üniversitede ezber yapar gibi beynime kazıdım yazdığın seyleri
gecen sefer dopler cihazı ile bakıldımı bilmiyorum
pazar var bizim evin önünde bugün pazardan bol limon alayım o zaman
tuzu sadece yemege atıyorum
domates salatalık bunları tuzsuz yiyorum 1 senedir
doktor 20. haftada rahimin kanlanmasına bakıp anlamaya calıscaz preeklamsi olucak mı olmucak mı diye dedi
insallah canım insallah cıkmasın bu tansiyonlar artık
amin cnm benımm sana da çok geçmiş olsun.. Temmuz bıtınce bırakacasın korunmayı anladığım kadarı ile ben de eylul bıtsın dıe beklıyorum. Inş. çok bekletmez yenı bebeklerımız ve acılarımız hafıfler
kızlar bazen kasıgıma birden öyle bir agrı griyorki önemli birseymidirki acaba?
mesela uzandıktan sonra birden ayaga kalkıp yürüyünce o agrıyla kaskatı oldugum yerde kalıyorum bir anda.
canım rahim büyümesinden dolayı mı oluyor ki
sende bende cok mu dinliyoruz kendimizi acaba
aysenazım öyle güzel sağlıklı hamilelikler gecirelimki sonunda sağlıklı şirin bebeklerle taclansın mutluluğumuzda
ya amma evhamlıydık diye sonra kendimize kızalım
Allahım ya Şafi ismiyle bizlere şifa versin insallah
canım dün o kasık agrısıyla doktora gittim aksam.düşük önleyici iğne yaptı.
afedersin ama hala kıcımın üstüne oturamıyorum.sonra idrarda gene protein kacagı saptanınca
acilen arastırma hastanesine gönderdi.ordada doktor tekrar idrar tetkiki yaptı.
ordaki doktorda yok dedi. alttan muayene etti.su an yapılacak birsey yok istirahat edeceksin dedi.
he 2 hafta sonra ölüm gercekleşir bunada garanti veremem dedi.gelde cık işin içinden.
tekrar özeldeki doktora dönüş yaptım.bizdeki teste göre asırı yogun olmasada onların yaptıgındada
protein kacagı var dedi.böbrek yada tansiyon sorunundan kaynaklanıyordur.
bunu bir perinatoloji nefroloji bölümü olan hastane arastır dedi. psikolojim allak bullak oldu.
afedersin ama hala kıcımın üstüne oturamıyorum.sonra idrarda gene protein kacagı saptanınca
ordaki doktorda yok dedi. alttan muayene etti.su an yapılacak birsey yok istirahat edeceksin dedi.
he 2 hafta sonra ölüm gercekleşir bunada garanti veremem dedi.gelde cık işin içinden.
tekrar özeldeki doktora dönüş yaptım.bizdeki teste göre asırı yogun olmasada onların yaptıgındada
bunu bir perinatoloji nefroloji bölümü olan hastane arastır dedi. psikolojim allak bullak oldu.
Ayşenazz protein kaçağının olup olmadığı en sağlıklı 24 saatlik idrar testi ile anlaşılır
yani 24 saat boyunca idrarını bir kapta biriktiriyorsun ve tahlil yapacak yere teslim ediyorsun
Kaçağın derecesi ancak böyle anlaşılır canım
Ben 5 senedir baktırıyorum yani benim gebelik öncesi de vardı bu sorunum, ne yazık ki bu konuda uzman sayılırım
Değerlerin hangisi tehlikeli hangisi normal hepsini bilirim istersen yardımcı olurum sana
Ama bence de öncelikle iyi bir perinatolog bul bundan sonra kontrollerini o yapsın canım
Gerek görürse de seni bir nefrolojiye sevkeder.
Ayşenazz protein kaçağının olup olmadığı en sağlıklı 24 saatlik idrar testi ile anlaşılır
yani 24 saat boyunca idrarını bir kapta biriktiriyorsun ve tahlil yapacak yere teslim ediyorsun
Ben 5 senedir baktırıyorum yani benim gebelik öncesi de vardı bu sorunum, ne yazık ki bu konuda uzman sayılırım
Değerlerin hangisi tehlikeli hangisi normal hepsini bilirim istersen yardımcı olurum sana
Ama bence de öncelikle iyi bir perinatolog bul bundan sonra kontrollerini o yapsın canım
canım ya yasadıklarımız bızı neler ogretıo dimi?
bunları ogrenmek, bu konularda ıhtısaslasmak ıstemeskte hayat iste... neyse artık bilincliyiz ıns.
ama rabbım ıns bu gece herbırımızın kaderıne saglıklı evlatlarını yazsın. kavustursunnn
cok sevinirim feriham ya.dünkü özeldeki doktorumda bu testten bahsetti ama genede perinatologa gözüksen cok iyi olur ve nefroloji bölümüde olsun dedi.peki o testin sonucunda ne oluyor?
