Sezeryandan sonra hissedilen acı !!!

Bunu bir kişi daha yazmış.Rahim top gibi dönüyormu gerçekten?Yani karnın guruldaması bağırsak hareketleri gibi birşeymi?Birde uyandıktan ne kadar süre sonra yemek verdiler ?Hemen gazınızı çıkarabildinizmi?
kıpırdadıkça -örneğin, iğne için yana döndüğünde falan- arahmin ağırlığını, hareketini hissettim ben. karın guruldaması gibi bir şey değildi ama. benim gaz ve kabızlık problemim olmadı. sabah ameliyat oldum, gece bisküvi ve çay verdiler.

beni belden aşağı uyuşturdular amaliyat bitince çok titredim göğsümden yukarısı yani uyuşmayan yerlerim tir tir titredi ağrı kesici falan yaptılar bi süre sonra geçti. daha sonra kalkerken çok acı çektim 1 hafta ağlaya ağlaya birinin yardımıyla ayağa kalktım. en iyisi normal doğum ben cesaret edemedim normal doğuma o yüzden sezeryan oldu.

Genel Anestezi ile sezeryan oldum hiç ağrı hissetmedim , sadece 1 gün boyunca uyumadığımı bebeğimi izlediğimi ve çok konuştuğumu hatırlıyorum :nazar:

4 ay önce sezeryan oldum. o kadar da acı çekmedim ben. ertesi gün ayağa kalkıp yürüyodum rahatca. ilk gün hastanede çok zordu.. yataktan kalkmak istemiodum. acıyodu ama olcak o kadar.. dikiş yerinde yanma oluodu. zaten o acıyla uyanıyosun. ama o kadar katlanılmıcak bi acı değil canım ya. ne kadar çok yürürsen o kadar iyi...ben toplam 6 kilo aldım hamileliğimde. belki de bu yüzden fazla bi şikayetim olmadı.. korkma... ben çok memnundum ya. ne bilim.. :)

merhaba,
15 gün önce sezeryan oldum,41 haftalık olduğu halde hiç sancım gelmedi,suni sancı denemek istemedim o yüzden kendi isteğimle sezeryan oldum.sadece ilk uyandığım anda şiddetli bir titreme oldu o yüzden yara yerim acıdı,hemen ağrı kesici yaptılar,yarım saat sonra hiç bişey hisettemedim.2 gün sonrada hiç sıkıntım kalmadı,rahat rahat eve çıktım.
bende çok korkuyordum bıçak yarasından ama inanın korkulacak,dayanılmayacak bişey değil.
herkese sağlıklı doğumlar diliyorum...

Sezeryanla doğum yapan arkadaşlar anesteziden uyanınca karnınızda hissettiğiniz acı nasıldı hatırlıyormusunuz?Çok felaket acı veren birşey miydi?Tarifini tam olarak yapabilirmisiniz?Uyandıktan ne kadar süre sonra ağrı kesici vuruluyor ve ne kadar süre o acıyı çekiyoruz?

canım ben doğum yapalı 4 yıl oldu çok şükür hiç bi şikayetim yok doktorum çok ilgiliydi hep normal doğum diye bekledik ama açılma fazla olmadığı için 5 saat sonra sezeryan la doğum yaptım 2 saat sonra kendime geldim rabbime çok şükür ağrım olmadı ve ilaç almadım 2 ci günde hastaneden çıktım evde dinlendim ayağa kalkarken biraz sızı oluyor sadece ve ayaklarını çok iyi koruyacaksın sıkı giyindim ilk sene kışın dikiş yerlerinde sızı oluyor o da normal şu an hiç bi şeyim yok korkmaya gerekte yok canım başka sormak istediğin bi şey varsa sora bilirsin...a.s.

bende sezeryanla oldum ama epidural dogumdada uyanıktım ogluşumun ilk aglamasına duydum hemen agrı olmuyo 2 saat sonra falan oldu ilk çok agrıdı ama agrı kesiciler işe yarıyo bide yatmayıp yürürsen agrı kalmıyo allah herkeze annelik duygusunu yaşatsın

arkadaşlar bende 8 gün önce spinal sezeryan oldum..ameliyat cok iyiydi.Sadece bir ara tansiyonum çok dustu midem bulandı ve bayılacak gibi oldum.Bebeğimin ilk çıktığını ilk ağlamasını duydum.öptum kokladım.Ameliyat ekibimde cok iyiydi.Ben panik atak hastasıyım hatta ameliyathaneye giderken bile titrememden heryer sallanıyodu.Spinal iğne bile zor yapıldı.Ama ameliyatta cok sakinleştim nedense.hiç acım olmadı.Ama spinalin etkisi geçince çok ağrım oldu.kesilen yer acayip yandı.Ve 1 haftadır yuruyemiyorum bile.Sadece ilk 2 gunki ağrı baya kötuydu.Ama ağrı kesiciler işe yarıyor zaten.Dayanılmayacak acı değil ama bebeğinle zor ilgileniyosun..eğer genel anesteziyle olacaksanız mutlaka ağrı kesiciyi erkenden yaptırın bence...

