Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Kesinlikle katiluyorum. Bizdede öyle olmustu ilk hamile oldugum andan itibaren nasil yapariz nasil ederiz derlen neler neler yasatti melegimiz dedigin gibi nelere vesile oldu.. Nasil olduda unuttu esim o günleri allaha inancimiz umudumuz sonsuz ne sekilde yapanlar yasayanlar var sükür halimize.. Illaki zorluklar borclar olacak tek biz degiliz gördügüm gibi ama allah saglik ömür verdigu sürece calisir öderiz yeterki hayata baglayan bizi motive eden enerji umut veren minik bi bebisimiz olsun.. Bilmiyorum ya allah her birimiz icin hayirlisi neyse onu versin

canım benim 17 ay oldu....topikteki en eski benim sanırım şuan...sırf maddi sorunlar yüzünden bekledim biliyormusun ve hala bekliyorum. Ha ne kadar doğru bilmiyorum. Bir tane evladım var tabi oda bir sebep o olmasa beklemezdim sanırım. İlk zamanlar 6 ay dolsun diye günleri saydım. sonra 6 oldu 7 oldu derken 17 olmuş...Önceki zamanlarda da çok ciddi korunduğumu söyleyemem ama ilk kez bu ay korunmadım bakalım. Başta ailelerimiz olmak üzere herkes önce borçlarınızı ödeyin diyor. Ama ben 36 yaşındayım daha ne kadar bekleyebilirimki kimse düşünmüyor....Allaha bıraktım hayırlıysa versin hayırlı değilse vermesin... Sırada tobegukum var ona da versin inşallah :) Benim bitane var çok şükür..

Melekyavrum özledim seni nerelerdesinn
melisse sen nerelerdesinn

Aysem sende bayadır uğramadın galiba yada ben kaçırdım

2 prensimizden sonra topiğimize bir prenses geldi

24kasım kızına kavuştu Allahım hayırlı sağlıklı ömürler versin inşallah ikiside iyiymiş

Allahım bağışlasın çok seviniyorum bu haberlere Allah mutluluğu daim etsin.darısı bana ve tüm arkadaşlarımıza olsun .bu acıyı yaşadıktan sonra hamilelik çok zor çok endişeli geçiyor Allahım sonumuzu hayır etsin ve mutlu sona kavuştursun inşallah

herkese merhablarr,
eskısehırden yazıorum bu sefer. bır ıkı haftadır yollardayım gezmelerdeyım. vakıt olmuyor. gecen gun kızımla yasıt eltımın bebegı ve anne olmus eltımle aylar sonra yenıden bulustum.
onlarla karsılasana kadar yuregım agzımdaydı. ama rabbım ole bı esenlık ferahlık verdı ki icime kendıme bile ınanamadım. o bebegı sewıp kucagım aalısım. bu durumu bole karsılamam rabbım lutfetı cok sukur.
sonucta kıskanıp sewemem gıbı gelmıstı ama sonra bu rabımın takdırı onun verdıgı uyugun gordugunu hasa ben kıskanıp nasıl ole hıssedıorum dıodum. cok sukur hıc bekledıgım gıbı olmadı.
sankı ben o acıları yasamamısım ve yenıden ılerde evlatlarım olacak dusuncesıyle cok ferah atlattım bu durumu.

bu arada kayınvalıdemden bır dua ogrendım. hemen ppaylasayım dedım. 70.000 defa 'lem yelıd' cekmek.
mana olarak allahu tealanın dogurmayıp,dogrulmadıgı manasında.
rabbım dogurmamak senin sıfatın ,bana ızın ver dogurayım manasıyla 70.000 defa cekılmesı gerektıgını soledıler. ve gayet saglam bır kaynak.bılgınızeeee

Çok sevindim canım. Ben de hep kıskanır sevemem, üzülürüm dayanamam diye hiç görmedim ennn yakın arkadaşlarımın bebeklerini. Valla bende de hiç beklediğim gibi olmadı. Aksine iyi bile geldi. Demekki Rabbim dayanma gücünü de nasip etmiş bize..

