Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mesela ne oldu normal doğum yaptında
cinsel hayatında ne gibi değişme var,
idrarını mı kaçırıyorsun,
vajinanın ne kadar sarktığını nereden biliyorsun,
acının dibine vurmak diyorsun,bak sağ salim burdasın demekki o kadar da değil,
bebeği riske atmak diyorsun,milyarlarca normal doğum oluyor sence kaçında sorun var,
vajinal kesi abartılacak birşey değil,

birde birisi yazmış,sezeryan olan bebekler daha zeki diye,demekki asırlar öncesi de sezeryan varmış ki bilim adamları,proflar hep sezeryanla doğmuş

epıdural sezeryan da bebege narkoz gecme durumu yok canım..genel anestezı ıcın soylenıyor o..sezeryan dusunenlerde epıdural dusunmelı benc genele gore artıları cok
estetik dikislerde olsa belli ediyor kendini gördümden biliyorum

zor dogum yapmissin ondan normal dogum tercih etmeyebilirsin ama her dogum ayni gecmez
bende gordumde soyluyorum.kardesım sezeryan oldu..ınccık bır cızık var sadece dıbıne gırersen anca gorursun.bıkınısınıde gıyıyor gobek ustunude..
estetik dikiş diye bir dikiş şekli yoktur

dokulmeyen dıkıs anlamında yanı kendılıgınden kaynayan dıkıs.gorunmeyecek kadar ız bırakmayan dıkıs.ve gercekten bılemıcem sımdı tıp dılındekı adını.hey allam yaaa.

canım ben arkadaşımın izini gördüm küçük bi kesikti ve iç çamaşırının içinde kalıyodu eşinden başkası göremez

evet ic camarin icinde kaliyor bende gördüm ama isteyerek vücudumda o iz olsun istemem

korkudan sezeryan yapan arkadslarada saygim var normal dogum okadar korkunc anlatiliyorki kizlarda korkudan sezeryani seciyor

Herkes doğum tecrübesini yazmış ama başkalarının doğum maceranızla sizin doğum yapmanızla ne alakası var ki
Devlet hastanesine giderseniz zaten önce normal doğurturlar duruma göre sezeryana alırlar tercih sizin

sen numune mısın yaa?
zorluk yasadım dıyorum burda normal dogum hıkayemı anlatsam kımısı aglar kımısı doguma tovbe eder be.
vajınal kesı abartılacak bırsey degılmı????????????????????
fasıstmısın sen?
dogum esnasında ve sonrasında cok acılar cektım.
sezeryancıyım varmı sorun?

ben evli değilim ama sezeryan daha yakın geliyo ne biliyim yaa korkuyorum panik atağım var zaten konu sahibinden çok ben korkuyorumdur valla :18:

Bu sizin bünyeniz bence acı eşiğiniz öyle yüksekte değil
Ben de epidural sezeryan oldum bir hafta da ayağa kalktım çocuğum da bir kere olsun gaz sancısı çekmedi
Durumlar şartlar farklı siz böyle yaşadınız diye herkes böyle olacak diye bir şey yok

estetik dikislerde olsa belli ediyor kendini gördümden biliyorum

zor dogum yapmissin ondan normal dogum tercih etmeyebilirsin ama her dogum ayni gecmez

her doğum kendince zordur.ben normal doğum yaptım ikisinde de,çok yakınımda 2 sezeryan gördüm.biri çok rahatken diğeri neredeyese 15 gün yatamadı,kalkamadı,oturamadı,bebeğini bile zor emzirdi.bu kişiden kişiye değişiyor

Son düzenleme:

bende gordumde soyluyorum.kardesım sezeryan oldu..ınccık bır cızık var sadece dıbıne gırersen anca gorursun.bıkınısınıde gıyıyor gobek ustunude..

