slm melek annelerı kızlar sıze bısey soracagım sızınde ilk aylarda uyuyamama sorununuz varmıydı kaç gundur gece 4 5te uyuyabılıyorum onuda psıkaytrı dr verdıgı ılaçla uyuyabılıyorum dungece saat4çeyrek vardı uyurum dıye dıye dondum durdum yatagın içinde ilaçı içtım uyumusum ne yapacagımı bılemıyorum sabah 10da kalkıyorum bazen daha erken:18:
5 6 saatlık uykuyla ruh gıbı dolaşıyorum bıde dunakşam acıle gıttık sol gogusumde şıddetlı bır agrı bıçak saplanması seklınse agrı vardı kalp ekosu kan tahlılı fln yaptılar sukur bısey çıkmadı dr yaşadıklarımı anlattım strese baglıda olabılır dahılıyeye yınede gorun akcıgerlere fln baksınlar dedı yuzumdekı ve boynumdada sıvılceler çogalmaya başladı
bugünkü kontrolün verdiği morali odun kocam bozdu.
kızımız oluyor ablasının kızkardeşi geliyor inş.
hersey yolunda simdilik.
ama su an hüngür hüngür aglıyorum.
1 ay sonra eşimin amcasının oglunun elazıgda düğünü var.
oraya gidecekmiş.ben baskalarıyla konusurken ögreniyorum.
beni burda bırakıp düğüne gidecek.
üstelik o kadar sıkısık durumumuzda.
ne olacagımız belli değilken.ben üç beş kurusun hesabını yaparken.
daha kızımın mezarını yaptıramamısken.
birde bana bagırdı.yaptırsaydın o zaman diye.
oysa kendisi arastırıcagını söylemişti.
bende masrafımız cok helede şimdi diye üstüne gitmiyordum.
şimdi ben suclu oldum.evet sucluyum.
yavrumun mezarını yaptıramadıgım için sucluyum.
cok kötü hissediyorum.
canım ben hala uyuyamıyorum nasıl uyuyorum biliyor musun ya bilgisayar açıyorum dizi falan sızıyorum yada tv izleyerek sızıyorum.. eğer sadece uyumaya çalışırsam oğlumu yaşadıklarımı bir başlıyorum düşünmeye geliyor ağlama falan ne uyku ne bişe sadece ve sadece birşey izlerken sızıyorum ne zaman düzelecek bilimiyorum ne zaman hayatım düzene girecek bilmiyorumm....
bu kocalar bazen böyle sinir bozuyorlar canım maalesef biz çok çok düşünüyoruz onlar olaylara daha yüzeysel bakıyor biri demiştir gidelim diye kuzeni falan aklına girmiştir o da tamam demiştir.... senin düşündüğün gibi düşünmez biz herşeyi tartıyoruz ben de öyleyim bana hep olumsuzsun hep olumsuzsun diyor
suçlu falan değilsin elbet olur mezar hemen kaybolacak değil yeri falan.. bizimkiler mahsus bekletiyor hemen yapılmaz dediler mermer bile olmayacak sanırım mezar süslü olmaz dediler okudum gerçekten de peygamber efendimiz yapılan mezarları hep kırdırmış yerle bir ettirmiş okudum... lafın kısası onu çok sıkıntı yapma vakti zamanı gelince yaptırırsınız...
Canım her kasık bel ağrısı olan, kanaması gelen previa olacak diye bir durum söz konusu değil. İçini karartma, yoktur Allah'ın izniyle.canım benimde kasıklarım ve belim hala ağrıyor hafif kanamamda gelmişti
bana hiç öyle bişey demedi doktor. bendede olma ihtimali var mıdır
Ah lavinyacığım bir biz kaldık zateeeeeenya ben ailemin yanına geldim bilgisayar açtırmıyorlar pek ondan giremedim yoksa her fırsatta burdaym ben :)
Canım aslında hata hakikaten bizde biliyor musun? Düşünmeyeceğiz paranın hesabını aslında. Onlar bulup getirecekler. Evin erkeği değiller mi? Böyle yapsak bak nasıl da yaranırız onlara!!!bugünkü kontrolün verdiği morali odun kocam bozdu. kızımız oluyor ablasının kızkardeşi geliyor inş.hersey yolunda simdilik.ama su an hüngür hüngür aglıyorum.1 ay sonra eşimin amcasının oglunun elazıgda düğünü var.
