Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Öncelikle hayırlısını dileyin isteyin Allah'tan.
Annem üç kez ameliyat oldu.
Ben de normal doğumla dünyaya gelmişim.Suni sancıyla.Hastaneye gidince hop kesilivermiş ağrısı.Suni sancı vermişler.
Normal doğumu hep tavsiye eder bana annem.
Şu da var ama:Annemin bu sene olan ameliyatı geçenkine göre ağırdı.Yine de hemen kendine geldi,ağrısı sızısı olmadı.Rahat etti.
Bir ay sonra da dışarı çıkmaya başladı.
Hiç düşünmeyin bunları,bebeğinize,yavrunuza odaklanın.Moralinizi yüksek tutun.

tatlim zaten birkere dogum yapmissin degilmi , neyden korkuyorsun ben dogum yapmadim ama normal dogumu isterim hep allah nasip ederse, olumsuz konusanlardan uzak dur , internette video falan izleme sakin.
suda dogumuda dusunebilirsin yada epidural normal dogum diye bir sey var..cok cok kolaylastiriyor normal dogumu diye biliyorum onuda deniyebilirsin.. hem daha cabuk kilo verirsin,artilari cok ama eksileri yok normal dogumun.. Cocugunun ilk dunyaya gelisini goruceksin.. sezaryani at aklindan,,sen farkinda olmadan 7 kat kesiyorlar seni ondan kork bence..uyaninca agrisi sizizindan bahsetmiyorum.

yavrum benim :))

omur boyu sezeryan acısı ceken gormedım abartmayın lufen haa baypas amelıyatı bıle 3 ayda unutuluyor neden bahsedıosunuz allah askına..
normal dogum yapmıssın tebrık ederım zaten agrı esıgın yuksekmıs ee o halde gerek yok zaten sezeryana..benım anlatamadıgım yada anlamak ıstemeyenler var sanırım..kendıne guvenen ben bu agrıyı cekerım dıyen herkes normal dogum yapabılır yapsında helal olsun..ama agrı esıgı dusuk ınsanlar bos yere normal dogum dıye yıpratmayın kendınızı
hahahahahhha a nın b nin sezeryan yapması benım ıcın nasıl bır cıkar saglayabılırkı:))))))) yarım ınsan olarak ıdrak edıosunuzda sıze bırsey solerdımde sımdı kk dan uyarı gelır gerek yok anladın sen onu:))))
ıste anlatmak ıstedıgımı anlayan bır ınsan ...cok mutlu oldum demekkı sorun bende degılmıss:)))
normal dogum kolaydır..hıc acımıyor.. ohhh gule oynaya doguracaksın mı denmelı kı ınsan cesaretlensın:)))polyanacılıktır bu..
agrı esıgı dusuk bırı olarak sezeryan taraftarıyım..normal dogum dan korkanlar ve buna ragmen normal dogum ısteyenler hıcccccccc kotu dogum hkayelerıne laf atmayın okumayın kardesımmm........ıyı hıkayeyı kım nerden yaratsın sanaa..

Evet cok zordu.hastanede bide kayinpederin tehditleri bagirtilari arasnda sancimi cektim...
Deli mi ne doktorla kavga etmis ,ebelere bisi olsun cocuklarima kaninizi akitirim demis....

Doktora alip goturcem gelinimi demis.
Doktorda ben askitom u cok severim...
Onun yeri ayri ama siz bilirsiniz demis.
Esimde izin vermemis babasina.doktordan da ozur dilemis.adam hazir biz evraklari imza etmisken pekala sezeryana alabilirdi,nasilsa kayinpederime de cok kizmisti...

kayinpeder ayip etmis
doktorlara guvenmesek kime guvenecegiz
esin iyi yapmis

ben sezeryan izledim demin kesinlikle sezeryan doğurmam !!!!!!!!!!11

ilk olarak bu tarz fikir verenlerdende uzaklasabilirsin..
ne sacma birsey, sezaryana tesfik edeni ilk defa goruyorum
her normal dogumda vajinal kesik diye bir sey yok.
annem 3 tane normal dogum yapmis ve hic epizyodomi yapilmamis.
yani korkutmak yerine,morel vermemiz lazim
hem artik dokt6orlar bile daha cok para kazanmayi bir yere birakip zevki sezaryan yapmiyorlar,
heleki ilk dogumu normal olan birine,...
sezaryanla dogum yapinca daha cabukmu ayaga kalkiliyor yani
normal dogumda kalkilmiyorda, buda kisiden kisiye degisir,..
yorum yapmak icin yorum vallahi sinir oldum,

