Şiddet aldatma hakaret yok ama eşinden soğuyup,boşanıp mutlu olanlar var mı aramızda?

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
133
Ankara
sorum aynen başlıktaki gibi, eşinden evliliğinden, yaşadığı ilden, eşinin gelecek planlarından soğuyan hatta gelecek planları hiç uymayan, içki, kumar, aldatma,şiddet olmadan soğuduğu için boşananlar yad a boşanmayı düşünenler, düşünüp de vazgeçenler var mı arkadaşlar??

bu tarz boşanmaların sonrası pişmanlık mı???

site sahiplerinden ricam konumu eşi ve eşinin ailesi ile ilgili bölüme taşıyabilir misiniz??
istediğim yere açmamışım, dalgınlık işte..

teşekkür ederim, e hadi bir de yorum isteyeyim o halde:)

ahahaha kahve falı gibi oldu Hadi bi bakıver

şaka bir yana insanoğlunun aklı enteresan calısıyor. Sırf soğuduğu icin ayrılan insan cok az gördüm. İnsan ayrıldığında he güzel seyleri özlüyor, ortada bir sebep de yoktu niye boşandım tüh falan diyor.

Benim cok gecerli bir sebebim olmasına rağmen zaman zaman özlüyorum. Baba evine geri dönmek de cok zor. Ben hala annemin mutfağında bulaşık yerleştirmedim. Hicbir seye elimi süremiyorum.

bunu bende merak ediyorum,gerçi bizde dolu sorun var.
birde bu boşanma sürecini ilk andan itibaren neler yaptığınızı anlatırsanız sevinirim.
ben kendi ailemle aynı şehirdeyim ama eğer boşanmaya karar verirsem boşanma sürecinde orada olamak istemiyorum bu işi dahada zorlaştıracak,nasıl yapmalı bilemiyorum

öncelikle seni başka konularından da hatırlıyorum.. sana evliliğin ile ilgili güzel 10 şey yaz desem bulabilir misin? yani merak ettiğim şu biz sadece olumsuz taraflarını mı biliyoruz evliliğinin yoksa sahiden öylemi.. bana sorarsan sen baştan beri yanlış karar verdiğni düşünüyorsun ve evliliğini hiç benimseyemedim.. eğer eşine karşı da hislerin kalmadıysa ki bence kalmamış ayrıl, evine yaşadğın şehre geri dön ilk boşanan sen olmayacaksın hem eşinin hem de kendinin en güzel yıllarını yanlış bir kararda ısrar ederek tüketme..

buna karar vermek o kadar kolay olsaydı milyonlarcası boşanırdı.cesaret edipte boşananlara hayranım zaten.
bende senin aradığın mutluluğu bulamadığını ama boşanmaya da cesaret edemediğin için hala devam ettirdiğini düşünüyorum.boşandıktan sonra mutlu olurmusun onu sen daha iyi bilirsin.çünkü herkezin hayata bakış açısı farklıdır.sen ailenle vakit geçirerek mutlu olduğunu düşünürsün bir başkası rahat rahat gezip tozduğu için mutlu olur.

bu dünyaya bir kere geliyoruz aslında bizi mutsuz eden herşeyi hayatımızdan çıkarmayı bilebilsek keşke

al eşini karşına beni dinle ilk ve son kez konuşacağım de
bak ben mutsuzum de
içindeki herşeyi anlat onu ve ailesini suçlar şekilde değilde hep ben de

neler istediğini sakın bir dille suçlar biçimde değil
"tabi o kendini savunur aileme şunu yapmadın falan der beni sen ilgilendiriyorsun
ailen mevzu değil
ne yapmayı düşünüyorsun gelecekle ilgili
sen kendi planlarını anlat
aile terapistine gidelim
aramızdaki sorunları çözemediğim sürece sende bende mutsuz oluyoruz sende bende genciz böyle ömür geçmez
seni seviyorum " de
can alıcı soruyu sor beni seviyormusun de eğer aldığın cevaplar seni tatmin etmiyorsa....

