmiyor ki o konuştukça kendimi daha iyi hissettiğimi kızımı andıkça mutlu olduğumu.o sadece terslemesini biliyor erkekler nede olsa anne gibi ciğerleri yanmıyordurAMİN...canım zaten gözümüzün kenarında hep akmaya hazır bir göz yaşımız var bu olaylardan sonra. Ben artık tv'deki reklamalara ağlar oldum, burada seninle aynı acıyı paylaşan insanlara karşı da böyle hassas olman çok doğal tabi. Sanırım ben bebeğimi kaybedeli sana göre daha fazla zaman geçirdim, eski yazılarına baktım da öle sanırım. Zaman geçmiyor evet %100 katılıyorum. Ama neredeyse 3,5 ayı geride bırakmış biri olarak tek söyleyebileceğim şey zamanla gerçekten bu duruma alışıyorsun sanırım insanların hafifleyecekten kastı bu. Acın geçmiyor sadece sen kabullenmeyi öğreniyorsun. Hele ki ben de hep şu durum oldu; kendimi ne kadar iyi hissediyorum bugün dediğimde ağlama krizlerine tutuldum.
Hayatım boyunca acılarımın hep üstüne giderek tamir etmeye çalıştım, o yüzden de beni yıkacağını bildiğim her olaya balıklama atlıyorum ki ağlaya ağlaya atayım içimdekileri. Dün eşim evde yokken kızımın tüm eşyalarının olduğu dolabı döktüm, ultrason görüntülerinden kıyafetlerine hatta hamilelikte yapılan tüm testlerin kağıtlarına baktım baktım ağladım. Sonra rahatladım belki bu yöntem sende ağır yaralar açar bilmiyorum ama ben kendimi böle tedavi ediyorum. Artık kızımın olmadığını beynime anlatmaya çalışıyorum. Bunu yapmadığım her an bebeğim varmış gibi hayaller kurarken hala e-bebek sitesinde gezerken buluyorum kendimi. Kısacası aklımı oynatmak ve oynatmamak arasında ince bir çizgideyim :)
Lafı çok uzatmıyım sadece sana bir şey yazmak istedim, forumda dolaşırken bulmuştum bu sözü sanırım yine bu topicteydi. Belki sana da bir faydası dokunur.
İyi ki geçiyorsun zaman.. Ya acının en derinime işlediği bir anda donsaydın?
-Hz.Mevlana
Bende sen gibiyim canım acımın üzerine gittikçe daha iyi olacağımı düşünüyorum.dün hastaneye gittik bebeğimin vefat ettiği o hastaneye o kadar kötü oldum ki eşime diyorum hatırlıyormusun o günde bu salondan geçmiştik kızımı almak için.Eşim beni anlamıyor ki hemen tersledi beni ama bilmiyor ki o konuştukça kendimi daha iyi hissettiğimi kızımı andıkça mutlu olduğumu.o sadece terslemesini biliyor erkekler nede olsa anne gibi ciğerleri yanmıyordur
Bende sen gibiyim canım acımın üzerine gittikçe daha iyi olacağımı düşünüyorum.dün hastaneye gittik bebeğimin vefat ettiği o hastaneye o kadar kötü oldum ki eşime diyorum hatırlıyormusun o günde bu salondan geçmiştik kızımı almak için.Eşim beni anlamıyor ki hemen tersledi beni ama bilmiyor ki o konuştukça kendimi daha iyi hissettiğimi kızımı andıkça mutlu olduğumu.o sadece terslemesini biliyor erkekler nede olsa anne gibi ciğerleri yanmıyordur
kızlar doktordan geldim yeni
nur topu gibi kistim aynen duruyor 4.5 cm ama doktor sıkıntı olmaz
tehlikeli bir kist değil dedi
beklemeden gebelik calısmalarına baslayın dedi
artık gebelik olsun hiç ertelemeyyin dedi
son aylarda seni hastaneye yatırırım mutlaka dedi
bebek kordon dolanması kaka yemesinden ölmez dedi
büyük ihtimal bebeğin plessantası ayrılmıstır dedi
senin gibi cok kişi görüyorum ben dedi
çok sıkıntı yasamıssın cok büyük sanssızlıklar ama dedi
sağlıklı bebegin olacaktır üzme kendini
stres sigara alkol radyasyon üzüntü sürekli endişe bunlardan uzak dur dedi
arkadaslarım olur ya da olmaz ben artık bekleme sürecini bırakıyorum
büyük korkularla endişelerle
rabbim benim ve siz kardeşlerimin yanında olsun
evlat sevincini bizlere de yasatsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?