Canlarimm cok tesekkür ederim hepinize.. Özellikle sana melekyavrum ablam kardesim evet herzaman olumlu pozitif cevap vermen beni hep motive ediyor toparliyorum örnek aliyorum seni ve digerlerinizi.. Dünyanin bi ucunda neler var ne acilar sadece ben görmuyorum bilmiyorum diye kendimi tek ve bukadar yanliz hissediyorum ama biliyorum sizler varsiniz ve beni herzaman dinliyosunuz ve cevap veriyosunuz herkesten daha yakinsiniz oysa hic birinizi bi kere görmedim belkide göremicem ama umarimki ve dua ediyorum birgün cennetde bulusup tanisiriz.. Aslinda iyiye gidiyodum ama son günlerde kötülesdim ve konusacak kimsem yoktu burayada yazmak istemedim okadar mutlu ve umutluydunuzki (hamisler) icim el vermedi yine hatirlatip hüzünledirmek istemedim sonundada dayanamadim.. Size söz cabalicam iyi olmaya gayret göstericem yavas yavas artik yarim senemi doldurmak üzereyim ama ilk günki gibiyim artik degismenin zamani geldi sanirim hem kendime yapmis olurum hemde annem ve esim icin..
Cok uzun yaziyorum kusura bakmayin icim sisiyo bazen,diyorum ya kimseyle konusamiyorum baska..Aklimda kalip kendi kendimi yiyecegime size anlatiyorum.
Ah canım yaaaa, allahım sana sabırlar versin. Senin acın bizimkilerden daha büyük. Neysesi en yakın zamanda yüzün gülecek. Allah'a emanet olun kuzunla...evet zelalim ne hasret hemde 5.5 ay kimine göre kısa bi süre olsada anılar çok fazla tabi.kucağına alıp öpüp koklayamamakta başka bir acı.bundan sonrakilere rabbim güzel yazılar yazar inşallah.
Canım hiiiiç saçma değil bebeğinin canlanacağını düşünmen. O kadar yanyana cancana vakit geçirmişsiniz. Biz bile düşünüyoruz aynını.dediğin gibi cnm Allah onları yaşatmak isteseydi yaşatırdı ama insan kendini sorgulamakta alıkoyamıyor.bende diyorum bi günahmı işledim ceza verdi Allah bana yada nazarmı değdi ne biliyim aklıma türlü şeyler geliyor hastaneye hiç gitmeseydim ölmüycekti belki diyorum bazen bizim herşey hastanede geliştiği için evde hiçbişeyi yoktu çünki.ama Allahım böyle yazmış değiştirmek mümkün değil.insan olmuycak şeyler bile düşünüyo inanmıycaksınız belki mezardan çıkıp canlanıcak umudu bile vardi bende ne saçma değilmi.mezarda bi bebek ağlama sesi gelse birileri duysa mezarı açsak canlanmış olsa böyle hayal olurmu oluyo işte.
topıkımızı bır huzun kaplamıs galıbaaa...
coklu alıntı yapamadıgım ıcın cennetımın yorumuna yazıorum.
aklınızdan gecen bır cok sey tebıkı benımde aklımdan gectı. an 'lık belkı ama gectı. ama rabbım odulude, cezayı bu dunyada vermezmıs aslında. karsılıkların olacagı dunya ahıret. o yuzden ısledıgın hıc bır gunahın sonucu degıl bu acı. bu sen dogdugun gun kaderıne yazılmıstı zaten. evet gerıye donup baktıgımda benım hatalarımla anlam bulan o kadar cok sey var kı. onlar sadece benım ,bızım bu olaydan nefsımız adına cıkarılcak seyler var o yuzden ole.
eger ceza olsa hasa, bu ımtıhan UGRUNA DUNYALARI YARATTIGI efendımıze de verılırmıydı hic? onunla aynı imtıhana tabı olmak kolay degıl elbet. evet bız velı kul ,peygamber degılız ama hıc bısey tesaduf degılken bızde onca annesınden tesadufen secılmedık.
yani her zaman burnumuzun dıregı sızlıycak. onlardan bahsederken hep yaslar hazır olcak akmaya...ama melekyavrumun dedıgı gıbı ole anlarda, yanı toparlanamyacagınızı dusundugunuz anlarda ya bu cıhetten bakmak lazım ya da hemen degıstırmek dusuncelerını...cunku dıger turlu oldugumuz yere saplanıp kalıoruz. ve boyle hayat gecmıo... yeni umutlarınızı getırın aklınıza, bıgun ıns bu dunyada da hepımızın yeni umutlarını...
