Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Emirberkem gunaydin,bende senin gibi mutsuzum bu ara.ADet vaktim geldi hormonlarim allak bullak ona bagliyorum.Aklimda tek tek cozdugum problemler kendimi yendigim korkular acilar gunyuzune cikiyor kolumdan bacagimdan beni dibe cekiyor.surekli kalbim sikisiyor bu aralar..Boyle durumlarda hemen dua ediyorum.Imkanim varsa oturup yasin okuyorum.Rabbim dualarimizi kabul etsin..
Nasil gecer bu 3 ay bekleyerek bilmiyorum,sonrada hemen hamile kalamayacagim belki.Allahim tek umut bagladigim beni hayata baglayan konu bebegim olmasi sanki.oyle bos geliyo ki hersey.
Dund isarda yemek yedik esimle yan masadaki kiz kocasina yada erkek arkadasina agliyodu ,kiziyodu,surat yapiyodu.Ah yanina gidip su an agladiginin hic onemi yok.hersey gder gecer ben bile boyle yasayabiliyorsam neler gecer diyesim geldi.ben diyemedim ama o valla nazin i yapti,sonra yarim saat sonra gordum gule koklasa dolasiyolar..ne ufak seylere uzuluyomusum diyorum simdi.su an icimdeki yanginla hicbiri bir degil..
Allahim cabuk gecsin su zaman lutfen .Yine yuzum gulsun.Halen daha bebek magazalarina bakiyorum.tulumlar ayakkabilar.Alicam sizi goreceksiniz diyorum..giydirecegim bende bebegime .bende koyucam arabasina gezmelere cikaracagim.ben nasil simdi icim yana yana bebeklere bakip a ne tatli nazar degmesin diyosam benim bebegime de gelip gulumseyecekler..sukurler olsun rabbim diyecegim ..Allahim en kisa surede olsun iyisallah..

Icimi doktum yine aglaya aglaya.. Off.

Son düzenleme:
Cok uzun yaziyorum kusura bakmayin icim sisiyo bazen,diyorum ya kimseyle konusamiyorum baska..Aklimda kalip kendi kendimi yiyecegime size anlatiyorum.

Cok uzun yaziyorum kusura bakmayin icim sisiyo bazen,diyorum ya kimseyle konusamiyorum baska..Aklimda kalip kendi kendimi yiyecegime size anlatiyorum.

hiç kusura bakmayın deme lütfen.anlıyoruz seni ve hissettiklerini.o yüzden birbirimizden kopamıyoruz.bu sayfaya faceden çok giriyorum.ne yazarsam beni dinleyen ve benden sıkılmayan birilerinin olduğunu biliyorum.inanın yazdıklarımın birçoğunu eşime belli dahi etmemiişimdir belki benden bıkar off yine mi der diye.burayı ve sizleri çok seviyorum.

