Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Egem abla sen oğlanların ikisini de normal mi doğurdun :26:

evet canım,büyük 3,5 kilo,küçük 4,100 doğdu,

büyükte ağrım gelmedi günü geçti,eğer o günde ağrım gelmeseydi bende mecburen sezeryan olacaktım.doğum gidişata bağlıdır.normal isterken sezeryan,sezeryan isterkende normal olabilir.bunları kafaya takmamak lazım

sezeryandada senden beter aci ceken insanlar var sezeryan kolaymi saniyorsun 7 kat kesiliyorsun isine gelmincede fasistmi diyorsun yaptin terbiyesizlik ,egem numunelikse bende numeneligim normal dogumu savundum icin

sezeryanı yuceltıp normal dogumu kotuluyorum olemı:)))
normal dogum tecrubem oldu ve cok kotuydu benım ıcın bır dha yapmam..sezeryan yapcam sımdı de bakalım neler olacak..
normal dogumu savunurken sezeryanı kotuleyen sızlersınız..
7 kat kesılmek hımm cok cazıp geldı sımdıden:)

kimse kimseyi eleştirmesin demişsiniz ama maşallah öyle yazmışsınız ki okurken içim daraldı.şahsen doğum yapmamış biri olsam sizin bu yazıklarınızdan sonra asla doğurmam!!!
konu sahibi korkularını yenmeye çalışıyor siz olayı öyle bir hale getirmişsiniz ki korkmayanı korkutur.

üstelik normal doğumla alakalı yazdıklarınızın hepsi yanlış!!!!

normal doğumun anne sağlığı açısından tüm dünyada daha sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır.

üstelik yazdıklarınızın hiç birini yaşamadım.doğumdan sonra cinsel hayatımda hiiiç değişiklik olmadı.

hatta bunu eşime sormuştum fark var mı diye?? o da hayır yok dedi..(çok özür dilerim açık açık yazdığım için ama bayan resmen saçmalamışşş)

idrar kaçırma olayına gelince hanımefendi hamilelikte idrar kesesi aşağı iner.

menopaz zamanındada kadınların %99'da idrar kaçırma görülür!!!bu normal doğumla alakalı değil,hamilelik geçirmeyle alakalı...

yani savunduğunuz şeyleri lütfen araştırarak yazın ki bizlerde birşeyler öğrenelim..

Bence bir sezaryen videosu izleyin...

Bunu tavsiye etmeyin nolur, burada bilincli olarak sezaryeni tercih edeceklerin yanisira zorunluluktan sezaryen olabilecek annelerimiz olabilir. Bu tip videolarin sadece psikolojik olarak bile anneleri etkileyecegini dusunuyorum, bu sadece endiseye sevk eder insanlari. Ne normal dogum ne de sezaryen videolari izlenmemeli bence, nacizane fikrim...

maşallah
kardeşimde 4,5 kiloydu annem onu nasıl doğurdu hala hayret ederim

nerde kötülemişim sezeryanı,öyle celallendinki utanmadan bana faşist dedin
ama yönetim ilgilenir uğraşamam seninkle

herkesin ağrı eşiğinin farklı olduğu bir gerçek
ben epidural sezeryan oldum
sezeryandan 2 saat sonra yürüttüler
evet canım acıdı
ama işte bu kadar
saatlerce anlatacak kadar değil
7aylık bebeğim ben doğum yaptığımı 3.gün unutmuştum
şimdi tekrar doğurabilirim
adı üstünde normal doğum yapabilseydim keşke
ama nasip değilmiş
kimseyi korkutmanın gereği yok
ama hiç acı çekilmiyo demekte yanlış

maşallah
kardeşimde 4,5 kiloydu annem onu nasıl doğurdu hala hayret ederim

annene de maaşallah.ama ikinci doğum daha kolay olabiliyor.hatta ben küçük oğlumu doğurduğumda bir hasta geldi.3. doğumuymuş,2 ıhh ıhh dedi doğurdu geldi

yalanmi be bacim 7 kat kesilmiyormu ? bak tekrarliyorum normal dogumun zor gecmis olabilir bu tekrari olcak diye bisey yokki
sana arkadsimdan örnek veriyim oglu cok zor dogdu 2 gün sanci cekti kiziysa bi okadar kolay dogdu 3,4 saat icinde
normalda sezeryanda iyide gecebilir kötüde buna sözüm yok demek istedim zorunlu degilken sezeryan tercih edilmemeli
tercih edenlerde genelde korkutulan kizlarimiz

Son düzenleme:
annene de maaşallah.ama ikinci doğum daha kolay olabiliyor.hatta ben küçük oğlumu doğurduğumda bir hasta geldi.3. doğumuymuş,2 ıhh ıhh dedi doğurdu geldi

bide şey duymuştum ben normal doğumda bebek vajinadan geçerken vajinal bi sıvı kaplıyomuş bebeği ve avrupada bebeği yıkamıyolarmış bi süre o sıvı tenini dış dünyaya hazırlıyomuş, hatta bu sıvıyı ölü doğan bebeklerden sıyırıp kozmetikte falan kullanıyolarmış

evet onu bende duydum.ilk oğlumda hastanede yıkamışlardı.ama küçük oğlumu yıkamadılar eve gidince yıkamıştık ve bu maddenin çok değerli olduğunu da duydum

Ben sezeryan derim, hele epidural'le 2-3 saat sonrasında bile birşeyiniz kalmıyor. Ayılma, narkozdan çıkma diye bir sorun yok.

