Anladım seni canım, bende haziranda sezeryene benzeyen bir ameliyat yaşadım, ona dayanarak söylüyorum ki doğumun iki türlüsüde korkulacak birşey değil. İnşallah seninde güzel haberlerini alırız. Annelik çok kutsal Allah kolaylığını veriyor.
Anladım seni canım, bende haziranda sezeryene benzeyen bir ameliyat yaşadım, ona dayanarak söylüyorum ki doğumun iki türlüsüde korkulacak birşey değil. İnşallah seninde güzel haberlerini alırız. Annelik çok kutsal Allah kolaylığını veriyor.
Canım boş ver iş yapmayı falan. Ben doğumun ertesi günü ayaktaydım ve eve gelincede her işimi kendim yapmaya çalıştım. Oysa ne kadar gereksiz bir çabaymış. Yardımcı olacak birileri varsa yat dinlen bol bol. Bebeğinle ilgilen sadece. Benim kaburga ağrılarım yüzünden sıkıntılarım olduğu halde yatıp dinlenmedim...Şimdi çok çok pişmanım....mirmirmirmir
Yaaa ben çok huyluyum aslında.Kendime bir türlü güvenemiyorum bu konuda.Yerde bir kıl görsem onu almazsam çatlıyorum gidip gelip gözüme takılıyor.Büyük ihtimal doğum sonrasıda böyle olacak.Eğilemeyeceğim diye deli olcam annemden yada eşimden rica edeceğim onlarda istediğim gibi yapmadı diye kalkıp kendim yapmaya çalışcam.İnş. çok çabuk iyileşirimde sinir olmam herşeye.Elleri ıslak mutfak dolaplarına dokunduklarında su izi oluyor diye yatıığım yerde kuduruyorum eşime havluyla al orayı diye sesleniyorum.Onlara yük olmayayım kimseyi bıktırmayayım diyede kendimi zorlayacağım sanırım.Gelen gidenin arkasından temizlik yapılmasını isteyeceğim.Her wc ye girenin arkasından temizlensin isteyeceğim.Eşimden yada annemden isteyemeyincede delircem yine.Ya ben takıntılıyım herhalde bu konuda.Neyse bir süre sinirlerim bozulacak anlaşılan kızıma bakarsam görmemeye çalışırım belki ama beynimdeki tilkilere ne diyeceğiz bakalım susturmak için.Allah yardımcımız olsun... Sırf bu huylarım yüzünden hemen ayağa kalkmak istiyorum ama kalkamayacağımı düşündüğüm zamanlarda oluyor.... offffff..........
Kalkarsın merak etme. Anlaşılan sende nazlı yapıda değilsin. O zaman 3. gün rahatlıkla hafif işleri yapar duruma gelirsin. bir hafta sonra her türlü işi yapıyor olursun. Ama dikkat et yinede dikişlerine. Bende tez canlı olduğum için ameliyatın 4. günü eve gelen misafiri ağırladım. Bende kimsenin yaptığı işe güvenemem ama oğlumla ilgilenmekten pek temizlik düşünemez oldum. Sende 7/24 kızının emrine amade olacağın için o kadar detaycı davranamayacaksın. Allah kuzunu hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsinde....
Doğuma ne kadar kaldı şimdi tam tarih belli mi?
Yaaa ben çok huyluyum aslında.Kendime bir türlü güvenemiyorum bu konuda.Yerde bir kıl görsem onu almazsam çatlıyorum gidip gelip gözüme takılıyor.Büyük ihtimal doğum sonrasıda böyle olacak.Eğilemeyeceğim diye deli olcam annemden yada eşimden rica edeceğim onlarda istediğim gibi yapmadı diye kalkıp kendim yapmaya çalışcam.İnş. çok çabuk iyileşirimde sinir olmam herşeye.Elleri ıslak mutfak dolaplarına dokunduklarında su izi oluyor diye yatıığım yerde kuduruyorum eşime havluyla al orayı diye sesleniyorum.Onlara yük olmayayım kimseyi bıktırmayayım diyede kendimi zorlayacağım sanırım.Gelen gidenin arkasından temizlik yapılmasını isteyeceğim.Her wc ye girenin arkasından temizlensin isteyeceğim.Eşimden yada annemden isteyemeyincede delircem yine.Ya ben takıntılıyım herhalde bu konuda.Neyse bir süre sinirlerim bozulacak anlaşılan kızıma bakarsam görmemeye çalışırım belki ama beynimdeki tilkilere ne diyeceğiz bakalım susturmak için.Allah yardımcımız olsun... Sırf bu huylarım yüzünden hemen ayağa kalkmak istiyorum ama kalkamayacağımı düşündüğüm zamanlarda oluyor.... offffff..........
