Allahın izniyle o günleride görücez lavinyam.benim kuzenim ilk kızını kaybetmişti yıllar önce.
simdi masallah 2 oglu var. en küçüğü 3 yasında. aynı yastayız onunla.
o adıyamanda oturuyor.haftasonu gene beni aradı.sağolsun arıyor halimi soruyor.
konustuk bayagı uzun.benimle ilgili.dualar etti hep.telefonu kapatmadan ona
3.yü düşünmüyormusun diye sordum. gülmeye basladı.
sorma hülya dedi hiç istemezken kazaya geldim dedi.
ben sok oldum tabiki. hemde ne kadarlık biliyormusun dedi?
ben 6 hafta 8 hafta der diye beklerken tam 5 aylık dedi.
neden söylemedin bu kadar zaman diye kızdım.askolsun dedim.
ya istemiyordum bu cocugu korundugumuz halde oldu.bunalıma girdim.
her günüm aglamakla geciyordu dedi.sonrada ekledi.
ne kadar nankör bir insanogluyuz.su nefsimize bak dedi.
ilk kızımı kaybettiğimde deli gibi hemen cocuk sahibi olmak isterken
şimdi kazayla hamile kaldıgıma üzüldüm dedi.
senin bu söylemine nedense aklıma bu geldi. kimbilir belki bizde böyle oluruz?
biz insanogluyuz lavinyam.
bugün burda bir ablam var bebegini bana bırakıp pazara gitti
anlatmıstım 6 erken doğum yapıp 6 melek annesi 1i de engelli evladı var
şimdi 8.bebeği 30.haftada doğdu 1450grdı
hatta doğduğunu haber vermek için beni aradı 2 saat sonra hiç ummadan hamile olduğumu ögrendim
neyse bebegi koydu gitti tabi hala cok küçük ama toparlanıyor gün gectikçe
o bebegin basını bırakamadım
hep içerde oturdum
sürekli gülümsüyordu uykusunda
melek ablaları abileri güldürüyor heralde dedim
öyle güzeldi ki
ilk defa bir bebege içim giderek tüm kalbimle sevgimi verdim
neyse o ablam diyorki melekyavrum insallah sende benim gibi uykusuz kalırsın
bebeginin peşinde kosarken zayıflarsın diye hem gülüp hem dua ediyor
sonra da diyorki aman bunlar tatlı dertler diyor
aman abla dedim
eger dert yanarsam öyle birseyden gel yüzüme tükür dedim
sağlıklı sıhhatli bir evladım olsun
bu mutluluğa nasıl dayanıcam diye giderim bu sefer psikologa insallah
slm kızlar netim yok bu ara sinir oluyorum giremiyorum umarım herkes iyidir...
bugün bir arkadaşım maalesef aramıza katıldı doğuma 4 gün kalmıştı dua edin onada Allahım sabır versin inşallah ona ve herkese
öpüyorum herkesiiii
ya kızlar hiç şikayet etmem gibi geliyor onu öper koklar ömrüm biter gibi geliyor.. ama ayşenazımm o kuzeninin yerinde olsam 3. 4. olsun valla rabbim veriyor hiç üzülür müyüm..
ama insanoğluyuz bebiş olur başka şeyler isteriz falan filan...
5 ayı da geçirdik bakalım bu ay nasip olacak mı sabırsızlıkla bekliyorum
çok korkuyorumm çok... 3 ay oldu kızımı kaybedelı 3 ay sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorumm.. Rabbım tekrar nasıp eder mı anne olmayı bılmıyorum... Korkummm tekrar aynı şeyleri yaşamak...sezaryen doğum kısıtlı sayıda izin verılıyor, 3 sezaryen .... A yıne aynı şey olursa ya tek hakkım kalırsa ya hiç nasıp olmazsa.... Hep olumsuz şeyler nıye geçiyor ki aklımdanbiliyorum rabbım hıc nasıp de etmeyebılır bu ekilde imtihan olanlar da var... Allahhımm ne olur yardım et... Ahirette bır meleğimm var bır de sağ salim, sağlıklı, hayırlı bır melek nasıp et hepimize... Her iki dunyada da anne olma duygusunu tattırr tum melek annelrine...
