Egem abla sen oğlanların ikisini de normal mi doğurdun :26:
sezeryandada senden beter aci ceken insanlar var sezeryan kolaymi saniyorsun 7 kat kesiliyorsun isine gelmincede fasistmi diyorsun yaptin terbiyesizlik ,egem numunelikse bende numeneligim normal dogumu savundum icin
evet numuneyim,kendime münhasır bir insanım
vajinal kesi neden zor.sezeryan kesisinden daha kolay
ister sezeryancı ol,ister başka bana ne.sen sezeryanı yücelteyim derken milyonlarca kişinin yaptığı doğum şeklini nasıl bu kadar kötüleyebilirsin
ayrıca faşistin anlamını açıp bir oku istersen
bırısı 20 kemık kırılmasından bahsetmiş..az bıle soylemıs..
asla normal dogum tercıh etmem bır daha...
tıp bu kadar ılerlemıs ve teknolojıde gelısmısken ınsanların normal doguracam dıye kendılerını bu kadar paralamalarına ınanamıyorum..
bırısıde yazmıs ıste 1 ay yatmak ıstıyorsan sezeryan yap cekmek ıstıyorsan sezeryan yap falan fılan..
cınsel hayatını oldurmek ıstıyorsan normal dogum yap
vajınanın sarkmasından genıslemesınden mutluluk duyacaksan normal dogum yap
ılerde ıdrar kacırma problemı yasamak ıstıyorsan normal dogum yap..
acının dıbıne vurmak ıstıyorsan normal dogum yap..
bebegını rıske atmak ıstıyorsan nomal dogum yap
vajınal kesı daha ıyı yırtılsın sorun degıl dıyorsan normal dogum yap
dogum anına kadar hamılelelıgın tadını cıkarmak yerıne korkularla kafayı yemek ıstıyorsan normal yap
normal dogum sıfır rısk olsaydı tup bebeklerını ve bılmem kac yıl sonra olan bebeklerı normal yontemle dogruturlardı..kıymetlı bebek dıyorlar ve sezeryan yapılıyor..
kımse kımseyı elestırmesın..normal ısteyen sezeryan ısteyen ler var herkes kendı yontemını savunurken dıgerını kotulemesın..normal dogumu kotulemek degıl amacım fakat sezeryanı savunurken ıllakı yukarıdakı maddelerı sıralamam gerekıyor nasılkı sızler normalı savunurken sezeryanı yerden yere vuruyorsanız..
konu açan arkadasım konu baslıgın sezeryandan kurtarın benı demıssınde ole bır sorun yasarsınkı bebegı sezeryanla almak gerekır buyuk konusmamak gerek..saygılar..
Bence bir sezaryen videosu izleyin...
evet canım,büyük 3,5 kilo,küçük 4,100 doğdu,
büyükte ağrım gelmedi günü geçti,eğer o günde ağrım gelmeseydi bende mecburen sezeryan olacaktım.doğum gidişata bağlıdır.normal isterken sezeryan,sezeryan isterkende normal olabilir.bunları kafaya takmamak lazım
nerde kötülemişim sezeryanı,öyle celallendinki utanmadan bana faşist dedinsezeryanı yuceltıp normal dogumu kotuluyorum olemı:)))
normal dogum tecrubem oldu ve cok kotuydu benım ıcın bır dha yapmam..sezeryan yapcam sımdı de bakalım neler olacak..
normal dogumu savunurken sezeryanı kotuleyen sızlersınız..
7 kat kesılmek hımm cok cazıp geldı sımdıden:)
kimse kimseyi eleştirmesin demişsiniz ama maşallah öyle yazmışsınız ki okurken içim daraldı.şahsen doğum yapmamış biri olsam sizin bu yazıklarınızdan sonra asla doğurmam!!!
konu sahibi korkularını yenmeye çalışıyor siz olayı öyle bir hale getirmişsiniz ki korkmayanı korkutur.
üstelik normal doğumla alakalı yazdıklarınızın hepsi yanlış!!!!
normal doğumun anne sağlığı açısından tüm dünyada daha sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır.
üstelik yazdıklarınızın hiç birini yaşamadım.doğumdan sonra cinsel hayatımda hiiiç değişiklik olmadı.
hatta bunu eşime sormuştum fark var mı diye?? o da hayır yok dedi..(çok özür dilerim açık açık yazdığım için ama bayan resmen saçmalamışşş)
idrar kaçırma olayına gelince hanımefendi hamilelikte idrar kesesi aşağı iner.
menopaz zamanındada kadınların %99'da idrar kaçırma görülür!!!bu normal doğumla alakalı değil,hamilelik geçirmeyle alakalı...
yani savunduğunuz şeyleri lütfen araştırarak yazın ki bizlerde birşeyler öğrenelim..
maşallah
kardeşimde 4,5 kiloydu annem onu nasıl doğurdu hala hayret ederim
sezeryanı yuceltıp normal dogumu kotuluyorum olemı:)))
normal dogum tecrubem oldu ve cok kotuydu benım ıcın bır dha yapmam..sezeryan yapcam sımdı de bakalım neler olacak..
normal dogumu savunurken sezeryanı kotuleyen sızlersınız..
7 kat kesılmek hımm cok cazıp geldı sımdıden:)
annene de maaşallah.ama ikinci doğum daha kolay olabiliyor.hatta ben küçük oğlumu doğurduğumda bir hasta geldi.3. doğumuymuş,2 ıhh ıhh dedi doğurdu geldi
bide şey duymuştum ben normal doğumda bebek vajinadan geçerken vajinal bi sıvı kaplıyomuş bebeği ve avrupada bebeği yıkamıyolarmış bi süre o sıvı tenini dış dünyaya hazırlıyomuş, hatta bu sıvıyı ölü doğan bebeklerden sıyırıp kozmetikte falan kullanıyolarmış
Ben sezeryan derim, hele epidural'le 2-3 saat sonrasında bile birşeyiniz kalmıyor. Ayılma, narkozdan çıkma diye bir sorun yok.
