Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

evet yaa işte mantık bu isim konmadımı o çocuk ahirette nasıl cagrılcak hee anne baba adı söylenir belki o var ama bilmiyorum yaa şu konuyu bi netleştirsem insanın içi rahat etmiyo

canım nu soru benımde cok kafamı kurcaladı bılır kısılerle gorustuk ama aldıgımız cevaplar cesıtlılık gosterdı. benım bebegımın olum belgesınde 20 dak yasadı canlı dogum yazıyor fakat dogum doktoru esıme 5dak yasadı demıs. amaa ben spınal sezeryan oldum yanı uyanıktım dogumda bebegım dogdu ama hıc aglamadı dogum doktoru canlıydı cıkardıgımda kıpırdıyordu dedı fakat dogum anında cocuk doktoru yan odadaydı hayır bana verıldıgınde bebek cansızdı dedı bu konusmalara sahıt oldum.benım yavrumun akcıgerlerı olusmus ama hıc gelısememıs ve normal hayata ayak uyduramamıs zaten hayatla bagdasmıyordu durumu benım dusuncem kordon bagı bagı kesıldıgı an kaybettık oglumuonların kıpırdıyordu dedıgı can cekılmesıydı. bız bukadar kısa surede kaybettıgımız ıcın ısım koymadık bana dogru gelmedı eger yavrum bıkac gun yasasaydı mutlaka koyardım fakat o bı melektı.. yalnızca otopsı sonrası morgdan teslım aldıktan sonra yıkanıp kefenlendı ve hoca namazını kıldırmıs benımde aklıma yatan buydu.. ıcıme sınmeyen bırsey yok ahırettede anne ve babasının ısmıyle seslenılcek ınsallah...

evet cnm bende anne baba ismi kullanılır diye düşünüyorum ama benim okudugum bi yerde çok mnatıklı yazıyodu onu burda paylaşıcam birazdan.bilgimiz olsun.ben kuran kursu hocama sordum o senin için araştırıcam ilgili yerleri arıcam dedi.bakalım yarın öbürgün haber gelir.
Soru: Düşük veya ölü olarak doğan çocukla ilgili hükümler nelerdir? Bu cenazeler yıkanır mı, namazları kılınır mı?
Cevap:
Dört aydan önce düşük olması durumunda bebek yıkanmaz, namazı kılınmaz. Bir beze sarılır ve defnedilir. Bu konuda ihtilaf yoktur. Fakat dört ay ve sonrasında düşük olması durumunda iki farklı görüş vardır:

1. Eğer çocuk canlı doğmuşsa hem yıkanır hem de cenaze namazı kılınır. Bu konuda ittifak vardır. Fakat doğarken herhangi bir canlılık alameti görülmemişse Hanefiler, İmam Malik, el-Evzâî ve Hasan-ı Basrî’ye göre bu bebeğin cenazesi yıkanır ama namazı kılınmaz. Bu görüşte olanlar şu hadisi delil getirmişlerdir:

“Eğer çocuk doğduğu zaman ağlar (yani bir canlılık alameti gösterir) de sonra ölürse onun namazı kılınır ve ona varis olunur.” (Ebu Davud, Cenâiz, 44-45; Nesâî, Cenâiz, 26; Dârimî, Ferâiz, 47.)

Görüldüğü gibi hadiste bu çocuğun namazının kılınması için ağlaması / canlılık alameti göstermesi şart koşulmuştur. (Seyyid Sâbık, Fıkhu’s-Sünne, 12. Bs., Müessesetu’r-Risâle, Beyrut, 1996, cilt: 1, sayfa: 277)

2. Çocuğun ölü doğması ile canlı doğması arasında fark yoktur; her iki durumda da namazı kılınır. Ahmed b. Hanbel, Saîd b. Cübeyr, İbn Sîrîn ve İshâk b. Râheveyh bu görüştedirler. Onlar bu konuda anne karnındaki çocuğa dördüncü ayda ruh üflenmesini esas alırlar. Çünkü cenîn ruh üflendikten sonra artık tam bir insan haline gelir ve canlı olarak doğup sonra ölen bebek gibi bunun da cenaze namazı kılınır. Bu görüşte olanlar ayrıca yukarıdaki hadisin muzdarip[1] olduğunu ve kendisinden daha kuvvetli olan ruh üflenme hadisine muârız olduğunu dolayısıyla bunun delil olarak kabul edilemeyeceğini söylerler. (Bkz.: Seyyid Sâbık, Fıkhu’s-Sünne, c: 1, s: 277)

Bu son görüş, Kur’an’a uygundur. Çünkü çocuğun vücut yapısı tamamlanınca ona ruh üflendiği, o andan itibaren tam insan olduğu Kur’an’ın hükmüdür. Allah Teâlâ şöyle buyurur:

“Yarattığı her şeyi güzel yaratan odur. İnsanı yaratmaya sulanmış topraktan (tîn) başlamıştır.

