- Konu Sahibi hayal_sevda
-
ilk kez senden duydum o kesik yerinin hep sızladığını bence senin bünyenden kaynaklanıyo etrafımda sezeryan olan okadar çok ki kimse öyle bişeyden bahsetmiyor
ne kadar zayıf olursanız olun ister sezaryen ister normal doğum yapmış olun karnın kendini toplama süresi vardır. hiç spor yapmasanız karnınız bir şekilde doğum sonrası 9 ayda toparlanır. ama az ama çok. karın egzersizi yapıyorsanız da 4 aydan önce etkisini hissedemezsiniz. çevremde sezaryenle doğum yapmış ve spor yapmış 2 tanıdığım var ki birinin ikinci sezaryeni ve ikiz oldu. karnı kalmadı. tamamen hareketle ilgili bir şey. ayrıca emzirmek zayıflatıyor deniyor inanmıyorum yediğime içtiğime hep dikkat etmişimdir. daha da kilo aldırıyor. kilo almasanız da kol sırt göğüs genişliyor. tabi normal doğumda daha kolay toparlanıyor o başka. ben bir kez spor yapmayı denedim sonra vazgeçtim. sezaryenden sonra yavaş yavaş karnım topralanmaya başladı inanamıyorum buna. bu yüzden herkese acele etmemelerini ve devamlı karınlarını içlerine çekmelerini öneriyorum en büyük spor bu bence.
bir de şu dini karıştıran bir arkadaş var burda yazan. nerde görülmüş sezaryenin günah olduğu. lütfen konuyu dağıtmayalım.
benim oğlum bir yaşında olacak,kucağıma aldığımda ayaklarını vücuduma vurduğu zaman dikiş yerim sızlıyor gerçekten.bulaşık yıkarken tezgaha dayanınca,dar bir yerden vücudumu sürterek geçtiğimde acıyor,çok değil ama hissediyorsun acıyor.göbek meselesi bünyeyle de ilgili,kimileri şanslı oluyor hiç kalmıyor ama büyük çoğunluğunda göbek kalıyor,ben de bunlardan biriyim.ayrıca karnımda bazı yerlerde hissizlik uyuşukluk hala var,biyerler kaşınıyor mesela,kaşıyorum ama hissedemiyorum.önceleri daha fazlaydı,geçer mi bilmem
o zaman bizim günahlar kaldı mı?sezeryan günah dememişkinormal doğumda o sancıları sıkıntıları çektiğin için doğumda bütün günahların dökülür..tam olarak hatırlamıyorum hangisi ama ya ayet var bu konuda ya hadis var..bence arkadaş ondan bahsetmek istedi..
ayrıca emzirmek kilo verdiriyor,süt olsun diye önünüze geleni yemez de sıvılara ağırlık verirseniz verdirdiğini göreceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?