- 20 Mart 2012
- 995
- 509
- 408
slm canlar hepinizi özlemişim malum fazla giremiyorum
bu ayda kırmızıları gördüm.bilmiyorum ama ben vazgeciyrum sanırım kızlar.
Istekszlik gelmeye basladı.çok kararsızım.sanırım ara vericem.
Kafam cokmu cok karısık.ne istedigimi bilmiyorum su anda.
Dengem bozuluyor sanırım.sonunda bende psikoloğa gidicem sanırım.
Cevremde3 kimse bilmiyor bu halimi.ama ne bilim
kızlar yemek yaparken mantarın yanında yavrusu vardı soganın yanında yavrusu vardı onları birbirinden ayırdım ama çok kötü oldum işte daldım daldım gittim ooof ne bileyim sizinle paylaşmak istedim beni anlasanız anlasanız siz anlarsınız bunu başkasına anlatsam tıkarlar beni valla bakırköy e kızlar ayşenazın size çok selamı var kayınvalidesinde orda net yok giremiyo kuzum
slm canlar hepinizi özlemişim malum fazla giremiyorum
bu ayda kırmızıları gördüm.bilmiyorum ama ben vazgeciyrum sanırım kızlar.
istekszlik gelmeye basladı.çok kararsızım.sanırım ara vericem.
kafam cokmu cok karısık.ne istedigimi bilmiyorum su anda.
dengem bozuluyor sanırım.sonunda bende psikoloğa gidicem sanırım.
cevremde3 kimse bilmiyor bu halimi.ama ne bilim
Canım dua da okuyorum özellikle cumaları, rahatlatıyor gerçekten rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Bebeğimi ilk kaybettiğimde de gitmiştim başka bir psikiyatriste, ama dr. gelmene gerek yok acın çok yeni istediğin gibi yaşaman lazım acını demişti, fakat günler geçtikçe acım azalmadı hiç, gündelik hayatımı etkilemeye başladı, iznim bittiği halde işe dönemiyorum mesela, insanlarla karşılaşmak, onlara açıklama yapmak istemiyorum, ücretsiz izindeyim şu an, ne zaman dönebilirim onu da bilmiyorum,
Şimdi gittiğim psikiyatr bu süreci yardım almadan, yalnız başına atlatmaya çalışmak sana haksızlık olur dedi, bol bol anlatıyorum hislerimi, korkularımı, gördüğüm rüyaları fln... allah izin verir de yeniden hamile kalırsam da devam edeceğim, malum bizim gebeliklerimiz çok endişeli geçecek, yardımsız zor olur gibime geliyor, şimdilik devam ediyorum sonrasını bilemem tabi,
Rabbim inşallah bize de güzel günler gösterecek, biz de gün gelecek acılarımızı değil, mutluluklarımız paylaşacağız inşallahhh...[/QUO
yaa be bi soru sormak istiyorum bende bebeğimi, melegimi, küçük oğlumu kaybettim tam 42 oldu bende bu hafta sonu terapiye başlıcam neresinden başlıcam nasıl gelicek bilmiyorum ama denicem çok kötü durumdayım bebeğimi doğum yaptığım günden beri ilk doğum yaptığımda erken doğumun şokuna girdim onu kabullenemedim hamileliğim yarım kaldı hissi alıp kuvezden karnıma koyasım geldi yavrmu sonra kuvez ayrı bi dert ama yavrumu gördüğüm dokunduğum anlar harikaydı keşke o günlere döne bilsembebeğimi kaybetim ayrı bi şok adeta öldüm artık piskolojim berbat yaşamayan bu süreden geçmeyen anlayamaz bilemez ne hissettimi bilmiyorum terapide ne söylicekte ben düzelicem bilmiyorum ama bi denicem çok kötüyüm çok yeniden bi hamilelik bile saçma geliyo ben ben oğlumu istiyorum melek yavrum canım yavrum her sabah kalktığımda yaşadııklarım bi kabus olsun istiyorum ama olmuyo berbat bi şey bu akıllı kalmak ve delirmenin arasında ince bi çizgi varmış gercekten off offf çok kötü nasıl bu olaylar boyle oldu nasıl böyle sonuçlandı ben hiç bilmiyorum tek bildiğim karnımdaki kıpırtısından kuvezdeki gülüşlerine gerilmesine esnemesini her şeyini çok özlüyorum canım yavrumun hamilelik için bi sene beklemek gerekiyomuş of ki ne of