Canım 24 saatlik idrar sonucunda eğer ki çok yüksek çıkar ise öncelikle gebeliğe bağlı bir durum mu yoksa böbreklerdeki bir sorundan mı onu araştırırlar
nefroloji bölümü böbreklerinle alakalı bir takım testler isteyebilir
Ama şu var ki mesela testteki referans değerleri 0-150 mg arasındadır
seninki diyelim 350mg fln çıktı bu çok yüksek bir durum değil çünkü gebelikte zaten bir miktar protein kaçağı olabilir bu normal bir durum yani
ama değerlerin ne biliyim 500 den fazla ise belki ondan sonra önlemini alabilirler gebelikte güvenle kullanılabilecek ilaç fln gibi
Ben zannetmiyorum ki senin değerin yüksek çıksın
Şunu da söyliyim benim gebelikte 300 civarı çıkardı perinatoloğum önemsemezdi ama preeklampsi yaşadığım sırada 2000 lerdeydi
ve bu tabi ki çok riskli bir durum.
Bence için ferah olsun senin yüksek çıkmayacak çünkü bu kadar erken gebelikte preeklampsi yaşanmıyor canım ancak 20. haftalarda oluşuyor preeklampsi.
Sen bir testini yaptır ondan sonra ayrıntılı konuşuruz yine. İçini de ferah tut önemli birşey çıkmayacak.
canım gecen hafta kanamam oldğunda hastanede yatırdılar ya
bana da doktor o iğneyi yaptır dedi
ben eczaneden almıstım yedek evde tutuyordum ne olur ne olmaz
o iğne biraz acıtıyor ama cok etkili oluyor
tansiyonun nasıl
canım protein kacağı önemli ama 20.hafta itibariyle önemli gebelikte
feriha ve ben yasadık bunu
senin erken olusmasını anlayamadım
hem perinatoloji ne nefroloji tıp fakültelerinde olur
hangi ildeydin arastıralım hastaneyi istersen sana
bol su iç canım ve limonlu su iç
bunlar böbreği rahatlatır
idrar rengin ne renk
idrar yapısın nasıl sık mı az mı
el birliği ile aşıcaz aysenazım
birlikte atlatıcaz insallah
bu arada bende de burnumu sildiğimde kanama oluyor cok hafif son 3 gündür
havalar sıcak
biraz da son günlerde gerginim korkuyorum cok ondan diyorum
e iğne ve coraspinde sebeptir heralde
iyi düşünelim canım
canım protin kacağına tedavi varmı biliyormusun
ben gecen sefer ne olduğunu bilmiyordum salak salak aa benim değerim normalin 30 katı diyordum
34.hafta gibi cıkmıstı bende
birde tansiyon ilacı olarak alfamet var feriha günde 8 adet kullanılıyor
ben gecen sefer kullandım 3 adet en fazla
korktum bebege birsey olur diye fazla içmedim
aahhhh aptal kafam işte bilmiyorduk cok cahildik cok
ayrıca coraspin kullanıcaz
ayrıca norvasc diye cok iyi bir tansiyon ilacı var o bile verilebiliyormus
en kötü onu verirler
tansiyon atlatılırsa protein kacağı tek basına birsey yaparmı ki yapmaz ya
inşallah canım ama aysenazımdada vardı sanırım bu kacak ama doktorum anlamadı sanırım.
onun evdeki tahlillerine bir daha bakıcam.sen hangi ildeydin ferihacım.
ben hala arastırıyorum iyi bir perinatalog ama olanda hep cok özel hastanelerde.
