Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu kişinin tamamen kendini neye hazırladığı ile ilgili bence. Ben sezaryen oldum, normal doğumdan korkumdan değil, tercihim bu yönde oldu en başından beri. Gerçi benim tercihime de kalmayacakmış, oğlum 4 kilonun üzerinde doğdu, genelde bu kilonun üzerini sezaryene alıyorlar. Ama yine de ağrı eşiğim çok yüksek olduğu için ve bugüne kadar bir çok ameliyat geçirdiğim için sezaryen benim için bir tercih oldu. Tercih diyorum, çünkü bunun bir seçenek olarak anneye bırakılması taraftarıyım. Oğlumun doğumundan hemen sonra da lohusalığım hiç olmadı, yani hiç yatmadım. Bebeğimin altını eve çıktığımız ilk günden itibaren ben değiştirdim, mamasını ben yedirdim, ben banyo yaptırdım. Normal doğumun da, sezaryenin de zor yanları var. Ama bu zor yanlar da kişiden kişiye göre değişiyor. Mesela sezaryenden sonra gazın çıkmasını bekliyorlar doktorlar anneyi normal yemek yemeye başlatmak için, benim doğumun akşamına hallolmuştu o iş, ama kimse bana sormadığı için sadece sıvı yemekler geliyordu. Nihayet doktorum sordu, ben de çoktaan dedim. "Söylesene, o zaman hemen normal yemeklere başlayalım" demişti. Ağrım olmadı mı; elbette oldu ama beni zorlamadı hiç, eminim normal doğumda dikiş atılan annelerden de zorlanmayan çok kişi vardır.

Daha önce normal doğum yapmışsınız, sizin yerinizde olsam yeniden normal doğurmaya hiç korkmam. Eminim hatırlıyorsunuzdur o zamanki halinizi, daha önce bunu başarıyla atlatmışsınız, yeniden olmaması için hiçbir sebep yok. Siz çevrenizdeki o moralinizi bozan kişilere hiç kulak asmayın. Ayrıca sezaryen videolarının da, normal doğum videolarının da doğumdan önce seyredilmesine karşıyım. Bu anne adaylarını korkutmaktan, psikolojilerini bozmaktan başka işe yaramıyor. Her bireyin ağrı eşiği, hisleri, psikolojisi farklı farklıdır. Bu tip şeylerin kişileri nasıl etkileyeceğini bilemeyiz. En iyisini size kendi hisleriniz söyleyecektir. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum...

hadi canım ciddi misin ??? bu bayağı bi düşündürücü 2 sene içinde bile sızlaması..ben de çok hassas biriyimdir..aslında mantıklı olan 1 gün sancı çekip rahatlayıp kurtulmak tüm sene değil ya da 2 ay değil...inşalalh bu tarz yorumlar sayesinde şu düşüncemden tamamen vazgeçerim de 10 haftamı korkarak düşünerek değil "yaparım ederim aslanlar gibi" diyerek motive olmuş şekilde geçiririrm...

aynen dediğin gibi canım ...hala da diyorlar ya mümkün olduğunca konuşmamaya çalışıyorum o arkadaşlarla şuan netten görünce başlıyorlar yok nasıl yapcaksın vs...

vallahi teşekkür ederim..inan markete gitmeden önce açtım konuyu baktım ilk bi iki yoruma tüh ya nereden açtım konuyu dedim ...hani moral bulmaktı niyetim...ama şükür şimdi geldim bi baktım ki şükür destek veren moral veren yorumları görünce sevindim....zaten bebeği kucağına aldı mı değil başı çıktı dediklerinde acın kalmıyor unutuyorsun o an..beni nedense bu 2. doğumda korkutan süreç doğum öncesi süreçç...düşünmemeye çalışıcam bu tarz yorumları açıp tekrar tekrar okuyarak motive olmaya çalışıcam .teşekkürler..

merhaba.bende anne adayıyım ve ilk doğumum olacak.bende normal doğum düşünüyorum korkmuyorum ne kadar acı çekersem çekeyim anne olmanın o muhteşemliğini yaşamak istiyorum.ve kim olursa olsn beni bu düşüncemden vazgeciremez.nolur sende vazgecme ve korkma.düşünsene doğar doğmaz koynuna alacaksın emzireceksin. ya sezeryanda? ayılmayı beklemek zorunda kalacaksın o anı görebilmek için.yurtdışında sezaryen kesinlikle yasak.nolur iyi düşün ve vazgeç.hem bak deneyimlisinde. sen bilirsin tabiki ama yinede çok iyi düşün lütfen.Allah yardımcın olsun.

