Çok saol Rabbim razı olsun :) ya aslında ne şekil olursa olsun ben çok korkuyorum ama mecbur doğacak tecrübeler bu anlamda değerli benim nasipse ilk olacak :) hani doğumdan sonra acı çektiğim için bebekle ilgilenmek beni zorlarmı diyorum.Bencede kesinlikle normal doğum. Ama tabi aksi bir durumda sezeryanda bir tercih. Çok korkacak bir durum yok bence. Bu doğum şekli biraz da şans işi bence. Allah gönlümüze göre verir inşallah
:) doğumların ufakta olsa silinmeyen izleri kalıyor yani :) iş yerinde arkadaşım ilk çocuğunu sezeryan yapmış ikincisini 37. hafta dikiş yerin açılmak üzre deyip doğuma almışlar bu nasıl bir durum. sezeryan olduk diyelim ikinci çocuk erkenmi doğmak zorunda?İlk günü Doğumdan çıkınca biraz zorluk oluyor narkozı atıp yürüyene kadar 3 günü daha az oluyor ben 4 günü evi silip süpürmüştüm mesela birazda sizin iradeniz ile alakalı ben genel anesteziyi tercih ettim sipinal istemedim genel bana daha mantıklı geliyor iz kalıyor tabi ama rahatsız edicek gibi degil Doğumdan sonra dikkat etmeniz Laz'ım ilerleyen senelerde biraz üşütünce biraz sızlıyor dikişler onun dışında sıkıntı yaşamadım ben
Canım internette bende çok araştırdım. Hiçbir yerde normal doğum gibi hemen ayağa kalkabilirsiniz yazmıyor. Evet bebeğinle ilgilenmen zaman alabilir. Birilerinin yardımına muhtac kalabilirsin. Yani ağrısı acısı evet var, normal doğum gibi sonrasında hemen toplarlanılmıyor falan. Bol bol oku bence öğrendikçe için rahatlar. Benimde ilk bebeğimÇok saol Rabbim razı olsun :) ya aslında ne şekil olursa olsun ben çok korkuyorum ama mecbur doğacak tecrübeler bu anlamda değerli benim nasipse ilk olacak :) hani doğumdan sonra acı çektiğim için bebekle ilgilenmek beni zorlarmı diyorum.
inşallah rabbim normal doğumu hayırlı kılar ve normal doğumda fazla acı çekmeden sağlıkla bebişlere kavuşuruz tüm hamişler . :)Canım internette bende çok araştırdım. Hiçbir yerde normal doğum gibi hemen ayağa kalkabilirsiniz yazmıyor. Evet bebeğinle ilgilenmen zaman alabilir. Birilerinin yardımına muhtac kalabilirsin. Yani ağrısı acısı evet var, normal doğum gibi sonrasında hemen toplarlanılmıyor falan. Bol bol oku bence öğrendikçe için rahatlar. Benimde ilk bebeğim
İnşallaaahhhhhinşallah rabbim normal doğumu hayırlı kılar ve normal doğumda fazla acı çekmeden sağlıkla bebişlere kavuşuruz tüm hamişler . :)
Maşallah, Allah kolaylık versin size deOğlumu sezaryanla doğudum, Biraz acil bir doğum olduğu için. Ben çok zorlanmadım hemen ayaklandım, dikişlerim çok acımadı inşallah bu sefer ki de güzel geçer, Dikiş izim var ama cizgi gibi cok büyük değil.
