canımmm merhaba... benım bebegımde de anomalı vardı fakat benım gebelıgım boyunca bılınıyordu ( ben kendı ıstegımle surdurdum hamılelıgımı, doktorlar sonlandırma kararı vermıstı) fetal ıskelet dısplazısı bebegımın rahatsızlıgı... ben 31ocakta dogum yaptım 50 gun falan oldu.. bebegımın patolojı ve otopsı sonucları henuz cıkmadı.. fakat genetık doktoryla gorustuk bu hafta bu durumun tekrarlamayacagına karar verılmıs uzmanlar bızı arastırmayacaklarmıs... sevınsem mı uzulsem mı bılemedım o kadar kısı bu kararı verdıyse esım bı bıldıklerı vardır rahat ol dıyo amaa benn anlarsın ıste delı gıbı korkuyorumm ya aynı seyler olursa Allah ım yasatmasın aynı acıyı.. doktor rahat ol %1 bı ıhtımal dıo ve bızım vakamız ultrsonda saptanabılıyormus korkma olmaz ama olursada ultrosonda bellı olur dedı... sızın sorununuz neydı ve ne tur arastırma yapıldı paylasırsan sevınırım canımm... ve ne kadar sonra gebe kaldınnn...
cevap veren olmadı uğurböceğinindiğer bebeğinin kaybetme sebebi neydi diye sormuştum.amacım acısını yinelemek değil asla.o yüzden de eskilerden tanıyanlara sordum.merak ettiğim şu çok şükür sağlıklı bebek dünyaya getirmiş.acaba ilkindeki sorun neydi tekrarlama riski var mıydı?
anomalisi olan ve testleri temiz çıkan ,kesin bir tanı konamayan ve bebeğini kaybeden biri olarak bilinmez karanlık bir tüneldeyim sanki.risk konusunda doktorlar bişey söylemiyor araştırıyorum araştırıyorum kafayı yiyeceğim artık.bu gebeliğinizde takiple anlaşılır deniliyor.ben umut arıyorum.benim gibi olanlara doktorlar ne diyor ya da sağlıklı bebek dünyaya getiren ya da duyduğunuz var mı?inanaın hamile kalmak ayrı dert bu süreci yaşamak daha ayrı bir dert.bunun tadını falan çıkarmayı bırakın stresten bu sefer olacaksa bişey olacak.
kızlar çok kötüyüm ben oğlumu çok özlüyorum nasıl dayanacaz çok özlüyorum yeni bir evlat biraz olsun hafifletiyor mu başka çare yok ya dayanamıyorum çok özledim çok çok rüyamda bile göremiyorum kuzumu
bana geldılerrr galba... delı gıbı bebek ıstegım basladııı. daha 50 gunoldu dogum yapalı korunmak ıstemıorummm kesınlıklee sezeryanım bılıosunuzz... suankı hamıslerr ne kadar sonra kaldınız. suan bebek calısmalarına baslayanlarr ne kadar sonra basladınızz... ben dayanamıorum 6ay cokkk.. bıseyy dıyınnnn ıstıorummm...
bana geldılerrr galba... delı gıbı bebek ıstegım basladııı. daha 50 gunoldu dogum yapalı korunmak ıstemıorummm kesınlıklee sezeryanım bılıosunuzz... suankı hamıslerr ne kadar sonra kaldınız. suan bebek calısmalarına baslayanlarr ne kadar sonra basladınızz... ben dayanamıorum 6ay cokkk.. bıseyy dıyınnnn ıstıorummm...
6 ay bana da çok uzun geliyor, benim de 3,5 aya yakın oldu doğum yapalı, ama doktorlar en erken 6 aya izin veriyorlar, 4 veya 5 ay sonra hamile kalıp bebeklerini sağlıkla kucaklarına alanları okudum bu forumda, ama Dr. 6 ay dediyse bir bildiği vardır elbet deyip beklemekten başka birşey yapamıyorum. Sonuçta bizim için bu hamileliğimiz çok değerli olacak o yüzden en ufak bir riske bile girmek istemem...