evliyim ama mutsuzum kulübüne daimi üye olan çok yakın bir arkadaşım da aynı senin durumundaydı. evlendikten sonraki ilk birbuçuk-iki yılı ayrılırsam hayatım nasıl olur, nelerle karşılaşırım gibi konuları düşünmekle geçirdim demişti. sonuç hala evli. kısacası anlık mutsuzlukların yanısıra boşandıktan sonra daha mutsuz olma ihitmalini de gözönünde bulundur derim.bu arada yaşın kaç?

güzel şey herkese göre değişir.
eşime güzel gelenler benim için öncelikli güzel gelmiyor. bana tel alıyo kendi benden daha mutlu, maddiyat önemli, güçlü hissediyor eşim kendini. ama ben zaten çalışıyordum ok önemli ama sosyal hayat, işimdeki tatminim, rahatlığım benim için çok daha önemli.ve burda işimden ve çevremden hiç mutlu değilim. zaten meslek değiştirmek istiyordum, burda daha fazla istiyorum ama değiştirip dönsem ankaraya eşim nasıl gelecek, burda iş kurmaya çabalıyor.......

ben kendi ayaklarım üzerinde durabilmek için çok çabaladım. ailemin desteği olmadı . çoğu şeyi kendi başıma hallettim rabbimin izniyle tabi. ama birgün biri geldi. huyu iyi boylu poslu, ilgili beni seviyor die kapıldım gittim.
ama sürekli sorguluyordum durumlarımızı, gerçekten iyi birine bile bile zarar vermez.....

ama şimdi beni memleketine zorla getirdi, başta bu durum yoktu.
bol para kazanıp ilerde burdan çıkabilirz diyor.
ama ben kariyerimde ilerlemeyi düşünüyorum, onları bu ilde yapamam. sen sınavına çalış kazan bakarız diyor eşim. bilemeyiz ne olcak, yarın ne getirecek diyor. ama bu düşünce beni çok yoruyor artık. kendi burda iş kuruyor, özel iş yeri açma aşamasında ve ben bunları istemiyorum. ha deyince gidilmez ki. tayinle gidilir belki ama özel sektörde çavra vs lazım. çok ütopğik düşünüyor gibi geliyor bana. ısrarla yapıyor. iyi olacağını düşünüyorum bana güven diyor ama onun için iyi olacak gelecek beni boğuyor. bakış açılarımız çok farklı.benim bunca yıl uğraştığım sınav iş vs eşim için çok da anlamlı değil gibi. ben kadın olsam sen gibi davranmazdım diyor. teslim olmayı biliridm diyor. hatta çok para kazanırsa çalışmamı bile anlamlı bulmuyor.
çok yoruldum.
bir daha anlatmııcamm bu sitede çok anlattım die düşünüyordum yine özele indim. okuyanlara teşekkür ederim..

3o yaşındayım 1 yıl olcak evleneli.
anlık mutsuzluk mu benim bişeylerin altından psikolojik olarak kalkamamam mı bilemiyorum.
bu şehirde bu iş yeirmde mutlu değilim ve ne zman biteceği belli değil.
nasıl geçecek nasıl altından kalkıcam ne zman çocuk isteyeceğim bilemiyorum. çocukları çok severim ama çok enerjisiz güçsüz ve mutsuz hissediyorum.
eşimse tam bi plan yapmıyor yapmayı konuşmayı sevmiyor yanaşmıyor, kendini özgür ve baskısız hissetmek istiyor, oysa aynı istekler bende de var. burdan ne zaman gidceğimizi bilmek istiyoruım.
burda yaşamak sitemiyorum dedikçe eşim daha bi bağlanıyor buraya. alttan alttan yaptırmam gerekli ona bazı şeyleri ama bu en doğal hakkım değil mi??
bu evlilik ikimizin ve eşimin iyi olacağını düşünüyorum dediği şeyleri yaşamak zorundayım. buraya gelmek fikrine az buçuk da olsa katılabilseydim belki burda olmak beni bu derece tedirgin etmeyecekti. güzel bir yer olsaydı da aynı şekilde. burda birçokşeye tahammül etmem lazım.
dediğim gibi en kötüsü de eşime direk söyleyince kabul etmemesi ben de bunu yediremiyorum. burda olmayı istememem suçmuş gibi davranıyor...
bu evlilik ikimizin değil mi?
neden sürekli stretejik davranmak ya da katlanmak zorundayım . bu hislere dayanamıyorum.................
direk kötü biri değil eşim.ama çok farklıyız...

