Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

canım evet haklısın çok zor ama rabbimden gelene sual olunmuyor.ilk günler çok zor geçiyor seni çok iyi anlıyorum.bol bol dua et.havalarda soğuk ama evde çok yalnız kalmamaya çalış.bu günler geçicek Allahın izniyle hepimizin hakkımızda hayırlısı ise evlatları olucak.sana hepimize bol bol sabır dayanma gücü diliyorum.

Cok sagol canim Allah razi olsun senden inşallah rabbim hakkimizda hayirlisi neyse onu nasip etsin...

başın sağolsun

Benim acım çok taze.5 ocak ta 29 haftalık Bebeğimi dünyaya getirdim.plesanta dekolmanı sebebiyle kanama oldu bebeğim canlı doğdu ama oksijensiz kaldığı için bi sürü sorunla doğdu bebeğim.sadece 2 gün dayanabildi canım oğlum.şimdi cennette bizi bekliyor inşallah.şimdi sabretmeye çalışıyorum.3 yıl sonra tüp bebekle hamile kalmıştım.şimdi herşey gözümde o kadar büyüyor ki..Rabbim hepimize sabır güç sağlık versin..

canim arkadaslarm ben bugun muayene oldum o kadar korkarak gittim ki catala oturdum bacaklarim titriyodu.bebegimi kaybedeli dort ay oldu doktor korunma artk dedi inanamadm bana hep iki yil denislerdi cok mutlu oldum bu sizede umut olsun rahim toparladkta snra hic bi sorun olmuyomus.dualarinizi eksik etmeyn ben ediyorum hepimiz icinde

kızlar bilgi olsun diye bir bilgiyi paylaşmak istedim

Bazı ilaçlar vücudun normal kan pıhtılaşma sürecini bozabilir. Kadınlık hormonu östrojeni içeren ilaçlar, kan pıhtılaşma riski artışı ile ilişkilidir. Östrojen içeren ilaçlara örnek olarak doğum kontrol hapları ve tedavisi verilebilir.
Heparin kan pıhtılaşmasının önlenmesinde yaygın olarak kullanılan bir ilaçtır. Fakat bazı kişilerde ilaç kan pıhtısına ve trombosit sayısında azalmaya neden olabilir. Bu durum heparin kaynaklı trombositopeni (HIT) olarak adlandırılır.
Heparin genellikle hastanede uygulandığından HIT nadiren hastane dışında ortaya çıkar. HIT durumunda vücudun bağışıklık sistemi heparin ve trombositlerin yüzeyindeki bir proteine saldırır. Bu saldırı trombositleri kan pıhtısı oluşumunu başlatmaya yöneltir.

Kan Pıhtılaşma Sürecini Değiştirebilen Diğer Faktörler
Diğer birçok faktör de pıhtılaşma sürecini değiştirebilir ve aşırı kan pıhtılaşmasına yol açabilir. Yaygın örnekler:
  • Sigara kullanımı. Sigara kullanımı istenmeyen kan pıhtısı riskini büyük oranda artırır. Trombositlerin daha fazla bir araya gelmesine yol açar. Sigara kullanımı kan pıhtısı oluşumuna neden olabilecek biçimde kan damarlarının iç yüzeyine zarar verir.
  • Artmış homosistein düzeyleri. Homosistein yüksek vasküler hastalık riski ile ilişkili bir amino asittir. Bu maddenin düzeyini artması atardamarın iç yüzeyine zarar verebilir.
  • Gebelik. Kadınların gebelik sırasında kan pıhtısı geliştirme olasılığı altı kat fazladır. Bunun nedeni, gebelik sırasında kanlarında daha fazla trombosit ve pıhtılaşma faktörü olmasıdır. Ayrıca, gebelik sırasında uterus toplardamarları sıkıştırır. Bu durum kan pıhtısı oluşumuna neden olabilecek biçimde kan akımını yavaşlatır.
  • HIV ve HIV tedavileri. Enfeksiyonu olan, belli ilaçları kullanan, hastanede yatan ya da 45 yaşından büyük HIV hastalarında kan pıhtısı riski en yüksektir.
  • Dehidratasyon. Vücudunuzda yeterli sıvı olmaması durumudur. Bu durum kan damarlarınızın daralmasına ve kanınızın koyulaşmasına neden olur. Kan pıhtısı oluşma olasılığını artırır.
  • Organ transplantları ile venöz kateter ve diyaliz şantları gibi implantasyon cihazları. Damar duvarında hasar oluşturabilecek kan damarı ameliyatları ya da girişimleri. Bu da kan pıhtısı oluşumuna neden olabilir. Kateter ve şantlar da kan pıhtılaşmasını tetikleyebilecek ve insan tarafından oluşturulmuş yüzeylere sahiptir.