oraya gidecekmiş.ben baskalarıyla konusurken ögreniyorum.beni burda bırakıp düğüne gidecek.üstelik o kadar sıkısık durumumuzda.ne olacagımız belli değilken.ben üç beş kurusun hesabını yaparken.daha kızımın mezarını yaptıramamısken.birde bana bagırdı.yaptırsaydın o zaman diye.oysa kendisi arastırıcagını söylemişti.bende masrafımız cok helede şimdi diye üstüne gitmiyordum.şimdi ben suclu oldum.evet sucluyum.yavrumun mezarını yaptıramadıgım için sucluyum. cok kötü hissediyorum.
slm melek annelerı kızlar sıze bısey soracagım sızınde ilk aylarda uyuyamama sorununuz varmıydı kaç gundur gece 4 5te uyuyabılıyorum onuda psıkaytrı dr verdıgı ılaçla uyuyabılıyorum dungece saat4çeyrek vardı uyurum dıye dıye dondum durdum yatagın içinde ilaçı içtım uyumusum ne yapacagımı bılemıyorum sabah 10da kalkıyorum bazen daha erken:18:
5 6 saatlık uykuyla ruh gıbı dolaşıyorum bıde dunakşam acıle gıttık sol gogusumde şıddetlı bır agrı bıçak saplanması seklınse agrı vardı kalp ekosu kan tahlılı fln yaptılar sukur bısey çıkmadı dr yaşadıklarımı anlattım strese baglıda olabılır dahılıyeye yınede gorun akcıgerlere fln baksınlar dedı yuzumdekı ve boynumdada sıvılceler çogalmaya başladı
Canım aslında hata hakikaten bizde biliyor musun? Düşünmeyeceğiz paranın hesabını aslında. Onlar bulup getirecekler. Evin erkeği değiller mi? Böyle yapsak bak nasıl da yaranırız onlara!!!
Bir de malesef erkekler söz konusu aileleri olunca değişiveriyorlar bir anda. İçlerindeki canavar çıkıveriyor bir anda.
Biz de eşimle o kadar saçma nedenlerden tartışıyoruz ki anlatamam!
Hı ben ne yapıyorum kafama hiiiiç takmamaya çalışıyorum. Çünkü karnımda bir masum var.
Ve ona bir şey olduğunda kimsenin içi bizimki kadar yanmıyor.
O yüzden canım sen de kafana takmamaya ve üzülmemeye çalış lütfen.
En azından yavrun için....
canım ben hala uyuyamıyorum nasıl uyuyorum biliyor musun ya bilgisayar açıyorum dizi falan sızıyorum yada tv izleyerek sızıyorum.. eğer sadece uyumaya çalışırsam oğlumu yaşadıklarımı bir başlıyorum düşünmeye geliyor ağlama falan ne uyku ne bişe sadece ve sadece birşey izlerken sızıyorum ne zaman düzelecek bilimiyorum ne zaman hayatım düzene girecek bilmiyorumm....
insan yataga gırmeye korkarmı ben korkuyorum yıne uyuyamıycam kızımı duşuncem aklımdan çıkmıyor ama sankı gece olunca daha yogunlaşıyor keşke şoyle yapsaydım boyle olsaydı deyıp duruyorum sonra rabbım benden çok sevıyormuş dıyorum rabbım yardımcımız olsun...
