yasya göre 38.haftada yada 37 de de yapsan mutlaka 40 haftada doğum ayapacakmışsın gibi hesaplanır.sigortlının toplam 16 hafta üzretsiz izin kullanma hakkı vardı.r bunun 8 haftasını doğumdan önce,8 haftasını doğumdan sonra kullanırsın.(çoğul gebeliklerde +2 hafta eklenir)
ama bazı anneler sağlık durumlarıda iyiyse ve doğumdan sonra bebkleriyle daha çok vakit geçirmek isterlerse doğumdan önce max. son 3 hafta kalana kadar çalışabilirler(dikkat etmek gereken nokta doğumu hep 40 hafta hesaplamak)
bende sezeryan olcam.40 hafmın dolduğu gün yani beklenen doğum tarihi 34 kim. ama sezeryan olduğu zaman erken alabilirim dedi doktorum.38 veya belki 39 bilemiyorum.
bu arada şuan 34.haftamdayım ve çalışıyorum.
32.haftana girdiğin gün sna doktor çalışabilir raporu verecek. 37.haftasına kadar çalışmasında mani yoktur diye.sen 37.haftana girdiğin an izne çıkabilirsin.37.haftadan sonra zaten istesen de çalışamazsın yasal olarak. büyük bi kurumsa kabul etmez çalışmanı. ama küçük bi yerse bilmiyorum artık orasını.
neyse şimdi ben 32.haftama girdiğimde doktorum raporumu yazdı.37.haftama kadar çalışcam kısmet olursa. sağlığım el verirse.37 den sonra belki 3-4 günsa bile sezeryan olsam sonra kalan 5(doğum öncesinden kalan hafta sayın)+8 hafta doğum iznime çıkmış olucam.
uzun oldu biraz ama ben ayrıntıcı olduğum için. umarım anlatabilmişimdir arkadaşım.
bu arada senin şuan eğer çoğul gebelik yoksa rapor almanın bi anlamı yok.32 yi beklemen lazım.
ayrıva aşağıdaki siteyede gözatabilirsin.
Doum ncesi izni-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)
Allah sağlıkla bebeişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin...