Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

insancıklara da benden bir örnek

eşimin öz teyzesi son 1 -2 senedir kayınvaldemle arası pek iyi değil konusmuyorlar gibi
neyse bu kadıncık pazarda sebze satıyor
beni gördü pazarda uzaktan gören annem sarılıyor sanar
bi yalakalık yavanlık sorma gitsin
ama kızım gideli 8ay olmus ne yapıyorsunuz geçmiş olssun bile demedi
neyse
ay melekyavrum benim kızların ikiside hamile dedi onların doğumunu bekliyoruz dedi
bu arada sizin de bebek TELEF olmus dedi
agzına çakıcaktım pazarın ortasında

eşime anlattım
o kadın dedi seni neyden vursun dedi
herseyin kızlarından üstün
işte eksik yönünü bebek görüyor ordan vuruyor dedi
boşver o manyagı dedi

kayınvaldemin de küs olma sebebi 2 hafta yanımda bekledi kardeşlerinden sadece biri geldi o da kayınvaldem gittikten sonra
evimiz hepsiyle aynı yerde gelmediler
benim umrumda bile değiller selam sabahı kestim ben
bazen kayınvaldemde hak ediyor bu ilgisizliği diyorum ama o teyzeyi ilk gördüğümde icabına bakıcam
bu arada o kadında 9 yasında cocuğunu kaybetmiş yıllar önce

telef olmakmı? ay nasıl sinirlendim şimdi.
sen yasayarak bu dünyayı telef ediyorsun aslında demeyi cok isterdim.
kimsenin ne olacagı belli olmaz.o hamile olanlar belki saglıkla dogurur ama
Rabbim evlatlarından baska türlü sınarsa görür o zaman telef nasıl olunuyor.

ya burada köylü kesim telef olmak diyor bu durumda
ama bunu yüzüme diyen pek olmamıstı
çok agır geldi o laf
günlerce aklımdan cıkmadı
bir de önce kendi kızlarının müjdesini verio bana
sonra lafını sokuyor
yılan gibi

başına gelmeyen hiç kimse bizim yaşadıklarımız anlayamaz ki allah kmseye yaşatmasın ama insanın kendi canından kopan bi canın nefessiz kalıp toprağın altına girmesi dyanılası bi acı deil.onlar bebekleri kucağında olduğu halde uykusuzluktan dert yanarlar biz geceleri başımızı yastığa koyamayız.şahsen ben öyleyim oğlumun sadece sesini duydum ama o ses kulaklarımdan gitmiyo bir ay olmasına rağmen hala resmine bile bakamadım ona AŞIK OLMAMAK İÇİN.dayanılası bi acı değil ama şükrediyoruz rabbimize dua ediyoruz.bu yüzden bizim ciğerimiz yanarken onlar için telef olmuş demek çok kolay bazılarına.olsun meleklerimiz bizi izliyo sabırlı ol anne diyo bu dünya gelip geçici biz evlatlarımızla ebedi hayatta buluşucaz öpüp koklıycaz.benim için en çokta bu hasret bi kez olsun kokusunu duyamadım toprağını kokluyorum oğlumun kokusunu almak için onlar bunu nerden bilsin kiii.....

ya ben bu insanları anlamıyorum üf çok kötüler çok. Besbellki cahilin önde gideni sallama hiç ben de neler yaşadım. Herkesin gerçek yüzünü gördüm çok acı insanlar hiç kimsenin mutluluğunu istemiyorlar resmen ben anlamadım yaa.benim öz teyzem bana neler etti neler benim hamilliğimden beri devamlı sen hamilesin dua et kızımında olsun ağlamalar sızlamalar kızna sorsan denemiyoz daha ben ben doğum yapmışım sanki güllük gülistanlık sen loğusasın dua et ,benim yavrum yanımda bile değil küezde benim çoçuğumu kaybetmişim duaet sen loğusasın onunda olsun ben salak her seferinde duaediyom yaa uyanıpta denemiyom bile bu neyin duası demiyorum salak işte ben sonra haftası çıktı bu gelinini almış gelmiş kızını niye getirmedin diye sordum.uykusu var bu arada bi kahkaha hamilede ya cenaze evi ben yeni çok yeni ne acıların içindeyim tahmin bile edemez ben gene tüm olgunluğumla hayırlı olsun çok sevindim dedim.ay daha sonra yok işte kimse hayırlı olsun dememişte onun kocası olmuşte kimsenin kocası olsun dememişte, ay ne kadra çirkin laflar başımdan aşağı kaynar sular döküldü, herkese Allah kalbine göre veriyomuşta artık daha neler neler ...hiç bi laf diyende yok yani insanlığa sığmayan laflar ben o gün tam 2 tane daha içtim sakinleştirici kafayı yemiş daha sonradan duydumki ikize hamileymiş ama onuda tembih etmiş herkese bize demesin diye üf ne laflar dün daha en basitinden bi annemin akrabası geldi köyden 4 tane çoçuğu var daha hala diyoki 2 tane daha doğursaymış azmış falan filan ya bi laf diyonda o laf nereye gidiyo hiç umursuyon mu acaba insanlar senin acıyan dalına basayı çok seviyor neden böyle yapıyor ben anlamıyorum senin eksiklerinle tam oluyolar canını yakmayı marifet sayıyolar.Gelelim şimdi senin o kadıncağaza onun telefoldu dediği yüce Allahıma melek oldu . o belki farkında değil ama sen ve bizlerde bi üst mertebeye geçtik o kendi cahillliğine otursunda yansın