Canım arkadasım daha önce yazdım kı bilmiyorum çok üzüldüm senin ve bebeğin için .buraya ilk yazdığımda sanki bu hayatta en son benim başıma gelmiş gibi hissetmiştim ama ne tazıkki arkadan siZlerde geldiniz keske başka gelen olmasa keşke kimse kaybetmese bebeğini hergün düşünüyorum kimsenin başına vermesin diyorum
Hepimiz senin gibi benzer durumlardan geçtik söylemesi kolay diyeceksin ama biliyorum değil bende yasadım ve acını yasamaya hakkın var kimse sana karışamaz ama önemli olan bişey var geride kalan, o da sensin güçlü olmalısın ve sağlıklı olmalısın yukardan seni izleyen melek evladın için , Allahın bize verdiği bu acıyla baş edip isyankar olmamak için bunu yapmalıyız bir diğer önemli olanda ben hemen yeniden bebek istemeye başladım 5ay doldu doktorumuz iZin verdi böyle olabilmesi için ben kendime dilkat ettim yemeğime diyetime uydum kan tahlilleri yaptırdım vitamin desteği aldım şu an belki senin için bunları düşünmek için erken olabilir hatta yasın gençse biraz kendine zamanda tanıyabilirsin herşeyin ilacı zaman ve zihin acıklığı .
Hayata baglanmaya calış arkadasım hersey zamanla yoluna girecek hepimiz evlatlarımıZı kucagımıza alıcaz bir gün, meleklerimizi anıcaz onlara bir gün kavuşacagız
hersey yolunda simdilik.
cok kötü hissediyorum.
canım öncelıkle saglıcakla kızını kucagına alırsın inşşş çok sevındım senın adına benım eşımde mezarlıga göturmedı bebegım melek olalı 37gun oldu göturmem ıyı degılsın daha kotu olursun dıyo 5 6ay sonra ıyıleşince gotururum dıyo gecelerı ben uyuyamazken o delıksız uyuyor bazen ona soylemıyorum ama ben anneysem oda baba erkekler ınce duşunmuyorlar karnındakı bebegını duşun canım kendınıde onuda strese sokma canım
erkekler koca birer odun yıgını bunu daha iyi anlıyorum şimdi.
kızımı düşündükçe vucudum buz kesıyor uyuşuyor sokakta anne kız gorsem imrenerek bakıyorum benım karsı apartmanda komsum var oda hamıleydı dogurdu aramızda 15gun vardı onada imrenerek bakıyorum daha bebegını gormeye gıdemedım hele bırde bebegının kıyafetlerını yıkıp asınca gozumu alamıyorum
içim daraldığında bu mektubu okuyup rahatlıorum kızlar.... okurken gözyaşlarımı tutamıyorum ama rahatlıyo gerçekten...bi yerde görmüştüm melek olan bebekten annesine mektup:::
Annemmm...
Oluşumuma, gelişimime ve gidişime karar veren Cenabı Allah beni ve arkadaşlarımı cennet bahçelerinde yaşatıyor. Bende arkadaşlarım da en güzel cennet elbiselerini giyiyor, en güzel nimetlerden tadıyoruz, sadece anne sütünün tadını bilmiyoruz.
Burada huriler var, beni ve arkadaşlarımı çok seviyorlar hatta hep bizi emzirmek istiyorlar ama biz annelerimizi, sizleri bekliyoruz. Sonra huriler ne kadar talihli olduğunuzu söylüyorlar. Ben seni, senin karnında varlığımı öğrendiğim andan sonraki gibi yeterince tanımadan bilmeden çok ama çok seviyorum; sadece özlemiyorum çünkü hüzne ya da acıya sebep olacak hiçbir şeyi hissettirmiyor rabbimiz. Hem dünyada nefes alıp veren ya da dünyaya gelemeden anne rahminin içinde ruhu buraya alınan hiçbir arkadaşımız acının ne olduğunu bilmiyor, nasıl rahminize düşerken acı çekmediysek buralara çağrılırken de acı çekmedik; aksine buralara gelmek için hepimiz çok istekliydik. Bu isteği yine Allah vermişti. Hem acıya günahlara kefaret olsun diye ya da kişinin makamı yükselsin diye çektirilirmiş ama anneciğim bizim hiç günahımız olmadı hani Vildan deniyor ya bize, yani cennet çocukları, bizim makama da ihtiyacımız yok ki.
Hz.İbrahim sizi anlatıyor bize dünyada doktorların sizi bizim adımıza bilgilendirmesi gibi bişey bu, ve ekliyor Size öğreteceklerimi kıyamet koptuğunda sakın unutmayın annelerinizi ve babalarınızı almadan hiçbiriniz cennete girmeyin.Çünkü onlar sizler yanlarından alınınca çok üzüldüler onları o kutlu günde sevindirin.
