cnm nası verdin okadar kiloyuuuu
Senin 8 ay oldu demek ki, valla ne kadar sabırlısın arkadaşım, ben haftaları, günleri sayıp duruyorum, inşallah bu sabrının mukafatını alacaksın sen de,
inşallah rabbim hepimizin kucaklarını dolduracak bir gün...
canm ilk iki ay üzüntüden cok ama cok az yemek yedim
depresyona girmiştim bilerek isteyerek yemek yemedim kendime zarar vermek istedim gibi yasamak istememiştim
sonra bir hasta oldum Allah dedim önce can öyle acı cekmiştim ki
neyse sonra karatay yaptım onda ekmek ve tatlı yemeyerek baya kilo verdim
düzenli spor yaptım
sonra karataydan sıkıldım aksam erken yemeye basladım biraz da öyle verdim
şimdi de platese gidiyorum kabızlık falan kalmadı biraz da öyle gitti
ama hala dikkat ediorum eski ben gibi yemiyorum yani
sanırım biraz yapı zaten zayıf bir insandım ben hamilelikten önce
preeklamsi ile cok şişip kiilo aldım
birazda normalde 1 tabak yiyorsan yarım tabak yiyeceksin ve saat 19,00dan sonra birsey yemeyeceksin
gecen haftada cok şiddetli karın agrısı yasadım 3 gün sadece az az corba içebildim
sürekli kustum
hastaneye yattım 1 gün
öyle de 2kg gitti işte böylece yaklasık 30 kg verdim
bir de canım ben hamile kalırsam asla kilo almıcam tansiyonum cıkıo bebegimin gidişinin belki en büyük sebebi o
o yüzden 55 kg ile baslayıp 65 ile bitirmek planım
insallah tabi önce hamile kalmam lazım:2:
canım ben 6.ayda korunmayı bıraktım 2 ay denedik olmadı
sonra dişim şişti tüm yüzüm kanal tedavisi oluyorum hala bitmedi 8 defa gittim
işte diş anestesi röntgen falan derken hamilelik düşünemiyorum malesef
bu ay dişiim biterse insallah öbür ay baslıcam denemelere
yani benim 9 ay bitti
sabırımdan değil yani benim 2 de düşüğüm var sabır tası olsam catlar ama napayım
kısmet belki hamielilğimde bu diş cıksaydı daha kötü olacaktı vardır bunda da bir hayır
Aslında ne kadar çok beklersek bizim için daha iyi sanırım ama işte beklemek çok zor, benim de 4 ay oldu kaldı 2 ayım, umarım çok beklemeden hamile kalabilirim.
Bu arada ben de preeklampsi sonucu erken doğum yaptım 29. Haftamda. Bebeğimde gelişme geriliği de vardı, 835 gr dogdu kuzum((
sen kaçıncı haftanda doğum yaptın, preeklampsi nedeniyle mi aldılar bebeğini?
Ben ikinci gebeliğimde de tekrarlar diye çok korkuyorum, ama korkunun ecele faydası yok, gerekli önlemleri alıp, gerisini allaha bırakıp dua etmekten başka çarem yok.
canım bana preeklamsi diye teshiş koymadı doktorum belki de önlem alınmadığından gitti yavrum
ama ben 32.haftamda tansiyon yükselmeleri yasadım o zamana kadar bebegim hep 2 hafta önden gidiiordu 4kilo doğar diordu herkes
sonra şişmeye basladım cok da yemek yedim
ah cok pişmanım
tansion için doktor bana ilaç verdi alfamet hiçbir işe yaramadı
idrarda yüksek oranda protein vardı
ama bunların baska bir teshisi varmı sence sende bilirsin
basbaya preeklamsi ve 32.haftamdan sonra bebegimin kilo alısı cok azaldı
37de suyum geldi
enfeksionda vardı cok az belki ondan kesem yırtılmıs da olabilir bilmiyorum
doğumdan önce bebegim kakasını yemiş
yani ne gelebilirse bir bebegin basına gelmiş
güzeller güzelim gitti işte teyzesi böyle
bu arada ben 2 defa düşük yasadığımdan 5.ayıma kadar kan sulandırıcı iğne oldum hergün
preeklammsi gecirenlere en az 1 yıl bekleyin diorlar sana ne dediler
dün gece 3.3 ta normal dogum yapmıs.sonra içinde parca kalmıs ve kürtaj yapmıslar.
bayagı hırpalanmıs anlicagınız canlar.yarın taburcu oluyor allahın izniyle
kızlar ben daha da kilo verdim spora gidiyorum
85den 56kg a düştüm
ama dişçide işim bitmedi hala off 8defa bir kanal tedavisine gittim bir de diş cektiricem bu ay da bebek calısmaları yattı hayırlısı
2ay bebege ara vermiş olucam toplamda 10 ay beklemiş olucam neyse vardır bunda da bir hayır
bu arada eşimle güzelce konustum
arkadaslarım baya gaz verdi
eşin yaptıklarının farkında değil seni cok seviyor falan dediler
neyse eşim ben konusunca cok üzüldü sabah hemen psikiyatriste randevu aldı
masallah 3 gündür ilacını kullanıyor ne sinir kaldı ne baska birsey
hatta eşim sabah oyalanmama cok söylenirdi
şimdi mahsus oyalanıyorum tepki vercekmi diye
dünya umurunda değil oh be
Canım başınız sağolsun, aynı zamanda da çok büyük geçmiş olsun.