Başın sağolsun arkadaşım rabbim sabırlar versin sana da,
inşallah çektiğimiz bu acıların mükafatını alacağız bu dünyada da, karanlık olmadan sabah olmazmış, bizim de sabahlarımız olacak, bizim de kucaklarımız dolacak elbet, rabbim o günleri göstersin bize...
meleklerimiz en güzel, en huzurlu yerde bizleri bekliyorlar, senin de dediğin gibi bir gün buluşup sonsuz hasretimizi gidereceğiz onlarla...

Deli olmamak elde değil bu insanları allah bildiği gibi yapsın, hepsinin içi çürümüş bunların, zaten en çok vicdanı olmayan insandan korkarım, bu anlattığınız kişilerde de gram vicdan yokmuş,
görüşmeyeceksiniz arkadaşım, kim seni anlamıyor, senin acına saygı duymuyorsa onunla görüşmeyeceksin, bunlar çünkü laftan sözden de anlamazlar, öz teyze de olsa kuzen de olsa herkes yerini, ağzından çıkanı bilecek...
Hay allahım vallahi sabah sabah sinirlendim, tamam hepimizin başında var böyle densizler ama bu anlattıklarınız biraz fazla olmuş.

sorma cnm görüşmüyorum zaten hiçde görüşmicem Allahım görüşmek zorunda bırakmasın

İkinci çocugum olacaktı, 7. ayda bağırsak genişlemesi tesbit edildi. 33 haftalikken de dayanamadı kalbi durdu. Hala o gunleri hatırladıkça icim sızlıyor.

Konudaki mesajların hepsini okuyamadım ama bazılarını okurken ağladım.

Doktorum bana en az 1 buçuk yıl beklememi tavsiye etmişti. Çok farklı dönemler yasadım. Acı hep vardı. Unutulmuyor. Şüpheler kemiriyor insanın icini. Hic goremedim onu ama hasreti hep icimi yakti. Eminim görmüş koklamış olsam daha da zor olacaktı. Rabbim kimseye dayanamayacağı acıyı yaşatmıyor çok şükür. Eşim kucaklamış kollamış onu, o da çok zor atlattı yaşadıklarımızı.

Gecen hafta sali gunu doktoruma gittim muayene icin, hem de artık yeniden deneyelim demek icin. Kısmete bakın ki ultrasonda çatlamamış yumurta olduğunu gördük. Bugün yarın deneyin dedi doktorum. Biz sadece o gün deneyebildik.

Çok umutlanmak istemiyorum ama yine de aklımdan çıkmıyor. İnternette dolaşıp duruyorum, erken belirtiler nedir, hamilelik en erken ne zaman tesbit edilir vs. Forumdaki ilgili yazıları okurken de bu konuyu buldum. Dahil olayım, acınızı ve sevincinizi paylaşayım istedim. Biraz da kendi kendime konuşmak yerine buraya yazarsam rahatlarım diye düşündüm.