Sonra onun soyunu süzülmüş bir özden, dayanıksız bir sudan yaratmıştır.

Sonra onu düzenli bir şekle sokmuş ve içine ruhundan üflemiştir. Sizin için kulaklar, gözler ve gönüller var etmiştir. Ne kadar az şükrediyorsunuz!” (Secde 32/7-9)

Ayetler arası karşılaştırma yapıldığında ruhun 16. haftada üflendiği ortaya çıkmaktadır. Allah Teala şöyle buyurmaktadır:

“Biz insana, ana babasına karşı tavsiyede bulunduk. Anası onu zar zor taşıdı, sütten kesimi de iki sene içinde oldu.” (Lokman 31/14)

“Biz insana, ana babasına karşı iyilikte bulunmasını tavsiye ettik. Anası onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu, taşıması ve sütten kesimi otuz ay sürer.” (Ahkâf 46/15)

Süt emzirme süresi 24 ay, ananın cenini bir insan olarak taşıdığı süreyle birlikte bu süre 30 ay olduğu için burada sözü edilen sürenin 6 ay olduğu ortaya çıkar.

Toplam hamilelik 40 haftadan biraz fazla yani 282 gün kabul edilir. Altı ay, kameri ay olacağı için yarısının 29 gün çektiğini düşünürsek toplam 177 gün eder. Bunu 282’den çıkarınca geriye 105 gün kalır. Onu da 7’ye bölersek toplam 15 hafta eder. Bundan sonra 16. hafta gelir. İşte altı aylık sürenin başlangıcı olan 16. hafta çocuğa ruhun üflendiği haftadır.

Kur’an bu haftadan itibaren cenine insan adı vermektedir. Dolayısıyla ikinci görüşte belirtildiği gibi bu aydan sonra çocuk ölü olarak da doğsa diğer insanlar gibi cenazesinin yıkanması ve namazının kılınması gerekir.

——————————————————————
————–

Son düzenleme:
uyuyamıyorum hep böyleyim her gözmu kapatışımda yavrum gözümün önüne geliyor dudağını büzüşü uyuttukları halde bana zorla gözünü açısı aklıma geliyor her gözümü kapatışımda yavrum gözümün önünde o iyidir rahattir dimi anasının kuzusu.. Yavrumun kokusunu alamadım ama burnumda o yoğun bakımın kokusu var o kokuyu yavrumun kokusu belledim o koku geliyor burnuma yavrum yanıma mi geldi acaba diyorum kızlar çok kötüyüm

yavrum doğduktan sonra 1 kere göreyim dedim.hemşire bakmama izin vermedi.ısrar edince dayanamdı gösterdi.yavrum benim sanki mışıl mışıl uyuyordu.onlara vildan deniyor yani cennet çocukları Allahın izniyle çok rahat onlar içini rahat tut.bende yavrumun oğlumun kokusunu alamadım koklayamadım bağrıma basamadım.bende o bakım kokusunu evladımın kokusu olarak belledim.acılar ortak sabretmeliyiz.seni çok iyi anlıyorum ama elden bişey gelmiyor

Kızlar günaydın hayırlı sabahlarınız olsun inş., böceğim ne yaptın acaba hayırlısıyla hayırlı haberlerini duyursun rabbim inş.,

bu arada , doğa, inay, özay. Nerelerdesiniz kuzu yaaaaa kabuğunuza çekildiniz sanırım......ama olmazki böyle ...özendiniz cadılar...

