Sicakkanli elti

yol yakınken evinizi optimum uzaklığa taşıyın... kv ler evlendikten sonra sizinle kalacak olamsı ne demek yaaaa kaldı mı öyle vıcık vıcık yok artık bu işe bir dur demezseniz daha çok konu açarsınız buraya tatlı tatlı olayı bağlamaya bakın... nerde çokluk ..... ;)

okurken sinir oldum yemin ederim ... bide kirmadan nasil mesafeyi koyabilirim demissin okadar iyi niyetli olma biraz sivri ol kuzum seni ezerler bunlar yazik yaaa vallah canim sen kirilmak istemiyorsan kiricaksin, balayina bile gelmek istemis resmen cok tehlikeli cok !!dikkat et simdiden basla mesafe koymaya , esim evlenmeden once ailesinde yasamak istedigini belirtmisti bana ben kattiyen olmaz diye tavrimi net koydum , yani oyle bi secenek yok ve olamaz , dunyanin en iyi kaynanasi olsa bile ayni ev olmaz, tavrini koy taviz verme nisanliyken genelde nazini ceker erkekler :) yeterki sen ne istedigini bil tavrini koy , yok idare ediyim yok seviyorum kirmayim falan filan diyede dusunme herkez kurnaz kayinvalidende eltinde iyi niyetli insanlar gibi gorunmuyorlar seni saf buldular akil var mantik var yeni evli ciftin evinde kalinirmi ya bide kardes var ortada Allahim ya boyle bisey olamaz sen bacim olacaktin ortaligi yikardim vallah ya benim eltilerim surekli birbirlerine gidip gelirler cat kapi falan ben hic hoslanmam ilk bastan dedim ben calisan bir insanim benim evim herzaman musait olmuyor falan diye ve daha da gelmezler , bazilari ayiplar ama banane yaw ben sevmiyorum kimseyle icli disli olmayi , kaynanam gile de haftada bir kere giderim oda 1-2 saat okadar, eltilerim ise haftada 3-4 kez giderler kaynanamlara ama kaynanamin gozunde ise benden iyisi yok , bni cok sever sayar eltilerimde uyuz olur tabi , aklini kullan mesafe herzaman iyidir , saygili davran sev ve say onlari ama mesafe sart canim

canım eltiden dost olmaz. mesafeli ol her zaman. bi de çalışan bir bayansın kaynananlarla nasıl oturacaksın. inş. fazla kalmazlar yanında.

Eltin sıcakkanlı değil içten pazarlıklı gibi geldi bana.
Daha yeni tanıdığı insanı her gün arayıp özledim demek bana hiç samimi gelmiyor.
Aynı evde olmamalısın kesinlikle. Çalışsan da çalışmasan da her gün göreceksin yoksa bu eltiyi.

Balayı konusunu da bir kere daha söylerse sessiz kalma. Eşinle başbaşa balayınızı yaptıktan sonra maddiyat el verirse bakacağınızı söyle. Baştan önünü alman lazım bunların.
Katılıyorum, ayrıca ilk zamanlar kişiler aman kimse kırılmasın diye gerçek düşüncelerinden ödün veriyorlar. Sonra bu fedakarlıklar geri dönülmez bir hal alıyor. O saatten sonra rest çekmek ne kadar değişti olarak yorumlanıyor.

Onun yerine başta insanlar net olsa -bozulsalar da- aman onun da huyu bu deyip alışırlar.
Ben şahsen samimiyetten -bu denli- keyif almam. Mesafe her zaman iyidir.