Allah hepimize sabır versin. Hayırlısıyla, sağlıklı bebeklerimiz olsun inşallah. Hamilelik icin uğraşanların da, mutlu haberi alıp bu hayırlı yola başlayanların da Allah yardımcısı olsun

canım malesef insanlar kendi baslarına ne geleceğini düşünmeden bos bos konusuyor.
Rabbim cok büyük.ben kimseye beddua etmiyorum.
ama artık sadece sunu diyorum.Allahım sana havale ettim.
bu dünyada yada gercek dünyada diye.

hosgeldin aramıza canım.istedigin gibi dök içini.biz burda bir aile olduk.
birbirimize destek olmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.
birimizin modu düştügünde digerimiz moral veriyoruz.
Allahım bir daha yasatmasın inş.Rabbim hayırlısıyla burdaki tüm arkadaslarımla beraber
sanada hayırlı uzun ömürlü bir bebek nasip etsin inş. hepimize duacıyım.

Merhaba
oğlumu kaybedeli (36+6 da kaybettik) 6 ay oluyor. bazen kendimin bile şaşırdığım bir teslimiyet duyuyorum, ki zaten öyle olması gerekiyor, biliyorum.
Bazen de neden benim başıma geldi diyorum. herkes bebeğine kıyafet seçerken, bez alırken; ben bu hafta mezarını yaptırıyorum, mezarına ekeceğim çiçeği planlıyorum.

etrafımda çektiğima acıyı tahmin dahi edemiyecek insanlar boş boş şeyler anlatıyorlar. oda arkadaşımın gelini yeni hamile, yemek yiyemediğinden şikayetçiler, başladığı bebek yeleğinden bahsediyor.

sadece güçlü görünmek için, kendimi biraz iyi hissdebilmek için makyaj yapıyorum, "atlatmış" diye düşünüp rahat rahat konuşuyorlar.

tam tersi şekilde hareket edince "toparlan, kocana sahip çık, beterin beteri var, bak bunun kocası içip içip dövüyormuş, şükret" bile diyen var.

sanırım bu foruma ara sıra girmem gerek. sizler benim hissettiklerimi hissetiniz, yaşadıklarımı yaşadınız. bu yaz nasıl geçecek bilmiyorum, hemen kış gelse bebekler evlerine girse diyorum.

Allah'ım hepimize güzellikler yaşatsın haıyrlısıyla

basın sag olsun oncelıkle... takdırı ilahı ama zahırı bir sebebi var mıydı melegının gıdısnın...

bu topık bence kk en verımlı topıklerinden. cunku acın tazeyken kımse senı anlamaz kendılerınce aptal saptal tavsiyeler verırıken burada senınle aynı acıları yasayıp
kelımesı kelımesine duygularına tercuman bır suru kısı var.
ıcınden gelenı, acını, moral bozuklugunu, hasretını, omuzlarındakı yuku burada bırakıbılıo insan bırazcıkda olsa...insanınz...yanlız olmadıgımızı bılmek cok iyi gelıyor...
rabbım ıns saglıkla sıhhatle yeni bır evlada hazırlasın hem bedenını hem ryhunu... yeni bir umutla yaralarımızın acısı hafıflıo cunku

teşekkürler,
aniden oldu, doğuma gittiğimi zannediyordum. dekolman plasenta, plasentası ayrıldı oğlumun, saniyeler içinde gitmiş, ben yoğun bakımdaydım göremedim bile. sadece ultrason görüntüsüyle karnımdaki çatlaklar kaldı hatıra. oğlum dört başarısız tüp bebek denemesinden sonra, kendi isteğiyle gelmişti bir de. şimdi bir de yeniden hamile kalabilecek miyim, acılarım biraz olsun hafifliyecek mi soruları, korkuları var. İnşallah

rabbım bızı bırakmaz...elbet.
ıns bu seferde hıc bır tup denemesıne gerek kalmaz. rabbım ol deyıverır...
ınsan korunma suresının bıtımıne dogru terddut ve korkuları cok yasıo. acaba naparım, hazırmıyım degılmıyım die.
ama ınan bana burada bu ıkıleme dusen her kadın, sımdı hamile olanlarımızın hepsi haberi duyduklarında endiseli, korkulu belkı ama evlat acısından sonra ilk defa hayata bu kadar umutlu bakabıldı...

Sevgili melekmert,

Başın sağolsun canım. Gerçekten de seni en iyi anlayacak olan biziz, haklısın.

İlk aylarda yeni doğmuş bebek ya da hamile bir kadın görsem içim acırdı. Yalnız değilsem gözyaşlarımı içime akıtırdım. Benim en büyük hatalarımdan birisi güçlü görünmeye çalışmaktı. Senin de dediğin gibi insanlar bunu yanlış anlıyorlar. Elbette şükredilecek bir çok şey var ama o zamanlarda insan sadece anlaşılmak istiyor, çektiği acının sebepsiz olmadığını hissetmek istiyor.