hımmm bence eşitlenmesi lazım 2 prensesle tabii rabbim kime nasip etcek sırada kim var bilmiyorz.canlar bende çok kötüyüm b aralar.1 ay içinde 2 . kanama oldm diye dr a gittim yazmıştım parça gibi geldi düşük yapptım sandım.dr bhcg baktı negatif bide smear testi yaptı sonc haftaya.bakalım rabbim hepimiz hakkında hayırlısını versin.ben inanıyrm bizimde zamanımız var.tabii ne zaman bilmiyorz.Bu arada topiğimizin 3 prensi 1 prensesi oldu.
ben erken doğum yaptım 28 haftalık bebeğimi kaybettim ama şimdi bilmek istiyorum neden eken doğum yaptım nasıl testler yapmam lazım ki neden erken doğum yaptığımı anlayayım
Cnm başın sağolsun allahım sana da sabır versin, ben de doğum yapalı 4,5 ay bebeğimi kaybedeli de 3,5 ay oldu, henüz atlatamamanız normal, ben de henüz kendimi hiç iyi hissetmiyorum, her gün aynı acı aynı kabus. Hiç geçmiyecekmiş gibi geliyor,
Psikiyatriste gidiyorum artık belki iyi gelir ne bileyim, imkanın varsa sen de düşünebilirsin...
Ben de mayıs sonu haziran başı gibi korunmayı bırakmayı düşünüyorum, o yüzden artık hem fiziksel hem de psikolojik olarak iyi olmak istiyorum, rabbim tüm melek annelerine bol sabır ve iyilik ferahlık versin inşallahhhh...
Öncelikle başın sağolsun ceren allahım sabırlar versin sana da. Neden erken doğum yaptığını sana dr.un söylemedi mi? Nasıl bir süreç oldu anlatırsan belki yardımcı olmaya çalışırız , bir çok sebepten olabiliyor çünkü. Mesela ben yüksek tansiyon nedeniyle erken doğum yaptım, diğer nedenler; rahim ağzı yetmezliği olabilir, enfeksiyon kaynaklı olabilir vs...
En doğru bilgiyi dr.un verecektir, biliyorum bebeğini kaybettikten sonra aynı dr.a gitmek kabus gibi olabilir ama nedenini öğren ki ikinci gebeliğinde önlemini alabilesin.
Bir de bebek kayıplarında genetik ile alakalı bir takım testler yapılıyor özellikle üni. hastanelerinde onları da yaptırmanı tavsiye ederim. Kanında pıhtılaşma var mı ona bakıyorlar.
Yukarıdaki diğer mesajında terapiyle ilgili de sormuşsun, onu da cevaplamaya çalışayım.
Valla tabiki bir mucize olmuyor, psikiyatriste gittim kendimi süper hissediyorum gibi değil ne yazık ki, ama en azından seni koşulsuz, sorgusuz dinliyor, senin göremediğin, belki de acıdan farkedemediğin ayrıntıları farketmeni sağlıyor ve bir takım tavsiyelerde bulunuyor, kafanı nasıl dağıtabilirsin, kendini nasıl huzurlu hissedebilirsin fln gibi.
Ama sonuçta herşey insanın kendi içinde bitiyor, ben de hala kendimi kötü hissediyorum ve hala çok acı çekiyorum, yapmamız gereken sabretmek ve tevekkül etmek sanırım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...