Hem fiziken hem de ruhen yeni bir hamileliğe hazır olmak çok önemli. Zaman bize çok yavaş işliyor ama elbet geçecek bir şekilde. İnşallah önce o günleri, sonra da bebeğimizi sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri çok beklemeden görürüz...
kızlar çok kötüyüm ben oğlumu çok özlüyorum nasıl dayanacaz çok özlüyorum yeni bir evlat biraz olsun hafifletiyor mu başka çare yok ya dayanamıyorum çok özledim çok çok rüyamda bile göremiyorum kuzumu
canlar aklımızdan çıkmıyo hepimiz öyleyiz biliyorm ama burada birbirimize destek olmak için varız size tavsiym kuran okuyun dua edin küçük dua kitapçııkları var yoksada onlardan alın okuyun rabbim içten dua edince yardım dileyince gerçekten kabul ediyo baska çare yok bakın ben 8 ay nası geçti diyorum bazen tabii bazende kafayı yicek gibi oluyorum.ben istiyorum artık ama nasip işte hemen olcakmı.imkanınız varsa bişeyler yapın kursa falan gidin.ama bencede dr ların bi bildiği vardır tabbiki sonucta sezeryan bi ameliyat hadi 9 ayda hamilelik ama hamileyken o tazecik dikişler gerilcek.bence 6 bile değil temiz 9 ay beklemeli ama sizi çoookk iyi anlıyorum 2 3 ay geçtiği zamanlarda ben ruh gibi dolaşıyodum ortalıkta birbirimize destek olarak geçircez bu aylarıbana da geldiler daha 1 ay oldu benimde ve 6 ay bencede çookkkk ben 4 ay sonra bırakacam Allah bekletmesin sadece onun bana yeni bir evlat vermesini bekleyecem daha doktorla görüşmedim bir sorun çıkarsa Allah korusun yapacak bişe olmaz tabiki...
cnm yaa ne diyelim bilemedim sende melek annesi oldun bizim meleklerimizin arasına katıldı senin meleğinde bu konuda en eskilerden biri bnm galiba ne diyim zor çoook zor 3 4 ay ruh gibi dolaştım ama tabii zaman biraz daha yatıştırıyo acılarını bazen bi volkan gibi birden alevleniyo bide ben korunmuyorum hastalandıkça üzülüyorum rabbim sabır versin acılarını dindirsin cnmMerhabalar. Ben çok güzel bi hamilelik geçirdim normalde olan sıkıntıların hiçbirisini yaşamadım bebeğimin gelişimide hep 1 hafta önceden gitti dr.bebeğin iri olacak sakın küçük bişey alma demişti gerçektende öyle oldu Bende 12 nisanda bebeğim 38 haftalıkken sezaryanla doğum yaptım.Dünyalar güzeli bi bebeğim doğdu.Herşey o kadar güzeldiki hayatımdaki en mutlu an o andı hepimiz çok mutluyduk O gün nasıl geçti bilmiyorum Rüya gibiydi.ama rüyamın kabusa dönüşeceğini hiç düşünmemiştim.Ertesi gün topuk kanı almak için bebğimi götürdüler ve onu son görüşüm oldu.Ebe hemşiresi kanının renginden şüphelendi ve bi bakılsın istedi ama hastanenin çocuk dr. anlamadılar sonra bebeğimi başka bi hastaneye ambulansla götürdüler ordada sonuç alınamayınca ünv. hastanesine gidildi orda yoğun bakım ünitesine almışlar bebeğimi ve akşam ameliyat olucak diye beklerken akşam kalbinin durduğu haberiyle dünyamız karardı.Bebeğimin kalbine giden oksijen pompalayan damarının teki tıkalıymış ve bunu ne hamileliğimde nede doğum sonrasında farkedemediler.Çok güzel bi bebekti .Nasıl olduda bunlar oldu hala inanamıyorum.Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın.Yavrumun şimdi sadece mezarını ziyaret edebiliyorum ona bile dayanamıyorum çok zor hepimizin hikayesi ayrı ama acımız ortak ,Bu acıyı yaşayan bilir onu çok özlüyorum.tek tesellim ahirette kavuşacağımız gün.Allah yardımcımız olsun inşallah tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı bağışlamış evlatlar versin.
canımmm merhaba... benım bebegımde de anomalı vardı fakat benım gebelıgım boyunca bılınıyordu ( ben kendı ıstegımle surdurdum hamılelıgımı, doktorlar sonlandırma kararı vermıstı) fetal ıskelet dısplazısı bebegımın rahatsızlıgı... ben 31ocakta dogum yaptım 50 gun falan oldu.. bebegımın patolojı ve otopsı sonucları henuz cıkmadı.. fakat genetık doktoryla gorustuk bu hafta bu durumun tekrarlamayacagına karar verılmıs uzmanlar bızı arastırmayacaklarmıs... sevınsem mı uzulsem mı bılemedım o kadar kısı bu kararı verdıyse esım bı bıldıklerı vardır rahat ol dıyo amaa benn anlarsın ıste delı gıbı korkuyorumm ya aynı seyler olursa Allah ım yasatmasın aynı acıyı.. doktor rahat ol %1 bı ıhtımal dıo ve bızım vakamız ultrsonda saptanabılıyormus korkma olmaz ama olursada ultrosonda bellı olur dedı... sızın sorununuz neydı ve ne tur arastırma yapıldı paylasırsan sevınırım canımm... ve ne kadar sonra gebe kaldınnn...