Bir de içime attığım şeyler birikip başka taraflardan vuruyordu, eşime karşı çocuğuma karşı çok tahammülsüz olmuştum.

Çok şükür bunların çoğunu atlattım ama hala izleri var. Belki de profesyonel yardım almak gerekirdi.

En önemlisi iç huzurmuş onu anladım. İnsanın önce içinde bağıran sesleri susturması gerekiyor. Telkin ve huzur verebilecek kitaplar okunabilir, radyo programları dinlenebilir. Ama önce içteki sesleri susturmak gerek yoksa bunlar da pek fayda etmiyor.

UMUTLA BEKLEYENLERİMİZİN LİSTESİ

[TABLE="class: grid, width: 400, align: left"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]:123:[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] isim [/TD]
[TD]evlilik [/TD]
[TD]bebek [/TD]
[TD]dogum yılı [/TD]
[TD] sat [/TD]
[TD]bat [/TD]
[TD]snç [/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]DILAYNUR [/TD]
[TD] 2009 [/TD]
[TD] 3.Bebiş [/TD]
[TD] 1987[/TD]
[TD]4 nisan [/TD]
[TD] bebişi yolda [/TD]
[TD]bdt 25 ocak[/TD]
[/TR][TR]
[TD] greothopes[/TD]
[TD] 2009[/TD]
[TD] 3.bebiş [/TD]
[TD] ??[/TD]
[TD]9 ocak [/TD]
[TD] bebişi yolda[/TD]
[TD]bdt 16 eylül[/TD]

[/TR][TR]
[TD] İSİMMMM [/TD]
[TD] EVLİLİKKK YILIIII [/TD]
[TD] KAÇINCI BEBEK OLDUUU [/TD]
[TD] DOĞUM YILIIII[/TD]
[TD]SATTT [/TD]
[TD] BATTT[/TD]
[TD][/TD]
[/TR][TR]
[TD] İSİMMMM [/TD]
[TD] EVLİLİKKK YILIIII [/TD]
[TD] KAÇINCI BEBEK OLDUUU [/TD]
[TD] DOĞUM YILIIII[/TD]
[TD]SATTT [/TD]
[TD] BATTT[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]

[TR]
[TR]
[/TABLE]

inşallah bu gzl listeye bizide eklersiniz. benimde bat 01 mayıs dün idrar testi yaptım akşam ilk gebeliğimde olduğu gibi belli belirsizdi. inşallah rabbım isteyen herkeze nasipeder.

Arkadaşlar çok takip edemiyorum ama okudukça acının dili hep aynı hisleriniz yansıttıklarınız hep aynı, sizlerin yazdıklarını okurken kendime ruhumun aynasından bakıyorum sanıyorum. Meleklerimizin acısı elbette çok büyük ve insanlar bunu asla anlayamayacaklar ama melek oğlumun karnımdaki kıpırtıları elleri ayakları her şeyiyle o minincik uzuvlarıyla canımda canken öteki gün toprağın altında olması hala kalbimde derin yara beşinci ayı bitti yavrumun şimdi benimle olsaydı delikanlı olacaktı yavrum benim canım yanıyor Giysilerini seviyorum içimin acısını dindirecek başka bir evlat istiyorum Rabbim büyüktür inşallah tez vakitte yaralarımızı sararız ...

Başın sağolsun canım.Aynı zamanlarda kaybetmişiz yavrularımızı.Benimde haziran 9 da 6 ay doluyor.Bende 35.haftada kaybettim.4 tüp bebek denemesinden sonra böyle bi kaybın ne kadar acı olduğunuda tahmin ediyorum.Bende zor hamile kalıyorum üstelik 5.kez kaybettim meleğimi.Diğerleri düşüktü.Gerçekten yaşananlar hissedilenler aynı.Bende oğlumla yaşıt bi bebek görsem eve gelince hemen ultrason resimlerini çıkarıp konuşup ağlıyorum.herkes annesinin yanında sen nereye gittin beni böyle bırakıp diyorum.Herkes yavrusuna sarılırken ben resimlerine sarılıp öpüyorum diyorum.onu ne kadar özlediğimi anlatıyorum.Sonra yine normal hayata dönmeye çalışıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…