iz kaliyor ister görünen yerde ister görünmeyen yerde normal bi dogumu öyle anlatmissinki burda normal dogum edecek arkadslar vazgecmistir,senin sarkman olabilir cinsel hayatin bozulmus olabilir ama bu diger normal dogum yapanlarda niye yok
sarkma tek dogumdanda olmaz idrar kacirmak gibi

sezeryan zaten ameliyat olarak kabul ediliyor dogum degil

yorumları okumadım.ben normal doğum yaptım.doktorum mükemmel bir doktor.9 ay boyunca bana hamilelikle ve doğumla ilgili kimseyle konuşma aklın karışır dedi.bende mümkün olduğunca konuşmadım.ve ikisininde ne derece canımı yakacağını bilmiyordum.doktoruma sordum o da bana herşey yolunda giderse normal doğum yapalım eğer ki bebek yada sen de problem olursa sezeryan olsun dedi.şartlar normaldi ve normal doğum yaptım.evet canım yandı ama doğum gerçekleştikten sonra ki vajina dikişim olmasına rağmen hayatım normale döndü.abimin eşi özel hastanede çalışıyor.hem normal doğuma hem de epidüral sezeryana girdi.ve epidüral sezeryan olmaya karar verdi.kendi çalıştığı hastanede doğum yaptı.doğumdan sonra yaklaşık 1 ay canı yandı ve keşke normal doğum yapsaydım dedi.herkesin ağrı eşiği farklıdır.ama ben bebekte annede sağlıklı ise normal doğum taraftarıyım.bir kez daha bebeğim olsa herşey yolunda giderse yine normal doğum yaparım.10 gün önce kuzenim mecburen epidüral sezeryan oldu o da özel bir hastanede.hem bebeğe bakmak hem canın yanması çok zor oluyor diyor.dikişlerim çok sızlıyor diyor.yani Allah size yardım edecektir.ki siz ilk bebeğinizi normal doğurmuşsunuz.bilinçsizken normal doğum yaptıysanız şimdi ne yaşayacağınızı ne yapmanız gerektiğini bildiğiniz için doğumunuz daha kolay olacaktır.Allah kurtarsın,sağlıklı mutlu huzurlu günler sizin ve çocuklarınız olsun.

Zaten adı üzerinde normal doğum bu şekil normal olanı. Sezeryan doğumda anormal durum olunca olan bir doğum şekli. Ama bizim ülkemizde son yıllarda azalmakla birlikte keyfi oldu sezeryan doğum. Herkes sezeryanın zararlarını normal doğumun anne ve bebek için faydalarını sıralıyor. O yüzden burda tartışmak bence çok gereksiz. Normal doğum elbetteki zor ancak o acınında bir sonu var ve bitiyor.bebeğimiz için bizim için sağlıklı olan bir doğum şeklini bence tercihe bırakmamak gerekir. Sıkıntılı bir durum olur o zaman başka. Ama bende sezeryana keyfi olarak karşıyım. Zor bir doğum yaptım rüyamda hamile olduğumu görünce nasıl doğurcam diye korkumdam uyandıktan sonra bile içim daralıyor ama yine sabır edicem ve allahın izniyle bir sıkıntı olmazsa doğuracağım.
Arkadaşım geçenlerde 2. Bebeğini normal olarak doğurdu. Ilkinde yüzde 80 daha kolay oldu diyor o sebeğle ikinciler daha kolay oluyor diye bir çok kimseden duydum. Allah kurtarsın dua edin. Inş kolay bir doğumunuz olur. Bence sezeryanı sakın düşünme.

evet katiliyorum ben kolay dogum yapanlardanim bazi arkadaslarimin zor dogum yaptinida duydum ama zor dogum yapmalarina ragmen 15 gün degil 5 gün bile yatma ihtiyaci duymadilar :) kisiden kisiye degisiyor dedin gibi,bende sezeryandan cok korkarim :18:

evet kımı bunye vardır normal dogumda yıpranır kımısı vardır sezeryan bır felakettır..
konu acan kısı ılk dogumunu yapmıs ve sıkayetcı degıl oyle kotu bır dogum hıkayesıde yok..baskaları korkutuyor dıye de sezeryan akla gırmezkı canım..bır kac kısı yaparsın korkma dedı dıyemı cesaret buldu normal yapabılcek.sonucta normal yapmıssın sen bır defa..ılk dogumum kotu olmasaydı normalı savunuyorda olabılırdım..benım bunyem kaldırmadı agrı esıgım cok dusuktu normal dusunmem bıle hataydı.