Merhaba hanimlar. Kismetse yaza dugunum olacak. Akil danismak istedigim bazi seyler var. Nisanlim ve ailesi nisanlima aldiklari evde oturuyorlar simdilik. Dugunden sonra kira icin maddi imkanlari yetmezse kardesinin dugunune kadar ya bizimle yada abisinde kalacaklar. Abisinin evleri 5-10 dakkalik mesafede. Herkes eltisinin soguk, kotu olmasindan dert yanarken ben aksine cok sicakkanli olmasindan dertliyim. Beni cok sever hep arar sorar bize gel ozledim birlikte kaliriz der. Kv. mesela parfum alacaksa eltim iyi magazaya goturup pahalisini aldirir benim icin. Kendine guzel gelinlik secersin ben onlarla konusurum fiyatina takma falan der. Buraya kadar problem yok ama eltim haftada 2-3 gun mutlaka onlarin evdeler. Kv. evde oldugu gunlerde gidip sabahtan aksama onlarda oturur. Gezmeyi misafirligi cok seven biri. Boyle yakin olmalarinda sorun yok asil sorun ben evlendikten sonra da bu boyle devam edecek. Bana sizin dugun olsa ne iyi olur evde sikiliyorum diyo. Dugunden sonra hep bizde olacaklarini biliyorum. Ya hergun beni kendi evlerine cagiracak gitmezsem de kendi gelecek. Bir tarafdan da annemler teyzemin tepkilerinden sikildim. Teyzem ben Melisayi dusunuyorum evlendikten sonra nasil olacak elti desen hergun orda diyo. Babamda sen calisiyorsun boyle olursa sana yazik diyo. Kv.ler bende kalmasalar bile eltim rahat birakmayacak. Bana sizin dugunden sonra guzel bir yerde 1-2 haftalik kalalim,dinleniriz keyif yapariz diyo. Balayima bile kendilerini de dahil ediyor. Nisanlima soyledim zaten ikimiz olalim istiyorum diye oda oyle istiyo. Bir tarafdan hic kotulugunu gormedim hep bana cok yakin onu incitmeden biraz mesafe koymak istiyorum ama nasil? Yanlis mi dusunuyorum? Nasil bir yol izlemeliyim?
eltin için bir şey diyemem ama en iyi insanla bile fazla yakınlık sorun çıkarır.benim elti beni gördüğü andan itibaren kıskandıgını acık ve pis bir şekilde gösterdiği için eltin bana biraz safça ve iyi niyetli geldi.yani kötüyü bildiğim için olumsuz bir sey oluşmadı ama mesafe iyidir.kadıncagız kendine de zarar verecek bazıları böyle hiperaktif oluyor duramıyor yerinde bu da en cok kendine zarar veriyor

Neden herkes bu kadar kötü niyetli? elti kötü davransa kıskansa vay ne kadar kötü denir burada elti gelinliğin en iyisini aldırmak istiyor, hediyenin en iyisini alıyor keşke evlensen de hemen bir arada olsak diyor vay efendim çok sıcakkanlı. Belli ki arkadaş olarak görüyor. Hem zaten çalışıyorsunuz akşamdan akşama eve geleceksiniz akşam saatinde de her akşam gelecek halleri yok. Kaynana ile oturmak istemiyorsanız siz ayrı eve çıkın onlar o evde otursunlar o zaman ama öyle beraber kalıcaz da dememişler zaten. Balayı konusunda da buna nişanlınız müsaade etmez zaten yani niye herşeyin arkasında art niyet arıyoruz anlamıyorum.

Aynı eve en başta çıkmazdım ben olsam; "onlar düzenini kurmuş şimdi, kendi evlerine çıkana dek 1-2 yıl kirada idare ederiz nasıl olsa ben de çalışıyorum" deyiver. Bir de semt olarak başka bir yer seçerdim o kadar boğucu samimiyet kuran bir aile varsa.

Sonuçta eşinin ailesi son derece iyi insanlar olabilirler, ki öyledir de.. Ama aynı ev olayına geçtin mi maalesef kesinlikle bir yerde sıkıntılar başlıyor, hele daha yepyeni evliyken emin ol kasılacaksın.
Eltin içinse, sen izin vermişsin bu kadar yakınlık kurmasına, şimdi de boğulmuşsun. Bi kaç davetini geri çevir, sana gelecekse plan yapacaksa başka yere gidiyor gibi ol. Ama o kadar yakında oturunca çok zorlanacaksın tabi...
Başka yerde oturararak herkesin huzurunu kurtaracaksın aslında, çünkü yakın olunca hep kavga gürültü anlaşmazlık oluyor...

siz eltiyi sormuşsunuz ama ona yorum yapmak istemiyorum şimdi.
tek diyeceğim evde bekar da varken nasıl cümbür cemaat yaşayacaksınız??
daha bir de eltiler de çıkmaz evden..
ev de küçük.. vallahi cicim ayları burnundan fitil fitil gelir.
sanırım ev nişanlının üzerine zaten. eninde sonunda sizin olacak. kesinlikle ne kadar masraf olursa olsun kiraya gidin.. yoksa kendim ettim kendim buldum olursunuz..