normalde canım hiç tatlı değildir. sezaryen hiç istemememe rağmen, neredeyse psikolojik baskı yaparak, o anki psikolojimden de faydalanıp sezaryene aldılar. spinaldi, hiç uyumadım, ama uyuşukluk geçmeye başlayınca yapılan kesinin iki uç noktasında da düğüm düğüm yapılmış dikişleri, sanki içimden bir misina var ve misinanın ucu değermişçesine günlerce hissettim. tarif edilemez bir durum. kötü müydü? kötüydü evet. ha ayrıca dikiş yapılırken hayatımda ilk kez panik atak geçirdim.

11 gün önce epidural sezeryan oldum...
sanırım verilen dozun, ameliyat ekibinin veya bünyenin çok önemi var çekilen acılarda...
doğumumda hiç bir şey hissetmedim, ilk 6 saat yine acı yoktu, 6 saatten sonra hafif sızılar oldu, e tabi ki rahim toparlanırken duyulan ağrılar da oldu. Sızı için zaten sürekli ağrı kesici veriliyor..Öyle çok kötü acılar değil inanın.
Allah doğum yapacakları bir avazda kurtarsın inşallah

bende çok korkuyorum eşim apadist ameliyatı olmuştu narkozdan çıkarkenki hali aklıma geliyor hep :( ama onunda canı çok tatlıdır ozaman anladım:)
bende korkuyorum şimdi narmozdan çıkarken kötü olursam die:( bebeğimle ilgilenmezsem die. ama yorumlar genel olarak iyi..

sezeryanla ilgili anlatılanlara inanamıorum yaa öle çok dirençli bir insanda değilim adet ağrısında bile ağlarım düşünün yani okadar ama sezeryan ile 10 çocuk doğurabilirm:D
şaka bi tarafa ben okadar çok korktumki sezeryana girerken epidural spinal kombine oldum ben diğerlerine göre fiyat farkı var ama değiğo bence korktuğuma okadar ağladığıma değmedi girdim belimden iğne yapıldı hiçç acımadı normal iğne yapılıomuş gibi sonra ayaklarım uyuştu somda takıldı hiç hissetmiosun ben kesicekler die beklerken oğlum ağlamaya başladı bebek çıkınca bayıltıolar zaten sonra dikişlerde ayıldım kaç tane kaldı dedim doktorda bitti dedi odama çıktım 3 saatte uyuşukluğun geçmez demişti doktor ben 1 saatte ayaklarımı oynattım bebeğim küvözdedi çünkü belimde hala katater duruodu ama hissetmedim bile 6 saat sonra eşimin yardımıyla kalkdım e biraz zorlanıosun tabi ama öle ağrı falan olmuo ben baya dolaştım hemen gaz probleminide ortadan kaldırdık:D sadece o gece eşimi wc gitmek için uyandırdım daha sonrasında kendim yattım kendim kalktım 10 gün bebeğim küvözde olduğu için hastanede kaldık 10 sürekli süt taşıdım bebeğime zaten ben hastanede çalışıorum çıktım yine işimi yaptım:D düşün yani okadar rahatım eve gidincede bütün işlerimi kendim yaptım bebeğime kendim baktım çok şükür hiç bir ağrı sıkıntı yada enfeksiyon yaşamadım sezeryan olacak herkese epirural spinal tavsiye ediorum devlette yok tabiki özellerde yapılıo ama çok rahat edersiniz ayrıca 3,5 aylık sezeryanlıyım spor yaparken her hareketi yapıorum hiçde bişim yok şükür:D

