Doğuma Hazırlık Sezeryandan sonra canınız çok yandı mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
merhaba arkadaslar ben aranıza yenı katıldım ben 4. üncü ayımı dolduruyorum ılk 3 ayda medical park bahcelıevlere gıdıyordum nevin nuğmanoğluna ama ılgısızlığınden dolayı eticaya basladım şimdi ali paşa oskaya gıdıyorum ve harıka ılgılı bırı allah hepımızın yardımcısı olsun bide cınsıyetını gösterse inatçı çatlıcam meraktan

günlük pedlerden alsak olmazmı? yada normal pedlerden?? sürgü dedıgın sey nedır??

hasta bezi takılıyo bana öyle yapıldı günlük ped ne kadar yeterli olabilir ki kanamanız oluyo tuvaletiniz geliyo korumaz sonda takılmasının amacıda o zaten ayağa kalktığınızda tuvalete gidebilirsiniz merak etmeyin sürgüde bazı kişiler ördek der lazımlık tarzı bişey diyeyim öyle anlayın :)

cnm ben kzımı 5 yıl önce dünyaya getirdim bana sonda istermisin istemezmisin diye sormadılar dememkki artık başka uygulanıyo pazartesi kontrolüm var doktorumla özellikle konuşucam bunu duyduğuma çok sevindim bnm cnm çok yanmşıtı çünkü ..eğer taktırmama gibi bi şansım varsa kesinlikle istemiyorum bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

ben ilk doğumumu mecburi olduğu için sezeryan oldum .saatlerce sancıda çektim ..olmadı çatılarım tersmiş o yüzden ikincide sezryan olcak öbür arkadaşlarımı bilemem..

Merhaba arkadaşlar, ben de 17 Şubatta sezeryan ile kızımı dünyaya getirdim.
Sezeryanı genel anestezi ile oldum..
Aylarca korktuğum şeyin hiç de öyle korkulacak bir yanı olmadığını da gördüm.
Ben doktoruma sondanın ameliyat esnasında takılmasını istediğimi önceden söylemiştim. Öyle de yapıldı yani sonda takılırken bir şey hissetmedim.
Narkozdan ayıldıktan sonra hemen ayağa kalkamıyorsunuz ama o süre içinde bana 3 adet serum takıldı bu nedenle sonda gerekli bişe..
Çıkarmaya geldiklerinde de çok stres oldum ama o da boşuna imiş..ınanın korkulacak bir yanı yok, çıkarırken de hissetmedim bile..
ılk gün özellikle de narkozun etkisi ile biraz sersem gibiydim ama akşamına yürütmeye geldiler.. Gene başkalarından duyduklarım yüzünden ilk ayağa kalkma anından da çok korkmuştum ama o da öyle abartılacak bir şey değilmiş..
Zaten ikinci gün hastanede sürekli yürüdüm.. Üçüncü gün deevimdeydim ve ikinci günden itibaren bebeğime istediğim gibi bakıyorum..
Elbette birazcık ağru oluyor dikiş bölgesinde ama inanın gözümüzde büyüttüğümüz gibi değilmiş..
Bilemiyorum ya da ben çok korkmuştum ve çok dayanılmayacak acılar çekeceğimi sanıyordum belki de bu yüzden yaşanan acı bana hafif geldi açıkçası...
Kanama sanırım kişiden kişiye değişiyor, ben orkid kullandım ve yeterli geldi...Şimdi iyiden azalmaya başladı zaten ama ne kadar sürecek bilemiyorum...

Diyeceğim o ki kendinize güvenin ve sezeryanden de korkmayın.

