Dun evde bıraz temızlık yaptım ve kanamam geldı geceyı acılde gecırdık, hareketlerı aktıf bebegımın ama hala ıcım ıcımı yıyordoktor plesenta antorıor dedı bebegımın esı ondeymıs bebegın ıyı dedı ama korkuyorum varmı aranızda bu konuyla ılgılı bılgısı olan...
Canım sakiiin! Arkadaşlar previa ile karıştırmış. Anterior demek plasenta göbek tarafında demek. Yani ön tarafında, sırt tarafında değil. Plasentanın aşağıda olmasına (rahim ağzına doğru olmasına) ise previa deniyor. Dr lar bazen ikisine de plasenta önde diyor biz anlayabilelim diye.
Plasentanın anterior olması sıkıntı falan değildir. Ama previa ise ağır iş yapma, dinlen canım. Previa bebek ölüm sebebi değil. Bak ben previaydım ama bebeğimi öldüren şey previa değildi.
Hem previaysa kızların dediği gibi bırak 24 ü 30. Haftada yukarı çıkan hamileler biliyorum benO yüzden rahat ol canım.
Sadece yemek yaptım bugun ama belım kopuyo resmen sadece yatmak ıstıyorum zaten korkularımda agır basıyo.... ınsallah melekyavrum ınsallah canım ya, hersey guzel olsun hepımız ıcınnBebegim ayrintilini haber ver
Benim annemler burdaydi
Simdi de bilgisayar bozuldu o tamirde ondan pek giremiyorum
Burasi olmadan olmaz yoksa
Bende haftaya ayrintiliya giricem preeklamsi olup olmayacagim belli olurmus
Ya cnm gecen gebeligimde bebek hep dogum kanalini kapatiyor diyordu doktor
Bu sefer gene dedi ama doktor umursamadi
Sanirim 24. Haftadan sonra cikiyormus yukari
Hatta bana bol bol yuruyus yap dedi
Tabi senin kanaman var ama benimde 11. Haftam kanamam oldu dr yatirmak istedi ben istemedim
Kanama icerde degilmis cunku
Sakin moralini bozma
Hersey guzel olucak merak etme cnm
sadece yemek yaptım bugun ama belım kopuyo resmen sadece yatmak ıstıyorum zaten korkularımda agır basıyo.... ınsallah melekyavrum ınsallah canım ya, hersey guzel olsun hepımız ıcınn
canım allahın izni ile inş bişey olmayacak sanada bebişede
bende perşembe gideceğim nasip olursa
2 li test için kanvericem inşş bebeğim iyidir
çok korkuyorum olumsuz bişey söylerse diye
hala kasık ve karın ağrılarım geçmedi
kızımdada böyleydi rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşşş
olacakta
her ıkısıde yazıyo kagıtta canım ama plesanta rahım agzını kapatmıs, devam eden kanamaların olabılır dendı ve afedersın cok sık ıdrara cıkıyorum :/ ayrıntılı ultrsna gırcem orda ıncelıcekler. canım Allah korusun kotu dusunmek ıstemıorum ama doktor boyle durumlarda plesenta erken ayrılabılıyo dedı cok korktum.. Rabbım bıdaha evlat acısı yasatmasın:18:
Tamamen mi kapatmış yoksa kısmen mi canım? Türü ne yani? Total, marjinal, parsiyal?
Kanama olabilir ama bu bebeğe bir şey olacak anlamına gelmez, unutma bunu.
Bir de asla idrarını tutma.2-3 damla da olsa idrarını hissettiğin anda tuvalete git.
Ben totalistm ama erken ayrılma diye bir şey hiç duymadım. Hatta benimkini ayıramamışlardı
Rabbim sağlıcakla kucağına aldıracak inşallah canım merak etme. Sadece hiçbir iş yapma, yat dinlen. Özellikle eğilme
Hı bir de previa şiddetli kasık ağrısı yapar, korkma
slm kızlaryazılarınızı okudum korkmayın bebeklerınıze bısey olmaz inşşşşşşşşşş rabbıme sıgının dualarım sızlerle rabbım kımseye bırdaha evlat acısı yasatmasın bızımde kucaklarımızı boş koymasın uzun ömurlu bebişlerımız olsunpazartesı tatıle çıkıyoruz eşımle doga olsun istedım eşım antalyaya bodruma felan gıdelım dedı ben istemedım izmıt maşukiyeye gıtcez dogayla içiiçe olmak ıyı gelır belkı doktorada gelınce gıderım artık pazar 40 çıkıyor
Olur mu hiç sedacığım erken öğrendiğin çoooook iyi oldu. Ona göre önlemini alırsın.Kagıtta soyle yazıyo canım,previa totalisi hali izlendı. o kadar gergınım kı anlatamam keske dıorum son anda ogrenseydımkasık agrım hep var, ve sık ıdrara cıkma sıkıntım var.. amınnnnn canım ya ınsallah, cumlemız sag saglım kurtulalım..