Bu arada bu duayı bana da sağlam bir arkadaşım tavsiye etti. Ben de şu an o duayı okuyorum. Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah....
Canıııım. Yazmayayım yazmayayım dedim ama dayanamadım...
Çok ve boş yere üzüyorsun canını tatlım!
Nasibinde varsa o bebek, korunsan bile çıkar gelir sana. Eşine, sıkıntına, maddiyatına rağmen...
Ha beklemek zor, kabul.
Ama büyük konuşma nasıl beklerim, bekleyemem deme. Benim gibi büyük konuşma!
Ben çok kurdum o cümleleri.... Ne oldu? Oydu buydu derken 16 ay oldu!!!!!
Eşini bırak, Rabbim bekletmesin!!! Bana dediği gibi "al sana beklemek" demesin.
Benim her şeyim tam. Evim, işim, arabam, çokça param, bol dualı dilim... Ne işime yarıyor??
Bi tek bebeğim eksik olduktan sonra!!!!
Sabret canım. Biz çok zor bir sınav veriyoruz. Bak demekki ben sınavı geçememişim ki hala bekliyorum.
Üzme artık tatlı canını bu kadar..
Umarım seni kırmamışımdır canım.
Mevlana nın şu sözleri çok paylaşıldı bu sayfada ama ben bir kerede senin, bir kere de benim için tekrar paylaşmak istedim...
"Allah der ki: ''Kimi benden çok seversen,onu senden alırım ''
Ve ekler:''Onsuz yaşayamam deme,seni onsuzda yaşatırım.''
Ve mevsim geçer,gölge veren ağaçların dalları kurur,sabır taşar,canından saydığın yar bile birgün el olur...
Aklın şaşar,dostun düşmana dönüşür,düşman kalkar dost olur,öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...
... Düşmem dersin düşersin,şaşmam dersin şaşarsın.
En garibide budur ya...
Öldüm der durur,yine de yaşarsın."

Hz.Mevlana

Arkadaşım ne mutlu sana, çok büyük bir engeli aşmışsın bana göre, ben değil bebek görmek, lafı dahi geçtiğinde bile kendimi çok kötü hissediyorum, benim de iş yerimde benden 2,5 ay sonra hamile kalan bir arkadaşım var, sırf karşılaşırım korkusuyla hala işe gidemiyorum, ben erken doğum yaptım o henüz doğum yapmadı, kızın adı geçtiğinde bile kötü oluyorum, ben kucağıma alamadım o alacak yakında diyorum, allah tabii sağlıkla kucağına almasını nasip etsin ama ne yapayım imreniyorum işte(( içimde öyle bir boşluk var ki ve içimde öyle bir ukde kaldı ki engelleyemiyorum bu düşüncelerimi...

yaa ben dayanamadım testi yaptım ve sonuç negatif biliyodum zaten hemen olmaz.ben çabuk hamile kalabilen bi yapıya sahip değilim.rabbim hayırlı zamanı bilir ve verir inanıyorum.

olacak inşallah olacak en hayırlı zamanda en hayırlı evlatlara sahip olucaz :) ben çok umutluyum iyi bir haber bekliyorum kendimi daha bekliyorum bari size sevineyim :)

korkuyla geçmez ama acıya alışmak gerek ben bunu öğrendim çünkü meleklerimiz hep aklımızda olacak bari onun sızısına alışalım

bebeğim bende cok özledim msn e pek girmiyorum haklısın söz artık acıccam senin için

demek korunmuyorsunuz insallah olur

bende diş yüzünden hala korunuyorum
ay bir an önce sen ben tobeguk melis ceren artık hamile kalırız insallah