Merhaba hanimlar. Kismetse yaza dugunum olacak. Akil danismak istedigim bazi seyler var. Nisanlim ve ailesi nisanlima aldiklari evde oturuyorlar simdilik. Dugunden sonra kira icin maddi imkanlari yetmezse kardesinin dugunune kadar ya bizimle yada abisinde kalacaklar. Abisinin evleri 5-10 dakkalik mesafede. Herkes eltisinin soguk, kotu olmasindan dert yanarken ben aksine cok sicakkanli olmasindan dertliyim. Beni cok sever hep arar sorar bize gel ozledim birlikte kaliriz der. Kv. mesela parfum alacaksa eltim iyi magazaya goturup pahalisini aldirir benim icin. Kendine guzel gelinlik secersin ben onlarla konusurum fiyatina takma falan der. Buraya kadar problem yok ama eltim haftada 2-3 gun mutlaka onlarin evdeler. Kv. evde oldugu gunlerde gidip sabahtan aksama onlarda oturur. Gezmeyi misafirligi cok seven biri. Boyle yakin olmalarinda sorun yok asil sorun ben evlendikten sonra da bu boyle devam edecek. Bana sizin dugun olsa ne iyi olur evde sikiliyorum diyo. Dugunden sonra hep bizde olacaklarini biliyorum. Ya hergun beni kendi evlerine cagiracak gitmezsem de kendi gelecek. Bir tarafdan da annemler teyzemin tepkilerinden sikildim. Teyzem ben Melisayi dusunuyorum evlendikten sonra nasil olacak elti desen hergun orda diyo. Babamda sen calisiyorsun boyle olursa sana yazik diyo. Kv.ler bende kalmasalar bile eltim rahat birakmayacak. Bana sizin dugunden sonra guzel bir yerde 1-2 haftalik kalalim,dinleniriz keyif yapariz diyo. Balayima bile kendilerini de dahil ediyor. Nisanlima soyledim zaten ikimiz olalim istiyorum diye oda oyle istiyo. Bir tarafdan hic
kotulugunu gormedim hep bana cok yakin onu incitmeden biraz mesafe koymak istiyorum ama nasil? Yanlis mi dusunuyorum? Nasil bir yol izlemeliyim?

bence tezgah kurulmuş
tabiki de siz evlendikten sonra anasının babasının maddi imkanı kiraya yetmeyecek
ve siz beraber oturacaksınız
bu arada nısanlınız kac kardes anlayamadım bır kardesı daha mı var evlenecek abısınden baska ?
şimdi ortada kac ev var ?
abısı evlı onların bır evı var kıradalar mı onlara evı ana baba mı almıs ?
nısanlına alının evde nıye anne babası oturuyor anne babanın zaten evı yok mu ?
diğer kardes evlenene kadar demişşiniz bir kardes daha varsa eger o nerde peki ?
ben buraları anlayamadım

Genellikle herkes başta çok iyidir. Ama içlerine girince iş değişiyor. Siz çalıştığinız ićin ayrıca başka birine ihtiyacınız olmayacak, yani arkadaş olalım demiceksiniz. Ama o çalışmıyorsa arkadaş olmak ister seninle. Bence mesafe her zaman iyidir. Baştan nasıl başlarsan öyle gider. O tatil dediği zaman sen ama olmaz ki. Biz balayına gider geliriz, bir kaç gun de evde olursak sonra işe başlarız, beraber ayrıca tatile gitmeye zaman kalmaz de.