Merhabalar. Ben çok güzel bi hamilelik geçirdim normalde olan sıkıntıların hiçbirisini yaşamadım bebeğimin gelişimide hep 1 hafta önceden gitti dr.bebeğin iri olacak sakın küçük bişey alma demişti gerçektende öyle oldu Bende 12 nisanda bebeğim 38 haftalıkken sezaryanla doğum yaptım.Dünyalar güzeli bi bebeğim doğdu.Herşey o kadar güzeldiki hayatımdaki en mutlu an o andı hepimiz çok mutluyduk O gün nasıl geçti bilmiyorum Rüya gibiydi.ama rüyamın kabusa dönüşeceğini hiç düşünmemiştim.Ertesi gün topuk kanı almak için bebğimi götürdüler ve onu son görüşüm oldu.Ebe hemşiresi kanının renginden şüphelendi ve bi bakılsın istedi ama hastanenin çocuk dr. anlamadılar sonra bebeğimi başka bi hastaneye ambulansla götürdüler ordada sonuç alınamayınca ünv. hastanesine gidildi orda yoğun bakım ünitesine almışlar bebeğimi ve akşam ameliyat olucak diye beklerken akşam kalbinin durduğu haberiyle dünyamız karardı.Bebeğimin kalbine giden oksijen pompalayan damarının teki tıkalıymış ve bunu ne hamileliğimde nede doğum sonrasında farkedemediler.Çok güzel bi bebekti .Nasıl olduda bunlar oldu hala inanamıyorum.Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın.Yavrumun şimdi sadece mezarını ziyaret edebiliyorum ona bile dayanamıyorum çok zor hepimizin hikayesi ayrı ama acımız ortak ,Bu acıyı yaşayan bilir onu çok özlüyorum.tek tesellim ahirette kavuşacağımız gün.Allah yardımcımız olsun inşallah tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı bağışlamış evlatlar versin.
lavinyacım dr gttnmi gdecem demiştin şuan adanadamısın??sen git baklım ne diyecek ona göre bende giderim o dr
canım randevu alayım dedim haftaya cumaya anca boş yer varmış neyse 1 ayı geçmiş olur işte bakalım ne diyecek hemen test yapmaz belki bilemiyorum.. metro hastanesinden ferhat eroldan aldım randevuyu onu çok övüyorlar
bu arada benim sezeryan yerim içten içten iğne gibi batıyor sizde de öyle mi bide dikiş yeri sert yumru
Lavinya canim hemşeriymisz ferhat beyle ilgili arkadaşim iyi şeyler yasamadı dogum sonrası kanamadan komada kaldı doktorda kacmıs bence perinatolaga git
gerçekten mi ama hep övüyorlar ilk defa kötü duydum ya ben sakaryaya gidicem ama doğumumu adanada yapıcam senin önerdiğin bir doktor var mı ? kimse gidiyorsun ve ne kadar korundun :) 3 tane adanalı olduk birbirimizi ziyaret ederiz belki :) ama önereceğin doktor ebru tarım olmasın başkente gidemiyorum uzaktan görmeye tahammülüm yok bide o devamlı kontrol ediyor ya ben sakaryada olup doğuma adanaya gelicem
o dr sadece duydum isim olarak nebilim ortadoğuda iyi diolar ama bakalım kısmet benim 4 ay bitti hala rara dediğin gibi oluyor senin daha çok yeni ondan olabilir bence dahada uyuşukluk vardır birde sende
üniversite hastanelerinde özel muayane açılcak gibi bir haber duydum inş.açılırda giderim kızıma hamileyken vardı balcalıda drda barış beydi çok memnundum inş.tekrar olurda yine giderim daha güvenli hemde
aynen değişik bir hissizlik var elleyemiyorum ama benim sezeryanım rahattı çok ağrı çekmedim sadece ilk günler biraz yandı o kadar...
öyle birşey olursa bende giderim bide doğum nasıl olacak ben balcalıda doğum yapmaktan korkarım çok ama çok kötü hikayeler duydum çünkü hele bana o kadar kötü davrandılar ki başkente gittim kuzumun başında 7-8 tane doktor vardı çok uğraşmışlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?