evet zelalim ne hasret hemde 5.5 ay kimine göre kısa bi süre olsada anılar çok fazla tabi.kucağına alıp öpüp koklayamamakta başka bir acı.bundan sonrakilere rabbim güzel yazılar yazar inşallah.
Ah canım yaaaa, allahım sana sabırlar versin. Senin acın bizimkilerden daha büyük. Neysesi en yakın zamanda yüzün gülecek. Allah'a emanet olun kuzunla...
Canım hiiiiç saçma değil bebeğinin canlanacağını düşünmen. O kadar yanyana cancana vakit geçirmişsiniz. Biz bile düşünüyoruz aynını.
Sorgulama meselesine gelince: insan doğasının gereği olarak bilinçaltı yaptırıyor bunu sana bana. Kötü yaşantıyı zihnin atlatabilmesi için geçirilmesi gereken aşamalardan biri canım bu. Yani normal bir durum. Ama ne kadar kısa sürerse o kadar çabuk iyileşiyor bilinçaltın.
Canım yaaa. Benim kelimelerle aram çok iyi değildir ama noktayı koymuşsun tatlım...
Bir de sen bu kadar pozitif olduğun için bebeğin çabuk geldi, ben de bu kadar pesimist olduğum için benimki gecikti. İkimiz ders olalım inşallah diğer arkadaşlara...
Canım ben seni kendime çok benzetiyorum. Pesimistlik olsun; bebeğini daha sık, daha kendini yıpratarak hatırlamanlaolsun, vücudunun verdiği tepkilerle olsun...
Bak ben de senin gibiydim. Başıma gelmeyen hastalık kalmadı. Bir ara kanser bile dediler bana belki biliyorsundur. Ama ne oldu? Kendimi yıpratmaktan başka neye yaradı? Toplam 17 ay oldu. 9 aydır bebek istiyorduk, tedavi bile gördüm. Bebeğim gecikti. Gene kime olan oldu? Bana!!!! Sadece bana!!!
Niye? İçten kabullenememekten, Neden diye sorgulayıp durmaktan, şükretmemekten vs vs...kısacası olumsuz olmaktan. Ama hep beterin beteri var, bunu da düşünemiyoruz
Tamam kabul ediyorum bizim gibi insanlar için zelal gibi, melekyavrum gibi metanetli olmak zor. Ama çilesini sadece biz çekiyoruz be tatlım.
Konuşmak kolay, yapmak zor biliyorum ama ennn kısa sürede iyi olursun canım...
Bir de böyle söylüyorum ama olumlu olumsuz ne düşünüyorsan buraya yazmalısın bence. Birileri üzülecek, hüzünlenecek diye düşünme. Bu sayfa bunun içn var zaten.
Dualarım seninle tatlım....

canım bizim hamile olmamızla sevindik hepimiz
biz seni acınla bırakıcakmıyız
asla
aynı yoldan bizde geçtik
beraber asıcaz bu günleri
üzüntümüzü de sevincimizi de ne zaman anlatmak istiyorsak gelip buraya yazıcaz
sakın bizi üzdüğünü düşünme
normal hamileler değiliz ki bizler de
acıyı kat ve kat yasadık
sevinc içinde değiliz endişeyle geçiyoruz bu yoldan
aklımızda meleklerimiz karnımızda bebeklerimiz( melek demiyorum asla karnımdakine sizlerde sakın demeyin kızımı hep meleğim diye sevmiştim)
hayırlısı canım
Rabbim yardımcımız olsun kucaklarımızı sağlıklı bebeklerle doldursun tez zamanda insallah

canım aslında metanetlimiyim bilmiyorum
ama benim bir taktiğim var
doğumdan sonra sürekli birseylere takıyorum farkında olmadan kafayı
mesela yemek yapıyorum bir ara
bir ara temizlik
bir ara işyerimi güzelleştiriyorum
spora gittim bir ara
yani beynimi baska seye yoruyorum ama farkında olmadan

birde ben kusuyorum acımı
mesela acıyorum babam ve oğlumu yarım saat izlesem 2-3 saat aglıyorum böğürerek
sonra yeniden diriliyorum sanki
yükseliyorum ve rahatlıyorum
sonra modum düştükçe tekrar acıyı hatırlayıp saatlerce aglıyorum
kendime geliyorum

Allahım yardımıcımız olsun insallahhhh
ahh insallahh insallah tez zamanda sağlıkla kucaklarımız dolsun sağlıklı hayırlı evlatlarımızla insallahh

