canım eğer pıhtılaşman varsa gebelik öncesinde coraspirin ve folidoce (mthfr ise yüksek doz folik asit gelişim problemi oluyomuş) başlaman gerek gebe kalmdan istersen git yaptır düşklerede sebep oluyo Allah korusun.bizde pıhtılaşmadan ziyade emboli gelişmiş.pıhtılaşmalı olup bebeğini tedavisiz kucağınada alan var ama ölü doğumlarda tekrarlama riski artıyo.zaten sonuçlar 1 ayda anca çıkıyor 5. ayda geç kalmış olmazmısın
canım alıntı yaptım melek 76 dan oda bizim gibi hatta benimki biraz da riskli çünkü doz kontrolü lazımgenelde doktorların görüşü ileri gebelik haftalarında ani kalp durmasının sebebinin bilinmediği yönünde fakat okuduğum bir makalede 27. haftadan sonraki ani kalp durmalarında bebeğin gelişimine bakılmalı ve eğer bebekte gelişim geriliği varsa pıhtılaşmadan şüphelenilmesi gerektiği yazıyordu
yoo yanlış anladın zaten yapılacak bu testler hamilelikten önce
5. ayda başka testler yapılacakmış bebeğin genleriyle ilgili testler galiba öyle söyledi
genelde doktorların görüşü ileri gebelik haftalarında ani kalp durmasının sebebinin bilinmediği yönünde fakat okuduğum bir makalede 27. haftadan sonraki ani kalp durmalarında bebeğin gelişimine bakılmalı ve eğer bebekte gelişim geriliği varsa pıhtılaşmadan şüphelenilmesi gerektiği yazıyordu
evet bende okudum ama kanıtlanmış bişi yok hatta heterezigotlarda iğne kullanılması bile tartışmalı çoğu pıhtılaşma bozukluğu olduğunu bile düşünmüyor.homozigot önemliymiş.ben heterezigotum ve düşüklerimden sonra aspirin ve düşük doz iğne ile 35 e geldim.yoksa gebeliklerim devam etmiyodu bende gelişim geriliği yapmadı hatta bebeğim 1 hafta önden gidiyodu 35. haftada 2900 doğdu..her oktor farklı bişey söylüyor bazısı pıhtılaşmanın ilk haftalarda olduğunu ileri gebelik haftalarında problem yaratmayacağını söylüyor.ben bu istisnaların bi örneği olarak benim gibi var bi kaçtane...bebeğimin kan akışından dolayı oksijensiz kaldığını o yüzden kalbinin durdunu düşünüyorum.hatta doktor sitesinde bi doktor kesinlikle bebeğimi bundan kaybedemicemi yazmış.oysa o sitede bi bayanla tanıştım oda benim gibi ilaca rağmen kaybetmiş şimdi iki tane bebeği varmış doz ayarlaması yapılmış
cnm hastaneyi aradım kan pıhtılaşma testi için bana hangisi dedi bi adı oluyomus sanırım sen ne diyerek testi yaptırdın acaba
koagülasyon testi diyerek geçiyo fakat canım bi doktor yönlendirmesi ile yaptırsan farklı şeylerde isteyebilir.çünkü ben özel labaratuarda yaptıracaktım ben koagülasyon trambofili testi diyorum kadın hala hangisi diyodu fiyat öğrenmek için aramıştım ama öğrenemedim.sen mutasyonlara,faktörlere antilere ,aptt ,ptz ,homosisteinne ye gebelik kaybı için yapılan bütün testleri istiyorum de...benim bildiğim koagülasyonun içeriği bu ama tlf olduğu içinmi nedir bayanla anlaşamadık.