Arkadaşım sizi ayıran şey aldatma, şiddet vs olmayacak ama gelecek ile ilgili planlar olabilir.Siz kendinizi eşinizin kurduğu gelecek hayalinin içine oturtamıyorsunuz.Eşiniz iyi biri anlattıklarınıza göre.Ama iki iyi kişinin evlenmesi ile iyi evlilik olacak diye birşey maalesef yok.Erkekler kadınların tüm gelecek planlarını kendilerine göre ayarlamalarını bekliyorlar.Ve çoğu evlilikte gerçekten kadınların bu fedakarlıkları sayesinde yürüyor.Siz geleceğinizi eşinizin belirlemesine ne kadar izin verebileceksiniz.Belki bir süre göz yumabileceksiniz.Ama nereye kadar...Belki sevginiz çok güçlüdür.Tüm bunları aşarsınız.Belki eşiniz sizin gelecek planlarınıza dahil olmayı kabul eder.İnşallah hakkınızda hayırlısı olur...
Ben de az önce duruşma tebligatını aldım.Ama bizde gelecek planı dahi yoktu.Bana emeklilikte yerleşeceğimiz yeri bile söylemedi.Kafasında bir yer olduğu halde...
İnşallah kafanı netleştirebilir ve kendin için, evliliğin için en doğru kararı verirsin.Hep dedikleri gibi en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.

canım eşinden ayrı bir süre ailenin yanına yada izin verirse akraba arkadaş herneyse birkaç hafta ayrı kalmayı denesen nasıl olur?bu arada mutlu olacakmısın olmayacakmısın?eşini özleyecekmisin?gittiğin yerde eşin olmdadan ne kadar kalabiliyorsun ,onsuz ne kadar mutlusun? bunları bir denesen nasıl olur
kendini de tartmış olursun ve ona göre karar vermen daha kolay olabilir

senin evliliğinde ben seni alışamamış veyahut suçlu bulmuyorum , tabi anlattıkların kadarıyla biliyoruz ,

bence esas sorunlu eşin çünkü kafasına göre plan yapıp bu planlara uymaya mecburmuşsun gibi davranıyor, bence evliliğe hazır olmayan kişi eşinmiş , 2 kişinin sorumluluğunu kaldıramıyor seni bu kadar mutsuz etmeye hakkı yok

eğer yıllık izin kullanma mümkünse 2 -3 hafta eşinden ayrı bir tatil yap.
hem kendini dinlersin hem daha tarafsız olarak ölçer tartarsın.
meşhur liste olayı var ya mesela onu da yapabilirsin.
artıları eksileri karşılaştırabilirsin.

hepinize çok teşekkür ederim.
burda yaşamak istemiyorum die çıkışlar yaptığımda tamam yaşama diyor eşim artık...

ne istiyorsan yap yoruldum artık diyor.
bu kadar basit olmamalı....
ben de götür tekrar evimi kur orda diyorum...benden bişey beklem diyor öyle kalıyor konu.ama sonra yakınlaşan kendi oluyor bana.

hepinzi de doğru söylüyorsunuz. bir kaç hafta ayrı kalmak... kalabilririm sanırım ama ben bu insanla çok mutlu olurdum bu kadar iş ve para planı yapıp beni saf dışı etmeseydi. işte buna üzülüyorum.

arkadaşlar zaten eğer gidersem ayrılmayı göze alarak yapamıyorum diyeceğim... olmuyor......