canım aynı seyleri bende deli gibi düşünürdüm
ama geçiyor o duygular
şimdide baska duygular varya neyse
ayrıca son cümlen için amin diyorum tüm kalbimle
çok korkuyorumm çok... 3 ay oldu kızımı kaybedelı 3 ay sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorumm.. Rabbım tekrar nasıp eder mı anne olmayı bılmıyorum... Korkummm tekrar aynı şeyleri yaşamak...sezaryen doğum kısıtlı sayıda izin verılıyor, 3 sezaryen .... A yıne aynı şey olursa ya tek hakkım kalırsa ya hiç nasıp olmazsa.... Hep olumsuz şeyler nıye geçiyor ki aklımdanbiliyorum rabbım hıc nasıp de etmeyebılır bu ekilde imtihan olanlar da var... Allahhımm ne olur yardım et... Ahirette bır meleğimm var bır de sağ salim, sağlıklı, hayırlı bır melek nasıp et hepimize... Her iki dunyada da anne olma duygusunu tattırr tum melek annelrine...
cnm yaa çok haklısın aalesef şü sezeryn boynünü büküyo insanın normal olan hiç yokki aslında böyle dürümlarda normale zorlamaları lazım.benim senin dediğin gibi 3 şanssa son şansım rabbim nasip ederse sağ salim olür inşallah.senin şüan düüygülarının yoğün olması çok normal benim 1 sene olcak bazen aklımı kaybedicem heralde diyorüm.çok korkuyorumm çok... 3 ay oldu kızımı kaybedelı 3 ay sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorumm.. Rabbım tekrar nasıp eder mı anne olmayı bılmıyorum... Korkummm tekrar aynı şeyleri yaşamak...sezaryen doğum kısıtlı sayıda izin verılıyor, 3 sezaryen .... A yıne aynı şey olursa ya tek hakkım kalırsa ya hiç nasıp olmazsa.... Hep olumsuz şeyler nıye geçiyor ki aklımdanbiliyorum rabbım hıc nasıp de etmeyebılır bu ekilde imtihan olanlar da var... Allahhımm ne olur yardım et... Ahirette bır meleğimm var bır de sağ salim, sağlıklı, hayırlı bır melek nasıp et hepimize... Her iki dunyada da anne olma duygusunu tattırr tum melek annelrine...
cnm merak etme adet getirici hap bebek olsada zarar vermiyo.öyle bişey olsa vermezler zaten.ama hapın bişey yoksa getirmesi lazımdı adetini.cnm bende 3 ay önce oğlumu kaybettim şuanda sennle birebir aynı hisleri yaşıyorum üstelik 1 temmuzda adet olmam gerekirken hala olmadım doktora gittm 5 günlük bi ilaç verdi 10 gün snra olmazsan gel dedi bi yandanda korkuorum ya bi kaza olduysa hapıda içtim naparım diye gerçi ultrasonla baktı bşy yok dedi ama kan tahlili yapmadı kafayı yemek üzereyim inşallah allahım dualarımızzı kabul eder bizede sağlıklı evltalar nasip eder tez zamanda
yaa kızlar bü arada çok yoğün hisler yaşadım dün gece hem biraz güldüreyim sizi.eşim kaymakamlığa bağlı çalışıyo akşam kaymakam bey çalışanlarına iftar yemeği düzenledi oraya gittik sonra göl kenarı aile yeri var oraya çay içmeye gittik bi grüp eşim şef onün yanında çalışanların 1 ay arayla çocükları oldü onları görünce benim çocük isteğim tavan yaptı hele birinin oğlü var onü indirmedim hiç kücağımdan eve geldik eşime sarıldım ben bebiş istiyorüümm dedim.tamam aşkım olür aşkım dedi oda ne desin adam.ama ben üsteliyorüm.sanki bana içimden bi ses bü gece hamile kalacaksın diyo içim okadar dolüdogrüdür diyo ne desin.benim o konüda pek hislerim tütmaz ama dün çook yogün hissettim.artık bilmiyorüm nasrettin hoca gibi biz mayayı çaldık ya tütarsa dedim maksat mühabbet te beni öyle küvvetli yoğün hisler çok etkiler.2. kızımda meleğimde hamileyken günlük yazıyodüm dogümdan sonra bigün onü oküdüm.basından beri hep korkmüşüm hep bi tedirginlik varmış üzerimde yazmışım.bilmiyorüm rabbim hayırlısını versin hepimizede
valla güldürdün beni :) bizde verimli zamanlara geldik sayılır bakalım hayırlsı
bende çok korkuyorum sınırlı sayıda bu sezeryan yaa ama ben 4 tane olanı çok duydum 5i de duydum hatta dünyada 8i de duydum bebişimiz olursa bekleriz 3-4 yıl normal doğum oluruz kızlar tıp geliştikçe gelişiyorr bakalım neler olacak daha
kızlar bunalımlardayım yine sabahtan beri aglamaktan yüzüm gözüm şişti cuma akşamı yazlık modu başlıyo annemin yanına gidiyorum eşim bilet almış ama içim çok buruk bir de tek gidiyorum eşim sonra gelecek saçma sapan duygular içindeyim sanki herşey sil baştan orda herkese anlat bakalım ooof 9 ay oldu ama gelgitler bitmedi . ayşenazım kızın olacagı için çok sevindim . maşallan melekyavrum dualarım seninle inşallah bi sıkıntı çıkmayacak
cnm bende 3 ay önce oğlumu kaybettim şuanda sennle birebir aynı hisleri yaşıyorum üstelik 1 temmuzda adet olmam gerekirken hala olmadım doktora gittm 5 günlük bi ilaç verdi 10 gün snra olmazsan gel dedi bi yandanda korkuorum ya bi kaza olduysa hapıda içtim naparım diye gerçi ultrasonla baktı bşy yok dedi ama kan tahlili yapmadı kafayı yemek üzereyim inşallah allahım dualarımızzı kabul eder bizede sağlıklı evltalar nasip eder tez zamanda
o düşünceler tüm melek annelerinde olagan seyler.Ama kötüyü cagırmayalım olurmu?