Seni bana Allahmı çıkardı karşıma dur anlatayım istersen özelden tel nonu at ben yeni olduğum için özel msj hakkım yok atamam sana ama sen telini atarasan araraım seni ya özür dilerim belki telini vermek istemesin o zaman burdan sana başımdan ne geçti hepsini anlatırım ben biraz yazı yazmayı pek sevmemde[/QUO
uf nasıl kurtulucam ben bu olaydan bilmiyorum hamileliğim normal gidiyodu yanlız bi bacaklarım ayaklarımda 4 aydan sonra şişmeler başladı ayak bileklerim davul gibi olmuştu ama ben drda söyledim bi şey yok falna dedi normal hamilelikten falan filan dedi ben de hamilelk bu ilk hamileliğim tecrübe sıfır sağ sola soruyom normal falan dediler suyum gelmeden birgün önce doktora gittim hiç bi şey yok bebeğim kıpır kıpır anlatamasadece o gece 5 te uykumdan uyandırcak şidetli bi baş ağrısı oldu beni o ara tansiyonum çıktıysa onuda bilmiyorum of sonraki gece yatım uyudum pazar gecesi birden bacak aramda bir ıslaklık hissettim terledim zannettim hamileliğimde uyurken çok terliyodum onuda sordum normal dedi dr tabi bi elimi attım ıp ıslağım eşime suyum geldi dedim adam şok saçmalama çok erken sen öyle sonıyosundur falan dedi ama ne mumkün suyum ayağa kalkıncada geldi hastane yitik doktor altan baktı açıln var bi santim suyunda gelmiş gemen ciğer iynesi yaptı bebeğin ciğereleri gelişsin diye sabah 9 doğuma aldı 52 gün küvezde yaşadı yavrum allahım ha çıktı ha çıkıyor derken bebeğim kötüleşti ve bi günde melek oldu yavrum uçtu annesini bıraktı (((((((((((((((((((((((( birde doğumdan bir hafta önce idrar testimde enfeksiyon çıkmıştı ama hap kulllanıyodum doğumdan sonra doktora soruyorum ben neden erken doğurdum enfeksiyondanmı yok ben neden erken doğurdum, tansiyonmu, preklempsimi yok, genetik yatkınlıkmı yok net hiç bir sey yok, servik yetmezliğğimi yok daha doğrusu bi şey soylemiyo oldu işte yuvarlak cevaplar ben şimdi duşunuyorum buyuk bi vican azabı yaşıyorum ihmalmi oldu hamileliğim diye halbuki 2 dk gitim ikisidemi anlamadı bilmiyorum ünüverside hastanelerinde kendim arastırtıcam sebebi biri bana desin deliricem yoksa zaten delirdim başıma gelenden dolayı kayıbım çok buyuk çok acı simsi sen de bana ne yapyım ben
Öncelikle başın sağolsun ceren allahım sabırlar versin sana da. Neden erken doğum yaptığını sana dr.un söylemedi mi? Nasıl bir süreç oldu anlatırsan belki yardımcı olmaya çalışırız , bir çok sebepten olabiliyor çünkü. Mesela ben yüksek tansiyon nedeniyle erken doğum yaptım, diğer nedenler; rahim ağzı yetmezliği olabilir, enfeksiyon kaynaklı olabilir vs...
En doğru bilgiyi dr.un verecektir, biliyorum bebeğini kaybettikten sonra aynı dr.a gitmek kabus gibi olabilir ama nedenini öğren ki ikinci gebeliğinde önlemini alabilesin.
Bir de bebek kayıplarında genetik ile alakalı bir takım testler yapılıyor özellikle üni. hastanelerinde onları da yaptırmanı tavsiye ederim. Kanında pıhtılaşma var mı ona bakıyorlar.
