Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

tatlım çok sağol ya ayrıntılı bılgın için.. ben bı araştırayım perınatolog o zaman ..ne sebeple melek oldu yavrun? dekolman plesanta sebebı ıle ile 37 haftalıkken sezaryen oldum ben cnm.. 6 ay dedı bana da doktor korunma ıçın ne kan pıhtılaşması ne başka bısey demedı. sebepsiz dedi.. sadace folık al 3 ay sonra dedı o kadar

Benim bebegım bir enfeksıyon geçirdi ne yazzıkki kalbı dayanamadı büyük talihsizlik yasadık doktorumuz genetık bir sebep varmı diye baktı çıkmadı kan pıhtılaşması yoktu ilk bebegımde şimdi çıktı .sende 4 ay dolunca bir doktora görün hatta belki ameliyat eden doktorun seni daha iyi muayene eder ve iyileşmeni kontrol eder eger doktorum bekleyin deseydi beklerdım riske atamazsınki hem zaten hemen tutacak diye bişeyde yok Allahın taktırı yine.

öyle cnm haklısın ben de ramazan bıtsın bayram sonrası çekap olmayı düşünüyorum 4 ay geçmiş oluyor bır de amelıyat eden doktorla ve özeldeki kendı doktorum ile tekrar görüşürüm diyorum.. bu ay sonunda folık alımına başlayacağım.. ilkinde anı öğrendim almamıştım sonra aldım... eczane dırekt verıo mu folık asıtı unuttum ben onu da... ne kadar alıosun mıktarı varmı

Evet canım folbiol veya diğer tiplerını recetesiz alabiliyorsun doktorum bana bsşka bişey önerdi simdi aklımda yok golbiol ihtiyacının 12 katı folik asit içeriyor dedi yarım kullanacagım şimdilik tabi sen yine kendi doktoruma danış aspirin b vitamini dedim hiçbirini vermedi

Son düzenleme:

sen 4, 5 ay oldu kaybedelı demı yanlış hatırlamıosam... kaybettikten sonra ilk defa mı muayeneye gıttın ve bırakabılırsınız korunmayı dedi? ne zaman bırakmayı düşünuosun

ben kırmızıları gördüm tam zamanında yine... ama sıkıntı yapmadım bir ay daha iyileştim iyi oldu açıkçası :) kısmet ne zamansa o zaman gelsin bakalım hayırlısı 4,5 ayı da geçmiş olduuu iyi oldu

Hayirlisi olsun cnm
Rabvim.hayirli zamanda versin insalla dr konusubda karar verdinmi cnm kontrole gitmek amacli

sen 4, 5 ay oldu kaybedelı demı yanlış hatırlamıosam... kaybettikten sonra ilk defa mı muayeneye gıttın ve bırakabılırsınız korunmayı dedi? ne zaman bırakmayı düşünuosun

Bu 3 gidişim ama kendi istegım gıttım 40 kontrolü sonrası doktorum bir kan testı istemıştı o sıradada muayene etmişti 5ay cıvarında da görüşelim demişti .açıkçası ben önümüzdeki ay bırakacagım o zaman hamıle kalırsam tam 5ay 1hafta geçmiş olacak ben 31 yasındayım ve kolay hamıle kalamıyorum o yüzdende bende beklemek ıstemıyorum eğer senın yasın gençse bekleyebilirsin zaten zaman herseyın ılacı kolaymı bir yıl içinde 2hamılelık bunca acı amelıyat üzerine tekrar .bende korkuyorum çok ama içim öyle yanıyorki hele bugünler sürekli oğlumu düşünüyorum kendimi süreklı yakında olucak seneye kucagında olacak meleğinin kardesı diye avutuyorum iyişallah Rabbim mümkün kılar başka acı göstermez bizi çok bekletmez

Cnm yanlis hatirluyorsam affola
Plesenta previa topigibde pepuke diye bi arkadasimiz vardi oda ayni sekilde bebegini kaybetmis ama sonrasinda ki gebeliginde bebegibi saglikla kucagina almisti malesed rahimi alindi ama bebegi onunlaa

Hayirlisi olsun cnm
Rabvim.hayirli zamanda versin insalla dr konusubda karar verdinmi cnm kontrole gitmek amacli

evet hayırlsı bir ay daha iyileştim işte iyi yönünden bakmak lazım bir de daha ilk ay hayırlısı bakalım
ya senin önereceğin bir doktor var mı ben güvenemiyorum malum buradakilere turgay şenen hep 3 boyutlu bakıyor o yüzden istiyorum adanada doktorum belli ama

Cnm yanlis hatirluyorsam affola
Plesenta previa topigibde pepuke diye bi arkadasimiz vardi oda ayni sekilde bebegini kaybetmis ama sonrasinda ki gebeliginde bebegibi saglikla kucagina almisti malesed rahimi alindi ama bebegi onunlaa

