Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

çubuk kraker sabah kalk ye cnm gerçi bnm onuda yiyesim gelmezdi o bulantıdan kusmadan çok çekmiştim bulantılardan yataktan kalkamazdım

:) umutlandırmasanda ben kendimden umutluyum ayşenazımm Ramazanın hatrına olacak gibi geliyor geçen yazmıştım ya içimde salak bir umut var diye olmazsa üzülmem vakti değilmiş derim..... hayırlısı gelsin ne zmaan isterse o zaman gelsin ....bu konuda kasmıyorum daha çok yeni yılı gelen geçen arkadaşımız var onlar varken bana bişey demek düşmezz :)..... ben korunma konusunda çok sabırsızdım çok şükür rahatım artık o konuda

sıramız gelen olacak inşallahhh

ayşenazımlavinyamtobegukçüm çok teşekkür ederim rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inş.canımRABBİM herkesin gönlüne göre versin ama tabiki bir doktora daha gtmeden emin olamıcam hayırlısını diliyorum herzaman

hamıle oldugumu aşure gunu ögrenmıştım bebegım ramazanın ilkgunu öldü yavrum rabbım benden çok sevmış çok zor nefes alamıyorum

başın sağolsun serenalar rabbim bol sabır versin o acıların üstünden 9 ay geçiyor hala içimin sızı sı yüreğimdeki acısı bir türlü gtmyr gttmcekte ömür boyu hamilelikte pek teselli olmadı aslında bende ilk günler ilk aylar tabiki çok zor ama inan zaman bir nebzede olsa ilaçmış inş.tez zamanda rabbim birdaha nasip etsin inş.dilerim şuan çektiğin acılar da son acın olur seni çok ama çok anlıyorum ama nedesm ne etsem seni teselli edecek bişey bulamam sadece rabbimden sabır diliyorum sana

yani ne denır kı...aynı yollardan acılardan gecıceksın sende bız gıbı. hepımız ılk bu ve buna benzer meajlarla gırdık buraya. ama cok sukur zamanla acımızz gecmesede kullendi. yenı umutlarımız, hamılelerımız oldu. acı cok buyuk, ozlem dayanılmaz... ama elden ne gelır. rabbım bızler ıcın bole takdır etmıs. sabredip mukafatını kazanmaya bakıoruz.
senınde cok taze acın. sımdılerde buları dusunmek ıcın erken belkı ama acıdan yuregın demır taraklarala taranıp kanasada sabret sadece. agla,evladını ozlemını aglaya aglaya dısarı at ama. isyan etme ıns.

benım kızımda gunu gecyıgı ıcın kakasını yutup toparlayamdı. ve normal dogum anında beklerken. ben bırazdan evladıma kavuscam dıe sancı cekerken kalp atıslarının dustugunu duymak gormek...sımdı o nsy denen alet beım ıcınde travma.
yenıden o alete nasıl katlanırım zamanı geldıgınde bılmıorum. rabbım hepımıze sabır versın

bu arada bıraz sacma su vakıtte unalrı dusunmek, zaten bız ne dusunsekde rabbım ılahı planını yapıo zaten ama.. bısey sorucam ya...
ıns o vakte saglıkla erısırız ama ben sezaryenımde yani kızımn kalp atılsarının dustugunu, doktorların telasını, bebegımın oldugunu ayıkken hatta ılk kesıyı bıle ayıkken aldım. yani aslında hatırlanmaması gereken herseyi hatırlıorum. ve ben sımdı yenıden sezaryende
epıdural olamam o ana sahıt olmak ıstemem. sadece benı uyutsunlar ve hersey olsun gıbı dusunuorum.
yani epudural benım icin buyuk travma olurmus gıbı gelıo.
sız ne dusunuosunuz?

Kızlar ya bişey soracağım size
şu dışarda satılan etsiz çiğ köfteden yesemmi acaba yaaa
canım çekti lüten bi cvp

geçenlerde 3 tanecik yedim de

canım bencede tamamen bayıl biz şimdi kat kat evhamlıyız bende öyle yapacam.. oğlumun rahatsızlığını bildiğim için belden istemiştim bana doktorlar karşı çıktı sinir gelmişti tir tir titriyordum ağlıyordum bayıltmayın oğlumu göreyim diyordum ama izin vermemişlerdi.. doğrusu da bu hiç rahat olmayız canım bence keşke olsak stres yapmasak ama napalım

canım çekti lüten bi cvp

aman da aşerermiş :) ye canım ye ama etsiz ye hatta ebe arkadaşım bulgur çok faydalı ye tabiki demişti bana bende aşermiştim ona

