Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

CNM bizim tıpta bence de cok iş yok
bizde bir ara ömür taskın denen bir doktora gimiştik
adam bana hemen laparoskopi yapıcam demişti
hatta ben ameliyat kıyafetini giydim ameliyathaneye indim,buz gibi bir yer kimse yok, resmen koyun gibi atıyorlar
sırası gelen hastayı görevliler alıyor,sedyelerde beklliyoruz üst çıplak sadece önlük var,çook sinir olmustum
bir aksilik oldu ameliyattan vazgeçildi iyi ki de olmamısım

benim bebeğimin kromozomları normal. amniosentez sonucumuz var. bu nedenle bebeğe genetik yapılmadı. aynı şeymiş. benim genetik sonucum temiz. eşimle ilgili testler devam edio emin olamadılar.
bebeğin kromozomları normal olsa da bence sen istediğin için yapmalılardı. neden yapmaktan kaçıyorlar anlamıyorum.

canım zaten bu acıyı yaşayan herkes tekrar hamilelikten başka bişey istemiyor ben 6.ayımın içinde hamile kaldım bana dr 4 ay beklesen yeterli demişti sende inşallah zamanı geldiğinde hamile kalır ve sağlıcakla yavrunu kucaklarsın ama önce kendine bakmalısın unutamassın tabiki fakat çook üzüp kendine eziyet edersen tekrar hamilelik zorlaşıyor üzüntüden burdaki arkadaşlarımızın çoğumuzdada kist çıktı ve daha nice rahatsızlıklar hep üzüntüden. yani böyle olmamak için kendine dikkat et kendine iyi bak

canlarım bakın benim doğumumu yapan kadın bana en az bir yıl dedi ilk başta ben benim durumumu bilen diğer doktora gittim ve bana 4 ay yeterli acın büyük civi civiyi söker ancak öyle rahatlarsın dedi ve doğumdan 3 ay sonra bana çok soğuk bir şekilde 1 yıl bekliyeceksin diyen dr eşime 3. adeti gördüyse hamile kalabilir demiş.hani bizim durumumuzda çok uzun beklemek zor eğer herhangi bir sağlık sorunu yoksa 4 ay kadar sonra hamilelik planlanmaya başlana bilir.hem ben 3. ayımda başladım ve ancak 6. ayımda hamile kalabildim

kızlar ne cok test yapmıs size doktorlar bizim ki hiçbirsey istemedi
gerçi ben hamilelikten önce kromozom testi olmustum hem eşime hem bana birsey cıkmamıstı
kararsız kaldım

Canım patolojı sonucları bekledıgınden uzun surebılır. ben bebegımı 3 ekımde kaybettim daha cumartesı gunu yenı defnettık. Patolojı sonucları için de daha 2 ay var dedıler. Beklemek insanı çıldırtıyor biliyorum ama sabretmek durumunda kalıyoruz maalesef..

Bu arada bız de bebegımıze genetık testler yaptırmıstık ama hiç eşim ve benden kan örneği alınmadı, direkt bebekte bakıldı. Sen ne gibi bir test yaptıracaksın. Ben de evhamlı oldum iyice hangi test varsa peşine düşer oldum :/

boynu bükük dururken umutları çok ama çok uzakta sanarken senin yazılarını okumak beni çok rahatlıyor mehtabım umut saçıyorsun yaa şimdi bir arkadaşım geldi 8 aylık hamile bana özenip 2.ye hamile kalmıştı onu gördüm sadece derin bir ahh çektim içten içe kan ağladım ve tutamadım kendimi ağladım hıçkıra hıçkıra misafirlrdn özürdileyerek sadece keşke dedim derin bir üzüntüyle keşke .....ve geldim yazını okudum umudun hayallerin hiçte sandığım kadar uzak olmadığını anladım...allahım tez zamanda güldürsün hepimizbu hamileliğini inş.sorunsuz atlatırsın ve sağ selim kucağına alırsın biricik kızının o çok istedeği kardeşi hayırlı hayırlıl gelsin inş....

canım işin garip olan yönü bebeğimizden hiç kromozom analizi vb testler yapılmamış olması.15 gün yaşadı benim kzım ama yapmamışlar hiçbirtest.genetikçi aslı bu tahlili bebeğe yapmak gerekliydi dedi.4 şubatta eşimle banada kromozom analizi yapılacak bakalım artık.