Merhaba hanimlar. Kismetse yaza dugunum olacak. Akil danismak istedigim bazi seyler var. Nisanlim ve ailesi nisanlima aldiklari evde oturuyorlar simdilik. Dugunden sonra kira icin maddi imkanlari yetmezse kardesinin dugunune kadar ya bizimle yada abisinde kalacaklar. Abisinin evleri 5-10 dakkalik mesafede. Herkes eltisinin soguk, kotu olmasindan dert yanarken ben aksine cok sicakkanli olmasindan dertliyim. Beni cok sever hep arar sorar bize gel ozledim birlikte kaliriz der. Kv. mesela parfum alacaksa eltim iyi magazaya goturup pahalisini aldirir benim icin. Kendine guzel gelinlik secersin ben onlarla konusurum fiyatina takma falan der. Buraya kadar problem yok ama eltim haftada 2-3 gun mutlaka onlarin evdeler. Kv. evde oldugu gunlerde gidip sabahtan aksama onlarda oturur. Gezmeyi misafirligi cok seven biri. Boyle yakin olmalarinda sorun yok asil sorun ben evlendikten sonra da bu boyle devam edecek. Bana sizin dugun olsa ne iyi olur evde sikiliyorum diyo. Dugunden sonra hep bizde olacaklarini biliyorum. Ya hergun beni kendi evlerine cagiracak gitmezsem de kendi gelecek. Bir tarafdan da annemler teyzemin tepkilerinden sikildim. Teyzem ben Melisayi dusunuyorum evlendikten sonra nasil olacak elti desen hergun orda diyo. Babamda sen calisiyorsun boyle olursa sana yazik diyo. Kv.ler bende kalmasalar bile eltim rahat birakmayacak. Bana sizin dugunden sonra guzel bir yerde 1-2 haftalik kalalim,dinleniriz keyif yapariz diyo. Balayima bile kendilerini de dahil ediyor. Nisanlima soyledim zaten ikimiz olalim istiyorum diye oda oyle istiyo. Bir tarafdan hic kotulugunu gormedim hep bana cok yakin onu incitmeden biraz mesafe koymak istiyorum ama nasil? Yanlis mi dusunuyorum? Nasil bir yol izlemeliyim?
Mesafe şart

Elti den önce kv KP ve evlenme çağında kazık kadar bir kayınbirader!!evliliğin ilk günleri, yalnız yapılan kahvaltılar, nazlar cilveler, herşeyi geçtim öyle ilk gece ha deyince ilk gece olmuyor.ve yan odada bekar bir kayın kv KP var.hadi de banyonu nasıl yapcaksin.tuvalet olayları.ay bilemedim güzelim.ben bile bunaldim.ben mesala bornova oturup kahve içer kitap okurdum.benim evim benim için keyif demek.calisiyorsun bir de.senden is as bekleyecekler.hadi kv işi yemeği yapıyor.dicekki ay çok yoruldum butun gun bi çay bi kahve yap.

Misafir olsa geçici olsa Batmaz sana.ama her gun her gun bunların olması sıkar canını. Eşinle ağız tadıyla kavga bile edemezsin.uzerine mi alınır acaba diye.

Bence aynı ev meselesini geçin. Direkt düğünü ertelendi. Nisanlinizin ailesi de ne düşüncesiz.cikin o evden işte adam evlenecek ya evlenecek.kiraya cikin iste.yeni eşyalar almayacaksiniz o zaman.o evin eşyaları vardır. Valla her yönüyle elinde kalıyo 8nsanin bu mesele.bence siz ailenizle konuşun .düğünü gerçekten erteleyin . Elti meli yine bir adım dışarda ama kv KP kayın ohooooi iyi düşünün

Elti den önce kv KP ve evlenme çağında kazık kadar bir kayınbirader!!evliliğin ilk günleri, yalnız yapılan kahvaltılar, nazlar cilveler, herşeyi geçtim öyle ilk gece ha deyince ilk gece olmuyor.ve yan odada bekar bir kayın kv KP var.hadi de banyonu nasıl yapcaksin.tuvalet olayları.ay bilemedim güzelim.ben bile bunaldim.ben mesala bornova oturup kahve içer kitap okurdum.benim evim benim için keyif demek.calisiyorsun bir de.senden is as bekleyecekler.hadi kv işi yemeği yapıyor.dicekki ay çok yoruldum butun gun bi çay bi kahve yap.