Canım yaaa. Benim kelimelerle aram çok iyi değildir ama noktayı koymuşsun tatlım...o gun geldıgınde,onların sefaat hakkını asan gunahlara gırmedıgımız surece ,etrafımızdakı ınsanların bizi delı gıbı kıskanacagı bır yerde olucaz ıns. cennete acılan penceremız o yavrular, eger layıkıyla sabredersek. sımdı bızımle dogup yapıp sıcak yataklarında koyun koyun olanlar evlatlarıyla o gun geldıgınde keske bızımkıde melek olsaydı dıyecek... ve bunu biz secmedık. ne bu acıyla imtihan olmayı ama ne de o gun geldıgınde melek annesi oncelıgını biz secmedık... dedıgım gıbı ınsanız, bir sarkıda baska bır bebekte evlatlarımızı hatırlatacak cok sey olcak ama aklımızdan bunu cıkarmazsak daha kolay atlatılıbılır gıbıme gelıo ıns.
yoksa aynı yerde debelnıp duruyoruz. iyi olmayı once bızım istememız lazım. zor ama yola devam etmek icin bole olmalı
Canım ben seni kendime çok benzetiyorum. Pesimistlik olsun; bebeğini daha sık, daha kendini yıpratarak hatırlamanlaolsun, vücudunun verdiği tepkilerle olsun...Canlarimm cok tesekkür ederim hepinize.. Özellikle sana melekyavrum ablam kardesim evet herzaman olumlu pozitif cevap vermen beni hep motive ediyor toparliyorum örnek aliyorum seni ve digerlerinizi.. Dünyanin bi ucunda neler var ne acilar sadece ben görmuyorum bilmiyorum diye kendimi tek ve bukadar yanliz hissediyorum ama biliyorum sizler varsiniz ve beni herzaman dinliyosunuz ve cevap veriyosunuz herkesten daha yakinsiniz oysa hic birinizi bi kere görmedim belkide göremicem ama umarimki ve dua ediyorum birgün cennetde bulusup tanisiriz.. Aslinda iyiye gidiyodum ama son günlerde kötülesdim ve konusacak kimsem yoktu burayada yazmak istemedim okadar mutlu ve umutluydunuzki (hamisler) icim el vermedi yine hatirlatip hüzünledirmek istemedim sonundada dayanamadim.. Size söz cabalicam iyi olmaya gayret göstericem yavas yavas artik yarim senemi doldurmak üzereyim ama ilk günki gibiyim artik degismenin zamani geldi sanirim hem kendime yapmis olurum hemde annem ve esim icin..
canım bizim hamile olmamızla sevindik hepimizCanlarimm cok tesekkür ederim hepinize.. Özellikle sana melekyavrum ablam kardesim evet herzaman olumlu pozitif cevap vermen beni hep motive ediyor toparliyorum örnek aliyorum seni ve digerlerinizi.. Dünyanin bi ucunda neler var ne acilar sadece ben görmuyorum bilmiyorum diye kendimi tek ve bukadar yanliz hissediyorum ama biliyorum sizler varsiniz ve beni herzaman dinliyosunuz ve cevap veriyosunuz herkesten daha yakinsiniz oysa hic birinizi bi kere görmedim belkide göremicem ama umarimki ve dua ediyorum birgün cennetde bulusup tanisiriz.. Aslinda iyiye gidiyodum ama son günlerde kötülesdim ve konusacak kimsem yoktu burayada yazmak istemedim okadar mutlu ve umutluydunuzki (hamisler) icim el vermedi yine hatirlatip hüzünledirmek istemedim sonundada dayanamadim.. Size söz cabalicam iyi olmaya gayret göstericem yavas yavas artik yarim senemi doldurmak üzereyim ama ilk günki gibiyim artik degismenin zamani geldi sanirim hem kendime yapmis olurum hemde annem ve esim icin..
Ah canım yaaaa, allahım sana sabırlar versin. Senin acın bizimkilerden daha büyük. Neysesi en yakın zamanda yüzün gülecek. Allah'a emanet olun kuzunla...
Canım hiiiiç saçma değil bebeğinin canlanacağını düşünmen. O kadar yanyana cancana vakit geçirmişsiniz. Biz bile düşünüyoruz aynını.
Sorgulama meselesine gelince: insan doğasının gereği olarak bilinçaltı yaptırıyor bunu sana bana. Kötü yaşantıyı zihnin atlatabilmesi için geçirilmesi gereken aşamalardan biri canım bu. Yani normal bir durum. Ama ne kadar kısa sürerse o kadar çabuk iyileşiyor bilinçaltın.
Canım yaaa. Benim kelimelerle aram çok iyi değildir ama noktayı koymuşsun tatlım...
Bir de sen bu kadar pozitif olduğun için bebeğin çabuk geldi, ben de bu kadar pesimist olduğum için benimki gecikti. İkimiz ders olalım inşallah diğer arkadaşlara...