evet canım inşallah hepimiz alırız evlatlarımızı saglıklı uzun ömürlü kucagımıza Allah izniyle bir mayıs gelsin benimde psikolojim çok bozuk dün biraz iş yapayım dedim yarım saat daldım aklıma bir geldi fırlattım bezi elimden başladım aglamaya oglum sen olsaydın böyle olurdu şöyle olurdu konuştum oglumla arkadaşlar zaman geçtikçe daha iyi olacak diyolar ama sanki bende ters işliyo bu olay zaman uzaklaştıkça acım bana yaklaşıyo sanki canım içim acıyo resmen onu çok özlüyorum

carnesir yazılarını okuyorum yazıyorum yazıyorum aglamaktan siliyorum canım yaşarken okurken yazarken içim acıyo hep dua ediyorum Allah bize sabır versin diye kelimeler bitiyo işte bazen anlamsızlaşıyo Allah saglıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin

kızlar gece rüya görüyorum rüyamda yazlıktayım ordakilerin haberi yok şimdi beni yazın bebekle bekliyolar orda çok sevdigim bir komşu ablam var daha önce oda bebegi kaybetmişti onu görüyorum bize geliyo bana bişey sormuyo sonra oturuyo sandalyeye kafası kapalı başlıyo bana dua etmeye bende yere oturuyorum o bana dua ederken bende arkasından sizlere dua ediyorum bütün melek anneleri diye çok etkiledim ben hayırlı olsun inşallah

Canim benim hele birde hayirlisiyla hamile kalirsaniz, ve sonra hele birde bebeginizi sapasaglam kucaginiza alirsaniz, alirsak diyeyim, cunku bende ayni seyleri yasadim. Inanin o zaman hersey cok daha farkli olucakdir. Melegimi dusunubde gozlerimin dolmadigi bir an yokdur, ama isde nede olsa eskiden oldugu gibi canim yanmiyor artik. Agliyroum, huzunleniyorum ama canim yanmiyor. Cunku artik onu rahat birakdim. Beni birakib gitidgi icin kendini suclu hiss etmesini istemiyorum guzel melegimin. Ve en onemlisi onun suan burdan cok daha guzel bir yerde, hic aci cekmeden, hic gunah islemeden masum, saf bir sekilde yasiyor. Ve bir gun bende ona kavusacam, Allahin izniyle.

inan canım bana zaman gectikce cok daha iyi olacaksın
tek çare zaman
ilk 3 ay bir geçsin inan daha baska olacak
sanmaki benim 6ay geçti bir gün bir an aklımdan cıktı yavrum
ama alıstım çünkü yavrum bir melek ve bu dünyadaki herkesten daha güzel bir yerde
ne senin ne benim döktüğüm gözyaslarımızı dökmeyecek meleklerimiz
Allahım onları o kadar cok sevmiş ki bu dünyaya değil yanına almıs
şuan Rabbimizin yanında en güzel yerde

ama istersen bir psikiyatrıste git
ben gitmiştim
tek basına asamazsın

AMİN...canım zaten gözümüzün kenarında hep akmaya hazır bir göz yaşımız var bu olaylardan sonra. Ben artık tv'deki reklamalara ağlar oldum, burada seninle aynı acıyı paylaşan insanlara karşı da böyle hassas olman çok doğal tabi. Sanırım ben bebeğimi kaybedeli sana göre daha fazla zaman geçirdim, eski yazılarına baktım da öle sanırım. Zaman geçmiyor evet %100 katılıyorum. Ama neredeyse 3,5 ayı geride bırakmış biri olarak tek söyleyebileceğim şey zamanla gerçekten bu duruma alışıyorsun sanırım insanların hafifleyecekten kastı bu. Acın geçmiyor sadece sen kabullenmeyi öğreniyorsun. Hele ki ben de hep şu durum oldu; kendimi ne kadar iyi hissediyorum bugün dediğimde ağlama krizlerine tutuldum.

