Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

ayşenazcım biz kadınlar hep aynıyız bende aynı senin gibiyim bende bebeğimin yanından hemen kendimede mezar aldırtım şimdimdide eşime sen yanına gömülürsün ben ölürsem bebeğimle aynı yere gömülmek istiyorum gucağıma versinler yavrumu . Hep aklımda mezarını yaptırmak ama belli bir süreye ihtiyacı varmış toprağının oturması lazımmış.Aynen süre geçsede benim eşimde şimdi sıkışığız diyebilir takılma. üf Allağım ben hamilelikte hiç böyle şeyler olacığı böyle şeyler oluyomuş hiç aklıma gelmedi bunları nasıl yaşdığıma inanamıyorum dert etme kendine erkekler hep para hep para takılma sen hele kaynana hiç takılma benim hamilelik ve bebeğim öldükten sonra kayınvaldemin gerçek yüzünü gördüm ah bi de oğlu görse o hala göremedi benim yavrumu kaybettim 49 gün oldu öldüğünde geldi kayınvalidem ota boka ağlayan kayınvalidem hiç alamdı. eşim en ufak şeyde annem hastalanır üzülür diye söyleyemez yok annesi dayanamazmışta sıkıntılanırmışta benim yavrumu kaybettiğimde ettiğim feryada hiç tanımayan insanlar hüngür hüngür ağladı .3 4 gün durdu gitti sonra daha o gün bu gündür kızım nasıl oldun iyimisin demek yok eşime diyorum annen beni hiç aramıyo ne haldeyim sormuyo yok ben istemiyom aramsını senin asabın bozuk ne lursa olsun en son dayanamadım geçen hafta ben aradım anne beni niye aramıyon ne hallesin diye sormuyon dedim yok arayınca ben kötüyüm diyomuşta o üzülüyomuşta falan filan yalan be ben onun gerçek yüzünü biliyom fena insan azcık bu torununuda önemser benim yavrum 52 gün küvezde yattı manyak manyak beni tahrik edicek şekilde aradı ben erken doğum yapmışım şok içindeyim 28 haftalık doğurmuşum bana diyo bi şey olmaz kızıda onun erken doğurmuş maşşal turp gibi erken doğurdu dediğide 40 haftalık hamilelik sürecini 38 haftada sezeryanla doğum yaptığı için 2 hafta önce doğurmayı erken sayıyo gıcık yaa sorsan eşime işte sana moral vermek için öyle örnek veriyo saçma sapan işler bide demezmi ben senden çok üzülüyom gelde inan bide benden fazla kimse üzülemez hep benle yarışsın ah ah nediyim sana arkadaşım

Yaaa tamamen hislerime tercüman olmuşsun ben yazsaydım aynı dediklerini yazardım valla:))
Her gün karar alıyorum tamam haftaya başlıcam diye ama o gün gelince vazgeçiyorum, dediğim gibi kimselerle uğraşmak istemiyorum, insanların acıyan bakışları beni daha çok yaralar gibi geliyor, bana hiç birşey sormasalar da sonuçta aralarında konuşulacaklar, ben de kendimi beceriksiz hissediyorum, herkes sağlıkla tamamlıyor hamileleğimi ben yapamadım gibi geliyor allahın takdiri ama ne yapayım böyle düşünüyorum, hem benim de işyerimde aramızda 2.5 ay olan bi arkadaşım var, yakında doğuracak, benden sora hamile kalan var falan filan... Düşününce bile kötü oluyorumm... Aynen ben de herkesi suçluyorum, kendimi, eşimi, ailesini, arkadaşlarımı bile suçluyorum benimle ilgilenmediler diye...
Ama tabiki de haklısın bir yerden başlamak lazım, allahım bize güç kuvvet versin de herşeye göğüs gerebilelimm...

