Bana dormamışsın ama ben de cevap vereyim. Benim Dr 38+, 39 ları bekleyelim diye ısrar ediyordu. Bebek 1 hafta önde çıkınca 38+ da alacak canım.
sonra da sıra bende olur inş. lavinyam :) bu arada cnm 2 li ve 3 lü taramalarım iyi geldi Allah ın keremine bin şükür ki yanlız ca ufak bi sıkıntımız var cnm maleseffrahimde kasılma oldu bnde dr sordum muayene etti rahim ağzı birz sorunlu çıktı rahim ağzı açık değil ama çok iyi de değil dedi açıklık tam sınırdaymış cnm sürekli takipte kalması gerekiyormuş eğer açıklık olursa erken doğum olmaması için ameliyata alır dikerim dedi ister istemez moralim tabiki bozuldu ama moralimi bozmak istemiyorum moralimi bozdukça herşey daha da kötüye gidiyo çünkü kendi kendime herşey iyi olacak die moral vermeye çalışıyorm çünkü elimden başka hç bşy gelmiyor napalım herşeyin hayırlısı olsun inş. bu sefer oğlumu sağ salim kucağıma alırım bende sizlerde rabbim hepimize nasip eder inşallah...
kızlarrrrr coook hastayım grıp oldum dua edın
ben çok beklemem doktor ne zaman derse o zamn valla gelişimini en iyi onlar bilir ödüm kopuyor çünkü tahmin edersiniz pimpiriklinin önde gideniyim :)
gözün aydın rabbim hepimizin yüzüne baksın inşallah sırasıyla gelsin bebişlerimiz ya kızlar hiç bu bebeklerinize eşya kıyafet eksik gedik birşeyler almaya niyetleniyor musunuz ben çok hevesleniyorum ama bir çöp bile almaya elim gitmiyor maalesef
geçmiş olsun haberler anlatıyor ilaçlar bile bitmiş herkes grip.... hiç evden bile çıkma mümkünse...
basın sgolsun..Allh sbır versın neden vefat ettı
kızlarrrrr coook hastayım grıp oldum dua edın
Merhaba ben yeni katıldım aranıza 27 gun once kaybettim bende kızımı.23 haftalıktı meleğim acım daha cok taze dertleşmeye çok ihtiyacım var.benide alırmısınız aranıza....
arkadaşlar bana net bişey söylenmedi erken doğumla ilgili dktrm bazen sebepsizde böle seyler oluyo dedi ama ben iki gün öncesi temizlik yaptım dib bucak halen o temizlik aşkı içime nası doğdu anlamadımkanama gördüm dktr gittim çocukta hiç sorun yok dedi suyu vb. herseyi tam dedi sancı başladı durduramadılar birinci sezeryan olduğu için ameliyata aldılar bebeğim 3 saat yaşadı ve sonra öldü vicdan azabından ölüyorum çok kötüyüm temizlik yapmasaydım belkide olmazdı ((
cnm sen neden kaybettin bebeğini benim gibi erken doğum heralde allah sabır versin inan bende içimi bi rahat buraya dökebiliyom çevredekiler abarttığımı düşünüyolar([/
ben bebeğimi diagfrma hernisi yüzünden kaybettim.evet malasef kimse anlamıyor anlamış gibi görünüp tekrar olacağını söylüyorlar.aslında bizim bir yas döneminde olduğumuzu ve bir daha olurmu olmazmı düşüncesine üğzüldüğümüzü sanıyorlar.biz bebeğimize üzülüyoruz aslında onu özlüyoruz sadece bu.ben piskolojik tedaviye başladım tavsiye ederim.gerçekten çok rahatlatıyor insanı.