"Bazı durumlarda ise doktor anne adayına özellikle sezeryen önerebilir. Gebeliğin çok zor elde edildiği ya da ikinci bir gebelik şansının düşük olduğu ileri anne yaşı, gebeliğin tüp bebek sonrası oluşması gibi durumlarda normal doğumun bebeğe yüklediği risklerden kaçınmak ve bebeğin sağ olarak dünyaya gelmesini garanti altına almak için sezaryen tercih edilebilir. " alıntı

Hangi durumlarda tbbi nedenler sonucunda sezaryen gereklilii vardr?

Benimki zaten Tüp olduğu için asla normal doğumu düşünmedim ama cümleden yola çıkarak normal doğumun bebeğe yüklediği bir risk olduğunu anlayabiliriz. Peki böyle bir risk varsa niçin doktorlar tarafından önerilir anlamıyorum.

Bunu karşılığı ben normal yaptım , milyarlarca kişi yaptı da ne oldu değildir. Oransal olarak bakmak lazım, normal doğumla bebek ölümleri, sezeryanla doğumda bebek ölümleri. Öyle yada böyle kişinin seçtiği yolu Allah açık etsin.

Son düzenleme:
epıdural sezeryan olan arkadaslar 2 hafta var dogumuma.ozelden olumlu yada olumsuz neler yasadıgınızı paylasırsanız sevınırım.

yanlış düşünüyorsunuz tabiki düşüncenizi benim dediklerimle değiştirecek değilsiniz ama şurda bir yanlışlık var. normal doğum bebek ölümleri eskiden evde doğumdan kaynaklanıyordu. bir araştırın son 10 yılda bebek ölümlerini. bunun doğum yöntemiyle alakası yok zaten sıkıntılı bir durumda hemen sezeryana alıyorlar...

normal doğum yapmış olan arkadaşlar lütfen şunu unutmayalımki sonanda sezeryana alınmış olan kişileri doğum şeklini sezeryan olarak seçen annelerle karşılaştırmayalım.incitmeyelim birbirimizi.her iki doğumunda zorluğu var tabikide ikisinide yaşamış biri olarak konuşuyorum.önemli olan bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almak değilmi nefarkeder normal veya sezeryan.burada herkes tecrübesini paylaşıyo.normal doğumumda 40 kemiğim kırılmış gibi hissetmedim kendim.sezeryandada haftalarca kalkamamazlık yaşamadım.belkide öyle bişansım olmadığını bildiğim içindi perşembe doğum yaptım cumartesi eve çıktığımda eve gelip kahvaltı hazırladım.

alinti yaptin yazida risk varsa deniliyor risk varsa zorunlu demektir zaten ,eger dedigin gibi her normal dogum riskli olsaydi almanyada hic bi bebek dünyaya gelmezdi cünkü burda risk olmadi müddetce sezeryan yasak

konu sahibi sezeryan düşüncesinden kurtulmak için tavsiyeler istemiş normal doğumdan hepten beni vazgeçirin demiyor bende normal doğum konusunda daha çok teşvik alabilirim diye topiği takip edeyim dedim ama yorumlara bakıyorum insanın derdine dert katacak şekilde olmuş. Elelenin hala bir derdi var.

slm cnm hamile kadına zaten korkmuyormusun diye psikolojık baskı yapmasalar olmaz sanki..
ben 35 gün önce zorunlu sezeryan oldum senin gibi normal istiyordum ama olmadi. benim ilk dogumdu sen normal dogum yapmışın niye korkuyorsun herşeyi oluruna bırak sakin ol rabbim hayırlısını versin. sen normal iste ama allah göstermesin bi sorun olursa sezeryan olursun herşey allahtan sonuçta bu bebek bi şekilde dünyaya gelecek. hayırlı günler canım bebegini saglıkla kucagına al

ne demek ılkı zor oldu dıye ıkıncıde ole olurmu dıye..
bunyesını bılmezmı ınsan arkadasım.ben yapamadım dıyorum sana acıdan bayıldım nerdeyse.
sunumu demelıyım pekı sana???
umarım benım gıbı bır normal dogum hıkayen olur ve ardından konusalım ne dusunuyorsun..bunumu dıleyeyım yanı senın ıcın.Allah korusun dıyorum.
kotu bır hıkayeydı oldu bıttı dıyemıyorum 2 sene oldu ama unutamadım.glde ıkıncıyıde normal dusun hadı.2.bıle dusunmuodum zaten kaza oldu..
bana cesaret vermene gerek yok. ben moral ıstemıyorum normal dusunmuyorum zaten.ben cok ıyı gecer belkı bu defa dıyenlere guluyorum sadece.
keske normal dogum hıkayesı ıyı gecseydıde(kı dogum hıkayelerının cok ıyımserıne rastlasamda ıyımserlık gelıyor bana..cok acı cekıyorsun ama sonunda rahatlıyorsun en guzel kısmıda oymus zaten onu bıle yasamadım:))..aman ne var ıkınıosun cıkıyor deseydım:))

doru söylüyorsun cnm önemli olan bebegi saglıkla kucaga almak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…