ahhh melek anneleri böyle yaşamaya alışıcaz sanırım.ben kızımı hiç görmedim eşim görmemi istememiş daha kötü olur demiş ameliyattada görmiyim diye oyaladı anestezi uzmanı farketmedim farkeseydim tepden ışıgın kenarından görürdüm yavrumu belkide haklı ne bileyim görmediğim halde 8 aydır ruh gibi yaşıyorum ama heeeer türlü zor ve acı bende meleğim olmasada gelen sütleri kokluyodum pedi elime alıp bebeğimde annesini emip böyle kokacaktı diyodum.daha dün gibi halaa

selam cnm sanada hayırlı sabahlar cnm.eskiler takılıyo artık en eskimiz 9 aydır melek annesi ee onların içinde hamiş olan vardır darısı bizim başımıza

evet elden hiçbişe gelmiyor Allah isyan ettrimesin rüyamda göreyim rahat mı bileyim diyorum ama göremiyorum kuzumu bazen karartı beliriyor gibi oluyor gözümün önünde acaba diyorum yavrummu ya eşime yada anneme desem psikoloğa git derler sanırım bazen kafayı mı yiyorum diyorum

bilmiyorum görmek daha mı kötü görsende görmesende acı çok acı bak 8 ay geçmiş hala aynısın bunun tek devası meleğimize kardeş mi ?

Zaman geçtikçe acım azalır belki diyordum ama yanılmışım acı artıyormuş, çok özlüyorum kızımı.
Benim bebeğim 31 gün yaşadı hergün gittim gördüm ameliyat, dikiş, ağrı, sızı demeden. Yeter ki iyi olsun yavrum dedim, ama olmadı dayanamadı meleğim. Onu kaybetmeden bir gün önce kucağıma vermişlerdi ilk defa. Artık kızın çok iyi hergün kucağına alacaksın demişlerdi. Meger bana veda ediyormuş yavrum. İlk ve son defa almışım kucağıma. Unutamıyorum yüzünü, gözünü, sıcaklığını, kokusunu, allahım bana yardım et diye hergün yalvarıyorum... Ama olmuyor, normal yaşantıma dönemiyorum, dışarı çıkmıyorum, işe gitmiyorum, tv izlemiyorum, nasıl geçecek zaman aklım almıyor,
allahım tez vakit güzel günler göstersin inşallah hepimize, tüm acı çeken melek annelerine. ..

Allahım sabrını versin hepimize.... ben 14 ocakta kaybettim canımı evladımı yavrumu.ben 4,5 yıllık evliyim.eşim istememişti çocuğumuzun olmasını benim zorumla olmuştu.her gün ağlıyordum çocuğum olsun diye büyük bir hasretlik çekiyordum.bir an önce hayatıma gelmesini istiyordum.ama olmadı olmadı.birdaha olurmu onuda bilmiyorum.okadar karmaşığımki.eşim bebeğimiz yaşama veda ettiğinde çok ağladı çok üzüldü.hemen birdaha olmasını şimdi oda istiyor. yarın tam tamına 2 ay olacak acı azalırmı aksine daha da artıyor .
acını bende çok derinden hissediyorum üzülme diyemiyeceğim çünkü elimizde olan bişey değil.ama sana tavsiyem işine dön dışarı çıkmaya çalış yani dünyaya tekrar umutla bak.kadınlar kulübünde bebeğini kaybeden bir anne bir mektup paylaşmıştı.şimdi bende buraya yazıyorum okumanızı istiyorum çok güzel ve çok duygulu