Canım kaç aydan sonra mezar yaptırılıyor biliyor musun acaba, kimisi 6 ay diyo, kimisi 1 sene, benim de aklım karıştı,
Ben de yaptıracağım kızıma mezar allah izin verirse,
Bir de takma kaynanayı fln, insanlar çok bencil, bizim gibi düşünemiyorlar, anlamıyorlar yaşadıklarımız nasıl birşey, anlamaları gerekmez ama anlayış göstermek zorundalar, kimseye hesap vermek zorunda değilsin, senin kızın, senin meleğin istediğini de yaptırırsın, rabbim gönlünden geçeni versin inşallahh...

ben mezarının kaybolmasını istemiyorum.dinimizde mezar yaptırmak yok biliyorum ama kızımın hemen yanında bir bebek mezarı vardı.
dümdüz olmustu.basında tahta oldugunu görmesem o an üstüne basacaktım.ben kızımın kaybolmasını istemiyorum.

evet benden fazla kimse üzülemez.benim kv yas günü et parcası demişti kızıma.
birileri teselli veriyordu anneye bişey olmadı.cocuk gene olur gibisinden.
oda elbette ya anneye olaydı.digeri bir et parcası dedi. hala unutamıyorum o sözünü.

gecen kıs gittiğimde sormustum mezarcıya. bahara yaptırın dedi. anlayış göstermiyrlar işte canım.
laflarını bilmiyor insanlar.ama eşimide omu yönlendiriyor diyorum acaba.

CEREN ve FERIHA benimde iznim bitti işe başladım gecen hafta ,acıkcası evde çok sıkılmıştım bebek dışında hiçbişey düşünemiyordum iyi gelir dedim hep Arada da uğramıştım agır agır yüzleşeyim diye .Herkes durumu bildiği için güzel başladım.Acıkçası insanların teselli olarak söyledikleri bana içten geliyor ,kiminin geçmiş olsun demek dışında sgzından başka sey çıkamıyor bogazları düğümleniyor fark ediyorum insanlar ne diyeceklerini bilemiyor kocaman göbekle doktora gidiyorum diye işten çıktım iki ay sonra eli boş hiçbişey olmamış gibi gerdöndüm.Arada doktor muhabbeti ihmalmi var falan gibi muhabbetler acılınca kötüleştim ama keşkeleri uzaklaştırmaya calışıyorum aklımdan çünkü olan oldu hiçbirşeyi değiştiremem ki artık..

Arada kazalarda oldu bebeğiniz nasıl diye soran oluyo hergün bi kişi zor oluyo söylemesi donup kalıyolar öyle .Korkuyorum dönüşten sonra ilk kez yanıma gelenlerden bebeğim yasiyor diye düşünüp onu soracaklar diye,hemen sıvışıyorum ortamdan , oh çekiyorum uzaklaşınca..

Birde aynı ofiste tam şu an 29 haftasında olan bir arkadasım var bende tam ozaman kaybetmiştim şimdi hergun onu görüyorum hafta hafta onun büyüyüp izne gidişini göreceğim o biraz koyuyor bana,benle bir hamile olanlar zaten doğurmaya başladı artık en zor ay mayıs benim için,yasasaydı şimdi ya doğumu bekliyo olacaktık yada kucagımda olacaktı bebeğim .çok zor

Neyse işe dönersek acıkçası kendimi pek veremiyorum işe gün içinde defalarca işi bırakıp düşünür buluyorum kndimi,stresli bir ortamda cok kalabalık çalışıyoruz en ufak bir stres beni çok yıkıyor halen,ben bu stresi çekmek istemiyorum ya diyorum.Gözlerim defalarca doldu hatta.Benim şu an izne yeni çıkmış bbeğime bakıyor olmalıydım evde diyorum kendime..