zaman gecmez derdik zaman gecti.11 ay oldu benim.en zor dönemim su an senin
oldugun dönemdi.3. aydı. hamile kalamicammı derken hamileyim.
simdide farklı durumlar içerisindeyim.yani malsef insanoglunu düşünceleri bitmez.
Ama artık karamsar olmamaya calısıyorum.saglam bir tevekkülle Allaha sıgın.
gerisi bomboş.melek yavruma katılıyorum ve son cümlene yürekten amin diyorum.
cnm yaa çok haklısın aalesef şü sezeryn boynünü büküyo insanın normal olan hiç yokki aslında böyle dürümlarda normale zorlamaları lazım.benim senin dediğin gibi 3 şanssa son şansım rabbim nasip ederse sağ salim olür inşallah.senin şüan düüygülarının yoğün olması çok normal benim 1 sene olcak bazen aklımı kaybedicem heralde diyorüm.
cnm merak etme adet getirici hap bebek olsada zarar vermiyo.öyle bişey olsa vermezler zaten.ama hapın bişey yoksa getirmesi lazımdı adetini.
yaa kızlar bü arada çok yoğün hisler yaşadım dün gece hem biraz güldüreyim sizi.eşim kaymakamlığa bağlı çalışıyo akşam kaymakam bey çalışanlarına iftar yemeği düzenledi oraya gittik sonra göl kenarı aile yeri var oraya çay içmeye gittik bi grüp eşim şef onün yanında çalışanların 1 ay arayla çocükları oldü onları görünce benim çocük isteğim tavan yaptı hele birinin oğlü var onü indirmedim hiç kücağımdan eve geldik eşime sarıldım ben bebiş istiyorüümm dedim.tamam aşkım olür aşkım dedi oda ne desin adam.ama ben üsteliyorüm.sanki bana içimden bi ses bü gece hamile kalacaksın diyo içim okadar dolüdogrüdür diyo ne desin.benim o konüda pek hislerim tütmaz ama dün çook yogün hissettim.artık bilmiyorüm nasrettin hoca gibi biz mayayı çaldık ya tütarsa dedim maksat mühabbet te beni öyle küvvetli yoğün hisler çok etkiler.2. kızımda meleğimde hamileyken günlük yazıyodüm dogümdan sonra bigün onü oküdüm.basından beri hep korkmüşüm hep bi tedirginlik varmış üzerimde yazmışım.bilmiyorüm rabbim hayırlısını versin hepimizede
valla güldürdün beni :) bizde verimli zamanlara geldik sayılır bakalım hayırlsı
bende çok korkuyorum sınırlı sayıda bu sezeryan yaa ama ben 4 tane olanı çok duydum 5i de duydum hatta dünyada 8i de duydum bebişimiz olursa bekleriz 3-4 yıl normal doğum oluruz kızlar tıp geliştikçe gelişiyorr bakalım neler olacak daha
kızlar bunalımlardayım yine sabahtan beri aglamaktan yüzüm gözüm şişti cuma akşamı yazlık modu başlıyo annemin yanına gidiyorum eşim bilet almış ama içim çok buruk bir de tek gidiyorum eşim sonra gelecek saçma sapan duygular içindeyim sanki herşey sil baştan orda herkese anlat bakalım ooof 9 ay oldu ama gelgitler bitmedi . ayşenazım kızın olacagı için çok sevindim . maşallan melekyavrum dualarım seninle inşallah bi sıkıntı çıkmaya,
cnm sıkma canını( çok zor ben de bıktımm bırılerne laf anlatmaktannn...9 ay oldu demişsinn korunmayı bırakmadınmı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?