Maşallah, Allah kolaylık versin size de
Normal doğumda bir de dikiş mevzusu var di mi? Kesilmekte dikilmekte istemiyorumBen sezaryen oldum. Dikişler de hafif hafif ağrı illa ki oluyor. Dikişlerim benim estetik dikişti. O yüzden alınma olmadı kendiğinden düştü. Bebeğimi alabildim rahatça yatağından. Dik oturamasan da beline yastık desteği ile oturabiliyorsun. Dimdik yürümek illa ki zor hafif eğilerek yürüyorsun. Ama 10güne kadar toparlıyorsun o durumu. Sonrasında dikişlerimde sızlama olmadı. Ama sağ tarafımda bir parmak kadar bir yerde his kaybı oldu o da çok etkileyici bir durum değil sinire denk gelmiş. Şuan ikinci bebeğim olacak yine de dikişlerde bir acı vs yok. Göğüs ameliyatı olmuştum hrp Dikişlerim sızlar diye düşündüm sezaryen yerini de ama olmadı göğüslerimdeki dikişler hala sızlar ama orda bir sorun yok çok şükür. Ki doğumdan 7 yıl geçti :) normal doğuma göre evet daha belki zor hareket etmek ama sonuçta onda dikişli olduğunda oturman çok çok zor. Tek dikkat etmen gereken şey ağır kaldırmamak kova falan gibi. Onun dışında normal hayatına dönebiliyorsun. Herkes elbette farklı :)
inşallah rabbim kolaylık versin sezeryan da karnımızın alt tarafında kesik oluyor değil mi kasığın biraz üstü.Oğlumu sezaryanla doğudum, Biraz acil bir doğum olduğu için. Ben çok zorlanmadım hemen ayaklandım, dikişlerim çok acımadı inşallah bu sefer ki de güzel geçer, Dikiş izim var ama cizgi gibi cok büyük değil.
inşallah ikinciside kolaylıkla doğar eşimin yengesi ilk bebişini sezeryan sonrasındaki 3 çocuğunu normal doğurdu :) böyle örneklerde var daha acılı örneklerde bakalım bizim tecrübemiz ne olacak .Ben sezaryen oldum. Dikişler de hafif hafif ağrı illa ki oluyor. Dikişlerim benim estetik dikişti. O yüzden alınma olmadı kendiğinden düştü. Bebeğimi alabildim rahatça yatağından. Dik oturamasan da beline yastık desteği ile oturabiliyorsun. Dimdik yürümek illa ki zor hafif eğilerek yürüyorsun. Ama 10güne kadar toparlıyorsun o durumu. Sonrasında dikişlerimde sızlama olmadı. Ama sağ tarafımda bir parmak kadar bir yerde his kaybı oldu o da çok etkileyici bir durum değil sinire denk gelmiş. Şuan ikinci bebeğim olacak yine de dikişlerde bir acı vs yok. Göğüs ameliyatı olmuştum hrp Dikişlerim sızlar diye düşündüm sezaryen yerini de ama olmadı göğüslerimdeki dikişler hala sızlar ama orda bir sorun yok çok şükür. Ki doğumdan 7 yıl geçti :) normal doğuma göre evet daha belki zor hareket etmek ama sonuçta onda dikişli olduğunda oturman çok çok zor. Tek dikkat etmen gereken şey ağır kaldırmamak kova falan gibi. Onun dışında normal hayatına dönebiliyorsun. Herkes elbette farklı :)
inşallah rabbim kolaylık versin sezeryan da karnımızın alt tarafında kesik oluyor değil mi kasığın biraz üstü.
karın çatlaklarının arasında lafı bile olmazEvet kasığın hemen üstünde oluyor. Tabi bizimle bir ömür kalıcak ama cok kötu durmuyor yani bence
Ben alıştım :) Size de hayırlı doğumlar diliyorum
Çatlakların mı var canım? Krem, yağ kullanmadın mı?karın çatlaklarının arasında lafı bile olmazaraya kaynar gider dikiş izi
kullandım ama hiç oralı olmadı karnım.çatladı durduÇatlakların mı var canım? Krem, yağ kullanmadın mı?
Kaçıncı hafta başladı peki çatlamayakullandım ama hiç oralı olmadı karnım.çatladı durdukaşınmasın diye nemlendiriyorum artık
çok erkendi galiba 3.ayda başladı hemde koca bir karnım da yokKaçıncı hafta başladı peki çatlamaya
Genetik dedikleri doğru mu o zaman var mıydı annende falan da?çok erkendi galiba 3.ayda başladı hemde koca bir karnım da yok
var canım annemde teyzelerimde önlem alsanda çatlama yatkınlığın varsa çatlıyon belki azaltır önlemlerGenetik dedikleri doğru mu o zaman var mıydı annende falan da?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?