Annemmm...Oluşumuma ,gelişimime ve gidişime karar veren Cenabı Allah beni ve arkadaşlarımı cennet bahçelerinde yaşatıyor. Ben de arkadaşlarım da en güzel cennet elbiselerini giyor en güzel nimetlerden tadıyoruz sadece anne sütünün tadını bilmiyoruz. Burada huriler var beni ve arkadaşlarımı çok seviyorlar hatta hep bizi emzirmek istiyorlar ama biz annelerimizi,sizleri bekliyoruz sonra huriler ne kadar talihli olduğunuzu söylüyorlar. Ben seni, senin karnında varlığımı öğrendiğim andan sonraki gibi yeterince tanımadan bilmeden çok ama çok seviyorum sadece özlemiyorum çünkü hüzne ya da acıya sebep olacak hiçbir şeyi hissettirmiyor rabbimiz. Hem dünyada nefes alıp veren ya da dünyaya gelemeden anne rahminin içinde ruhu buraya alınan hiçbir arkadaşımız acının ne olduğunu bilmiyor nasıl rahminize düşerken acı çekmediysek buralara çağrılırken de acı çekmedik aksine buralara gelmek için hepimiz çok istekliydik bu isteği yine Allah vermişti. Hem acı ya günahlara kefaret olsun diye ya da kişinin makamı yükselsin diye çektirilirmiş ama anneciğim bizim hiç günahımız olmadı hani vildan deniyor ya bize yani cennet çocukları bizim makama da ihtiyacımız yok ki.Hz.İbrahim sizi anlatıyor bize dünyada doktorların sizi bizim adımıza bilgilendirmesi gibi bi şey bu,ve ekliyor ”Size öğreteceklerimi kıyamet koptuğunda sakın unutmayın annelerinizi ve babalarınızı almadan hiç biriniz cennete girmeyin.Çünkü onlar sizler yanlarından alınınca çok üzüldüler onları o kutlu günde sevindirin..”. Anneciğim üzüntünün ne olduğunu bilmiyorum ama hissedemediğimize göre iyi bir şey olmamalı,ben şanslı bir bebeğim ve sen de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden varken ben sana sen bana seçilmiştin.ve şimdi herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl geldiğini hissetmeyeceksin yine ben sana ortalığın kavrulduğu o sıcak günde cennetten buz gibi sular getiricem ve rabbime ayrılığımla üzülen anne ve babamı müsade et bugün sevindireyim diyeceğim ve bizim bir istediğimizi iki etmeyen Yüce Allah, bizi en büyük sevgiyle seven, sana sadece sevgisinin ve şefketinin en küçük zerresini veren Allah tebessüm ederek ne yapmak istediğimi soracak ben de senin ve babamın ellerinden tutup cennete getiricem, sizin için burada hazırlıklar yapıyor Hz. Ibrahimin her söylediğini aklıma kazıyorum.biz burada tekrar bir aile olunca başka insanlar sana ve babama çok özenecek çünkü ebedi hayatınızda ebeden hanenizi şenlendirecek ve hiç büyümeyecek olan bir yavrunuz var ben varım… sen şimdi hamilelere ya da yaşayan akranlarıma özenerek bakıyorsun oysaki onlar en fazla on sene daha sevimli olcaklar sonra ergenlik sıkıntıları başlayacak ya da başka problemlemler daha da büyüdüklerinde kendi hayatları olacak bekledikleri istedikleri gibi vakit geçiremeyecek anneleri belki annelerini çok üzecek onlar kötü şeyler yapacaklar ya da başkalarının kötülüklerinden etkilenecekler ama ben hiç büyümeyeceğim seni hiiiiiç üzmeyeceğim.anneciğim benim olduğum yer çok güzel lütfen benim için üzülme hem kendini suçluyormuşsun bana olanlar için halbuki benim varlığıma da yokluğuma da karar veren bir kudret var o bizim için her zaman iyi olanı seçer ama bazı şeyler görünürde o an için iyidir bazı şeyler o an için kötü ancak sonrası için o an göremediğimiz akıbeti için iyidir.anneciğim bizim ayrılığımızda böyle inan sonradan anlayacaksın ikimizin de seçilmiş olduğunu,anne benim için sahip olduğun her şeyi düşünmeden feda edebileceğini biliyorum bana olanlar senin suçun değildi hem sen benim annemsin allahın kulusun senin de benim de asıl sahibimiz o ,sen onun sana verdiği şefkat ve sevgiyle bağlısın bana inan ki o ikimize de zulmetmedi sadece sabret lütfen isyan etme ve lütfen gücünü aşan şeyler için kendini suçlama ben seni de babamı da tanıyor, biliyorum mahşer günü milyonlarca insan içinde ikinizi bulacam ve sizi kendimle cennete getirene kadar ağlayıp feryad edeceğim. Sizlerden isteğim işimi zorlaştırmamanız büyük günahlardan uzak durmanız ve farz olanları yerine getirmeniz çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip olursanız ben de üzülücem …yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi aşan günahlardan uzak dur olur mu? Babamla hastaneden eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim cennetteki evime sizsiz dönmek istemiyorum…şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de kaderimden kendini sorumlu tutmak oysaki gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en hayırlısı en iyisi buydu. Allah sana ve bana zulmetmedi anneciğim….