herkese iyi aksamlarrr
aktıf bır zamana denk gelmısımmm
aysenazım,melekyavrum nasılsınız? greathopes hamılelık nasıl? ins hersey guseldır.
ben gezmelerdeyım iste. bol bol kumas aldım almanyaya goturmek ıcı. dıkıs dıkıcem ıns bakalım.ilk parcayı dıktık bile.
bu arada herkes benı asırı zayıflamıs buldu. herkes cok toparlanmısın dedı. moral oldu ...e en son gorduklerınden sonra 12 kılo gıtmıstı.60 kıloyum artık. gercı burada bıraz alırım sanırsam ama
vermenın ylunu bulduk ins

annen öyle söylediyse cok yanlıs yapmıs.bence önce bu konuda senin hislerini ögrenmeliydi.
zamanla eşinde değişecektir canım yeniden isteyecektir ama seni saglam görmeli.
düne kadar ben senin yerindeydim.arkadaslar bana böle nasihat veriyordu burda.
onlarda istiyor kesinlikle ama sanırım zamana ihtiyacları var.

ii aksamlar tatlım. uzun zaman oldu görüşemeyeli denk gelemiyoruz bir türlü.
bende 62 kiloyum hala ne bi adım ileri ne bi adım geri gidiyorum
moralmen fena sayılmam.ara ara gitgeller yasıyorum.
kafam karısıyor cogu zaman.aman ne bilim ya

evet canım ya kendımı cok doldurmusum aslında bu konuda. esim sureklı bak bebek, o da cok tatlı falan deyınce sanırım ters tepmıstı. benım tarafımda degılmıs gıbı hıssedıp
daha cok bılemısım kendımı. ama gordugumdekı ruh halımı,ferahlıgımıda unutamıorum.mucize gıbı geldi.
dedıgım gıbı aslında bıraz mantıklı dusununce bu durumun hıc bırımızın elınde olmadıgını. onun evladının yasayıp benımkının melek olmasının secemedıgımızı dusunce. kaderın sahıbıne dokunur die dusundum galiba...
ama bole dusunmekte kolay olmadı tabi. acısı daha taze olanlar yanlıs anlamasın sakın.6 ay oldu benımde .anca sımdı bole dıyebılıorum. o yuzden yasadıgımız her an ve her duygu bizim ve yanlıs degıl bence.

canım bak. o yazdıgım dua ya cok itimat ediorum ben. yanı her dua ole tabi ama ne bıleyım mana olarakta cok mantıklı ve kalbe dokundu bende.
'dogurmamak sıfatı rabbıme ait' bize bunu yasatma die.
bu hamıle olanlar icin dusukten korunma niyetıyle ,hamıle kalmak isteyenler icinde bebek niyetiyle ins.
siddetle tavsiye ederimm

inş bende baslıyorum o zaman tatlım.ne kadar zamanda cekiliyor????

Son düzenleme:
kız aslında katılmadıgımdan degıl. ben okudum ama nete giriıp bildirim yapamadım ki. esmaları cekmedım son haftalarda ama kuranla namzlarımı yapıorum ıns.
bıldırım yapcak durumum olmadı ondan.

namaza 2 gecedir kalkmıyorum.40ı tamamlamıstım sanırım ben.Allahım kabul eylesin inş.

kız aslında katılmadıgımdan degıl. Ben okudum ama nete giriıp bildirim yapamadım ki. Esmaları cekmedım son haftalarda ama kuranla namzlarımı yapıorum ıns.
Bıldırım yapcak durumum olmadı ondan.

senin adına çok sevindim bi sınavı daha atlattın diyeyim sana artık alışıyoruz değilmi haftasonu kız kardeşim evleniyor ben kara kara düşünüyorum şimdi herkes bana aynı şeyleri söyleyecek aa işte bununda bebeği öldü diyecekler moralimi bozacaklar gözüme gözüme sokacak millet çocuğunu bana

öle birsey olmayacak canım.kafanda üretiyorsun bunları psikolojik olarak. bu herkesin basına gelebilir.
ama bu ruh haliyle insanlar böle yapacak sanıyorsun. kendine daha fazla yük yükleme lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…