canım ne güzel yazmışsın öyle gözlerim doldu okurken bende senin gibi yeni kararlar alıyorum ama içimin yangını sönmüyor yinede eskiye oranla daha iyiyim hele gecenler bi deneyim atlattım ki sorma korunmayı bırakmıştım ama adetimden 1 hafta önce (sanırım yanlış bi zamanda bırakmışım) adetimde 2 gün gecikince dedim hamileyim baş dönmesi yaşıyorum kasıklarımda sancılar bel agrısı yok yok kesin hamileyim dedim pazartesini bekliyorum heycanla kan tahlili sonucu vereceğim sizinle paylaşmak istedim hem bu duyguyu emin olun insanın kendini hamile sanması bile iyileşmesinde bir neden hamile olsak nası olur acaba o kadar mutluyum ki sabahları mutlu uyanıyorum daha bi cıvıl cıvıl herkese oldugundan fazla iyi davranıyorum tahlil verdim doktoru aradım sonuç normal dedi doktor anlayamadım normal nasıl yani dedim değilsiniz dedi ama benim için normal değil negaitfsanırım hepimiz artık üç aylık korunma süreçlerini doldurduk o yüzden bu gün bir karar aldım sizinlede paylaşmak istiyorum.Hepimizin hayatı yeterince zor ve yaşadıklarımız acı şeylerdi...eğer bizim sınavımız buysa ve bunla ömür boyu yaşayacaksak hayatımızla ilgili değişiklikler yapmamız gerek diye düşünüyorum.gökyüzüne bakarak şöyle bi karar aldım : hayatımın en güzel yerlerinden biri nersiydi ve ben o güzelliği doyasıya yaşadımmı diye sordum kendime, cevabım evlendiğim yıldı... yeni bir başlangıç , sevdiğim insanla elele yürümek ,ve güzel olan bir sürü şey .hayatım için en önem verdiğim şeylerden birini gerçekleştirmiş olmanın bir rahatlığı vardı ve o anı yeterince hakettince mutlu geçirmediğimi fark ettim ve bugünü evliliğimin en başı ilk günü olarak ilan ediyorum . bu süreci birlikte yapmadığımız şeyleri yaparak ,gitmek isteyip gidemedim yerlere giderek kendime ve eşime daha fazla anlayış gösterip daha çok severek geçirmek istiyorum. Bundan sonra ,kimin ne diyip ne demediğini düşünerek değil ,bizi mutlu edecek şeylere odaklanarak hayata pozitif bakmaya çalışacağım.güzel anlarımı daha sık hatırlayıp daha çok şükredicem ve şuan ilk işim işten gelen eşime gülümseyerek kapıyı açıp hoş geldin deyip sıkıca sarılmak olacak.sizde hayatıma hoş geldiniz arkadaşlar sizleride çok seviyorum
canım ne güzel yazmışsın öyle gözlerim doldu okurken bende senin gibi yeni kararlar alıyorum ama içimin yangını sönmüyor yinede eskiye oranla daha iyiyim hele gecenler bi deneyim atlattım ki sorma korunmayı bırakmıştım ama adetimden 1 hafta önce (sanırım yanlış bi zamanda bırakmışım) adetimde 2 gün gecikince dedim hamileyim baş dönmesi yaşıyorum kasıklarımda sancılar bel agrısı yok yok kesin hamileyim dedim pazartesini bekliyorum heycanla kan tahlili sonucu vereceğim sizinle paylaşmak istedim hem bu duyguyu emin olun insanın kendini hamile sanması bile iyileşmesinde bir neden hamile olsak nası olur acaba o kadar mutluyum ki sabahları mutlu uyanıyorum daha bi cıvıl cıvıl herkese oldugundan fazla iyi davranıyorum tahlil verdim doktoru aradım sonuç normal dedi doktor anlayamadım normal nasıl yani dedim değilsiniz dedi ama benim için normal değil negaitftelefonu kapattım ve başladım ağlamaya eşimi aradım değilmişim hamile diye zaten aynı gün regl oldum şimdi yine eski halime döndüm yani kızlar ben kısacık bir süre yalandan da olsa deneyimledim hamilelliği gördüm ki bizim ilacımız kesinlikle hamilelik allahım hepimize taz zamanda nasip eder inşallah
inşallah canım .rabbim tez vakitlerde verir inşallahda çok bekletmez.o iç yangının hiçbizaman sönmiceni biliyorum canım .şuan tek ihtiyacımız olan şey hayatımızda sadece acı olmadığını anımsayarak güzel şeylerinde bizi bulucanı düşünmek olacak.sahip olduklarıma şükrediyor ve rabbimden uzun ömürlü sağlıklı evlatlar diliyorum.