çok zor geçti herşey benim için. eski konulaırmı bilenler de var. biraz da hassas ve özgür bir yapım var ve böyle alışmışım.
eşimin kararlarını uygulamak çok zor geliyor. çnkü onun planları bütün düzenimi bozmam, gelecek planalrımı bi kenara koymamla olacak şeyler maalesef.

bi psikologa gitmiştik. bizi birlkte aldı kadın odasına ve saatlerce tartıştık karşısında. ve sonrasında kadın bana diyor ki eşinin yerinde başka bi erkek olsaydı ehhh yeter beaaa der ve çıkardı diyor. adam seni seviyor diyor. sınavlara çalışmııcaksın bu durumda diyor, eşine tabi ol diyor,o şehri kabullen ömür boyu kalırım demiyorki eşin diyor ve horlaması varsa da ayrı yatıyoruz die paralama eşini diyor, eşin buna çözüm bulana kadar ayrı yatın bunda bişey yok diyor, ben yurtdışına eşi için çıkıp da bi sene evden dışarı adımını atmayan bayanlar biliyorum diyor ve psikolog beni iyice hafakanlara soktu ve bunların %90 ını eşimn yanında söyledi

eşim maddi konularda ksıtlamaz beni. sanırım ben de maddi konuya asla düşkün olmadığım içindir. düşkün olsam gözü korkardı ve sorun ederdi eminim.örneğin sabah arabayı almadım ve eşimi de beklemedim evden tek çıktım. otobüle geldim işe. bura küçük bi yer otobüsleri falan sevmiyorum eşim biliyor. kavga gürültü bağrışma vs çok oluyor yazınsa aşırı sıcak..
öğlen eşim aradı arabanın anahtarını yeni gördüğm nie almadın dedi?
sana bıraktım işlerin oluyor dedim.
benden önemli senin için bu araba mevzuu al arabayı dedi. bişey demedim. akşamdan kavgalıydık.
kızlar kavgalarda adım atan eşim oluyor.ama asla şundan kavga ettik de böyle yaparız die konuşulmuyor. sonrasında soğuk soğuk konuşmalar ve sonrasında normale dönülüyor gibi oluyo. ama benm kafam hep yorgun..

adım atacak gücüm olmadığını ya da kendi içimde derin mevzularla boğuştuğumu biliyor. sanırım bundan dolayı adım atıyor.

bazen de kariyerim için gerekli olan sınavları geçeyim eşim gidemeyiz burda işimi oturttum derse o zman rest çekerim diyorum ama hergün kendi bunalımımdan, pişmanlığımdan, üzüntümden ders de çalışamıyorummmmmmmmm(((((((
en az 4 5 sene kalacakmış burda. sen sınavı kazansan da 1 sene içinde olmııcak mı işin diyor. bu bana uymuyor diyor..

senin konularını biliyorum canım ve inan sana üzülüyorum anladığım kadarıyla eşin kötü biri değil ve seni seviyor ama sen yaşadığın yere alışamadığın için mutsuz ve huzursuzsun bu adamla eğer istediğin yerde yaşasan büyük ihtimalle çok mutlu olurdun.bu nedenle sana boşan yada boşanma diyemem her insanın tahammül sınırı da farklıdır şartları imkanları farklıdır ama bir müddet ailenin yanına git kal gezmeye gider gibi ve kafanı dinle kendini bir ölç tart bakalım eşin olmadan mutlu musun onsuz yaşayabilir misin böyle daha kolay karar verebilirsin Allah hakkında hayırlısını versin canım

sevginin bitmesi boşanmak için en baba sebeptir bana göre, çünkü sevmeden devam edildiğinde şiddet görme aldatılma hakaret işitme olasılığı artar diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…