Bir de doktorum ağır iş yapma, bebeğinden daha ağır bişe kaldırma ama yatma dedi..Ne kadar çabuk hareket edersen, ne kadar çok yürürsen iyileşme sürecin hızlanır dedi..Belki de bu yüzden ben çabucak ayaklandım:)

ay cnm Allah analı babalı büyütsün evet sondanın çıkarılması çok rahat oluyo..aman okadar takılcak bişey değil zaten ..neticesi paha biçelemz değerde bişey çünkü rabbim isteyen herjkese yaşatsın bu duyguyu...okadarcık ağrılarda olsun zaten sonuçta canından can kopuyo...

Ya bende de enfeksiyon var ama doktor salla diyor. Benim de o yüzden kafama takıldı zaten sezaryen olsam daha mı iyi olur diye.

sonunda geldimmmm kızlar...
19 şubat da oğluşumu kucağıma aldım ve ancak kadınlar kulübüne bakabildim,
sabah oldukça erken bir saatte hastaneye gittik,odamıza yerleştik.hemşireler yeşil ameliyat elbisesi,bone ve terlik getirdiler,giydim.elimden damar yolu açtılar,sedyeye aldılar ve ameliyathanenin yolunu tuttuk eşimle beraber ve dışarda beni bekleyen bir kalabalık vardı.eşimde ameliyathanenin kapısında bende ayrıldı,zor anlardı...
sezeyanı spinal yani belden uyuşturma şeklinde oldum(baştan söyliyim acı eşiğim çok düşüktür,acıya asla dayanamam)inanın ki kan aldırmak kadar bir acı duyuluyor,tedirgin oldum tabiki sonuçta hergün belden iğne olmuyoruz.anestezicim turgay beydi asudecim,çok tatlı bir insanmış,yanımdan ayrılmadı,beni çok rahatlattı.hamilelikte çok kilo aldığım için bel bölgem yağlanmış.bir kerede halledemezsem korkma dedi ama bir kerede halletti,anında ayaklarım uyuştu,ebe sondamı taktı,kadın doğum doktorum geldi ve canım yavrumun sesini duydum...o kadar çabuk oldu ki tüm bunlar anlatamam.zangır zangır titriyordum bu arada sinirim bozulmuştu sanırım ve anestezinin de etkisi var tabi.odama çıkardılar,üstümü temizleyip yatağıma yatırdılar,hasta bezi taktılar.hasta bezindende çok rahatsız oldum,yatalak olup da hasta bezini devamlı kullananlara allah sabır versin...buraya kadar herşey çok güzeldi,hiç korkulacak birşey değilmiş inanın.4 tane serum taktılar,ayaklarımın uyuşukluğu 5 saat sonra geçmeye başladı,ağrı kesici yaptılar.akşam 8 e kadar su dahil hiçbir gıda verilmedi,sondamı çıkardılar,kötü bir histi,acımadı ama çişim varmış gibi geldi devamlı çok rahatsız vericiydi.refakatçilerimden iki kişinin yardımıyla yürümeye çalıştım ilk adım çok zordu,asla dik duramadım,nefesimi minik minik alıyordum çünkü nefes almak bile canımı acıtıyordu yürürken,konuşamıyordum.YÜRÜMEK CıDDEN ZORMUŞ...oğluşumu emzirmekte zorluk çektim ne de olsa ilk deneyim ve yatarak oldukça zorlandım.3.gün hastaneden çıktım.3.günün sabahı hariç her öğün bisküvi ve kayısı suyu getirdiler,tuvalete çıkmam için kayısı suyuma ilaç karıştırdılar,3.ilaçta tuvalete çıktım.her gün bir önce ki güne göre daha iyi bugün 1 hafta oldu ve dikiş yerimde yanma şeklinde ağrılarım oluyor zaman zaman.hastaneden çıktıktan sonra ki 4 güm boyunca dikleron iğne yapıldı evde ağrılarım oluyordu.
oğluşuma gelirsek 4480gr doğdu,kilolu bebek olduğu içinde düşük kan şekeri riski olabileceğinden ilk gün her saat başı,2,ve 3.gün de kan şekeri sonucuna göre 2 yada 3 saatte bir topuktan iğneyle delerek kan aldılar,uyurken,uyanıkken (( çok ağladı ve bizde ağladık...15 gün erken alındı oğluşum ve sezeryan olduğum için doğal olarak sütümde gelmedi hemen,oğluş aç kaldı mama verdiler...yani anlıyacağınız bende çektim oğluşum da çekti(
bu kadar uzun ve detaylı bir yazıdan sonra kısaca benim fikrimi sorarsanız sezeryan ameliyatından korkmayın ama sezeryan sonrası cidden zor oluyormuş,ağrılarımla ilgilendim bugüne kadar,bu olay da vicdan azabı yaşattı oğluşuma karşı,allahtan annem varda o ilgileniyor,yoksa halim perişandı...sorularınız olursa seve seve yanıtlarım kızlar...opuyorumnanaktan