cnm benim okurken gözlerim doldu benım de hersey yolundaydı doğuma 3 haftam vardı sadece sancı bekliyorduk.. bı gun ani bır kanamam oldu ve kızım melek oldu.. sezaryen oldum bende 3 ay geçtı daha.... çok zor gerçekten gecmıyor ama alışıyosun ve arkadaşların dediği gibi mutlu bıle edıyor cennette bır meleğinin oluşu... zaman cabuk geçsin ve rabbım bır daha nasip etsın bızlere inşallah.... sağ salim kucaklarımıza alalaım

saklama gereği düyüyosün dimi acını gözyaşlarını seni üzülselerde yeterince anlamadıklarını düşünüyosün aynıydık hepimiz cnm.bnm eşimde bana çok ağladımı ağlama isyan etmiş olürsün diyodü.hem bidaha olür falan tamam olück ama o laf bile canını sıkıyo insanın ama onlarda haklı işte ne desinler.hep diyorüz bürda bizi bizden baskası anlayamaazz

cnm bnm.benim düşüncem ben yine epidüral yada spinal neyse öyle olürdüm.tmm o an gelcek hep aklına belki ama aniti etki gibi bişey işte bebeğimi inşallah olürsa tabii ilk ben görmek koklamak istiyorüm.hem daha rahat.ben ilk kızımda gwnwl anestezi oldüm çok kötüydü bünda daha rahattım diyesim gelmiyo ama öyleydi bide özel hastaneydi bide meleğim sağ olsa herşey çok güzeldi.benim tavsiyem epidüral yönünde cnm

canım çekti lüten bi cvp

ayyy kız bü sorülürmüü ye canın istiyosa hamişsin sen

Canııııım başın sağolsun allahım gani gani sabırlar versin...
daha bugün eşime dedim ki: ne büyükmüş acım, nasıl büyükmüş yürek yangınım, nasıl dayanmışım, kafayı yememişim.. Rabbim her şeye Kadir, nasıl da sabrını vermiş!
Muhtemelen sen de şu an bunları hissediyorsun ama inan bir gün küllenecek acın. O zamana kadar Allah yardımcın olsun canım.
Gel buraya, içini dök. Herkes seni dinleyecektir burda emin ol. Çünkü biz biliriz bu acıyı. Diğer insanlar ise sadece "amaaan daha gençsiniz bi daha olur", "küçücük bebekti, kucağına bile almadın, insanlar kocaman evlatlarını kaybediyor", "bilmem kim bilmem kaç tane düşürdü de" vs vs gibi saçma cümleler kurar, seni daha çok incitir. O yüzden gel buraya istediğin gibi acını kus.
Allah'a emanet ol...
Valla canım sen de çok şey yaşadın doğumda. Bizim içn bile çok büyük travma ki, Senin için çoook daha büyük travma olur tabiki. Hem genel anestezi vücut içn daha sağlıklı diyorlar. Ben de genel tercih ederim gibi geliyor. (Tabi bir şey olur, bir şey duyarım, yarın fikrimi değiştiririm, o zaman da yalancı durumuna düşmeyeyim bak)
canım çekti lüten bi cvp geçenlerde 3 tanecik yedim de
Canım ben de yedim.

Melekyavruuum, canım sabahları aç karna kayısı, dimesin bağırsak çalıştırıcı diyet ayva suyu, zeytin yağı içmek aklıma gelenler. Geçmiş olsun...

Bugün diğer Dr a gittim. Previa var dedi ama tehlike teşkil etmiyor, tamamen kapatmıyor bu sefer, inşallah yukarı çıkar dedi
Yani diğer Dr moral vermek için yok demiş inşallah bu sefer her şey güzel olur hepimiz için...

epidural beni de aşar canım Rabbim o günleri sağlıkla göstersin de belli mi olur belki cesaretimiz olur
yarın kontrolüm var kızlar insallah bir sıkıntı olmaz bu kontrol cok önemli ayrıntılı ultrason yapacak doktor
tekrar preeklamsi yasayıp yasamayacağım belli olabilecek
hayırlı haberlerle dönerim insallah
duanızı eksik etmeyin

Hadi bakalım hayırlı haberlerle gel kuzum. Pozitif git, pozitif gel inşallah

previa bende de vardı gecen sefer canım
ama tamamen kapamadı
bende yok yokmus zaten şaka gibi
doğumumu yapan dr demişti ki bir hamilenin basına gelebilecek hersey gelmiş demişti
ona ragmen meleğim 37 hafta bana tutunmus
neyse canım previa sebebim olmadı bana
insallah sana da olmaz
(mesajı yazdıktan sonra aglanacak halime güldüm
sebebim previa olmadı elbette ama gören de meleğim kucağımda sanıcak,preeklamsi mahvetti beni canım)
oysa ne sevinmiştik ya previa yok deyince doktor