Nasilsiniz bayadir bakamadim topige doğum yapan kardeşlerime Rabbim aciz tadiyla yavrularini büyütmeyi nasib etsin inşallah..benim gibi bekleyenlerede hayorli doğumlar nasib etsin Rabbmm.cuma günü kontrolüm var sezeryan günüm belli olacak 20ocaga kadar yolum var :) Şuan sadece korku ve endişe doluyumo soğuk doğumhane ve o kotu kara gün hep aklimda ama inşallah bu kez herşey cokk başka olacak dualarinizi eksik etmeyin..Yeni gelen kardeslerimede Rabbim dayanma gücü versin inşallah
çok geçmiş olsun haftalarımız aynıymış bende oğlumu 6 ay önce kaybettim hep kendimi suçladım ama yok kaderde ne varsa o yaşanıyor ne olursa olsun sırt üstü bile yatsaydın gideceği varsa gider ama kısmeti varsada sen ne yaparsan yap yüce rabbim onu korur herşeyin zaten bir sebebi oluyor acın yeni olduğu için kendini hep suçlayacaksın ama geçer zamanla kendinide suçlama vijdan azabıda çekme kısmeti yoktu yüce rabbim aldı yanına onlar melek bizi cennete karşılayacaklar bak yine gebe olursun hamile kalbiliyorsun sezeryan hakkı artık 8 kadar çıktı merak etme bu benim 3 sezeryanımdı ama yinede korkmuyorum doktor 2 yıl ara ver dedi ama ben vermeyeceğim bir yılım dolduktan sonra başlayacam artık ALLAH veriirse tabi hepimiz tez zamanda gebe oluruz inşlalhhhh
mrb bende yeni üye oldum buraya.doğum yapalı 1 ay oldu maalesef bebeğimi kaybettim 5gün yaşadı canım oğlum.bende 39+4 de doğum yaptım sancım başladı ama kalp atışı iyi olmadığı için sezeryana aldılar.kordon sıkıştırmış kakasını yapmış ve onu yutmuş.şimdi doktor 2.bebek için ez az 9 ay dedi ama ben o kadar uzun beklemek istemiyorum çok uzun geliyo bana ancak öyle kendime gelirim.çok zor çünkü.benim gibi olan varmı aranızda...
tşk ederim cnm inşallah atlatabilirm peki senin diğer iki sezeryandan olan bebişler yaşıyo demi onlarda sorun yok inşlah birde bikere erken doğum oldumu ikincide tekrarlama durumu %25 ve %50 arası diolar korkuyorum inşallah hiçbirimiz yasamayız bidaha allah yaşatmasın cümlemize
yüce rabbime şükürler olsun yaşıyor sağılklı 8 yaşında oğlum 3 yaşına girmiş kızım var ama ben çok çektim kim benim yerimde olsa asla gebe kalmayı bile düşünmez ama yinede istiyorum 17 yaşında evlendim evlendiğim 2 ayı oğluma gebe kaldım rahim açılmadığı için sezeryanla aldılar 18 de anne oldum 2 yıl sonrada oğlumu emziriyordum yin egebe kaldım oda iki buçuk aylıken karnımda öldü kürtaj oldum aradan 1 yıl geçti bu sefer ikiz gebe kaldım ama malesef biri rahimde biri tüpteydi kürtaj oldum ama tüpteki patladı iç kanama geçirdim ölümden döndüm açık ameliyatla tek tüpümüde aldılar kaldım tek tüple şansım yarı yarıa kaldı artık olmaz dedim yaşım daha 22 psikolojimi iyice bozdum oğlumun kardeşi olsun dedim olmuyordu doktor kafanda sorun var başka bir sorun yok tedavide etmiyordu kafandan at düşünme gebe kalırsın dedi öylede oldu kafamdan attım başka şeylerle uğraştım kızıma hamile kaldım onuda sezeryanla aldılar kızım bir 16 aylıken yine emziriyordum korunuyorduk ama adetim gecikince öğrendim sevindim aslında demekki sorun beyinde hiç çocuk düşünmüyordum geldi işte bulantılar kanamalar 6 ay