canım 3 doğum geçirmiş bi anne olarak o anı yaşamak kadar güzel bı duygu yok herhalde ilk dogumunda bende ne yaşayaçağımı bilmedığim için bıde sağdan soldan duyduklarım benı senın gibi etkilemişti ama o an neyı nasıl yapmamız gerekiğini allah sana ögretiyor nekadar zorda olsa adı üstüde normal doğum yanı normal olanmayan sezeryan bıseyler derst gittiği zaman senı ve bebeği kutarmak için yapılan riskli bı operasyon canım ama günümüzde ise insaların ğüya açı çekmemek için yaptıkları kendılerini riske atarak hata bebeklerini bıle düşünmeden çükü bebeklerin çoğunda çıgerdekı ödemi atamıyor sezeryanda dolayı sonrada zor günler allah korusun zaten bılıyosun teçrubelısın en kötü sey bilmmezliktir şunu unutma bu iyi hasta tebrubelı doktor ilikişsidir sen ona yardımçı olursan oda sana yapman gerekeni soyluyecek sonudakı mutluluk çok guzel son doğum 10 ay önçeydı bebek4 100 kğ dogum kanalına gırmıyor dedı yapılması neyse onu yaparsınız dedım dokdurum bana mesulıyet almıyorum dedi doğum hanede önçe allah sonra dokturum sayesınde çok kolay bı doğum geçırdim olmaz denılen seyı yaptım hata doktorum yuzde yuz sezeryan dedıgi doğuma dönüşdrdüm sonradan gelen stajerler çok sey kaçıdınız harıka bı doğumdu burdan sunu so leyeyeyım yok bı yerın kırılır gibi ağrı olurmus yok surdan sancı gırermiş burdan çıkarmıs yok öyle seyler tabıkı canın açıyor ve açıyaçkta önemlı olan bunun olması
gereken bırsey olarak kabul etmek burayı hıç anne olmamış insanlar okuyor onlara doğru bılgı verelım şunu unutmayın güçüyle övünen erkekler 10 tanesi biaraya gelse doğum yapan kadınıın güçünde olamaz biz bu özeliğimizi sırf arkadaş o bu dedi diye vazmı geceçegiz kım kendı gıder bılebıle doğratırır kımseye inamayın sağdan soldan duyduklarını senı etkılemesın sen doğum yapmiş bırı olarak neden bıdaha yapmıyasınkıı allah kolaylık versın canım

evet canım şimdi aklıma geldi de kızımın o çıış anını içimden çıkışını hissetmem anında göerebilmem çok güzeldi...burada özellikle özellerde hemen sezeryana almaya çalışıyorlar...o nedenle devletten yanayım şimdilik inşallah normal doğuma %100 evet deyince :))

dikişler iltihap kapmadığı müddetçe çabuk kapanır ama iltihap kaparsa her dikişte olduğu gibi sorun çıkarır ...ve vajinal yer daha çabuk kapanır dediğin gibi...

inşallah ben de sağlık sorunu gibi bişi çıkmaz da mecbur kalmam sezeryana canım

evet canım okula giden kızım var başakalarına kalsa okuldan al diyorlar neden alayım çocuğum yıl sonu gösterileri var sezeryan olsa onları da göeremeyiz..biraz kızın için sabret çocuk o kadar dans dersi alıyo ana okulkunda diyorum...
evet bir de sezeryan yapanlar sütünün çabucak gelmediğini söylüyor ben inşallah hemen emzireyim istiyorum...szryan demek gerçekten de sorunlu o kadar ??bilmiyordum...emzirmek sorun diyorsun yataktan doğrulamıyorum diyorsun yürüyemiyorum diyorsun..doğum yaptıktan 4-5 saat sonra ayağa kalktığımı biliyorum..eşim beni arıyormuş burdayım demek için..inallah dualarınızı hepiniz de eksik etmeyin sağlıklı ve normal b,i doğumla bebeğimize kavuşuruz....

kız Allah da seni güldürsünDD

aynen dediğin gibi canım ...hala da diyorlar ya mümkün olduğunca konuşmamaya çalışıyorum o arkadaşlarla şuan netten görünce başlıyorlar yok nasıl yapcaksın vs...

