arkadaşlar aranıza yenı katıldım. 55 gun önce dekolman plesanta sonucu 37 haftalık kızımı kaybettım. sezaryen oldum..tekrar deli gibi çocuk istiyorum ama korkuyorum bır yandan da aynı şeylerı yaşamaktanakıl verın bana ne kadar beklemelıyım?? dikişlerde sorun yaşanıyor mu? yaptırmam gereken test varmı vb..
başınız sağolsunnerdeyse 2 ay olmuş doktorunuzla görüştünüz mü neden olduğuyla alakalı testleri o söyleyecektir... ne kadar beklemen gerektiğini .... doktorlar genelde 6 ay bekle diyorlar sağlık durumuna göre erkene çeken de var kendine dikkat et ağır iş yapma daha çabuk iyileşirsin.... bu konuyla ilgili bir bilgim yok keşke gelmeseydin buraya yaşamasaydın ama takdir işte yaşıyoruz.....
rabbim bize bebek değil melek evlatlar nasip etti... acıya alışmayı öğreniyoruz ...
başınız sağolsunnerdeyse 2 ay olmuş doktorunuzla görüştünüz mü neden olduğuyla alakalı testleri o söyleyecektir... ne kadar beklemen gerektiğini .... doktorlar genelde 6 ay bekle diyorlar sağlık durumuna göre erkene çeken de var kendine dikkat et ağır iş yapma daha çabuk iyileşirsin.... bu konuyla ilgili bir bilgim yok keşke gelmeseydin buraya yaşamasaydın ama takdir işte yaşıyoruz.....
rabbim bize bebek değil melek evlatlar nasip etti... acıya alışmayı öğreniyoruz ...
Allah razı olsun ... ya gittim kontrole hersey yolunda rahım yumurtalık toparlanms dedı.. ben de iyi hissediyorum kendımı. 6 ay bekle dedı ama sabım yok gecmıyor acım... teste gelınce kan ılacı kullan dedı sadece toparlanmak acısından 3 ay sonra da folık asıte başla dedı. bu durum benle alakalı değilmiş çok az görülen bır ihtımalmıs. teste felan gerek yok hamıle kalınca daha sık muayene olursun dedi.ben 2 aay sonra çekap tarzı bı muayene olmak istiyorum. eylül bıtınce de korunmayı bırakmak istiyorum.5 ay olmuş olacak o zaman. tek sıkıntım dikişler???
sizin durumunuz neydı ??
dün bir sayfada kızın biri anlatıyor
annesi onu aldırmak istemiş
doktorlar yatırmıs ikiz bebekti aldık demişler
megersem biirini almıslar
kadın tüplerini baglatmıs
sonrada doğumuna 15 gün varken hamile olduğunu anlamıs kızını doğurmus
şimdi en sevdiği cocuğu bu kızmıs
bana cok uyduruk gelsede hikaye ya gerçekse deyip şok oldum
düşünsenize doğuma 15gün kala hamile olduğunuzu anlıyorsunuz
doktor adetin ne kadar gecikti diyor 9ay gecikti doktor diyorsunuz
offf uydurma dimi
arkadaşlar aranıza yenı katıldım. 55 gun önce dekolman plesanta sonucu 37 haftalık kızımı kaybettım. sezaryen oldum..tekrar deli gibi çocuk istiyorum ama korkuyorum bır yandan da aynı şeylerı yaşamaktanakıl verın bana ne kadar beklemelıyım?? dikişlerde sorun yaşanıyor mu? yaptırmam gereken test varmı vb..
en güzeli bugünleri geçirmek çok zor biliyorum benimde 4 ay oldu doktorum izinde verdi ama hala korunmayı bırakmadım korkudan önce çok zor geçti.... ama sonra beklemenin önemli olduğunu kavrıyorsun ben kendime 3 ay sonra bırakırım demiştim... daha fazla bekleyemem demiştim .....ama bak hala bekliyorum çünkü kaybetmekten korkuyorum sende öyle olacaksın.. ama yeni bir evlat olmadan da toparlanamayız....
folik asite öncede başla o çok önemli nolur nolmaz ben 3 ayı geçmiştir içiyorum kan hapıda çok içtim vitamin falan doktorum sağolsun çok iyi.. birde dikişlerden korkma doktorum 2 ay sonrada hamile kalsan 8. aya kadar dikiş zorlaması olmazdı o zamana kadarda dikişlerin iyileşir demişti önemli olan vücudun toparlanması ve kafanın toparlanması dedi.. tabi kafa nasıl toparlansın yeni bir umut olmadan
benim bebeğimin diyafram zarı gelişmemişti ve tüm karın organları ciğer boşluğuna yerleşip akciğerleri geliştirmiyor.. 4. gün ameliyat oldu ama ölüm oranı yüksek bir rahatsızlık kuzum 10 gün dayanabildi.. aslında sen şimdi çokta araştırıyorsundur araştırma madem tekrarlama yok genetik bişe yok boşuna canını daha fazla sıkma... yeni yeni rahatsızlıklar öğrenme hepimiz aynıyız burada aynı yollardan geçiyoruz... beklemek en ağırı oluyor zaten
Allah sabır versin canım
bende 37 haftamda preeklamsi nedeni ile kızımı kaybettim
cok zor bir acı ama zamanla alısılıyor
ne mutluki ilk 2 ayı gecirmişsin
ilk iki ay cok zor cünkü
6ay genelde bekliyoruz hepimiz ama sen perinatalog bulmaya calıs
kilonu ver kendini yorma
beynini boşalt acını tüket
sezeryan yaran iyileşir merak etme
Allah yar ve yardımcımız olsun
evlat acısının azı veya coğu ile sınanmayalım bir daha insallah
amın cnm çok sağol.. 73 kılo olmuştum şu an 60 a düştümm. yuruyus yapıyorum süreklı.. sizin ne kadar oldu durumunuz neydı?