Anneciğim üzüntünün ne olduğunu bilmiyorum ama hissedemediğimize göre iyi bir şey olmamalı, ben şanslı bir bebeğim ve sen de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden varken ben sana sen bana seçilmiştin ve şimdi herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde kundaktaki halimle kucağına verileceğim, bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl geldiğini hissetmeyeceksin yine ben sana ortalığın kavrulduğu o sıcak günde cennetten buz gibi sular getireceğim ve rabbime ayrılığımla üzülen anne ve babamı müsaade et bugün sevindireyim diyeceğim ve bizim bir istediğimizi iki etmeyen Yüce Allah, bizi en büyük sevgiyle seven, sana sadece sevgisinin ve şefkatinin en küçük zerresini veren Allah, tebessüm ederek ne yapmak istediğimi soracak; ben de senin ve babamın ellerinden tutup cennete getireceğim
Sizin için burada hazırlıklar yapıyor, Hz. İbrahimin her söylediğini aklıma kazıyorum. Biz burada tekrar bir aile olunca başka insanlar sana ve babama çok özenecek çünkü ebedi hayatınızda ebediyen hanenizi şenlendirecek ve hiç büyümeyecek olan bir yavrunuz var, ben varım
Sen şimdi hamilelere ya da yaşayan akranlarıma özenerek bakıyorsun oysaki onlar en fazla on sene daha sevimli olacaklar sonra ergenlik sıkıntıları başlayacak ya da başka problemler daha da büyüdüklerinde kendi hayatları olacak bekledikleri istedikleri gibi vakit geçiremeyecek anneleri, belki annelerini çok üzecek onlar, kötü şeyler yapacaklar ya da başkalarının kötülüklerinden etkilenecekler ama ben hiç büyümeyeceğim seni hiiiiiç üzmeyeceğim.
Anneciğim benim olduğum yer çok güzel lütfen benim için üzülme hem kendini suçluyormuşsun bana olanlar için halbuki benim varlığıma da yokluğuma da karar veren bir kudret var, o bizim için her zaman iyi olanı seçer ama bazı şeyler görünürde o an için iyidir, bazı şeyler o an için kötü; ancak sonrası için o an göremediğimiz akıbeti için iyidir. Anneciğim bizim ayrılığımızda böyle inan sonradan anlayacaksın ikimizin de seçilmiş olduğunu, anne benim için sahip olduğun her şeyi düşünmeden feda edebileceğini biliyorum bana olanlar senin suçun değildi hem sen benim annemsin Allahın kulusun senin de benim de asıl sahibimiz O sen onun sana verdiği şefkat ve sevgiyle bağlısın bana inanki o ikimize de zulmetmedi sadece sabret, lütfen isyan etme ve lütfen gücünü aşan şeyler için kendini suçlama ben seni de babamı da tanıyor, biliyorum. Mahşer günü milyonlarca insan içinde ikinizi bulacağım ve sizi kendimle cennete getirene kadar ağlayıp feryat edeceğim.
Sizlerden isteğim işimi zorlaştırmamanız, büyük günahlardan uzak durmanız ve farz olanları yerine getirmeniz; çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip olursanız ben de üzüleceğim
Yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi aşan günahlardan uzak dur olur mu?
Babamla hastaneden eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi, aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim.. cennetteki evime sizsiz dönmek istemiyorum şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de kaderimden kendini sorumlu tutman.. oysaki gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en hayırlısı en iyisi buydu. Allah sana ve bana zulmetmedi anneciğim .
ben gelene kadar siz cıkmıssınız whatsaptan.neyse zaten bu gece iyi gelmezdim size.
haklıydı.1 sene olacak kızım bu dünyadan gideli.
neden bıraktımki bu görevi ona?neden erteledim bende?
kızımdan dahamı önemliydi babasının üzülmesi?
hersey o kadar boski?kendimden nefret ediyorum su an.
su an kızıma gitmek istiyorum.defalarca özür dilemek...