Canım dekolman plasenta ve plasenta previa farklı hastalıklar. Dekolman plasenta da rahim kaybetme olasılığı çok düşük. O yüzden slha arkadaşımız şanslı. Korkmasın boşuna şimdi.
Nerden biliyorum? Pepukeyle benim durumum aynı ordan biliyorum

bu ay ılk aymıydı cnm hıc acele yo o vakıt
belkı senın ıcın gecen zaman senın lehınedır

cnm senle cok sohpetımız olmadı oncelıkle turgay bey 3 boyutlu bakıyordu demıssın bebegındekı sorunu anlamısmıydı bu cok onemlı cunku eger kı anladı ıse guvenı verıyorsa devam et derım mutlaka

benım onerebılecegım kendı dr um var adatıp sevgı hanım teshısıne cok guvenıyorum kendısının benım bebegımı sağlıkla kucağıma almamda vesıle olmuştur kendısı 36+5 te gebelıgımı sonlandırarak usg ıncelemesı cok ıyı

adanaya taınma konusunda karar verdınızmı cnm ben ınanıyorum ınsala bı daha tekrarlamıcak
cnm doğum sonrası kan degerlerın falan nasıl

hımm ben bı an total gıbı plesenta prevıa cesıdı dıye duşundum yazınca hemen baktım dekolman erken ayrılmasıymış

senın su anda durumun nasıl cnm

Kizlar merhaba.dun bebegimin mezarina gittim, yine cok kotuyum lavinya54 sende sakaryalisin heralde? Bende sakaryaliyim ama boluda oturuyorum.bu arada burda ogrendigim perinatolog arastirmaya baslicam.boluda arastirmada var mi bilmiyorum ama burda olmasa da ankarada falan arastircam.

canlar ben bir perinatoloğa danıştım doktor sitesinde hem izmirde gerekirse ona giderim dedim.cevabımı aldım belki arkdşlarımında işine yarar diye sizle paylaşayım dedim.ayrıca bü olay 10000 de bir olüyomş yani benim gibi sbepsiz ölü doğm.içim acıdı ama rabbimin takdiri zatn ya ramazanın gelişinden yada güzel bişeymi olacak ne içimde bi hzr var ...

​Merhaba Öncelikle kaybınız için üzüntülerimi belirtmek isterim. Doğuma yakın dönemde bebek kaybı sizin gibi herhangi bir problem beklenmeyen hastalarımızda 10.000'de bir karşımıza çıkıyor. Maalesef yapılan araştırmalarda bu ölümlerin pek çoğu bir nedene bağlanamıyor. Benim size önerim yeniden gebe kalmadan önce kadın doğumcunuzla görüşüp bir sonraki gebelikte risk oluşturabilecek faktörleri araştırmanız. Bunların içinde tansiyon ölçümü, diyabet yani şeker hastalığı araştırması, romatolojik hastalıklar, başta vajinal enfeksiyonlar ve TORCH olmak üzere vücuttaki sessiz enfeksiyon odakları, tiroid hormonları, bazı pıhtılaşma sistemi bozuklukları ve benzeri testler gibi pekçok test var. Eğer saydıklarımda biri tespit edilirse o zaman gebeliğinizin bir perinatoloji uzmanı tarafından takibinde fayda var. Ancak herhangi bir sorun bulunamazsa kadın doğum uzmanınız pekala takibinizi yapabilir.

herşey gayet iyi çok şükür vitamin kan hapı 2 paket bitirdim dr yeterli dedi...
adanada doğum yaparım doktorum belli..... yenidoğan yoğunbakım olmalı napayım korku şimdiden içimde...

beyhekime gidiyordum ve 14 haftalıkken bile belli olan rahatsızlığı 28. haftada turgay şenen buldu orası bulamadı 3 boyutluya cinsiyetini öğrenmeye gitmiştik göya o yüzden ona güveniyorum normalde tüp bebek konusunda uzmanmış ama o buldu diye ona güveniyorumm zaten 2 dr takibinde olucam inşallahh... herzaman 3 boyutluyla muayene ediyor turgay bey...

evet daha ilk deneme sıkıntı yok çok şükür en hayırlı zamanda inşallahh...

kızlar çok karnım ağrıyor bugün ya.
sabah işe giderken eşimle kızımın yanına uğradık mezarlığa
mezarlığa girer girmez eşim dediki bi rüya gördüm
rüyamda bu bebeğimizde ölüyordu annem kendi köyünün mezarlığına mezarı kazdırmış
bende kızdım tartıştım biri burda biri köyde mi olur dedim ablasının yanı boş oraya
gömeriz dedim kavga ettim annemle dedi kötü rüyalar görüyorum dedi.

bende ömrü uzadı evladımın dedim korkma allahın izni ile bişey
olmayacak dedim ölü diriye çıkar unutma dedim o şekilde yorumladım bende
rabbim hayırlara çıkarsın inşşş ömrü uzamıştır karnımdaki bebeğimin inşşş yaaaa

evet canım ömrünü uzatmış hep öyle derlerr merak etme :)

kuzum plesenta previa bendede vardı biliyorsun inci de vardı meleğimde çıkmadı
Kimse aklına kötü bişe getirmesin
topiğin en eski hamiş olmayanı olaraktan yasaklıyorum

Cnm o zaman turgay beye devam et derim teshisinde basarili imis zaten ozel.hastanelerdr 2 boyitlu usg ler
Dogumdan oncede adanada bulunursan icindaha rahat doguma gidersin insalla hersey iyi olucak cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…