Canım ben seni kendime çok benzetiyorum. Pesimistlik olsun; bebeğini daha sık, daha kendini yıpratarak hatırlamanlaolsun, vücudunun verdiği tepkilerle olsun...
Bak ben de senin gibiydim. Başıma gelmeyen hastalık kalmadı. Bir ara kanser bile dediler bana belki biliyorsundur. Ama ne oldu? Kendimi yıpratmaktan başka neye yaradı? Toplam 17 ay oldu. 9 aydır bebek istiyorduk, tedavi bile gördüm. Bebeğim gecikti. Gene kime olan oldu? Bana!!!! Sadece bana!!!
Niye? İçten kabullenememekten, Neden diye sorgulayıp durmaktan, şükretmemekten vs vs...kısacası olumsuz olmaktan. Ama hep beterin beteri var, bunu da düşünemiyoruz
Tamam kabul ediyorum bizim gibi insanlar için zelal gibi, melekyavrum gibi metanetli olmak zor. Ama çilesini sadece biz çekiyoruz be tatlım.
Konuşmak kolay, yapmak zor biliyorum ama ennn kısa sürede iyi olursun canım...
Bir de böyle söylüyorum ama olumlu olumsuz ne düşünüyorsan buraya yazmalısın bence. Birileri üzülecek, hüzünlenecek diye düşünme. Bu sayfa bunun içn var zaten.
Dualarım seninle tatlım....
Cok uzun yaziyorum kusura bakmayin icim sisiyo bazen,diyorum ya kimseyle konusamiyorum baska..Aklimda kalip kendi kendimi yiyecegime size anlatiyorum.
:44::44::44: çok şaşkın çok hüzünlüçok mutlu gibi çok ama çok farklı duygular içeresindeyim ÇÜNKÜ 9 ay 10 günlük macera 2 saat önce başladı sanırım hayırlısı rabbim budefa harşeyi hayırlı ve güzel eyler darı bekleyen herkese olur inş.
çok yorgunum şöyle bir bakayım ama yarın yazarım bişeler dedim ama..
sen yazıncaaa dayanamadımmm
yanlış anlamadım dimiiii yaz şu kelimeyi şuraya açık açık :)
Nasıl yani çalışmaya falan mı başladınız? Yoksaaaa????:44::44::44: çok şaşkın çok hüzünlüçok mutlu gibi çok ama çok farklı duygular içeresindeyim ÇÜNKÜ 9 ay 10 günlük macera 2 saat önce başladı sanırım hayırlısı rabbim budefa harşeyi hayırlı ve güzel eyler darı bekleyen herkese olur inş.
Evet pesimistlik konusunda benziyoruz ama ben NTV de bir programda izlemiştim. Optimistlik doğuştan genlerle gelen bir şeymiş ama pesimistlik sonradan öğrenilen, aynı gende optimistliğin yerini alan ve asla geri döndürülmeyen bir durummuş. Yani ben acı çekmekte zevk aldığımı ya da bunun için pesimist olduğumu düşünmüyorum canım. Muhtemelen seninki de böyle bir şey. Acıda zevk almak değil de, Optimist olmayı becerememek bence bizimkisi.Ayniyiz o halde.. hep kendimize ediyoruz evet. oldugundanda daha cok yipratiyoruz aci cektiriyoruz kendimize. Bir ögrenemedim gitti olumlu olmayi yapamiyorum iste deniyorum cabaliyorum herdefasinda düsüyorum.. Iylestim diyorum öyle hissediyorum sonra kendimi yine dipte görüyorum galiba ben istiyorumda aaci cekmeyi,alistim, seviyorum olmazsa kendimi kötü hissediyorum gibi hatta. ama sizlerden gördügüm gibi dogru degil bu cikmaliyim bu yasamimdan yoksa ben 30 sene sonrada yine burda ayni sekilde dert yaniyor olucam.. Ah bir inanabilsem bigün bende iyi olup bebegimi kucagima alabilecegime.. 23 yasindayim ama 50 yasindakiler gibiyim inan herkes slkildi benden bu pesimistligimden olsun vs aslinda diyorum ya yeni bir ev buldum cok güzel, tasindik sayemde cok guzel bir ise girdim kendime az da olsa yine bakmaya calisiyorum ameliyatlarimi atlattim (hernekadar geli gelme sansida olsa bu ara ) gurur duyuyorum kendimle ama hala bazi yerlerde takildim insan icine cikamiyorum henüz gezmeye gidemiyorum esim ve annem haricinde kimseyle konusamiyorum hazir degilim bunlara.. Cokta yanliz birakildigimi düsünüyorum inanirmisin ailemden teyzemler haric henüz kimse gelmedi, bize dostlarimiz saymiyorum bile hic gelen yok. Bir mesaj bile yok.. Bukadarmi insanlik diyorum ama artik bunlara üzülmiycem kendime ve esime bakmaliyim bakmaliyimki bende buraya haziran temmuz evet araniza bir hamis daha katildi diyebilim. Hernekadar emir berkemi istesemde sevsemde artik hayatla gercekten karsi karsiya gelip yeni bi sayfa acmaliyim.. Bir keresinde demistim burda, cok yanlizim kimsem yok arkadasim ailem, burasi ufak bi yer herkesin konusu oldum tek basima nasil atlaticam? Ve birinizde demistiki bana ne mutlu sana ne guzel aslinda bak burda hepimizin acisi ayni ama senin zorluklarin farkli imtihanlarin daha var demekki senin mükafatin daha buyuk daha guzel olucak birde o yönden bak.. Hep bu cümleyi getiriyorum en zor animda ve bi nebzede olsa yardim ediyor.. Allah kim dediyse bana bunu razi olsun.. Hepinizden.. Cansiniz.. Yine inisli cikisli bi günü daha astim, galiba delirdim :)
Nasıl yani çalışmaya falan mı başladınız? Yoksaaaa????