Son düzenleme:

ben bayılarak sezaryen oldum.şimdide gene aynısını düşünüyrum.
stresti cok olur insanın.kesinlikle gene tamamen bayılarak sezaryen olmak istiyorum.

canım çekti lüten bi cvp

bende yedim canım.bir sıkıntı olmadı.
cok acılı olmasın sadece buna dikkat et.

serenalar,arkadaşım malesef aramıza hoş geldin ki keşke hiç yolun düşmeseydi buraya.ama burda herkes sennle aynı acıyı yaşadaığı için iyi gelecek sana.benmde 3 ay önce oğlum öldü 8 saat yaşadı doğumdan snra yüzünü ben hariç herkes gördü resmi var ama ben hala bakamadım.çoook canın yanacak bu acı asla geçmiyo bi şarkı dinlerken bile eskiden eşimi düşünürdm şmdi ilk oğlum gelio aklıma. diğer arkadaşlarının bebeklerini emzirdiğini görünce göğüslerin sızlıycak sütümü veremedim diye hamile görünce gözlerin dolucak ama diğer kızların da dediği gibi bi süre snra guruur duyucaksın meleğinle...onlar bze verilmiş büyük birer armağan.sakın isyan etme rabbim ne eylerse en güzelini eyler.bizler için cennete köşk yapacak rabbim meleklerimizle koşup oynayalım diye.bu dünya geçicek birgün mutlaka kavuşucaz yavrularıma ben allaha dua ediorum rabbim ahiretliği verdin bu dünyalıkta nasip et diye sende öyle yap allahtan sabır dile ama asla isyan etme arkadaşım.allah yar ve yardımcın olsun....

Valla yedim bile biraz acıymış ama
kızlar ya kusura bakmayın sizde başka kimseye soramıyorum
ya dün geceden beri sağ kasığımın biraz aşağısında bi ağrı var
hala geçmedi kendimide korkutmak istemiyorum ama
panik oluyorum işyerindede yalnızım çakılı kaldım bugün
yarın sabah devlet hastenesine bi gideyim diyorum
en azından kalp atışını inşşş duysam rahatlarım belki

ilk ben göreyim istiyorum ama diğer 2 sezeryanım genel anesteziydi memnunum çünkü korkarım gibi geliyor epiduralde ama ilk ben görmek istiyorum yaaa..gerçi ortada bebek falan yok ama
sen ne zaman geliyorsun eylül kesinmi

ayaklarını üşüttünmü bu ara? ondan da olabilir aklına kötü bişe getirme canım :)