ne sorular dönüyor kafanda dimi
ben o korkunc 2 temmuz 2012 de kaybettim canım kızımı
şimdi senesi yaklasıyor ne yapcam cok tedirginim
suan 3 aylık hamileyim
benim 2 de düşüğüm vardı
4.gebeliğim yani
bugün doktora gittim
tansiyonum 12-7 cıktı ama doktor dikkatli olmamız lazım dedi tansiyon düşük değil dedi
deminden beri aglıyorum
Allahıma yalvarıyorum tansiyon yükselmeden preklamsi olmadan bu gebeliğimi sağlıkla tamamlayayım diye
Yarabbim yardımcımız olsun
ne azı ne coğu ile evlat acısı yasatmasın bizlere insallah insallah
bILGI verdığınız için sağolunn .. çok kafam karışık.. çok korkuyorum.. şu an 2 ay geçtı ama 3 ay var daha korunmayı bırakmaya kararlı gıbıyım 5 ay sonunda ama nasıp rabbım neler gösterecek o güne kadar kımbılır.. senın de başın sağolsun rabbım sabır versın.. başka bebeğin varmı. ne zaman düşünuyosun korunmayı bırakmayı
Allah razı olsun ... ya gittim kontrole hersey yolunda rahım yumurtalık toparlanms dedı.. ben de iyi hissediyorum kendımı. 6 ay bekle dedı ama sabım yok gecmıyor acım... teste gelınce kan ılacı kullan dedı sadece toparlanmak acısından 3 ay sonra da folık asıte başla dedı. bu durum benle alakalı değilmiş çok az görülen bır ihtımalmıs. teste felan gerek yok hamıle kalınca daha sık muayene olursun dedi.ben 2 aay sonra çekap tarzı bı muayene olmak istiyorum. eylül bıtınce de korunmayı bırakmak istiyorum.5 ay olmuş olacak o zaman. tek sıkıntım dikişler???
ne üzmesi canım olurmu hiçcnm ya üzdüm seni özür dilerimrabbım sağ salim kucağına almayı nasip etsın. bılıyorum hamıle kalınca daha da artacak stresım ama istiyorum yıne de.. rabbım yaşatmasın bı daha evlat acısı
ne üzmesi canım olurmu hiç
birsey sorsam sana üzmek de istemiyorum ama
kanaman mı geldi doğumdan önce
bana acaba plesanta dekolman mı oldun dedi de bir doktor
ama bende kanama yoktu
agrı yoktu
Melekyavrum şiddetli preeklampsi dekolamana neden olabiliyor ve bu da genellikle bebek ölümüyle sonuçlanıyor
Sanırım ani gelişen bi durum ve çoğunlukla kanama oluyor ama bazı durumlarda da içe kanama oluyormuş
Benim şimdi gittiğim dr.da dekolman olabilirmişsin ucuz kurtulmuşsun dedi gerçi ne farkeder 31 gün sonra olsa da yine de kaybettim bebeğimi bazen diyorum keşke karnımda kaybetseydim görmeseydim diye ama bazen de gördüm ya kuzumu kokusunu aldım ya diye mutlu oluyorum amaann ne bileyim işte karışık duygular
İnşallah bu sefer hiiiçç böyle şeyleri düşünmeyeceğiz vakti zamanında sağlıkla alacağız bebeklerimizi kucağımıza.
Sen de düşünme bu tarz şeyler olumlu düşün geleceğe umutla bak...
feriha yok dimi bu illetin caresi sen kaç kilo almıstın ben 29 kg aldım
kilo almıyım bol su içiyim
calsiyum bol alıncak
yürüyüs önerdi doktor
baska napabilirim
hergün bi limon sarımsak mı yesemki
çok geçmiş olsun arkadasım bende subat sonu kaybettim bebeğimi benim doktorumda 2ay sonraki muayenede hersey yolunda dedi ama 6 ay bekle dedi bende 5 ay dolunca bırakıcam hemen tutarmı allaha kalmış ama insan acısını ancak böyle unutuyo sindirebiliyor.allahım hepimize sabır güzel günler versin
ne üzmesi canım olurmu hiç
birsey sorsam sana üzmek de istemiyorum ama
kanaman mı geldi doğumdan önce
bana acaba plesanta dekolman mı oldun dedi de bir doktor
ama bende kanama yoktu
agrı yoktu
Ahh keşke kesin bir çaresi olsa
Ama şöyle düşün ilk gebeliğimizde hiç birşeyden haberimiz yoktu artık temkinliyiz sıkı kontrol en önemli şey bizim için
inşallah tekrarlamaz ama olur da tekrarlarsa önlemi alınır muhakkak
eğer tansiyon çıkarsa gebelikte kullanılan tansiyon ilaçları olduğunu söyledi bana doktorum
Belli bir haftadan sonra her kontrolünde dopplerle bakılsın bebeğine canım böylelikle kan akımlarında sorun olup olmadığı erken tespit edilir çünkü preeklampsi bebeğe giden kan akımlarında bozulmaya neden oluyor
Bol kalsiyum, E ve C vitaminin preeklampsi riskini azalttığını okudum
Tuz az kullan canım
Ve yemeklerden sonra limonlu su iç hem c vitamini hem de tansiyon düşürücü etkisi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?