Teşekkür ederim arkadaşım Allah razı olsun sen de kendi acına rağmen beni teselli etmeye çalışıyorsun, ben de kızımı 13 Ocak'ta kaybettim aynı zamanda aynı acıyla kavruluyormuşuz meğer, bebeğimi kaybettiğimde bu acıyı sadece ben yaşamışım gibi gelmişti buralara geldim ve gördüm ki yalnız değilim hayat biz melek annelerine çok büyük bir acı verdi inşallah birgün de en büyük mutluluğu verir hayırlısıyla...
geleceğe umutla bakmak istiyorum umut olmazsa yaşamanın da anlamı kalmaz, inşallah sen de hayırlı zamanda yeniden anne olursun, inşallah güzel ve umutlu haberleri paylaşmak nasip olur hepimiz adına...

mektup yavrumdan gelmiş gibi okudum..
ya benim günahlarım var anlatamadığım onun cezası diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyordum ettiğim günahın cezası değil mi bu

o aylar geciyor canım nasıl gecer diyordum düne kadar bende gecmiş kendimden bile haberim yok.seninde öle gececek merak etme.sonrada tekrar olacakmı kızımın kardesi gelecekmi endişesi olusuyor. inş güsel haberler birbirimizi bekliyor olsun.

ya benim günahlarım var anlatamadığım onun cezası diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyordum ettiğim günahın cezası değil mi bu

sakın böle düşünme.neyin neden oldugunu bir tek Allah bilir.bende cok sucladım kendimi.strest yaptım cok fazla kızım karnımdayken.bunların sonucu kızımı kaybetmek dedim.
Ama Rabbim bilir herseyi.her ser görünendede hayır vardır.belkide yeni evlatlarımızın kıymetini daha ii bilecegiz.

kızlar herşey allahtan sorgulamak haşaaa... bizlere göre değil rabbim böyle istediği için biz bunları yaşadık inş. rabbim kimselere yaşatmaz evlat acısını bizlerede birdaha göstermez acılarını, sabredin asla isyan etmeyin kızlar isyan çok büyük günah.... bizler meleklerimizi düşünüp asla isyan etmeyelim...verende alanda rabbim....en hayırlısından inş. hepinizi ve bizleri bebeklerimize kavuştursun rabbim...

selam cnm sanada hayırlı sabahlar cnm.eskiler takılıyo artık en eskimiz 9 aydır melek annesi ee onların içinde hamiş olan vardır darısı bizim başımıza

darısı bekleyen ciğeri yanan annelerin başına olsun diye hergün dua ediyorum rabbim inş. kabul eder... çok farklı bi duygu kızlar allahım inş. en tez zmanda sizlere yaşatır.... bizleride hayırlısıyla sağ salim bebeklerimize kavuştursun allahım sen herşeylere kadirsin rabbimmm

çok şükür hiç isyan etmedim, başkalarına imrenmek oldu ama isyan haşaa Allah hiçbirimize de ettirmesin o noktaya getirmesin acımızı, ama ettiğimden çekiyorum diye düşünüyordum ben bilmiyorum... inşallah dahada büyük günaha girmiyorum

öyle galiba bilmiyorum cnm öyle gibi geliyo belkide öyle değil bilemeyizki bunu bizim gibi kaybettikten sonra tekrar anne olan birine sormak lazım ya çalışıcm diyorum kafam dagılır yada tekrar anne olucaz allah nasip ederse

kızlar isyan etmiyorum diyoruz ya neden demek bile isyan sözüdür.seytanın size bu sözü söylettirmesine müsaade etmeyin lütfen.nedeni nasılı yok bunun.Allah böle istedi ve oldu ve bizler aslında sanslı insanlarız.evet dünyada acısını cok büyük yasıyoruz ama melek annesi olmayı Rabbim herkese nasip etmez.

oglumun vefatindan sonra birsürü sey okumustum.. hani diyolar ya allah 3 sey yüzünden kullarina bela ve musibet verirmis.. cok sevdiginden imtihandan ve günahlarindan.. acaba bizdemi zamanina cok büyük günahlar isledik ki biliyorum isledim.. rabbim ondanmi laik görmedi diyorum bize anne babaligi..

Anne babalığı layık görmedi deme daha genciz olacak inşallah evlatlarimiz deme öyle nolur.. Ama ettiğimi çekiyorum onu öyle düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…