Ben de anlayamiyorum, anneligin sorgulanmasi elbette dogum sekline bagli olamaz. Bazi sitelerde yaziyor anne-cocuk bagi sezaryenle olan dogumda kurulamiyor diye; bizler degil miyiz 9 ay boyunca karnimizda bebeklerimizi tasiyan? Biz beslemiyor muyuz yediklerimizle; tekmelerini, oynamalarini hissetmiyor muyuz? Anne-cocuk bagi dogumla degil, o mucizevi 9 aylik surecle kurulmaya basliyor, dogduktan sonra da devam ediyor.

İster sezaryen olsun, ister normal dogum. Neden birini digerine tercih eden anne adayi kotu olsun? Hepsinin kendine gore zorlugu var, dogum basli baslina kolay bir durum degil ki zaten. Ustelik konu sahibi moral olsun istemis; aslinda istedigi daha once gerceklestirmis oldugu normal dogum icin bir kez daha cesaret kazanabilmek. Bir kez basarmis, eminim bir kez daha basaracak ve saglikla bebegini kucagina alacak. Ama Allah gostermesin, ola ki son anda sezaryene alinmasi gerekti; o zaman burada yazilanlar aklina gelmeyecek mi? Kendini kotu hissettirmek yerine ona ve burada bu konuyu okuyan dogum yapacak diger annelere dogum sekillerini carpistirmak yerine daha cok moral vermeliyiz diye dusunuyorum.

Sezaryen kolay degil; ama bunyeyle alakali olarak toparlanma sureci kolay olabiliyor. Ben bu sansli annelerdendim; kimseye yalan borcum yok, hastaneden ciktigim gibi hic yatmadan hem kendi isimi hem de bebegimin islerini halledebildim. Daha gec toparlayanlar da var tabii, ama hic bir aci sonsuz olmuyor, bunu da unutmayalim.

Normal dogum da zor; ama bu sekilde dogum yapmak isteyen annelerin de sonuna kadar arkasindayim. Saatlerce sanci da cekilse, bir avazda dogum da yapilsa; sonunda hayatimizin en guzel hediyesini almiyor muyuz kucagimiza? Gerisi gercekten teferruat...

Ancak burada konu sahibi zaten 1 kez normal doğum yapmış, 2. doğumu çok daha kolay olabilecekken neden şimdiden onu sezaryene yönlendirmek istiyorlar ki?

Evet ilki normal olanlarin ikincisi cok daha kolay olur deniliyor vajina alisiyormus cunku.

Evet kiminin normalde olsa sezeryanda olsa dogumlari felaket geciyor.
Doktorun yonlendirmesi gerekir.
En onemliside kendine guven onemli.Ben ozele gittim en bastan beri.
Cati muayenesi bilegerdi beni ki doktorum catimin normal dogum icin gayet elverisli oldugunu soylemisti.
Doktorum israr etti normal icin ama ben enbastan beri sezeryan diyordum oylede oldu pisman degilim ama.

Ben de işte arkadaş sorduğu için kendi tecrübemi anlattım. Acı eşiğim yüksek mi meselesine gelince, fikriniz olmayan bir konuda yorum yapmayın. 7. ayımda erken doğuma gidebilecke bir sancı yaşadım. NST'de sancım 50lere vuruyordu, ben hissetmiyordum bile. Doktorlar kendisi söyledi acı eşiğin çok yüksek diye. Herneyse, benim kendi fikrimi ve tecrübemi paylaşmış olmanıza kızmanızı da anlamadım. Ben "Ben sezaryen oldum, çok zordu, sen olma" demedim ki. "Ben sezaryen oldum, mükemmeldi herşey, olabilecek en iyi sezaryenlerden biriydi, ama gene de şartlar uygunsa normal doğumu öneririm" dedim. Bunda sizi üzen ya da kızdıran şey nedir?

evet numuneyim,kendime münhasır bir insanım
vajinal kesi neden zor.sezeryan kesisinden daha kolay

ister sezeryancı ol,ister başka bana ne.sen sezeryanı yücelteyim derken milyonlarca kişinin yaptığı doğum şeklini nasıl bu kadar kötüleyebilirsin
ayrıca faşistin anlamını açıp bir oku istersen

sezeryandada senden beter aci ceken insanlar var sezeryan kolaymi saniyorsun 7 kat kesiliyorsun isine gelmincede fasistmi diyorsun yaptin terbiyesizlik ,egem numunelikse bende numeneligim normal dogumu savundum icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…