Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
20 kemik kırılması kadar acıyormuş ayyyyyy

Amaaaan ne korkuyorsun canım... Asıl sezaryenden kork. Ben videosunu izlemiştim vazgeçmek istiyorsan otur sende izle valla.
Ben doğum yapmadım hiç bilmem o işleri ama senin normal doğum tecrüben varmış. Bence sezaryene hiç bulaşma derim. Hem bundan önceki nesillerden kaçı sezaryen yapmış? Millet çatır çatır evinde doğuruyormuş. Hem doğum olayında annemden duyduğumu söyleyeyim ben, pantolonla doğuma girmiş, 2 dikiş atılıp 20 dkda doğumu bitirmiş. Zaten yolda trafik olsa ben kendi kendime doğuracaktım der. Zira ben erken doğumum.
Hem karnıyarık mısın canım sen normal normal yap doğumunu
Bebeğin de, sen de sağlıkla tamamlayın bu işi.

bı ınsanın acıya dayanması yada doktor la alakalı bısey sanırım

bende mecburı sezeryan oldum, oglum dondurulmus embıryo, hemde kan sulandırıcı kullandım hamılelıgım boyunca, o yuzden sezeryan oldum, ama

bahsettıgınız gıbı durumlar yasamadım, eve geldım corba ve pohaça yaptım, annem yat dedıkce ne gerek var, agrım yok sızım yok dedım,

tabıkı normal sartlarda adı uzerınde normal dogum olmalı, ama sezeryanda o kadar korkutucu bı acı degıl

Bana da hiç açılma yokken suni sancı verdiler.Açılma olmadı.12 saat doğumda kaldım.8 cm açıldı.
Baktılar olmuyor.Hoooop sezaryene.

20 kemik kırılması kadar acıyormuş ayyyyyy

Acaba hangi kafası güzel insan doğum yaparken kemiklerinin 20 tanesini kırmayı denemiş de ikisinin acısının eşit olduğuna karar vermiş? Çok saçma bir şey bu ya

İlk kızımda çok acı çektim.Hem ndoğum sancısı hem searyen acısı.
2. dahaiyiydi sanki.
Sanırım bünyeden kaynaklanıyor.
Normal doğum yapanlar bebekleriyle koridorda yürüyüş yaparken çok imrenerek baktım onlara

cesaret verim die girdim ama 18+2 haftalığım en iisi bebişim içimde kalsın

Bak canim bu bide doktordan doktora fark ediyor burda.
Şaka gibi ama normal dogum taraftari doktor sayisi gittikce az azaliyor.

Ben 40+2 persembe kontrole gittigimde
Haftasonu dogurursun bekle dedi doktorum
Cuma gecti cumartesi gecti tik yok.
Ama cumartesi gecesi sabaha kadar pc basinda oturdum,kka da takildim )uyuyamamistim cunku.
Pazar 1 gibi uykudan kalktim wcye
Suyum geldi...
40+5 tim...
Hemen drumu aradik hastaneye gidin dedi.
Gittigimizde oglum kaka yapiyordu icerde...
Ebeler kontrol etti acilma 2 cm
Lagman falan derken sancilarim giderek siklasiyordu
.doktorum hep telefonla talimat veriyordu,nst ye de giriyodum surekli,kalp atislari icin...Ama aksam 5 te gene 5 cm olmustu anca
Ve bana da suni sanci verdiler bilirim...
Zordu evet,artik yalvardim sezeryan evraklari imzaladim...doktorum 8 de geldi aksam.
7.5 ta hala 5 cm di.

Doktorum muayene etti 8 cm olmus
Hadi dedi dogru dogumhaneye...
Ve doktor olan kardesim o zmn ogrenciydi,dogumuma o da girdi elimi tuttu.
8 45 de oglum dunyaya geldi...
Ve oyle guzel bir andi ki,bana gosterdiler.
Doktorum basimi oksayip cok guzel bir oglun oldu,simdi hic korkma artik bitti,seni uyutuca z dikis aticaz dedi...adam oyle moral vericiydiki taa ilk gunden...

Oglum hem gun asimindan kaka yapmis icerde,hemde
Dogdugunda boynuna iki kordon dolanmisti...
Al sana 2 kere sezeryan sebebi degilmi?

Demem o ki,Allah vicdanli doktorlarla karsilastirsin...

Dogimdan sonra koridorda surekli yuruyodum
Merdivenlerden altkata iniyodum,cok enerjiktim.
Hatta alt katta gezmek yasak demisti hemşireler...
O gece hastanede kaldik,tek kisilik odada
oglen kahvaltidan sonra cikmistik...