özencim gözün aydın dediğim gibi bumuymuş dedin di mi :)) ama mesele sonrasında hep işte hele bi de acılar geçsin oğluşun başlayacak :)) moral vermek gibi oldu ama böyle bi kısır döngü işte ne yapacaksın annelik böyle bişey işte tebrikler yeni anne artık anne bölümünde buluşuruz olumunekankayizsmile

cnm öncelikle gelmiş geçmiş olsun Allah bebeğine analı babalı sağlıklı güzel uzun bi ömür versin...maalesef sezeryanın sonrası biraz sancılı bi dönem ama Allah çabuk geçiyo.bunlarda unutuluyo ALLAH ağız tadıyla büyütmeni nasip etsin yavrunu.sevgiler.

canım merhaba, bebeginle sağlıklı bir yaşam dilerim ailene..ben spinalden sonra boyle içine fenalıklar geliyomuş gibi oluyomuş ve bazı kadınlara uyuşturucu igne yapılıyomus diye duydum sana boyle birsey oldu mu ?

ay bugün sancım var benim kaç gün kaldı şurda erken felan gelömesin ya zaten 10 gün önce alıncak şu geceyi bi atlatsam.....

canım ya endişelenme sakın bebişin"ben burdayım anne"diyor sadece,vaktinde gelir güzel yavrun dualarım seninle...

canım ya endişelenme sakın bebişin"ben burdayım anne"diyor sadece,vaktinde gelir güzel yavrun dualarım seninle...

sağol cnm dün gece gerçekten zor geçti ama sanırım yalancı sancılardı yarın sabah kontrolüm var doğum saatini felan belirliycez artık ...dediğim gibi zaten 10 gün önce alınıcak bide kendisi acele ederse minicik olur...

balnaz cnm bebiş nasıl sen nasıl oldun biraz daha iysindir inşallah meleğini kokla oldumu cennet kokar o şimdi...hoş annelere evlatları kocaman olsalar bile cennet kokarlar ama bebek kokusu başka bişeydir..Allah nazardan saklasın.

evt kuusuum cennet kokuyor...hatta eşim cennet kokulum diye seviyor hep...birbirimize alışmaya çalışıyoruz,şu an an herşey onun içinde benim içinde zor,zamanla zorluklar geçecek inşallah...yalancı sancılar olur ama endişe etme,benimde yalancı kasılmalarım olurdu hemde 32.haftada.oğluşum vaktinde geldi gerçi 14 gün önce alındı ama genede planlandığı zamanda alındı.doktor kontrolünde iyi geçer inşallah,haberlerini bekliyorum...

cnm haber vereyim dedim bugün kontrolüm vardı o sancılar pekde masum sancılar değilmiş glb yarın 2 e kısmetse doğuma gircem hata doktorum un bugün çok doğumu vardı bugün bile alabilirdi gece bi süpriz olmazsa ..4 marttı normalde pek bekliycek gibi değil dedi doktorum ay ben biraz heyecanlıyım ne yazıcağımı bile şaşırdım dualarınıza ihtiyacım var kızlar ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…