Yukarıdaki diğer mesajında terapiyle ilgili de sormuşsun, onu da cevaplamaya çalışayım.
Valla tabiki bir mucize olmuyor, psikiyatriste gittim kendimi süper hissediyorum gibi değil ne yazık ki, ama en azından seni koşulsuz, sorgusuz dinliyor, senin göremediğin, belki de acıdan farkedemediğin ayrıntıları farketmeni sağlıyor ve bir takım tavsiyelerde bulunuyor, kafanı nasıl dağıtabilirsin, kendini nasıl huzurlu hissedebilirsin fln gibi.
Ama sonuçta herşey insanın kendi içinde bitiyor, ben de hala kendimi kötü hissediyorum ve hala çok acı çekiyorum, yapmamız gereken sabretmek ve tevekkül etmek sanırım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...
öncelikle sağol seninde başın sağolsun seni ççok iyi anlıyorum ...hayatta yaşana bilecek en büyük acılardan birini yaşadık. Sabır demişsin sabır etmekten başka yapabilecek hiç bi şey yok ben şimdi hiç düşünmüyorum ikinci bi hamilelliği , en az 1 sene beklicem en azından ama şunu biliyorum bir dahakine her şey yolunda gitmesi için ne gerekiyosa yapıcam...tabi Allahımda yardım etsin çok yüce yaradanım bir aynı acıyı yaşatmasın bana ve hiç kimseye melek annesi olmak çok zor.Allahım yardım etsin istiyorum çünkü bu hamileliğimde resmen basiretim bağlandı resmen bu son beni beklemiş ben hiç ama hiç uyunmadım kısmetin ötesine geçemiyo insan ben en ufak şeyi kafaya takarım aslında bi rahatlık bi saflık manyak gibi dilim elim bağlandı normal dedikçe dr.lar ben normaldir heralde dedim yoksaa hastaneye yatardım çıkmazdım ben böyle olacağını hiç tahmin bile etmedim ne bileyim bilsem idrar yolu enfesiyonda daha hastaneye yatardım ben böyle olacağını hiç bilemedim yavrum kuvezde yatarken devamlı özürdiledim annecim affet beni anlamadım özür dilerim böyle olmasını istemedim diye şimdide mezarına gittiğimde devamlı aynı şeyi soylüyorum çok kötüyüm Alahım neden böyle bi sınav için beni seçti bilmiyorum ben ne salakmışım boş şeyleri kafaya takıyomuşum şimdi bebeğimden sonra kendime bakıyorumda ya ne aptalca şeylere üzülmüşüm şimdiki üzüntüm tam bi delirme noktası of of ne acı bu acıyla ömrümün sonuna kadar yaşıcam çok özlüyorum yavrum bide çok buyük vicdan azabı duyuyorum ben doktoru iyimi secemedim ben ben derken kafayı yicem en azından neden yavrum erken doğdu öyle kötü bi şeyki suyun dan diye gelmesi yapabilecek hiç bi şey yok doğuruyosun yavrunla ayrılıyosın razıydım küvezden çıkabilseydi sağlıklı bi şekilde ama oda olmadı şimdi bi melek annesiyim onla kavuşacağım zamannı bekliyorum...bir gün elbet kavuşucaz Allahım izin verirse ebedi hayatımızı birlikte geçirmemiz için izin versin istiyorum hemde çok rüyamdaa göremiyom yavrum her gece yatmadan dua ediyorum yavrumu göreyim diye doya doya rüyamda seveyim bari diye ama oda daha yok(((( of of