İyi yapmışsnız. İnan belki orada da ağlayacaksın ama çoook iyi gelecek sana da eşine deslm kızlaryazılarınızı okudum korkmayın bebeklerınıze bısey olmaz inşşşşşşşşşş rabbıme sıgının dualarım sızlerle rabbım kımseye bırdaha evlat acısı yasatmasın bızımde kucaklarımızı boş koymasın uzun ömurlu bebişlerımız olsunpazartesı tatıle çıkıyoruz eşımle doga olsun istedım eşım antalyaya bodruma felan gıdelım dedı ben istemedım izmıt maşukiyeye gıtcez dogayla içiiçe olmak ıyı gelır belkı doktorada gelınce gıderım artık pazar 40 çıkıyor
Olur mu hiç sedacığım erken öğrendiğin çoooook iyi oldu. Ona göre önlemini alırsın.
Yanlız kendini hiç yorma olur mu? Ennnn fazla yemek yap. O da 30. Haftaya kadar.
Bak bende de şu an previa var.2. Previa olayım bu. Ben hiç ağır iş yapmıyorum, kadın geliyor eve.
Bir de tavsiyem alttan sadece doğumhanede muayene ederlerse izin ver, onun dışında kesinlikle alttan muayene olma!
Biz dikkat ettikten sonra bir şeycik olmaz yavrularımıza sedacığım
İyi yapmışsnız. İnan belki orada da ağlayacaksın ama çoook iyi gelecek sana da eşine deorada aldığın her oksijenin içindeki yangını söndürmesi dileğiyle...
Canım eşine okut nette yazanları! Ama en felaket olanlarınıOylemı dersın, ne bıleyım.. ben hamılelıgımın basından berı kasıklarım agrıyo belım kopuyo dıyodum aılem ve esımde naz yaptıgımı dusunuyodu, ogun temızlıgıde esıme ofkeyle yaptım , yardımcı cagıralım en azından ayda bır dedım, gereksız masrafmıs sen yap dedı aksamına kanamam basladı, ofkelıyım onada...ben vajınısmusum cnm, sımdıye kadar hıc muane olamadım fenalasıyorum :/ bıde nette bıraz bakındım bazı durumlarda dogumda rahım alınabılır yazıyo, kanama durmayabılır dıyo yada erken dogum olabılır dıyo offf felakete bagladımm
Canım eşine okut nette yazanları! Ama en felaket olanlarınıyaptırmasın sana iş
Ben de Oram ağrıyor buram ağrıyor yürüyemiyorum diyordum, herkes benim de naz yaptığımı zannediyordu ve bana inanmıyorlardı.
Şimdi iyiyim diyorm gene inanmıyorlarbu sefer de hiç iş yaptırmıyorlar:) evde kimse yokken ufak tefek şeyler yapıyorum.
Valla biz, ben yine previa olursam çalışamam, temizlikçi tutarız, iyi Dr a çok para veririz diye 17 ay boyunca para biriktirdik canım.
Ben bir öncekinde totalistm ve rahmim alınmadı. Canım önemli olan senin doğumdan önce kanamayı başlatmaman.
Sen kanamayı başlatmazsan rahmin falan alınmaz. Erken doğum da olmaz.
O yüzden diyorum iş yapma diye.
Özellikle 30. Haftadan sonra sadece tuvalete kalkarsan 39. Haftayı bile görürsün.
İki previalı melekannesi olarak sağsalim alacağız bebişlerimizi kucağımıza tamam mııııııı?
Cnm gel sende cok iyi Oldu whatsup
Senin numaran bende kayitliydi ama telim bozuk rehberim silindi yarin telefoncuya gidicem onlar hallediomus
Ben aslinda yaptim ama sim karttaki nolar geldi onda da cok kisi eksik sende yoksun eski telimdeki nolar kayitli
Benim numaram varsa bana yazsana
Ordan ekliyim seni grubumuza
Bugunlerde cnm cok sıkkin lavinyayla ketenhelvanin baslarini sisirdim cok konustum:))
Gel yamacimiza da senin de basini sisireyim
Yanliz whatsuptan burnumuz aksa haber veriyoruz
Surekli guncel bir sekilde hamilelik durumumuzu anlatiyoruz
Cok normal degiliz napalim:))
cnm nasılsın bakalım yolculuk nasılsı annener cok sevınmıstır emınım bebeğe
dr a ne zaman gıdıyorsun
Sizi gidi kaçaklar. Demekki whats up ın marifeti bu sessizlik
Melekyavrum, ne oldu canım ya? Merak ettim bak şimdi! İnşallah iyisindir..