Misafir olsa geçici olsa Batmaz sana.ama her gun her gun bunların olması sıkar canını. Eşinle ağız tadıyla kavga bile edemezsin.uzerine mi alınır acaba diye.

Bence aynı ev meselesini geçin. Direkt düğünü ertelendi. Nisanlinizin ailesi de ne düşüncesiz.cikin o evden işte adam evlenecek ya evlenecek.kiraya cikin iste.yeni eşyalar almayacaksiniz o zaman.o evin eşyaları vardır. Valla her yönüyle elinde kalıyo 8nsanin bu mesele.bence siz ailenizle konuşun .düğünü gerçekten erteleyin . Elti meli yine bir adım dışarda ama kv KP kayın ohooooi iyi düşünün
altından koca olsa bunları çekmeye değmez ve dogru söylüyorsunuz eltiye sıra gelmez

kesinlikle siz kiraya çıkın..
küçük oğlanın huyu güzelde evleneceği kız enayi mi kaç tane çocuk var o da diyecek ki onlarda da kalsınlar..

konuyu açış amacınızdaki elti sorun bile değil bence .. dert etmeniz gereken daha ciddi sorunlarınız var..

Balayında sizlerle aynı odada kalsınlar bari :KK53:
Nişanlına evi onlar almış ve kendileri oturuyorlar.. Sonuçta biz aldık kafası, ama öbür oğullarınada evi kendileri alıp eltinler oturuyorlarsa ciddi bir adaletsizlik söz konusu olur ve bu konuda sana ve nişanlına baskı unsuru olur bu mesele..
Eltin onlara soğuk sana sıcak davranmasının sebebi (fesatlık anlamında demiyorum ama) siz evlenince onlarda kalmasınlar, sizler yeni evlisiniz diye eltinlerde ikamet edip postu buraya sermesinler, siz iyi geçinin diye yapıyor olabilir..
Seçenek olarak fikir sunabilirsin nişanlına:
1. seçenek: Nişanlınla sen ayrı ev tutabilirsiniz
2. seçenek: Nişanlın ve kaynın (eltinin kocası) KAYINVALİDENLERE AYRI EV TUTUP, kiralarını ortak ödeyebilirsiniz yada yarısını kaynın ve nişanlın yarısınıda kayınvaliden kayınpederin ödeyebilirler..
Sana tavsiyem kesinlikle kalp kırıcı olmadan, ailenle uyum içinde kırıp dökmeden nişanlına baskı yapmadan fikirlerini söylemen. Sakın her yükü üzerine alma, hemen sorumluluklara girme..
Allah mesut etsin inşallah..

Yorumlariniz icin cok tesekkurler hepinize hak veriyorum. Kaynim nisanli bizim dugunden bir kac ay sonra ona yapmak istiyorlar. Kendilerine 3 odali ev almak yada kiraya cikmak istiyorlar. Aldiklari ev zaten 2 oda orada 2 aile birlikte yapamaz bunun farkindalar. Evdeki esyalari cikaracaklar. Boyle anlasdik butun evi biz dolduracagiz esya olarak. Evin anahtarini verecegim kendileri calisip yasasinlar diyordu kv. Simdi maddi imkanlari biraz zayifladigi icin kucugun dugunune kadar 2 oglumdan birinde otururum diyor. Abisinin evide 2 oda ustune bide 2 cocuk var onlarda kalmasida bizde kalmasida haksizlik olur zaten. Onlarla da 1-2 ay kaldilar sonra bu eve ciktilar. Simdi bu durumda nisanlima ailen bizimle kalmasin diyememki. Bu konu acildiginda bizimle oturmayacaklar der hep. Oda rahat olmak istiyor. Balayi konusunu dedim ona ikimiz oluruz diye. Oda evet bende oyle istiyorum dedi. Yani nisanlim benim dediklerime hic karsi cikmadi.

Umarim evliliginizin ilk günleri zehir olmaz.
Zaten birbirine alışma sureci oluyo o sırada kayinvalidenler inşallah abisinde kalırlar.
Sizin de yalnız kalmaya hakkınız var ama hiç öyle dusunmezler.

Back
X