Son düzenleme:
canım ben doktor adayıyım
neyin ne oldugunu çok iyi biliyorum gözlerimle gördüğüm şeyi yok sayacak değilim

evet burda secme sansimiz bile yok,bi bildikleri vardir heralde:26:
bende normal yaptim kolay degil tabi

Son düzenleme:

Ya farkindaysaniz ben illa illa herkes normal dogum yapsin demedim ki...
Benim bunyem kuvvetli idi diye belirttim...
Yani doktorunu dinlemekle beraber korkularini belirtmeli kisi...
Bende cok korkuyordum hatta bunu doktorumada defalarca soyledim.nasil bisey olacagini bilmiyodum ki,ilk tecrube...
Ama o beni hep hep cesaretlendirdi...dogum nasil olacak dedigimde hep normal tabiki,aksi olmaz dedi...

Agriya dayanamayanlara da git kardesim normal ol genede demismiyim....
Daha ilk yazimdan beri normal dogumun zor,ama neticesinin guzel oldugunu belirttim...
Cok kolay demedim ki....

Ömur boyu dememin sebebi.kac sene gecmis dogum yapan tanidiklarim,dikislerim hala cok aciyor demesinden kaynakli...yani sezeryani yaşamadim ki,kesin birsey soyleyemem.benim karsilastiklarim bu yonde.

neyin ne oldugunu çok iyi biliyorum gözlerimle gördüğüm şeyi yok sayacak değilim

cnm ?? neyin ne oldugunu bilmiyorsun sen .. bilmiyorsun. normal dogum yerine sezaryeni doktorlar bile tavsiye etmezken sen birse bilmiyorsun kusura bakma..
insallah ebe falan olmayacaksin neyse dahada gelmem sevgiler.

walla mervoscum banada ilginc geldi
hem Turkiyede kanunlar degisiyor diye duydum
Turkiyedede oyle her cani isteyen sezeryan olamayacak
olmasi gerekende bu

neyin ne oldugunu bilemden konuşmak kolay tabi
acı eşiği düşük insanı hiçbir doktor sokmaz doğuma ama doğru dışsesler çokkkk

malesef doktor adayı olduğunuz belli. bugune kadar hasta psikolojisi anlayıp ona göre konuşan düşünceli bir tane doktor görmedim ömrümde

Şu anda intörn doktormusun yoksa?
Kacinci sinif?

Kardesimde son sinifta benim...
Ama o da normali oneriyor.

arkdaşlar ben anlatamamdım sanırım
ben kendım için sezeryan olurum demek istedim
ama birden yüklenildi ama olsun şaşırmadım
doktorluguma laf soylemek kimsenin haddi değil
acı eşiğim düşük tansiyonum var
bu tarz hastalıkları olanları normal doguma sokmak risk zaten

malesef doktor adayı olduğunuz belli. bugune kadar hasta psikolojisi anlayıp ona göre konuşan düşünceli bir tane doktor görmedim ömrümde

Var canim oyle deme....
Ben gozumle sahit oldum.ilk dogumunu normal yapip ikinciyi sezeryan isteyen,ama buna karsilik benim doktorumdan
1ncisini normal dogurduysan 2ncisini de yapabilirsin

Sezeryani at kafandan dedi,resmennn

Acı eşiği çok düşük birisiyim, kaş aldırırken bile ağlarım acıdan, o derece. Ama normal doğum yaptım. Gene doğursam gene normal yapmak isterim. Yabancı bir arkadaşla konuşurken, "Türkiye'de ne kadar çok çatısı dar kadın varmış, herkes sezaryen oluyor" demişti dalga geçmek için. Haklı da. Doktorlar normal doğum taraftarı gibi görünse de hamilelik ilerledikçe, "bebeğin kafası iri gibi, kemikli bir bebek olacak, bu bebek 3.5 kilodan fazla olur, senin çatın dar" diye diye korkutuyor anne adaylarını.
İki doğum şeklinde de kesi var denmiş, doğru ama vajinal kesi yapılmasa vajnal yırtık olacak, yani Adem'le Havva'dan bu yana olduğu gibi ve bu yırtık kendiliğinden bir hafta geçmeden iyileşecek. Yani vajinanın yapısı hızlı iyileşmeye uygun. Karnımız öyle mi peki? 7 katı kendi haline bıraksanız, dikiş atılmasa, iyileşebilir mi kendi kendine?
Ben asla sezaryen yapan anneleri eleştirmiyorum, doğum türüne karar vermek annenin hakkıdır. Ancak yaşadığım tecrübeyi söylüyorum, normal doğum yaptım, bugün olsa gene çatır çatır suni sancımı çeker, normal doğururum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…