"Bazı durumlarda ise doktor anne adayına özellikle sezeryen önerebilir. Gebeliğin çok zor elde edildiği ya da ikinci bir gebelik şansının düşük olduğu ileri anne yaşı, gebeliğin tüp bebek sonrası oluşması gibi durumlarda normal doğumun bebeğe yüklediği risklerden kaçınmak ve bebeğin sağ olarak dünyaya gelmesini garanti altına almak için sezaryen tercih edilebilir. " alıntı
Hangi durumlarda tbbi nedenler sonucunda sezaryen gereklilii vardr?
Benimki zaten Tüp olduğu için asla normal doğumu düşünmedim ama cümleden yola çıkarak normal doğumun bebeğe yüklediği bir risk olduğunu anlayabiliriz. Peki böyle bir risk varsa niçin önerilir anlayamam.
Bunu karşılığı ben normal yaptım , milyarlarca kişi yaptı da ne oldu değildir. Oransal olarak bakmak lazım, normal doğumla bebek ölümleri, sezeryanla bebek ölümleri. Öyle yada böyle kişinin seçtiği yolu Allah açık etsin.
Ben sezeryan derim, hele epidural'le 2-3 saat sonrasında bile birşeyiniz kalmıyor. Ayılma, narkozdan çıkma diye bir sorun yok.
"Bazı durumlarda ise doktor anne adayına özellikle sezeryen önerebilir. Gebeliğin çok zor elde edildiği ya da ikinci bir gebelik şansının düşük olduğu ileri anne yaşı, gebeliğin tüp bebek sonrası oluşması gibi durumlarda normal doğumun bebeğe yüklediği risklerden kaçınmak ve bebeğin sağ olarak dünyaya gelmesini garanti altına almak için sezaryen tercih edilebilir. " alıntı
Hangi durumlarda tbbi nedenler sonucunda sezaryen gereklilii vardr?
Benimki zaten Tüp olduğu için asla normal doğumu düşünmedim ama cümleden yola çıkarak normal doğumun bebeğe yüklediği bir risk olduğunu anlayabiliriz. Peki böyle bir risk varsa niçin doktorlar tarafından önerilir anlamıyorum.
Bunu karşılığı ben normal yaptım , milyarlarca kişi yaptı da ne oldu değildir. Oransal olarak bakmak lazım, normal doğumla bebek ölümleri, sezeryanla bebek ölümleri. Öyle yada böyle kişinin seçtiği yolu Allah açık etsin.
kızlar selamlar...
hamileyim hesaplanan doğumumuma 10 hafta var..2.5 ay yani..başlarda hep normal doğumu savunan ben -ki ilk doğumum da normal oldu-
ama korkmaya başladım normal doğumdan...okuduğum bi kaç olumsuz haberden sonra...bi kaç arkadaşımın da patavazsız sözleriyle de korktum belki de bilinç altında.onlar sezeryan olmuş bana ısrarla "korkmuyor musun doğumdan " demeye başladılar..neden korkayım ki? dedikçe işte zor oluyor da nasıl yapcaksın da vs. vs yaklaşımlar...ki patavazsız oldukları aşikar;hamile bi bayana söylenmemesi gereken şeyler.başlarda umursamıyordum ama sanırım psikolojimi etkiledi...
aklıma yavaş yavaş sezeryan doğum girmeye başaldı..ama şu var ki benim yaraalrım geç iyileşir anasınıfına giden bi kızım var hani 10-15 gün ancak götürür eşim okula..sonra mecbur yine ben..sezeryan olursa belki götüremeyeceğim de..normal olsa inşallah kolay olcak biraz..
normal doğum yapan bayanlar lütfen hadi bana moral verin sezeryan düşüncesinden kurtarın beni...sağlık sorunu yoksa ısrarla normali savunan "ben"i sezeryan düşüncelerinden kurtarın nolur ....bi tam atabilsem bi sağlıklıca bebeğimi kucağıma alabilsem...
yalanmi be bacim 7 kat kesilmiyormu ? bak tekrarliyorum normal dogumun zor gecmis olabilir bu tekrari olcak diye bisey yokki
sana arkadsimdan örnek veriyim oglu cok zor dogdu 2 gün sanci cekti kiziysa bi okadar kolay dogdu 3,4 saat icinde
normalda sezeryanda iyide gecebilir kötüde buna sözüm yok demek istedim zorunlu degilken sezeryan tercih edilmemeli
tercih edenlerde genelde korkutulan kizlarimiz
normal doğum yapmış olan arkadaşlar lütfen şunu unutmayalımki sonanda sezeryana alınmış olan kişileri doğum şeklini sezeryan olarak seçen annelerle karşılaştırmayalım.incitmeyelim birbirimizi.her iki doğumunda zorluğu var tabikide ikisinide yaşamış biri olarak konuşuyorum.önemli olan bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almak değilmi nefarkeder normal veya sezeryan.burada herkes tecrübesini paylaşıyo.normal doğumumda 40 kemiğim kırılmış gibi hissetmedim kendim.sezeryandada haftalarca kalkamamazlık yaşamadım.belkide öyle bişansım olmadığını bildiğim içindi perşembe doğum yaptım cumartesi eve çıktığımda eve gelip kahvaltı hazırladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?