Sorun degil canim kisa veya uzun icin rahat olsun burasi evet birbirimizin kimi zaman acilari kimi zamanda sevincelerinu paylastigi yer.. Birimizin kötü aninda digeri yardim ediyor baska zamanda tam tersi iyiki bulmusuz birbirimizi allah yollarimizi burda birlestirmis.. Zaman gecicek ilk günlerini hatirla hic gecmicek gibi ama geciyor iste ama herzaman sunu düsün evet yasiyorum zor olsada ve iyikide yasiyorum cünki allah bizlere ömür versinki ister istemez isledigimiz günahlarimizi telafi edelim affetirelim yoksa nasil kavusuruz.. Hayat bizlere daha kimbilir neler göstericek insallah bundan sonrasi güzel olucak karsimiza gzl seyler cikicak inaniyorum biz en zeminimizi kurduk en büyük acilardan birisini yasadik ögrendik ögreniyoruz da hala ilersi icin güclüyüz bizi kolay kolay birdaha bisey yikamaz.. Baskalarinin ufak tefek seylere takildigini biz görmiycez bile iyi yönünden bak.. Bebeklerimiz olucak abilerini ablalarini anlaticaz gururla.. Hic gelmicek o günler saniyoruz biliyor bende öyleyim bi anlik kaybediyorum heleki yeni hamis arkadaslarimizi görünce topikte ama sonra aklima geliyor yine ne zorluklardan gectiler ne cok beklediler kimisi 3 ay kimisi 10 ay ne sikintilarla.. Duyunca unutuveriyoruz iste ama hep aklimiza getirelim motive edelim bizde vericez o haberleri insallah ozaman da bi avantajimiz var.. Onlar anne olmus olacaklar ve bizlere yol gösterebilecekler yine zor anlarimizda umut olacaklar sorularimizi endiselerimizi sorabilicez kendimizle bebeklerimizle.. Ben eminim bizler birbirimizi hic unutmicaz hep destegiz insallah..

Ayniyiz o halde.. hep kendimize ediyoruz evet. oldugundanda daha cok yipratiyoruz aci cektiriyoruz kendimize. Bir ögrenemedim gitti olumlu olmayi yapamiyorum iste deniyorum cabaliyorum herdefasinda düsüyorum.. Iylestim diyorum öyle hissediyorum sonra kendimi yine dipte görüyorum galiba ben istiyorumda aaci cekmeyi,alistim, seviyorum olmazsa kendimi kötü hissediyorum gibi hatta. ama sizlerden gördügüm gibi dogru degil bu cikmaliyim bu yasamimdan yoksa ben 30 sene sonrada yine burda ayni sekilde dert yaniyor olucam.. Ah bir inanabilsem bigün bende iyi olup bebegimi kucagima alabilecegime.. 23 yasindayim ama 50 yasindakiler gibiyim inan herkes slkildi benden bu pesimistligimden olsun vs aslinda diyorum ya yeni bir ev buldum cok güzel, tasindik sayemde cok guzel bir ise girdim kendime az da olsa yine bakmaya calisiyorum ameliyatlarimi atlattim (hernekadar geli gelme sansida olsa bu ara ) gurur duyuyorum kendimle ama hala bazi yerlerde takildim insan icine cikamiyorum henüz gezmeye gidemiyorum esim ve annem haricinde kimseyle konusamiyorum hazir degilim bunlara.. Cokta yanliz birakildigimi düsünüyorum inanirmisin ailemden teyzemler haric henüz kimse gelmedi, bize dostlarimiz saymiyorum bile hic gelen yok. Bir mesaj bile yok.. Bukadarmi insanlik diyorum ama artik bunlara üzülmiycem kendime ve esime bakmaliyim bakmaliyimki bende buraya haziran temmuz evet araniza bir hamis daha katildi diyebilim. Hernekadar emir berkemi istesemde sevsemde artik hayatla gercekten karsi karsiya gelip yeni bi sayfa acmaliyim.. Bir keresinde demistim burda, cok yanlizim kimsem yok arkadasim ailem, burasi ufak bi yer herkesin konusu oldum tek basima nasil atlaticam? Ve birinizde demistiki bana ne mutlu sana ne guzel aslinda bak burda hepimizin acisi ayni ama senin zorluklarin farkli imtihanlarin daha var demekki senin mükafatin daha buyuk daha guzel olucak birde o yönden bak.. Hep bu cümleyi getiriyorum en zor animda ve bi nebzede olsa yardim ediyor.. Allah kim dediyse bana bunu razi olsun.. Hepinizden.. Cansiniz.. Yine inisli cikisli bi günü daha astim, galiba delirdim :)