Zelalim, gözün Aydın az kalmış. Şimdi gelince koşuşturmaktan hiç uğramazsın sen buralara. Hayırlı haberlerle gel inşallah canım
slm kızlaryazılarınızı okudum korkmayın bebeklerınıze bısey olmaz inşşşşşşşşşş rabbıme sıgının dualarım sızlerle rabbım kımseye bırdaha evlat acısı yasatmasın bızımde kucaklarımızı boş koymasın uzun ömurlu bebişlerımız olsunpazartesı tatıle çıkıyoruz eşımle doga olsun istedım eşım antalyaya bodruma felan gıdelım dedı ben istemedım izmıt maşukiyeye gıtcez dogayla içiiçe olmak ıyı gelır belkı doktorada gelınce gıderım artık pazar 40 çıkıyor
Canım eşine okut nette yazanları! Ama en felaket olanlarınıyaptırmasın sana iş
Ben de Oram ağrıyor buram ağrıyor yürüyemiyorum diyordum, herkes benim de naz yaptığımı zannediyordu ve bana inanmıyorlardı.
Şimdi iyiyim diyorm gene inanmıyorlarbu sefer de hiç iş yaptırmıyorlar:) evde kimse yokken ufak tefek şeyler yapıyorum.
Valla biz, ben yine previa olursam çalışamam, temizlikçi tutarız, iyi Dr a çok para veririz diye 17 ay boyunca para biriktirdik canım.
Ben bir öncekinde totalistm ve rahmim alınmadı. Canım önemli olan senin doğumdan önce kanamayı başlatmaman.
Sen kanamayı başlatmazsan rahmin falan alınmaz. Erken doğum da olmaz.
O yüzden diyorum iş yapma diye.
Özellikle 30. Haftadan sonra sadece tuvalete kalkarsan 39. Haftayı bile görürsün.
İki previalı melekannesi olarak sağsalim alacağız bebişlerimizi kucağımıza tamam mııııııı?
Olur mu hiç sedacığım erken öğrendiğin çoooook iyi oldu. Ona göre önlemini alırsın.
Yanlız kendini hiç yorma olur mu? Ennnn fazla yemek yap. O da 30. Haftaya kadar.
Bak bende de şu an previa var.2. Previa olayım bu. Ben hiç ağır iş yapmıyorum, kadın geliyor eve.
Bir de tavsiyem alttan sadece doğumhanede muayene ederlerse izin ver, onun dışında kesinlikle alttan muayene olma!
Biz dikkat ettikten sonra bir şeycik olmaz yavrularımıza sedacığım
İyi yapmışsnız. İnan belki orada da ağlayacaksın ama çoook iyi gelecek sana da eşine deorada aldığın her oksijenin içindeki yangını söndürmesi dileğiyle...
Canım arkadasım daha önce yazdım kı bilmiyorum çok üzüldüm senin ve bebeğin için .buraya ilk yazdığımda sanki bu hayatta en son benim başıma gelmiş gibi hissetmiştim ama ne tazıkki arkadan siZlerde geldiniz keske başka gelen olmasa keşke kimse kaybetmese bebeğini hergün düşünüyorum kimsenin başına vermesin diyorumslm melek annelerı kızlar sıze bısey soracagım sızınde ilk aylarda uyuyamama sorununuz varmıydı kaç gundur gece 4 5te uyuyabılıyorum onuda psıkaytrı dr verdıgı ılaçla uyuyabılıyorum dungece saat4çeyrek vardı uyurum dıye dıye dondum durdum yatagın içinde ilaçı içtım uyumusum ne yapacagımı bılemıyorum sabah 10da kalkıyorum bazen daha erken:18:
5 6 saatlık uykuyla ruh gıbı dolaşıyorum bıde dunakşam acıle gıttık sol gogusumde şıddetlı bır agrı bıçak saplanması seklınse agrı vardı kalp ekosu kan tahlılı fln yaptılar sukur bısey çıkmadı dr yaşadıklarımı anlattım strese baglıda olabılır dahılıyeye yınede gorun akcıgerlere fln baksınlar dedı yuzumdekı ve boynumdada sıvılceler çogalmaya başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?