• Kimler Aşırı Kan Pıhtılaşması Riski Altındadır?

Aşırı kan pıhtılaşması için en yüksek riske sahip kişilerde hem kazanılmış hem de genetik risk faktörleri vardır. Örneğin, sigara kullanıyorsanız, Faktör V Leiden mutasyonu ve aterosklerozunuz varsa, bu risk faktörlerinden yalnızca birine sahip olan bir kişiye göre daha fazla riskiniz vardır.

İnşallah hayirlisiyla iyi haberlerini aliriz.Bana bir doktorum 1 yil digeri 6 ay demişti.Ama ben yazin tekrar bir kontrole gideceğim İnşallah rabbim bizlere tekrardan anne olmayi nasip eder.

İnşallah hayirlisiyla iyi haberlerini aliriz.Bana bir doktorum 1 yil digeri 6 ay demişti.Ama ben yazin tekrar bir kontrole gideceğim İnşallah rabbim bizlere tekrardan anne olmayi nasip eder.
amim canm ins ya bir ay daha beklicem ama snra nasipse olur gec olsun guc olmasn rabbm ayni acilari hic birimize yasatmasn tek dilegim o

amim canm ins ya bir ay daha beklicem ama snra nasipse olur gec olsun guc olmasn rabbm ayni acilari hic birimize yasatmasn tek dilegim o
Aynen canimm rabbim o aciyi kesinlikle inşallah bir daha yasatmasin.Benim içimde her daim hep bir korku olacak ister istemez.Daha beter acilardan korusun Rabbim. .

sezeryan mı oldun canım eğer sezeryansa niye çatala çıkardılar ben de sezeryanım ultrsnla bakıyorlar hep

allah sabır versin daha çok yeni benimde 46 gün oldu canım

Gebelikte yüksek tansiyon problemi yaşayan arkadaşlar olmuş muydu...bana sebebin tansiyon olabileceği söylendi fakat araştırılmadı henüz tabi.2 ay sonra gidip gerekli araştırmalar yapılacak. Herkes ne zaman hamile kalsam diye plan yaparken ben tüp bebek tedavisine ne zaman başlasam tutar mı tutmaz mı kaç sene sonra olur gibi sorularla kendimi daha da üzüyorum. Kolay hamile kalabilen arkadaşlarım şükredin. ..ben de şükrediyorum hep ama umutsuz bir yanım

İnşallah rabbim sanada bizlerede nasip eder.Kendi adıma konuşmamm gerekirse sadece bir umut ayakta tutuyor beni belki bir daha yaşamak nasip olacak belkide hiç olmayacak.Hakkımızda herdaim hayırlı olsun inşallah ağlayan yüzlerimiz mutluluktan sevinçten gülecek inşallah..Umudunu asla yitirme canım Rabbim kudreti sonsuz yarabbim sanada bizede o duyguyu yaşatacak inşallah.

sezeryan mı canım

Inşallah. .belki diyorum kendiliğinden olur..yine de umudumu kesmiyorum allahtan
..

Inşallah. .belki diyorum kendiliğinden olur..yine de umudumu kesmiyorum allahtan
..
İnşallah canım Allah büyük bir bakmışssın bu sefer farklı bir şekilde bebeğimi bekliyorum diye heycanlarımızı paylaşırız

benmde sezeryandi alttan rahime yumurtaliklara bakti canm.ama ben bir ay daha korunucam bes ay olsun en azindan kan tahlili istedi onlarda persembe gunu cikicak sonucu.rabbim hakkimizda hayirlisini versin bugun hastanede beklerken hamileleri gordukce cok kotu oldum sinavimiz diger insanlara gore kat kat agir belki ama mukafatini vericek allahm hepimizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…