boyunca hep yatım doktor riskli dedi işte son ay giitğimd edoktor iyi artık rahat ol bişey olmaz dedi ama benim içimde hep gidecek korkusu vardı çok hareketliydi ben ona çok bağlanmıştım değişik bir şeydi sanki ilk defa gebe kalmışım gibi çok heyecanlıydım hatta eşime dedim çok bağlandım ama eşim benim gibi değildi anlamadım neden bu kadar bağlanmıştım gideceği içinmiş demekki işte en son yatarken çok hareketliydi sabah uyanınca hareketi yoktu melek olup giitti biliyorum hep aklımızda kalbimizde beynimizde olacaklar onlar bizim meleklerimiz ama yüce rabbim böyle yazmış hep olumlu düşünün hamiel kalacam sağlıkla kucağıma alacam hep düşünürseniz bu sefer adetlerinizde sorun olur yüce rabbim hepinizin kucağını tez zamanda doldursun
45 gun oldu kızımdan ayrılalı. 32 haftalıkken kalbi durdu yawrumun.sezeryanla aldılar. mezarına gidemedim bende hala.yuzlesmek istemiyorum ama içim de rahat deil. ruyalarıma giriyor yawrum.sarılıyoruz opuyorum kokluyorum onu.sonra bıri cekip alıyor kollarımdan.bagırmaya calısıyorum annemmm diye,yok sesim cıkmıyor...
içimde bir ateş yanıyor da yanıyor. insanlar anlamıyor.yas tutmana izin yok.hep aynı cümleler,yine olur siz sağlıklısınızya gerisini düsünme. yine olur ama ayşem olmaz ki.. melegim benim.. karnımı tekmelemeni o kıpır kıpır halini oyle ozledim ki.. koynumda uyutacaktım ben seni, emzirecektim, hiç ayrılmam oyle bakıcıya falan bırakıp gitmem asla diyodum.. gostermediler bile seni bana.yesil beze sarıp babana wermisler.mezara babanın ellerinde gittin annem korkmadın değil mi..
ameliyattan uyandıgımda sordum bebek nerde diye. bir umut işte bekliyorum ki yaşıyor biz yanılmışız desinler. melek oldu bebeğin cennette dediler.. koridorda yuruttuler gece, odalardan bebek sesleri geliyor. ben napıyorum burda Allahım diyordum hasta deilim anne deilim ben neyim kimim.. o kadar acizdim ki.. göğuslerimi sardılar sımsıkı.süt gelmesin diye.ama geldi ilaclara ragmen yarabbim nasıl bir acıydı sütüm geldi ama emecek bebeğim yok..
öyle böyle günler geciyor.gozyasım durmuyor,acım hafiflemiyor ama insan buna da alısıyor artık sabahları uyandıgımda ruyamıydı hersey burdamı bebeğim diye karnıma dokunmuyorum. kabullendim yavas yavas. aysemin herseyi hazırdı ama o mezarda.odasının kapısı kilitli giremiyorum içeri.oylece kaldı herseyin güzel kızım.rabbime dua ediyorum orda huzurlu mutlusun biliyorum.insallah obur dunyada kavusucam sana.
banada dr 6 ay dedı bende doğum yapalı 2 ay oldu sezeryanla.ama 2 haftadır korunmuyorum zaten hemen olmuyor dıye..hayırlısı rabbimden adet olmam lazımdı olmadım....kırkım çıktıktan sonra ılk adetım olcak ama olamadım sarı ara ara beyaz akıntım var..hem umıtlenıyorum hem korkuyorum...dua edın hayırlısı ınş.
banada dr 6 ay dedı bende doğum yapalı 2 ay oldu sezeryanla.ama 2 haftadır korunmuyorum zaten hemen olmuyor dıye..hayırlısı rabbimden adet olmam lazımdı olmadım....kırkım çıktıktan sonra ılk adetım olcak ama olamadım sarı ara ara beyaz akıntım var..hem umıtlenıyorum hem korkuyorum...dua edın hayırlısı ınş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?