Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

amin inş cnm umudumuz Allah zaten Ondan baska sıgınılacak kapı yokki

arkadaşlar allah hepinizden razı olsun bağışladım allahın izniyle şimdi sırada kim var . melekyavrum sen daha iyi biliyosun sırayı

dün gece rüyamda elimde bir bebek erkek ama oglum degilmiş aldım kucagıma emziriyorum. ama nasıl süt geliyo sonra 3 tane kırmızı gül var . çok güzeller hayırdır inşallah sonra gece eşim kaldırdı bütün yorganı sımsıkı sarmışım kucagıma bi açtım gözümü diyemedim o bebek tutuyorum diye ay çok kötü oldum .yorganları sarmaktan bi hal oluyorum her gece bebek diye .

bende buaralar ruyamda hep bebek göruorum bikere eşim dioki bizim bi kızımız olacak ama 7-8 yıl sonra.bende uzuluorum we okadar uzun zaman çocugumuz olmicakmı diorum.7-8 sene sonra olacak ama7-8 yasında olacak dio. bide bikere eşim gene yatak odamızda yere oturmus ve besigi kuralı dio.

rabbimhayırlar çıkarsın canım bizde geçen eşimle aynı anda o kızımızı görmüş rüyasında sevmiş koklamış bend ebi bebek sevdim ve bu benim kızıma ne kadar benziyor dedim durdum rüyamda.

Kızlar kızımın resmini ekldim albüm olarak ama bu resmi profilime nasıl koyabilirim yardımcı olurmusunz

sakın sıkma canını ve mutlaka doktora eşinle git benim eşimde aynı düşünüyordu ama doktor durmayın falan deyince fikri değişti çok şükür çok üstüne gitme derim ben zamana bırak korkması çoook normall gebelik boyunca o korku gitmeyecek zaten hakkınızda hayırlısı olsun inşallahhh

sağol canım benim.geçen hafta kalp atışlarını duyduk çok şükür çok sevindim kalp atışlarını duyunca Allahım sizede nasip eder inşallah hayırlısını ve sağlıklısını.kötü düşünmemeye çalışın ben sanki hiç hamile kalamıyacakmış gibi hissederdim zamanı gelince oda oluyor ve ayrıyeten tekrar hamilelik çok stresli bir mesele bazen hamileliğimin sıkıntılı zamanlarını düşündükce sıkıntıya giriyorum inşallah bu sefer tüm hamileliğin zorluklarına değer ve yavrumuzu kucaklarız

“Evlat Acısı”nı sadece sözlük anlamıyla bilenleredir bu yazı…

“Acımız büyüktür, acın acımdır” diyen 3 gün sonra unutanlaradır…Evladını yitirmek ömrünü yitirmektir…

Canının, canına-cana hasret kalmasıdır… Sevgiliyi, canı, kanı, hayatı, aşkı toprağa gömmektir bir daha görememek bilinciyle… Kabullenememektir… Nefes alamamaktır….

Burun direği sızlamasının alasıdır… Her sabah kalbe bıçak saplanmasıyla uyanmaktır… Feryat etmektir, haykırmaktır… Ama isyan etmemeyi başarmaktır !

Evlat gider bayram biter… Artık ne bayramın vardır ne seyranın, ne düğünün ne derneğin…Her bayram sana cenazenin ilk gününü yaşatır…Evladının gömülü olduğu şehirden uzaklaşamamaktır…

Uzaklaşırken de ilk durak evladının mezarı başıdır…

Her şehir dönüşü ilk uğrak yer evladının yine başucudur… “Allaha ısmarladık!”’ın karşılığı “Güle güle”yi duyamamaktır. “Ben geldim yavrum!”un cevabı “Hoş geldin anne!”yi duyamamaktır… Sırlarını sadece onunla paylaşmaktır… İlk evi mezarı ilan etmektir…

Yediği her lokma boğazında dizilir… Uyuduğu her an vicdanı boğazına çöker… Her uykuya geçerken Allahına yalvarır yavrusunu “bir kerecik bile olsa rüyasında görebilmek” için…

Kaybettiği evladının akranlarını sessizce izler… “Benim yavrum da yaşasaydı şimdi şöyle olurdu böyle olurdu”lu cümleleri asla tükenmez…

Uzaklara dalıştır evladını yitirmek… Belki çıkar gelir bir yerlerden diye günlerce, haftalarca, aylarca, yıllarca, saçlarına ak düşene, son nefesini verene kadar beklemektir, dönmeyeceğini bile bile !!!

Her çocukta, her yetişkinde, her nefeste onun kokusunu, dokusunu aramaktır, hissetmektir…

Her kabristan ziyaretinde toprağa kapanmaktır, teselliyi toprağa sarılıp, o buz gibi mezar taşında sıcaklığını aramaktır… Bir ana-babanın öpmeye hasret kaldığı o yanak artık mezar taşıdır…

Gözlerinden sel olup akarken haykırarak “Annemmm, ben geldim, kalk yavrum!” demektir…

Onun için hayat biter… Yavrusuyla beraber toprağın altında kalmıştır hayat… Sonrasında yaşadığı zorakidir, zorunluluktur… Allah korkusudur…

Anneler Günü – Babalar Günü’nü unutmaktır… Boynu bükük, gözü yaşlı geçirmektir… 10 tane evladı daha olsa, o bir eksikle hiç birinin yerini dolduramamasıdır…

Her ana ile yüreği bir olur…

Ateş düştüğü yeri yakarken o acıyı yaşamışları sadece yakar geçer çünkü bilir o acının ne olduğunu… Gerisi laftır, sözdür…

SENİ ÇOK ÖZLEDİM YİGİT EFEM

acımız tarif edilmez ama aynı duyguyu paylaşıyoruz derinsuberfu.eskiden biri düşük yapmış,doğumda bebeği ölmüş yok 3-4 aylık bebek ölmüş....dile kolaydı ya yazık der geçiştirirdim.şimdi duyduğum her ölüm haberinde yüreğimdeki o yara tekrar kanıyor.içime ateş düşüyor birden.bizi bizden başkası anlayamz diye düşünüyorum hatta eşlerimiz bile..

Bu arada bu ay bebek düşünmeye başladım arkadaşlar.korkularımı bir yana bıraktım dua ede ede hakkımda ne hayırlısı ise yaşamak istiyorum.en azından mücadele edeceğim.benim gibi bu ay düşenenler bir liste yapsak mı?ne dersiniz?

evet canım haklısın bizi bizden başka anlayan yok eşlerimizin bile anlamadıgı konusunda hem fikirim tamam artık yeter artık beynini rahat bırak olmuyo diye haykırmak istiyorum . ama anlamıyorlar işte tabiki üzülürler ama kesinlikle bizim gibi degil aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar çok dogru bir söz canım hadi hayırlısı olsun çalışmalar allah saglıklı uzun ömürlü evlat nasip etsin sana

yüreğimden geçenlerin hepsi bu.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…