sezeryanla ilgili anlatılanlara inanamıorum yaa öle çok dirençli bir insanda değilim adet ağrısında bile ağlarım düşünün yani okadar ama sezeryan ile 10 çocuk doğurabilirm:D
şaka bi tarafa ben okadar çok korktumki sezeryana girerken epidural spinal kombine oldum ben diğerlerine göre fiyat farkı var ama değiğo bence korktuğuma okadar ağladığıma değmedi girdim belimden iğne yapıldı hiçç acımadı normal iğne yapılıomuş gibi sonra ayaklarım uyuştu somda takıldı hiç hissetmiosun ben kesicekler die beklerken oğlum ağlamaya başladı bebek çıkınca bayıltıolar zaten sonra dikişlerde ayıldım kaç tane kaldı dedim doktorda bitti dedi odama çıktım 3 saatte uyuşukluğun geçmez demişti doktor ben 1 saatte ayaklarımı oynattım bebeğim küvözdedi çünkü belimde hala katater duruodu ama hissetmedim bile 6 saat sonra eşimin yardımıyla kalkdım e biraz zorlanıosun tabi ama öle ağrı falan olmuo ben baya dolaştım hemen gaz probleminide ortadan kaldırdık:D sadece o gece eşimi wc gitmek için uyandırdım daha sonrasında kendim yattım kendim kalktım 10 gün bebeğim küvözde olduğu için hastanede kaldık 10 sürekli süt taşıdım bebeğime zaten ben hastanede çalışıorum çıktım yine işimi yaptım:D düşün yani okadar rahatım eve gidincede bütün işlerimi kendim yaptım bebeğime kendim baktım çok şükür hiç bir ağrı sıkıntı yada enfeksiyon yaşamadım sezeryan olacak herkese epirural spinal tavsiye ediorum devlette yok tabiki özellerde yapılıo ama çok rahat edersiniz ayrıca 3,5 aylık sezeryanlıyım spor yaparken her hareketi yapıorum hiçde bişim yok şükür:D

vallaha yazin bana moral oldu arkadasim.bende saglik problemimden dolayi mecburi sezeryan olcam.icimi rahatlattin.insallah bizlerinkide seninki gibi kolay,agrisiz bir dogum olur...

vallaha yazin bana moral oldu arkadasim.bende saglik problemimden dolayi mecburi sezeryan olcam.icimi rahatlattin.insallah bizlerinkide seninki gibi kolay,agrisiz bir dogum olur...

inş canım sormak istediğin bişi olursa doğumla ilgili cvplayabilirim bildiğim akdarı ile tabi:D

aynen sana katiliyorum dilekcim o kadarda abartilacak bir durum yok bencede..illaki sonrasinda biraz agri olacak ama zaten agri kesici veriyorlar ve geciyor yada en aza iniyor...ben kalkip ilk yurudugumde biraz agrim oldu ama asla dayanilmaz derecede degildi...adet agrilarim bile ondan coktu diyebilirim...sezeryanla dogum yapacak arkadaslar korkmayin inanin korktugunuza deymeyecek hic...a.s

Başka bir başlıktada sormuşsun önce orada yazmıştım ama buraya da kopyalıyayım dedim...
Umarım yeterli olur.. Eğer imkanın varsa ve korkmuyorsan epidural tercih et derim.Çünkü epiduralde belden aşağında hiç acı hissetmiyorsun ve istersen hastaneden çıkana kadar takılı kalabiliyor. Ama genel anestezide de ağrı kesicileri sen uyanmadan yapıyorlar zaten...

Ben anlatayım canım sana detaylıca..
İlk ayılırken etraftaki sesleri duyuyorsun. Boğazındaki hortumdan nefes alamayacakmışsın gibi oluyorsun. öksürmeye benzer sesler çıkarıyorsun istemsiz olarak o arada çıkarıyorlar boğazından hortumu. Sonra beyin karnındaki acıya yoğunlasıyor hafif yanma gibi hani bıçak elini keser ya öyle bir acı çok yoğun değil ağrı kesici veriyorlar çünkü serumla. Gözlerin çok ağırlaşmış oluyor zar zor açabiliyorsun sanki hala uykun var gibi. Beynin cümleleri kuruyor ama ağzından yarım yamalak çıkıyor kelimeler..Ama bunların hepsi sana bebeğini getirdiklerinde sona ermiş oluyor. Ben bu kadarını hatırlıyorum yani odaya çıkana kadar hissettiklerim bunlar. Öyle dayanılmaz acılar yok yani. Ondan sonrasında hep bebeğim vardı...
Benim en dayanılmaz ağrılarım hastaneden çıktıktan sonra oldu. Onunda dikişle ilgisi yok bebeğim rahmin en tepesine kaçtığı için kaburgama basarak aşağı indirmişler. O yüzden 15 gün kamyon çarpmış gibi kaburgalarım ağrıdı.

ben 31 gun önce 3 sezaryenımı yaptım hıçöyle acılar çektıgımı hatırlamıyorum dıkıslerım ıltıhap oldu 10 gunde degıl 12 de alındı sadece 7 kat kesılıp bıçılıyoruz kalkınca bol yürüyüs yaparsan bişey hıssetmezsın dr sorarsan söyler bol yürüyüs bol sıvı sezaryanın ılaccı bu alkisalkisalkis

Back
X