Ben eski ben değilim farkındayım eskisi kadar zevkli gelmedi calışmak ama oyalıyo daha cabuk geccek zaman biliyorum bu sayede

Tam da benim yaşamaya korktuğum şeyleri özetlemişsin canım, hepimizin hisleri, korkuları ne kadar da aynı,
benim işyerimde herkes biliyor bebeğimi kaybettiğimi herkes gelmişti cenazeye, o yüzden bebek nasıl gibi sorularla karşılaşmam imkansız ama yine de ne sorarlarsa sorsunlar beni yaralayacak, belki saçma belki yanlış ama henüz hazır değilim sanırım,
Çok zor olsa da senin için iyi olmuş bence işe dönmen, zaten en zoru atlatmışsın artık insanlar daha da birşeyler sormazlar, zaten herkesin derdi kendine, bizim çektiğimiz acıları, içimizdeki fırtınaları ne bilecekler, iki sorarlar sonra unuturlar, dediğin gibi işe başlamak aslında zamanın daha çabucak geçmesini sağlıyor sanırım, ben de en çok o yüzden dönmek istiyorum, evde boş boş oturup kafamda binbir düşünce kurmaktan çok sıkıldım çünkü.
Sen de kafandan olumsuz düşünceleri atmaya çalış bak ne güzel en azından bir başlangıç yapmışsın, bu çok önemli bir şey, bundan sonra zaman çabucak geçecektir senin için merak etme...

Kizlar birkac damla kan geldi dua edin cok korkuyorummmmmm
Allahim yardimcim ol

Melekyavrum canım böyle şeyler olabiliyormuş bir sürü kişiden böyle damla damla kan gelebiliyor, hemen kötü düşünme, dr.unu ara söyle yine de, endişelenme bir şey olmayacaktır, hepimizin duaları seninle...

melekyavrum şimdi nasılsın?inşallah devamı gelmemiştir kanamanın.eczacısın daha iyi bilirsin tabi progesteron hapı kullan bi de iğne var .arkadaşım çok kötüydü iğneyi vuruldu akşama namsı durdu.geçmiş olsun canım

melek yavrum korkunu anlıyorum elbet ama unutma hamilelikte olabiliyor böyle şeyler.. dua et kötü düşünme üzme kendini

haberdar et durumundan merak içindeyim

arkadaslar cok sağolun ama devam etmedi
doktor ilk 3 ay bir iki damla kan gelmesi cok normal korkma dedi
bir de bende sabah kaşıntı olmustu ondan olduğunu düşünüyorum suan
cok korktum ama Allahım hepimizin yardımcı olsun insallah

Dualarim senin ve bebeginle cnm

Kizlar birkac damla kan geldi dua edin cok korkuyorummmmmm
Allahim yardimcim ol

Melek yavrum hiç korkma, yerleşme kanamasıdır o. Benim de olmuştu öyle. 5 hafta kahverengi lekelenmem oldu. Progestan iğne ve hapını kullandım, alttan fitil olarak bile koymuştum.
Ayrıca bak bu söyleyeceğim çok önemli; ben benim başıma gelen şeylerin bile nazardan olabileceğini düşünüyorum. Sık sık kendini oku ve okuttur.
Ben bebeğimi kaybedince delirecektim, çok kötü oldum. Böyle şeylere pek inanmam ama artık neye inanacağımı şaşırdım. Ben bir kadına kendimi okutmaya gittim. Kadın bana dediki; "Ümmü sübyan olmuşsun sen, tekrar hamile kalır kalmaz bana gel, seni okuyacam" dedi. Canım lütfen sen bi kendini okuttur ve mutluluğunu çok belli etme, nazara, kötü göze çok inanırım ben. Allah yardımcın olur inşallah cnm kafanı rahat tut. duvalarım seninle

ayy iyi hadi cnm korktm bende öyle okynca ama şükür normalmiş hadi.kızlar yaa o ümmüsübyan olayı benimde aklıma geliyooo napcaz

Dualarim senin ve bebeginle cnm
Allah razı olsun canım
rabbim sana evladlarının hep güzel günlerini yasatsın insallah

cok haklısın canım kardeşimde sabah abla sürekli dua et lütfen dedi

özellikle inşirah suresini oku diyor
kim okurki o duayı
bende duydum ümmü sübyanı
kimseye demedim hamile oldupumu
sadece yanımda çalışanlara cünkü onlarla yıllardır aile gibiyiz
bir de eşimin ailesi ve kendi aileme
kimse bilmiyor
nas felak ayetel kürsi mi okusam acaba sürekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…