simdiye kadar insanlar nasil dogurduysa bende ilk bebegimi nasil dogurduysam ikincisinide öyle dogurucam diyerek tersle su arkadaslarini lütfen, ki sussunlar

saglicakla bir nefesde alirsin ins bebisin kucagina

cesaret verim die girdim ama 18+2 haftalığım en iisi bebişim içimde kalsın

kız doğsun hayırlısıyla öyle deme 7. aydan sonra nefes almak mesele yataktan kalkmak meseleDDyataktan yuvarlanarak kalkıyorum 2 gündür ..hahahhahahaha ciddiyim haD mecburen yanıma yatıyorum yatağın ucundayım zaten kalkamıyorum saat çalınca kendimi yere yuvarlıyorum öyle iniyorum yataktanDDD

Acaba hangi kafası güzel insan doğum yaparken kemiklerinin 20 tanesini kırmayı denemiş de ikisinin acısının eşit olduğuna karar vermiş? Çok saçma bir şey bu ya
valla ilk yorumu yapan arkadaşın yalancısıyım :)
bnm hiçbir alakam yok zaten bekarım:)
ne hamileyim ne de doğurcam

Allah bağışlasın canım...ha bi de o kordon olayından da korkuyorum inşallah olmaz kızım da 40+1 de doğmuştu....

tabiki yavrum sağlıklı olsun onun sağlığı için sezryanı da kabul edrim o ayrı mesele..ama şuan normal görünüyor herşey sezeryana elveren durum yokken aklıma hop die düşmesi iyi olmadı..

arkadaşım neden kendini normal doğuma şartlandırıyorsun ki? son anda çıkacak bir aksilikle aylarca sürdürdüğün motivasyonun yok olabilir. (ki genelde doktorlar,sezeryan taraftarı olduğu için yok kordon dolandı ,yok bebek strese girdi diye hemen sezeryana alıyorlar. benim annem ebe-hemşire,doktorumda normal doğum taraftarıydı. defalarca çok rahat yaparsın epiduralle dedi fakat ben başından beri hep sezeryan istedim. benim için çok özel bir anı bağrış çağrış hatırlamak istemedim.bir de annem ilk doğumlarda mutlaka kesi yapıldığını,yapılmazsa yırtılmalar yaşandığını söylemişti.açıkçası orada dikiş olması fikri bana daha zor ve itici geldi. (bir de youtube dan izlemiştim zaten videoları falan ( )
neyse doğumum çok kolay geçti. spinal olduğum olduğum için hiç acı çekmedim, bebeğimin doğuşunu,ilk ağlamasını hep huzurla hatırlıyorum. artık sezeryan korktuğunuz gibi değil. ben bir gün kaldım hastanede sadece. bir gün de evde yattım. 3. gün doktor kontrolüne götürdüm bebeğimi ,4. gün de nufüs cüzdanını çıkartmaya gittim eşimle. biraz baş ağrısı yaptı o kadar. neredeyse hiç ameliyat acısı çekmedim. ameliyat kesisini mümkün olduğunca alttan pubik kılların içine yapmasını söylemiştim doktoruma, sonrasında kullandığım jelle hiç ameliyat izim de kalmadı. normal doğum yapmadığım için bilemeyeceğim ama spinal sezeryanın acısız ve huzurlu bir doğum şekli olduğunu söyleyebilirim.
sağlıkla kavuş bebeğine inşallah.

sorma bi devideo izledim onların etkisinde kalıp..bi daha kesinlikle bakmam..olumsuz konuşanlardan da uzak kalmaya çalışıyorum..hayır kendileri sezeryan yapmış ısrarla sezryan yapmaya yönelendirme çabası gördüm onlarda sanki...normal doğumumda kendim kucakladım kızımı aldım emzirdim şükür Allah ıma ..sezeryan olan bi arkadaşın başından beri yanında kaldım ameliyattan sonra bebeği getirdiler emziremedi bebeğini hemşire yardımcı olmaya çalıştı ama çok zorlandı ağrısından doğrulamadı bile bebek de memeyi alamadı doğrulamadığından çok fena ağladı açlıktan...inşallah bunu da dünyaya gelitrken sağ salim görür sağlıcakla alırım kucağıma..

benim annem de 3 doğumda vajinal kesik yokmuş..bende ilk doğumda oldu kesik ..şimdi genelde kesik oluyo ama hissetmiyosun tabi keserlerken ..işlerine öyle gelio şimdi doktorların ..ama inanaın kesmeseler kendiliğinden fazla da yırtılabilir..o nedenle kontrollü kesmeleri daha mantıklı...
olumsuz dününenlerden artık kaçıyorum tatlım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…