Bence deçikolata açık yaz cancağızım....
Evet pesimistlik konusunda benziyoruz ama ben NTV de bir programda izlemiştim. Optimistlik doğuştan genlerle gelen bir şeymiş ama pesimistlik sonradan öğrenilen, aynı gende optimistliğin yerini alan ve asla geri döndürülmeyen bir durummuş. Yani ben acı çekmekte zevk aldığımı ya da bunun için pesimist olduğumu düşünmüyorum canım. Muhtemelen seninki de böyle bir şey. Acıda zevk almak değil de, Optimist olmayı becerememek bence bizimkisi.
Ben de küçük yerde yaşamıyorum ama çalışıyorum. Yüzümü biraz asık görseler ne oldu diye üstüme geliyor veliler (yüz vermediğim halde!) biraz solgun görseler hamile misin diye soruyorlar!!! Bebeğin ölümüyle dillere zaten pelesenk oldum((( Tövbe ya Rabbim!!! Hayır muhatap bile olmamaya çalışıyorum buna rağmen yüzsüzlüğe vuruyorlar. Malesef küçük yerler böyle canım.
İnsanlık ölmüş mü? Evet canım, kısmen! İnsanlığı ölenleri sen de hayatından çıkararak öldür. Açıkçası ben öyle yaptım tatlım...
hamileymişim canım yaaa beta hcgden baktırdım
Nasıl yani çalışmaya falan mı başladınız? Yoksaaaa????
Bence deçikolata açık yaz cancağızım....
Evet pesimistlik konusunda benziyoruz ama ben NTV de bir programda izlemiştim. Optimistlik doğuştan genlerle gelen bir şeymiş ama pesimistlik sonradan öğrenilen, aynı gende optimistliğin yerini alan ve asla geri döndürülmeyen bir durummuş. Yani ben acı çekmekte zevk aldığımı ya da bunun için pesimist olduğumu düşünmüyorum canım. Muhtemelen seninki de böyle bir şey. Acıda zevk almak değil de, Optimist olmayı becerememek bence bizimkisi.
Ben de küçük yerde yaşamıyorum ama çalışıyorum. Yüzümü biraz asık görseler ne oldu diye üstüme geliyor veliler (yüz vermediğim halde!) biraz solgun görseler hamile misin diye soruyorlar!!! Bebeğin ölümüyle dillere zaten pelesenk oldum((( Tövbe ya Rabbim!!! Hayır muhatap bile olmamaya çalışıyorum buna rağmen yüzsüzlüğe vuruyorlar. Malesef küçük yerler böyle canım.
İnsanlık ölmüş mü? Evet canım, kısmen! İnsanlığı ölenleri sen de hayatından çıkararak öldür. Açıkçası ben öyle yaptım tatlım...
hamileymişim canım yaaa beta hcgden baktırdım
slm kızlar insanlık ölmüş hemde ne ölmek!!bende1 ay önce 8 aylık doğum yaptım bebeğim 8 saat yaşadı malesef kaybettim.o dönemde benmle beraber hamile olan ve oldukça da samimi olduğum bi arkadaşım vardı bana destek olmayı bırak beni aramadı bile neymiş efendim ben ağlarsam üzülürmüş ya onun bebeğinede bişey olursaymış canı verende alanda allah kimin başına ne geleceği hiç belli deil ama insanlar bunu düşünemiycek kadar sığ malesef...
:44::44::44: çok şaşkın çok hüzünlüçok mutlu gibi çok ama çok farklı duygular içeresindeyim ÇÜNKÜ 9 ay 10 günlük macera 2 saat önce başladı sanırım hayırlısı rabbim budefa harşeyi hayırlı ve güzel eyler darı bekleyen herkese olur inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?