Offf canım yaaa seninkide zor olmuş aslında.Uyuşmaman kötü olmuş ama Allahtan çok çabuk genele dönmüşler.Ayağa kalkmak ve ilk uyanmak ağrılı oluyor değilmi?Bu arada sütün hemen geldimi?
çok hoşsun allah iyiliğini versin, okuyunca çok güldüm. opuyorumnanaktan merak etme canım inan bana doğumdan sonra gözün kıl-çöp görmeyecek. çünkü gazdan dolayı, acıktığı için, altını kirlettiğinden sürekli ağlayan bir bebiş olacak arkanda. lavaboya bile gidecek zaman bulamayacaksın çoğu zaman.
ayağa kalkma konusunda sana kendi doğumumu anlatayım. 2. kere sezeryan oldum 7 ay önce. doğumdan sonra ayıldım, birkaç saat sonra bebeğimi gayet rahat doyurdum. akşama doğru kardeşim geldiğinde doğum yaptığıma inanmıyordu, çünkü yatağımda oturuyordum. ilk kalkış zor oluyor ama acıdan değil baş dönmesinden. onun haricinde hastaneden yürüyerek çıktım. evde her işimi kendim hallettim.
hiç ama hiç endişelenme, inşallah herşey çok güzel olacak a.s.
bence biraz takıntılısın bu konuda.titizligin fazlası da bir tür obsesifliktir, bebeğin sayesinde bundan kurtulmuş olursun belki fena mı? =)
bu aradasezaryen sonrası agrım hiç de dayanılmaz degildi.hatta o bahsettikleri gaz sancısı bile. geçip gidiyor zaten bebeği sarhoş ediyor insanı hiçbirşey umrunda olmuyor.ama çok zor geçirenlere de haksızlık etmek istemem.biraz bünye biraz da operasyonun yapıldıgı yer ve doktora göre degişiyor galiba. dikişsiz sez. öneririm, genel anesteziden de cok memnun kalmıstım ben...
eewt canım uyuşmamışım malesef ama hiç bşey hissetmedim sonrasında az bir uyudum sadece rüyadan kalkar gibi daha ameliyathanede uyandım hiç acım felenda yoktu ilk ayağa kalkış zor sadece okadarda olsun artık napalım emzirme konusuna gelince ameliyathaneye girmeden göğüslerim taş gibi olmuştu annemler sütün geldi dedii ama benim oğlum alamadı göğsümüü emzirme olayı biraz zor göğüsler acıyor bi iki damla sıkıp zor verdik göğsüm süt doluyduve bebek alamadı buda ateş yaptı bende bebek kilolu olduğu için şekeri düşer dedi doktor az mamaverdik eve gelince eşim eletrikli pompa aldı göğsümü boşltıp verdik bebek alabildi mememii o pompyıda bi gün kullandık
sende titizmişsin canım eve gelince hiç yatmadım ben bebğime kendim baktım zaten pimpirikliyim ama bence sen yat dinlen ogünlerin keyfini çıkarr sonrasında insan o günleri arıyor 6 günlükken bebekle sağlık ocağına gitim minübüslee nasılda geçiyor zamn şimdii 4 aylık rabbim sanada huzurlu sağlıkla bebeğine kavuşmak nasip etsinn
çook uzun yazdım başını ağrıttım belki ama uyşmam geçince ameliyat ağrısından çok rahimn dönmesi daha bi deişik ben annemlere doktor sanki bi bebek unuttu içerde dedim hep birlikte güldüler rahim eski haline gelirken sanki bi bebek varmışçasına hareket var karındaa
İnş. canım toplamda kaç kilo almıştınki bu kadar çabuk vermişsin maaşallah... Göbüşünde düzelmiş ne güzel... Sezeryandan sonra geç toparlanır diye biliyordum.Ayrıca kegelin göbüşün toparlanmasına faydası olduğunuda bilmiyordum... İyiymiş öyleyse....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?