Sen şimdi kendi acını az da olsa unutup ablanın yanında olacaksın, onu teselli etmeye çalışacaksın, çünkü onu en iyi sen anlarsın, ben bu acıyı yaşadığımda kendimi hep çok yalnız hissettim, kimsenin beni anlamadığını düşündüm, saçma teselli cümleleri daha da canımı acıttı, ki hala da öyle...
Ama sen biliyorsun bu acıya nasıl dayanılır, nasıl başedilir, hiç olmazsa ablanın yanında onu sonuna kadar anlayacak kardeşi var şu an...
Birbirinize sıkı sıkı sarılın ve bugünler de geçecek, bizim de bebeklerimiz kucaklarımızda olacak inşallah diye düşünün... Allah tüm ailene sabır versin arkadaşım...
sımdı ben dogum yapalı 3ay oldu.. korunmayı bıraktım ( es kaynaklı ınfertılıte oldugum ıcın) doktor bı sakınca gormedı hemen kalamayacagımı duunuyo dıgerınde 2,5yıl sonra kalmıstım :/ sorum su ben bu ay tam zamanında adetımı gordum cok sukur gebelık oncesındede gunu gunune gelırdı dogum sonrasıda aynen devam edıo, cok sukur. adetım geldı bıttı temızlendım bırlıkte olduk 2gun sonra 2damla pembe kanamam geldı bı gun sonra tekrar bırlıkte olduk ertesı gun yıne bır ıkı damla kan rngı degılde pembe kan geldı (kusuruma bakmayın acık acık yazdım ama tam durumumu anlatabıleyım ıstedım) neye baglı olabılır bu durum fıkrınız varmı?
cnm ben ne dicem sen destek al bence ddurumunuz yoksa devlet hastanesine git ordada var dr lar ilgileniyolar.tek başına atlatman zor olacak.bende şimdiki aklım olsa giderdim ama şükür toparlandım epey.ama keşke gitseydim diyorum.faydası olacağına eminim.iki tarafın acısından bakacak tek insan bi psikolog olabilir bence.Yine desteginize ihtiyacim var arkadaslarim sizden baska konusacak kimsem yok.. Bugün isten ciktim eve geldim ve esime isten ayrilmak istedigimi söyledim. Cok agir bir is saatleri cok kötü sabahlara kadar ve yolda cok cok uzun.. Ayrica esimi en son gecen hafta gördüm. Malum piskolojim ztn bozuk fazla geldi. Baska bir is ariyim kolay olsun hem hamileligimdede calisirim dedim altinci ayin ilk haftasinda tekrar denicek baslicaktik güya.. Esim de demezmi hayir olmicak! Sen bir alti ay daha calis bekliyelim daha dogrusu beklememiz lazim senin acil calisman lazim maddi durumumuz iyi degil su ara cocuga nasil bakariz bu sekil ama ben beynimden vurulmusa döndüm tam 4 ay dolacak yakinda hergün gün sayarak gecirdim öyle avuttum kendimi.. Hergün tekrar tekrar ölüyorum her uyandigimda.. Hergün deli gibi agliyorum atlatamadim bi türlü bu sekilde yasamak istemiyorum birsey olsun istiyorum.. Biliyorum yinede hep aklimda kalacak oglum ama tekrar bi kardesi olsa kendimi ister istemez yine hayata baglanmam lazim suan evden hala is haric hic cikmadim cikamiyorum gercekten kötüyüm dahada kötüye gidip iyice kaybolmaktan korkuyorum..