Dunya guzeli minik oglum,simdi 25,5 aylik,masallah...

birçok doğum görmüş biri olaraktan tavsiyem
ağrı eşiğiniz düşükse normal doğumu önermem
toplumda dolaşan söylentilere inanmayın doğumdan sonra hemen ayağa kalıyorsun durumu
herkes için geçerli bişi değil bünyeden bünyeye değişiyor.Norman doğumdada vajinada kesik açılıyor
yoksa o kadar yerden bebek nasıl çıkıcak
Ama ben kesinlikle sezeryandan yanayım ileride doğumumu sezeryanla gerçekleştirmek isterim

istege bağı sezeryanla doğum yaptım ilk ayağa kalkerken acıyodu onra kızım sarılık oldu hastaneye yuruyrek gittim acıs da gitti:)önemli oan çocuğun sağlıklı olması sezeryandan korkma kötü düşünürsen k ötü olur o piskolojiyle korkarsın

bi arkadaş yazmış ya 20 kemik kırılmasına eşdeğer diye. Anneme sordum şimdi 6 tane doğum yapmış kendisi zamanında.
-anne normal doğum 20 kemik kırılmasına eşdeğermiş oyle miya
- has...... oyle şey mi olur gene hamile olsam normal doğururum

sanırım cvp yeterli. Rabbim kolay doğumlar nasip etsin tüm gebe arkadaşlara

twilight serisinin son vizyona giren filmde bella yarı insan yarı vampir bir bebek dünyaya getirdi... ve o kemik kırılması oldu haliyle :) şimdi o geldi aklıma nedense ben henüz 10 aylık evliyim.. yaşım 24 bebek düşünmüyoruz yani bi 4/5 senesi var :) ama ben normal doğumdan yanayım.. bakalım zamanı gelince göreceğiz herşeyi

canim yaa senin dogumda zor olmus
ama unutmayacak iste
benimde hala her ani
gece suyumun gelmesinden itibaren aklimda

sükür benim doktorlar ebe hepsi iyidi
hele ebe
hic unutmam
dogurdum
basardin basardin diye bagirmis
herkes Alman orda
cok olayliydi yaa
benim acim coktur suni sancidan dolayi
ama yinede tekrar dogurdam normal derim esi benzeri yok :)

yanim senin cocuk masallah kocaman
benimki daha pek minik
daha 4 bucuk aylik
onunla geciyor zamanim
:)

benim annemde 4 doğum yapmış, ne zaman korkuyorum, sezeryanla yapıcam galiba desem kızar bana
ne kadar tatlı canınız varmış, normal doğum öyle abarttıkları gibi bişey olsa ben 4 tane doğurmazdım heralde der..
birde sezeryan yurt dışında fln yasaklanmış diye duydum,
bizdede doktorlar çok gerekli olmadıkça normal doğumu tavsiye ediyolar..
demekki sezeryan sanıldığı gibi iyi bişey değil..
son olarak, doğumdan sonra bi annenin tüm günahları dökülür, yeniden doğmuş gibi tertemiz olur derler,
böyle bi payeye ulaşmak elbette kolay olmasa gerek, ama abartıldığı gibi olduğunu da sanmıyorum..
bi arkadaşta yazmış, sezeryanda acı bi ömür, normal doğumda birkaç dk..
etrafımdaki sezeryanla doğum yapanları görünce buna katılmamak elde değil..

Son düzenleme:
cesaret verim die girdim ama 18+2 haftalığım en iisi bebişim içimde kalsın

korkutmaya gelince üstümüze yok çünkü, asırlardan beri insanlar bebeklerini bu şekilde dünyaya getiriyor...
doğal yani adı üstünde normal doğum, biz bu şekilde dünyaya gelmeye ve getirmeye uygun olarak yaratılmışız...

normal doğumun asırlık tecrübelerine karşın sezeryanın geçmişi kıyaslanamaz bile... acaba bebeğe ve anneye kalıcı zarar veriyor mu hiç kimse emin olamaz... sağlık durumlarında tabiki sezeryan düşünülür ama kendi isteği ile sezeryan olanlar bu bilinmezliği de düşünmeli...

batı ülkelerindeki sezeryan azlığı da insanı düşündürüyor...

ve doğumda çekilen herbir acı bebeği geliştiriyor, dış dünyaya hazırlıyor... anıları da cabası, o acıyla yaşanan şeyler, söylenen sözler hiç unutulmayacak güzel hatıralara dönüşüyor... inş. ikinci bebeğim olursa o da normal doğar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…