canım ne güzel yazmışsın öyle gözlerim doldu okurken bende senin gibi yeni kararlar alıyorum ama içimin yangını sönmüyor yinede eskiye oranla daha iyiyim hele gecenler bi deneyim atlattım ki sorma korunmayı bırakmıştım ama adetimden 1 hafta önce (sanırım yanlış bi zamanda bırakmışım) adetimde 2 gün gecikince dedim hamileyim baş dönmesi yaşıyorum kasıklarımda sancılar bel agrısı yok yok kesin hamileyim dedim pazartesini bekliyorum heycanla kan tahlili sonucu vereceğim sizinle paylaşmak istedim hem bu duyguyu emin olun insanın kendini hamile sanması bile iyileşmesinde bir neden hamile olsak nası olur acaba o kadar mutluyum ki sabahları mutlu uyanıyorum daha bi cıvıl cıvıl herkese oldugundan fazla iyi davranıyorum tahlil verdim doktoru aradım sonuç normal dedi doktor anlayamadım normal nasıl yani dedim değilsiniz dedi ama benim için normal değil negaitftelefonu kapattım ve başladım ağlamaya eşimi aradım değilmişim hamile diye zaten aynı gün regl oldum şimdi yine eski halime döndüm yani kızlar ben kısacık bir süre yalandan da olsa deneyimledim hamilelliği gördüm ki bizim ilacımız kesinlikle hamilelik allahım hepimize taz zamanda nasip eder inşallah
kendimizi toparlamaya o kadar çok ihtiyacımız varki umutla yazmış olduğunuz her kelime bende de canlanıyor.bende okudum kitapları gerçekten Allah razı olsun bir nebzede olsa toparlandım.içimdeki bütün kötü duyguları serbest bıraktım... bu zor günümde Allaha ne zaman yalvarsam onu yanımda hissettim .acı içindeyken sabrı veren rabbim ellbet evladıda verecek.inanıyor ve dua ediyorum...Allah yüzümüzü güldürüp hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsinCAnım arkadaşım, bunların hepsinin bizim sabrımızı ölçmek, derecemizi yükseltmek için Allah'ın bir imtihan olduğunu unutma. Benim de 3 ayım doldu. İlk zamanalar gerçekten çok kötüydüm. Kılımı kıpırdatmaya halim olmuyordu, hep mutsuz, hep üzgündüm. Tam da bu dönemde Uğur Koşar'ın kitaplarıyla tanıştım. Beni battığım yerden çekip çıkardı. Hayata başka bir bakış açısı kazandırdı. Allah'ın verdiği her şerde bir hayır vardır ya ben başıma gelen bu ölü doğum sayesnide daha önce hiç farketmediğim şeyleri gördüm. Bütün kinimden, öfkemden, nefretimden arındım. Allah'a yöneldim. Duada inanlımaz tat buldum. Dua ettikçe etmek geldi içimden. Ettikçe daha da çok etmek... Şimdi öyle bir noktaya geldim ki dua etmediğim an kendimi silahsız, savunmasız hissediyorum. Rabbim bana öyle bir rahatlama yolu verdi ki şükürler olsun. Uğur Koşar'ın kitaplarını mutlaka okuyun, internette videoları var, mutlaka izelyin arkadaşlar. Çok çok hafiflediğinizi göreceksiniz. İsterseniz size kitaplarında bahsettiklerini de paylaşabilirim.... Biz kimsenin ibadet ederek gelemeyeceği bir makam kazandık arkadaşlar. üzülüp kendinizi yıpratmak yerine sevinin. Kafanızda dolaşan bu olumsuz düşüncelerin hepsi şeytanın vesvesesi. Onu kulak arkası edin. Bizi en çok düşünen, bizim için en iyisini bilen Rabbimiz değil mi? O ki bir annenin çocuğuna olan merhametinden çok çok daha fazlasını besliyor bizim için. Merhametim 100dü, 99unu kendime ayırdım, 1ini yeryüzüne gönderdim diyor. O zaman bize merhamet etmemesi mümkün mü? Hepimizin kucağı bebeklerle dolacak ama sabretmemiz lazım önce....
kendimizi toparlamaya o kadar çok ihtiyacımız varki umutla yazmış olduğunuz her kelime bende de canlanıyor.bende okudum kitapları gerçekten Allah razı olsun bir nebzede olsa toparlandım.içimdeki bütün kötü duyguları serbest bıraktım... bu zor günümde Allaha ne zaman yalvarsam onu yanımda hissettim .acı içindeyken sabrı veren rabbim ellbet evladıda verecek.inanıyor ve dua ediyorum...Allah yüzümüzü güldürüp hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin
arkadaşlar bişi sorucam ben rabbim nasip ederde yeniden kızım olursa melek kızımın adını vericem ama bana dedilerki verilmez kaderi benzermişsiz ne düşünüyosunuz bu konu hakkında hatta bi arkadaşım dediki annemin ilk bebeği erkek olmuş adını erkan koymuş 8. ayda vefat etmiş sonrakide erkek olmuş onada erkan koymuş oda 8. ayında vefat etmiş dedi siz isimleri aynı koyucakmısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?