ücretleride bayagı pahalı.özel saglık sigortası yaptırsaydım keske diyorum şimdi.
inşallah dediğin gibi olur ve birsey cıkmaz.arastırma hastaneleri psikolojimi darmadagın yapıyor.
aslında hiç gitmek istemiyorum.ama digeride beni aşıyor.ne yapacagımı sasırdım.:18:
elimden geleni yapıyorum melegim iyi düşünmek için ama strest oldum iyice malesef.
burun kanaması bende vardı biliyorsun tatlım.ama gecti.kulak burun bogaza basvur hemen.
idrara sık cıkıyorum ve genelde sarı renkte oluyor.
ben istanbuldayım canım.
inşallah canım ama aysenazımdada vardı sanırım bu kacak ama doktorum anlamadı sanırım.
onun evdeki tahlillerine bir daha bakıcam.sen hangi ildeydin ferihacım.
ben hala arastırıyorum iyi bir perinatalog ama olanda hep cok özel hastanelerde.
ücretleride bayagı pahalı.özel saglık sigortası yaptırsaydım keske diyorum şimdi.
inşallah dediğin gibi olur ve birsey cıkmaz.arastırma hastaneleri psikolojimi darmadagın yapıyor.
aslında hiç gitmek istemiyorum.ama digeride beni aşıyor.ne yapacagımı sasırdım.:18:.
Ben de gebelik öncesinde de çok yüksek olmasa da protein kaçağı vardı bunun için kortizon kullanıyorum
Hatta gebeliğimde de düşük doz kullandım ancak ben de bebeğimi etkilemesin diye her zaman almıyordum oysaki doktorların sözünden çıkmamamak lazımmış.
Tansiyon ilacına gelince ben preeklampsi yaşadığımda tansiyon ilacı kullanmadım zaten benim herşey bir anda tepetaklak oldu bi de benim tansiyonum sadece iki gün yüksekti hastaneye yattığımda bir daha hiç yükselmedi ki hiç bir tedavi yapmamışlardı
Şimdiki dr.um perinatolog ve bana tansiyonun çıkarsa ilaç kullanacağız dedi senin de bildiğin gibi alfamet bir de labetalol diye bir ilaçtan bahsetti sanırım amerikadan getirtmek gerekiyormuş bebeğe hiç bir zararı olmuyormuş.
Ancak nefrolog ilk 3 ay ilaç kullanmamaktan yana bebeğin organ oluşumu tamamlandıktan sonra tansiyon ilacına başlarsın dedi
İnşallah gebe kalırsam ilk 3 ay tansiyon sorunu falan yaşamam.
Protein kaçağı önemli elbette ama daha önemlisi bebeğin durumu çünkü preeklampsi bebeğe giden kan akımlarını bozuyor ya bebek de beslenemiyor,kalp atışları yavaşlıyor, su azalıyor vs.
Ayy inşallah tüm bunları düşünmek telaşlanmak zorunda kalmayız yaa ne biliyimmm.
Ben özele gidiyorum canım ve dediğin gibi çok pahalı ne yazık ki
İstanbulda çapaya gitmeni tavsiye ederim, çapanın iyi hocaları var,
Benim ilk dr. Cerahpaşa perinatoloji bölüm başkanıydı ama kesinlikle önermem sana
Şöyle yapabilirsin ilk önce internetten bir bak çapanın perinatoloğu olan bir hocanın özeline randevu al gittiğinde de ben hastanede kontrollerime devam etmek istiyorum de benim bildiğim yardımcı oluyorlar çünkü öbür türlü üni. hasanelerine randevu almak zor oluyor.
Eğer özel hastane düşünmüyorsan üniversite hastaneleri en iyi seçenek aslında.
canım idrara sık cıkman iyi bence
benim protein cıkısım olduğu zaman idrara cıkısım azalmıstı
sarı renkliyse suyu az içiyorsun demek diye biliyorum
istanbulda harika tıp fakülteleri ve eğitim fakülteleri var
imkanın cok aslında
Ben özele gidiyorum canım ve dediğin gibi çok pahalı ne yazık ki
İstanbulda çapaya gitmeni tavsiye ederim, çapanın iyi hocaları var,
Benim ilk dr. Cerahpaşa perinatoloji bölüm başkanıydı ama kesinlikle önermem sana
Şöyle yapabilirsin ilk önce internetten bir bak çapanın perinatoloğu olan bir hocanın özeline randevu al gittiğinde de ben hastanede kontrollerime devam etmek istiyorum de benim bildiğim yardımcı oluyorlar çünkü öbür türlü üni. hasanelerine randevu almak zor oluyor.
Eğer özel hastane düşünmüyorsan üniversite hastaneleri en iyi seçenek aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?