cerenim ocakta geçti ama bizden ses seda yok
mellis sen ben ne hayallerle beklemiştik ocağı nisan oldu ama kısmet
insallah tez zamanda hamile kalırız
canlar yaa bnm çok az geliyo adetim kesildi de diyebilirm.üstünemi gördüm yada baska bişeymi var bilmiyorum.sabah hemen dr umu arıcm sorcam.ümitlenmek istemiyorum geçende böyle az gelmişti ama şimdi bitti gibi bişey yaa.yasinler bana gelmeden ben müjdemi veririm bilmiyorum ama test yapmaya bile korkuyorum yaa biz hamiş olsak 9 ayı nası geçircez :44:
Yine desteginize ihtiyacim var arkadaslarim sizden baska konusacak kimsem yok.. Bugün isten ciktim eve geldim ve esime isten ayrilmak istedigimi söyledim. Cok agir bir is saatleri cok kötü sabahlara kadar ve yolda cok cok uzun.. Ayrica esimi en son gecen hafta gördüm. Malum piskolojim ztn bozuk fazla geldi. Baska bir is ariyim kolay olsun hem hamileligimdede calisirim dedim altinci ayin ilk haftasinda tekrar denicek baslicaktik güya.. Esim de demezmi hayir olmicak! Sen bir alti ay daha calis bekliyelim daha dogrusu beklememiz lazim senin acil calisman lazim maddi durumumuz iyi degil su ara cocuga nasil bakariz bu sekil ama ben beynimden vurulmusa döndüm tam 4 ay dolacak yakinda hergün gün sayarak gecirdim öyle avuttum kendimi.. Hergün tekrar tekrar ölüyorum her uyandigimda.. Hergün deli gibi agliyorum atlatamadim bi türlü bu sekilde yasamak istemiyorum birsey olsun istiyorum.. Biliyorum yinede hep aklimda kalacak oglum ama tekrar bi kardesi olsa kendimi ister istemez yine hayata baglanmam lazim suan evden hala is haric hic cikmadim cikamiyorum gercekten kötüyüm dahada kötüye gidip iyice kaybolmaktan korkuyorum..
sabırla bekliyoruz...
allahım yardımcımız olsun, hepimizin...
korunmuyorum, bu üçüncü ay, adet yaklaşıyor ama bu ay da olmayacak, eminim.
adete yakın , bu ay da yumurtlama dönemimde baş ağrısı , kusma, mide bulantısı ve ateş yükselmesiyle yatak döşek oluyorum. 3 aydır bir hafta bunları yaşıorum. psikiyatra gittim. ilaç almayacaksanız psikoterapi almalısınız dedi. offf offff offf....pazartesi başka bi psikiyatra gideceğim. bakalım o ne diyecek...bir şey yazamıyorum, bir şey diyemiyorum işte... herkes yaşadığını bilir....
kızlar bende dün kuzuma gittim çok ağladım dayanamadım çok hasretim çok özlüyorum ve beklemeye tahammülüm yok sizin doktorlar hep 6 ay demiş ama ben doktoruma güveniyorum o baktı bana dikişlerime rahmime baktı ve 3 ay verdi 3-4 ay dedi ilkinde hemen gebe kaldım şimdide öyle mi olur bilemiyorum tabi eşimde sen nasıl istersen diyor başka doktora daha danışayım demiştim annem ve eşim gitme izin verdi işte dediler ve herkesin önerdiği bir doktor kafam çok karışık
sağol cnm hayırlısı ayy ama bu korku fecii bişey.yarın dr umu arıcam dediğim gibi bakalım ne dicek.bana 1 ay önce ilaç vermişti o yapmış olabilirmi dicek yada evet hamile olabilirsin test yapmı dicek bakalım yarın yazarım size.ay inşallah hadi hayırlı haberler yaa test al bence canım biran önce öğrenelim :) ben çok sabırsızıım sizin adınıza da sabırsızım
Yine desteginize ihtiyacim var arkadaslarim sizden baska konusacak kimsem yok.. Bugün isten ciktim eve geldim ve esime isten ayrilmak istedigimi söyledim. Cok agir bir is saatleri cok kötü sabahlara kadar ve yolda cok cok uzun.. Ayrica esimi en son gecen hafta gördüm. Malum piskolojim ztn bozuk fazla geldi. Baska bir is ariyim kolay olsun hem hamileligimdede calisirim dedim altinci ayin ilk haftasinda tekrar denicek baslicaktik güya.. Esim de demezmi hayir olmicak! Sen bir alti ay daha calis bekliyelim daha dogrusu beklememiz lazim senin acil calisman lazim maddi durumumuz iyi degil su ara cocuga nasil bakariz bu sekil ama ben beynimden vurulmusa döndüm tam 4 ay dolacak yakinda hergün gün sayarak gecirdim öyle avuttum kendimi.. Hergün tekrar tekrar ölüyorum her uyandigimda.. Hergün deli gibi agliyorum atlatamadim bi türlü bu sekilde yasamak istemiyorum birsey olsun istiyorum.. Biliyorum yinede hep aklimda kalacak oglum ama tekrar bi kardesi olsa kendimi ister istemez yine hayata baglanmam lazim suan evden hala is haric hic cikmadim cikamiyorum gercekten kötüyüm dahada kötüye gidip iyice kaybolmaktan korkuyorum..
sağol cnm hayırlısı ayy ama bu korku fecii bişey.yarın dr umu arıcam dediğim gibi bakalım ne dicek.bana 1 ay önce ilaç vermişti o yapmış olabilirmi dicek yada evet hamile olabilirsin test yapmı dicek bakalım yarın yazarım size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?