insan yataga gırmeye korkarmı ben korkuyorum yıne uyuyamıycam kızımı duşuncem aklımdan çıkmıyor ama sankı gece olunca daha yogunlaşıyor keşke şoyle yapsaydım boyle olsaydı deyıp duruyorum sonra rabbım benden çok sevıyormuş dıyorum rabbım yardımcımız olsun...
canımm gebe kalmışsın yine kalacaksın inşallah bebişini alınca uyumak istesen de uyuyamayacaksın inşallahh :)
ancak o zaman geçecek bu günlerr... hiç bir zaman tam olamayacağız bu bir gerçek ama
meğerse ne kadar çok melek annesi varmış ne kadar çok kişiyle aynı duyguları yaşamışız. 28 haftalııkllen kaybettim bende oğlumu yüzünü görmeyi o kadar isterdimki ama birgün rüyamda gördüm eşimde görmüş...o kadar güzel bi bebektiki anlatmam. Rabbim onları yanına layık görmüş çünkü o güzellikler sadece O na layıktır. RAbbim hepimize sabır versin.. 47 gün oldu bebeğim yok o kadar özlüyorumki onn tekmelerini........
canım çok üzüldüm keşke yaşanmasa ama oluyor maalesef emin ol rüyanda gördüğün oğlun çünkü ben gördüm doğdu rüyamda gördüğüm gibi uzun boyluu çok tatlıydı...
rabbim çok sevmiş evet o kadar güzel bir yerdeler ki hz ibrahim ve eşi sare cennetten bir dağda bakıyorlar ve bebeklerimiz bizi bekliyor Hz Muhammed (S.A.V.) müjdeledi daha nolsun... bize düşen günahlardan uzak durmak
Merhaba,
Ben de aynı üzüntüler nedeni ile internete bakarken yazınızı gördüm. 2 hafta önce 16 haftalık bebeğime iskelet displazisi teşhisi konuldu ve gebeliğim sonlandırıldı. Bahsettiğiniz gibi aynı kötü sözleri duydum, kromozom mu, cücelik mi, vs.. Bebeğin sonuçları patolajiden geldi ve malesef sebebi belirsiz ama çok fazla anomali varmış yaşama ihtimali yokmuş.
Siz yeniden hamile kaldınız mı yada benzer vakalarda 2.hamilelikte normal olanı duydunuz mu?
Moraller felaket beni en iyi siz anlarsınız
Melekannesiyim bebegim iyi simdilik cok sukur
Bayramda melekkizima gittim cok kotu oldum hamile kaldigimdan beri gitmemistim
Sende sakin uzulme erken hamile kalmak degil sagliklica evladini kucaklamak onemli olan 1 ay daha iyilestim de gec opuyorum cnm
aynen öyle cnm sabırla bekliyorum başka çarem yok çünkü,,evladının mezarına gtmene çok sevindim ben gidemiyorum çünkü ben doğumumu memlekette yapmıştım bebeğim oraya gömüldü gidemiyorum çünkü mesafe çok uzak bende dualarımı burdan gönderiyorum
hersey yolunda simdilik.
cok kötü hissediyorum.
Melekannesiyim bebegim iyi simdilik cok sukur
Bayramda melekkizima gittim cok kotu oldum hamile kaldigimdan beri gitmemistim
Sende sakin uzulme erken hamile kalmak degil sagliklica evladini kucaklamak onemli olan 1 ay daha iyilestim de gec opuyorum cnm
kızımı düşündükçe vucudum buz kesıyor uyuşuyor sokakta anne kız gorsem imrenerek bakıyorum benım karsı apartmanda komsum var oda hamıleydı dogurdu aramızda 15gun vardı onada imrenerek bakıyorum daha bebegını gormeye gıdemedım hele bırde bebegının kıyafetlerını yıkıp asınca gozumu alamıyorum
erkekler koca birer odun yıgını bunu daha iyi anlıyorum şimdi.
erkek değilmi hepsinin köküne kibrit suyu
kayınvaldem geldi kızlar oleyyy ne mutlu bana dimi
eşime zaten acayip kızgınım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?