Asla canim biliyorum hepinizin samimiyetini iyi niyetliligini biliyorum bana ilk geldigim günden beri herzaman yaziyorsunuz hep yardim ediyorsunuz sizlerin hakkini nasil ödiyecegim bilmiyorum allah razi olsun hepinizden..
Bazen unutuyorum iste sizlerinde bu yoldan hatta belki daha zor bi yoldan gectiginizi kimse kolaylikla elde etmedi biliyorum ne fedakarliklarla sabirla geldiniz, verdiniz hamilelik haberlerinizi bende olacakmiyim niye bende degilim diyorum iste ama sonra aklima geliyor ve kalkiyorum yine ta ki yeni bir olay olana kadar...
Konusamadim cünki insan ister istemez kafasini yoruyor aklinin ucunda kaliyor istemeden. Siz artik hamilesiniz dedim hemde özel anneler stresden kötülükten üzüntüden uzak durmaniz lazim yormak istemedim düsündürmek olumsuz olmak ama dayanamadim iste cünki sizden baska kimsemde yok.. Coook tsk ederim..
Insallah allahim hepimizin yüzünü güldürsün saglikli hayirli ömürlü evlatlarimiz olsun..

:44::44::44: çok şaşkın çok hüzünlü çok mutlu gibi çok ama çok farklı duygular içeresindeyim ÇÜNKÜ 9 ay 10 günlük macera 2 saat önce başladı sanırım hayırlısı rabbim budefa harşeyi hayırlı ve güzel eyler darı bekleyen herkese olur inş.

Son düzenleme:

çok yorgunum şöyle bir bakayım ama yarın yazarım bişeler dedim ama..
sen yazıncaaa dayanamadımmm
yanlış anlamadım dimiiii yaz şu kelimeyi şuraya açık açık :)

çok yorgunum şöyle bir bakayım ama yarın yazarım bişeler dedim ama..
sen yazıncaaa dayanamadımmm
yanlış anlamadım dimiiii yaz şu kelimeyi şuraya açık açık :)

canım ya öylesine keyfi gittik adetim 27 günde olur beklenen tari 31 mayıstı pikniğe gittik ve gün boyunca oturunca belim çok ağrıdı kasıklrım batıyordu içim çok gıcıklandı tabi akşam hastaneye gittik ve beta hcge baktırdık ve çok ama çok yeni minicik içimde atan mucize umut olduğunu öğrendm kızıma minik kardeş yoldaymş...şoktayım beklemediğim adete 4 gün kaldı

canm eşim gitmeden inş.kalp atışlarınıda duyarız 3 ayı beklemek daha heycanlı daha zevkli olcak galiba biran önce hayılısı ile gidip gelseydi allahın izniyle..

Nasıl yani çalışmaya falan mı başladınız? Yoksaaaa????
Bence deçikolata açık yaz cancağızım....
Evet pesimistlik konusunda benziyoruz ama ben NTV de bir programda izlemiştim. Optimistlik doğuştan genlerle gelen bir şeymiş ama pesimistlik sonradan öğrenilen, aynı gende optimistliğin yerini alan ve asla geri döndürülmeyen bir durummuş. Yani ben acı çekmekte zevk aldığımı ya da bunun için pesimist olduğumu düşünmüyorum canım. Muhtemelen seninki de böyle bir şey. Acıda zevk almak değil de, Optimist olmayı becerememek bence bizimkisi.
Ben de küçük yerde yaşamıyorum ama çalışıyorum. Yüzümü biraz asık görseler ne oldu diye üstüme geliyor veliler (yüz vermediğim halde!) biraz solgun görseler hamile misin diye soruyorlar!!! Bebeğin ölümüyle dillere zaten pelesenk oldum((( Tövbe ya Rabbim!!! Hayır muhatap bile olmamaya çalışıyorum buna rağmen yüzsüzlüğe vuruyorlar. Malesef küçük yerler böyle canım.
İnsanlık ölmüş mü? Evet canım, kısmen! İnsanlığı ölenleri sen de hayatından çıkararak öldür. Açıkçası ben öyle yaptım tatlım...