Canımdan can gitti...
Meleğim, güzel yüzlümü kaybedeli 44 gün oldu bugün...
Oysaki herşey çok güzel başlamıştı. Onun bizimle olduğunu ilk öğrendiğim zamanki sevincimi, heyecanımı asla unutamam...İlk çıkan silik çizgi, sonrasında defalarca yaptırdığım kan testleri..
Hamileliğim çok güzel geçmişti, hiç bulantım olmadı, tüm testlerimiz iyi çıktı..görünürde hiç bir problem yoktu...Normalde çok sigara içen ben hamileliğimi öğrendiğim anda içmeyi bırakmıştım...Sadece 24. haftada gebelik şekeri çıkmıştı ama o da sınırdaydı sadece diyet verdiler o kadar...Yalnız son haftalarda kızım çok fazla kilo almıyordu hep önde giden bebeğim geriden gelmeye başlamıştı...ama doktor olabilir önemli birşey değil diyordu hep...yapısal olarak minyon olabilir diyordu...
7. ayda eşyalarını almaya başlamıştık kızımın, herşeyiyle tek tek kendim ilgileniyordum..hayatta hiçbirşey bana bu kadar zevk veremezdi..hamile halimle gezmediğim bebek mağazası, incelemediğim internet sitesi kalmamıştı...9 ay hayatım sadece kızım olmuştu..ne işime verebiliyordum kendimi ne de başka şeylere..ama bir o kadar da memnundum hayatımdan..Kızımın şekerlerini bile tek tek kendi ellerimle ellerim silikon tabancasından yana yana hazırladım..ütü yapmaktan nefret eden ben 2 gün hiç durmadan kızımın giysilerini öpe koklaya ütü yaptım...
Odası hazırdı, eşyaları hazırdı, doğum çantamız hazırdı..Herkese doğumdan korkmuyorum ama sonrası için benim endişem diyordum..aslında görünürde hiçbir problem yoktu meğerse benim içime doğmuş...
Gününü geçirmişti kızım 7 haziranda 40 haftası dolmuştu ama gelmiyordu..doktorumla beraber çok beklememeye karar vermiştik ve 11 haziran sabahı beni sezeryana alacaklardı...
Doğuma kadar her akşam eşimle yürüyüş yapıyorduk..neşeyle canımızın gelmesini bekliyorduk...
11 haziran sabahı hastaneye geldik, annem babam kayınvalidem ve eşim odayı süslemeye koyulduk..balonlarını şekerlerini özenle yerleştirdim..çok ama çok mutluydum..hiç telaş yapmadan ameliyathaneye indim, eşim de benimle gelmişti..kapıda eşime kızımızı alıp geliyorum dedim..yüzümde kocaman bir gülümsemeyle ameliyathaneye girdim..herşey güzel gidiyordu..ameliyat başladı kızımı çıkardılar..çok tiz iki kere ağlama sesini duydum..kibar kızım benim dedim içimden...doktorlar da neşeliydi..aaa gözlerini açtı diyip gülüyorlardı..başımda duran hemşire çok güzel saçları var diyordu...gözlerimden yaşlar süzüldü..kızımı vereceklerdi, nihayet 9 ay sevinçle heyecanla beklediğim bebeğimi kucağıma vereceklerdi...hep o anın hayalini kurmuştum...sıcacık teni yanağıma değecekti...ama sonra sesler kesildi...ne doktorlar konuşuyor ne de bebeğimin sesini duyuyordum...bir süre bekledim heralde kontrol ediliyor bebeğim dedim ama yine ses yoktu kimsede..sadece ağzımdan iyi mi kızım çıktı...başımdaki hemşire iyi kontrol ediliyor dedi ama ben anlamıştım kötü bir şey olduğunu..daha sonra çocuk doktoru geldi yanıma solunumla ilgili problem olduğunu söyledi ve gitti...hala ameliyathanedeydi kızım...doktoru ise koşturuyordu sürekli...ama benim elimden hiçbirşey gelmiyordu..ellerim bantlı iki yanda kimseye sesimi çıkarmadan gözlerimden usulca yaşlar akarak bekliyordum...hayatta hiç bu kadar çaresiz kaldığımı, dünyaya sıkıştığımı hatırlamıyordum...elimden bir şey gelmiyordu, bağırmak haykırmak istiyordum ama elimden sadece sessizce gözyaşlarımı akıtmak geliyordu..hızlıca ameliyathaneden çıkardılar kızımı..ilk ve tek görüşüm oydu melek yüzlümü...güzel yüzlüm doktorun kucağında yoğun bakıma gidiyordu...o kadar güzeldi ki yüzü...yüzünde o kadar masum ve güzel bir ifade vardı ki..sesi çıkmıyordu ama yavrumun...bense haykırmak istiyordum sadece ama içimde patlıyordu tüm haykırışlarım...
Kızımı yukarı çıkardılar ve benim dikişlerimi yapmaya başladılar...hep hayalimizdi kocam beni bekleyecekti ameliyat kapısında, kızım çıksa da ben seni beklerim diyordu..ama öyle olamamıştı, kızımla beraber babası da gitmişti içi yanarak...annemleri gördüm kapıda ağlıyordum yine sessizce...odaya çıkardılar beni..kızım yoğun bakımdaydı...kordonu kesildiği anda nefes alamamış yavrum...herşeyi ama ellerinden gelen herşeyi yaptılar..tüm hastanedeki doktorlar diğer hastanelerden gelen proflar çare bulamadılar kızıma...ben odada yine sessizce bekliyordum...doğduktan 6 saat sonra yavrum melek olup gitti...annesi onu bir daha göremedi..melek yüzlümü canımın içini tek görüşüm oydu...Doktorlar gelip durumu açıkladıklarında da yine sessizce gözyaşlarımı akıtabildim..ne haykırabildim ne de başka bir şey yapabildim...hayatımın karardığını hissettim sadece..gül yüzlüm melek olup gitmişti...
Otopsiye alındı kızım çünkü hiçbir sebep yoktu bu durum için...ne doktorlar bakmış incelemiş yoğun bakım sırasında ama nefes aldıramamışlar yavruma...Zaten dünyada 7 vaka varmış böyle..benim yavrum da 8. oldu...akciğerde alveolleri oluşmamış...karnımdayken benden oksijen alıyormuş yavrum kordon kesilince de akçiğerleri çalışmamış...şimdi de benim ciğerlerim çalışmıyor..nefes alamıyormuş gibi hissediyorum yavrum gidince....
ahhh melek yüzlüm ahhh annesinin güzeli....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…