Hayatım boyunca acılarımın hep üstüne giderek tamir etmeye çalıştım, o yüzden de beni yıkacağını bildiğim her olaya balıklama atlıyorum ki ağlaya ağlaya atayım içimdekileri. Dün eşim evde yokken kızımın tüm eşyalarının olduğu dolabı döktüm, ultrason görüntülerinden kıyafetlerine hatta hamilelikte yapılan tüm testlerin kağıtlarına baktım baktım ağladım. Sonra rahatladım belki bu yöntem sende ağır yaralar açar bilmiyorum ama ben kendimi böle tedavi ediyorum. Artık kızımın olmadığını beynime anlatmaya çalışıyorum. Bunu yapmadığım her an bebeğim varmış gibi hayaller kurarken hala e-bebek sitesinde gezerken buluyorum kendimi. Kısacası aklımı oynatmak ve oynatmamak arasında ince bir çizgideyim :)

Lafı çok uzatmıyım sadece sana bir şey yazmak istedim, forumda dolaşırken bulmuştum bu sözü sanırım yine bu topicteydi. Belki sana da bir faydası dokunur.

İyi ki geçiyorsun zaman.. Ya acının en derinime işlediği bir anda donsaydın?

-Hz.Mevlana

Bende sen gibiyim canım acımın üzerine gittikçe daha iyi olacağımı düşünüyorum.dün hastaneye gittik bebeğimin vefat ettiği o hastaneye o kadar kötü oldum ki eşime diyorum hatırlıyormusun o günde bu salondan geçmiştik kızımı almak için.Eşim beni anlamıyor ki hemen tersledi beni ama bilmiyor ki o konuştukça kendimi daha iyi hissettiğimi kızımı andıkça mutlu olduğumu.o sadece terslemesini biliyor erkekler nede olsa anne gibi ciğerleri yanmıyordur

Elbette canı yanıyordur onun da evladı. Ben de senin gibi sürekli eşimle bu konuyu konuşmak istiyorum ama o kapatmaya çalışıyor üzüldüğünü söylüyor. Kızımı defnettiğimiz gün bana dedi ki bu olay en çok bana patladı. Neden diye sorunca, sen ne guzel aglayabılıyorsun ben senın yanında dik durmaya calıstıkca mahvoldum dedı. Bu arada baktım yerınde oturamıyor sureklı sırtını kaşıyor ne oldu dedım bütün sırtında kanlı çıbanlar çıkmış içine atmaktan.Erkekler bizden daha farklı yasıyorlar acılarını o yuzden zannetme ki eşin seni anlamıyor.

kesinlikle bizim acımız daha baska
erkekler bu kadar değil
bende sürekli kızımdan konusmak istiyorum eşimle hiç konusamıyoruz
tamam tamam boşver deyip kapatıyor konuyu
ama eşimin gözünde o acıyı çok net görüyorum
belli etmiyor ama canı cok yanıyor

kızlar doktordan geldim yeni
nur topu gibi kistim aynen duruyor 4.5 cm ama doktor sıkıntı olmaz
tehlikeli bir kist değil dedi

beklemeden gebelik calısmalarına baslayın dedi
artık gebelik olsun hiç ertelemeyyin dedi

son aylarda seni hastaneye yatırırım mutlaka dedi
bebek kordon dolanması kaka yemesinden ölmez dedi
büyük ihtimal bebeğin plessantası ayrılmıstır dedi

senin gibi cok kişi görüyorum ben dedi
çok sıkıntı yasamıssın cok büyük sanssızlıklar ama dedi
sağlıklı bebegin olacaktır üzme kendini
stres sigara alkol radyasyon üzüntü sürekli endişe bunlardan uzak dur dedi

arkadaslarım olur ya da olmaz ben artık bekleme sürecini bırakıyorum
büyük korkularla endişelerle
Rabbim benim ve siz kardeşlerimin yanında olsun
evlat sevincini bizlere de yasatsın

gözün aydın canım rabbim hakkında hayırlısını versin ne güzel burda böyle güzel paylaşımları görmek çok mutlu oldum çok ta sevindim allahım inş.bu yıl hepimizin yüzünü güldürür....çok ağladık hepimiz üzüldük sırasıyla kimi 7ay önce kimi 2 ay önce şimdi sırası gelen sabreden mutlu oluyor:)))darısı bizlere tüm melek annelerine 2013e hamiş 2014 e bebişli gireriz hepimiz...rabbim aminnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…