hamileymişim canım yaaa beta hcgden baktırdım

Ay canım zaten sonradan hatırladım. 28 inda tahlil verecektin. İyi oldu bak çok sevindim canım. Eşin gitmeden tutturdunuz da aylarca beklemene gerek kalmadı.
Allahım kucağına aldığın günleri görmeyi de nasip etsin inşallah canım gözün aydın
Darısı isteyen heeeeerkesin başına olsun inşallah

slm kızlar insanlık ölmüş hemde ne ölmek!!bende1 ay önce 8 aylık doğum yaptım bebeğim 8 saat yaşadı malesef kaybettim.o dönemde benmle beraber hamile olan ve oldukça da samimi olduğum bi arkadaşım vardı bana destek olmayı bırak beni aramadı bile neymiş efendim ben ağlarsam üzülürmüş ya onun bebeğinede bişey olursaymış canı verende alanda allah kimin başına ne geleceği hiç belli deil ama insanlar bunu düşünemiycek kadar sığ malesef...

ha şöyleeeeeeee geçenlerde yazmıştın ve yanlış anlamıştım yaaaa temkinli olayım bu sefer dedimmmm
işte buuuuuuuuu bu cümleyi bekledimmm yazz bi daha yazzz rabbimmmm esirgesinnn sağlıkla kucağına al inşallahh
eşin naptıı ay 3 ay size kolay geçsin diyeee rabbim verdi hediyeniziii :) hemşerimmm....

başın sağolsun canımmm...
o dediğin insanlar etrafımızda o kadar çokkiii bana gelmeyenler yanımda olmayanlar o kadar çokkiii... o arkadaşın bencilliğin doruğunda anne olmuş ama senin nasıl olduğunu tahmin bile edemiyor boşver ya bi aile varmışşş o kadar gerisi yalannn

Hayırlı olsun canım.rabbim gönlùne göre verdi.kucağına almayıda nasip eder inşallah.darısı bekliyenlerin başına:))))))

Hamiş haberlerini aldikça çok mutlu oluyorum .allahım hepinize sağlıklı bir şekilde bebişlerinizi kucağınıza almayi nasip etsin.buraya ilk yazdığımda minik oğlum melek olalı 8 gün olmuştu.çok üzGündüm sanki bu acıyı ben yaşiyordum sadece.ama baktimki benim gibi ayni acilari hayal kirikliklarini yasayan ayni duygulari paylaşan beni anlayan bissürü kişi var.yazdikça anlaktikça içimi döktükçe zaman geçtikçe acım biraz daha hafifledi.unutmadim unutamamda melegimi yüzü gözümün önünde hep ama ilk günkü gibi değil acısı bu iyimi kötümü bilmiyorum bildìğim tek şey rabbim böyle istedi biz kullarınada kabullenmekten başka şey düşmüyor.çevremde herkes allahın sevdiğini kuluymuşsunki melek bir yavrun var diyorlardì ilk zamanlar nasıl kızıyordumhvbsöylemesi kolay sizin hayalleriniz yarım kalmadı. diyordum içimden ama şimdi nekadar doğru bir söz olduğunu daya iyi anlıyorum.biz melek anneleri özel seçilmiş kişileriz.rabbim belki bizi yavrularımız aracılığıyla bağışlayacak.şimdi yeni pepişlerimiz gelecek hayirlisiylarabbim onlara uzun ömür versin.şubatta yazdığim bir yazida önce melek yavrum sonra dilaynur sonrada ayşenazdan mayısta güzel haberler bekliyorum demişim sìmdi hepsi hamişler sıra bizdemi ne :)))).aslında 6ay bekleme sürecim bitti ama hazirmiyim bilemiyorum oyuzdende hala korunuyorum.aslinda bir yandanda istiyorum bakalim hayirlisi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…