öncelikle sağol seninde başın sağolsun seni ççok iyi anlıyorum ...hayatta yaşana bilecek en büyük acılardan birini yaşadık. Sabır demişsin sabır etmekten başka yapabilecek hiç bi şey yok ben şimdi hiç düşünmüyorum ikinci bi hamilelliği , en az 1 sene beklicem en azından ama şunu biliyorum bir dahakine her şey yolunda gitmesi için ne gerekiyosa yapıcam...tabi Allahımda yardım etsin çok yüce yaradanım bir aynı acıyı yaşatmasın bana ve hiç kimseye melek annesi olmak çok zor.Allahım yardım etsin istiyorum çünkü bu hamileliğimde resmen basiretim bağlandı resmen bu son beni beklemiş ben hiç ama hiç uyunmadım kısmetin ötesine geçemiyo insan ben en ufak şeyi kafaya takarım aslında bi rahatlık bi saflık manyak gibi dilim elim bağlandı normal dedikçe dr.lar ben normaldir heralde dedim yoksaa hastaneye yatardım çıkmazdım ben böyle olacağını hiç tahmin bile etmedim ne bileyim bilsem idrar yolu enfesiyonda daha hastaneye yatardım ben böyle olacağını hiç bilemedim yavrum kuvezde yatarken devamlı özürdiledim annecim affet beni anlamadım özür dilerim böyle olmasını istemedim diye şimdide mezarına gittiğimde devamlı aynı şeyi soylüyorum çok kötüyüm Alahım neden böyle bi sınav için beni seçti bilmiyorum ben ne salakmışım boş şeyleri kafaya takıyomuşum şimdi bebeğimden sonra kendime bakıyorumda ya ne aptalca şeylere üzülmüşüm şimdiki üzüntüm tam bi delirme noktası of of ne acı bu acıyla ömrümün sonuna kadar yaşıcam çok özlüyorum yavrum bide çok buyük vicdan azabı duyuyorum ben doktoru iyimi secemedim ben ben derken kafayı yicem en azından neden yavrum erken doğdu öyle kötü bi şeyki suyun dan diye gelmesi yapabilecek hiç bi şey yok doğuruyosun yavrunla ayrılıyosın razıydım küvezden çıkabilseydi sağlıklı bi şekilde ama oda olmadı şimdi bi melek annesiyim onla kavuşacağım zamannı bekliyorum...bir gün elbet kavuşucaz Allahım izin verirse ebedi hayatımızı birlikte geçirmemiz için izin versin istiyorum hemde çok rüyamdaa göremiyom yavrum her gece yatmadan dua ediyorum yavrumu göreyim diye doya doya rüyamda seveyim bari diye ama oda daha yok(((( of of
üniverside hastanelerinde ne tesleri yapıyolar sen yaptırdın mı ?
birde korkmuyomusun ya aynısı olursa diye, şimdi hangi doktora gidiceksin senin erken doğumunda suyun geldimi? senin nasıl oldu anlatırmısın
erken doğum teşisin tam koyuldumu senin
Canım dua da okuyorum özellikle cumaları, rahatlatıyor gerçekten rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Bebeğimi ilk kaybettiğimde de gitmiştim başka bir psikiyatriste, ama dr. gelmene gerek yok acın çok yeni istediğin gibi yaşaman lazım acını demişti, fakat günler geçtikçe acım azalmadı hiç, gündelik hayatımı etkilemeye başladı, iznim bittiği halde işe dönemiyorum mesela, insanlarla karşılaşmak, onlara açıklama yapmak istemiyorum, ücretsiz izindeyim şu an, ne zaman dönebilirim onu da bilmiyorum,
Şimdi gittiğim psikiyatr bu süreci yardım almadan, yalnız başına atlatmaya çalışmak sana haksızlık olur dedi, bol bol anlatıyorum hislerimi, korkularımı, gördüğüm rüyaları fln... allah izin verir de yeniden hamile kalırsam da devam edeceğim, malum bizim gebeliklerimiz çok endişeli geçecek, yardımsız zor olur gibime geliyor, şimdilik devam ediyorum sonrasını bilemem tabi,
Rabbim inşallah bize de güzel günler gösterecek, biz de gün gelecek acılarımızı değil, mutluluklarımız paylaşacağız inşallahhh...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?