3o yaşındayım 1 yıl olcak evleneli.
anlık mutsuzluk mu benim bişeylerin altından psikolojik olarak kalkamamam mı bilemiyorum.
bu şehirde bu iş yeirmde mutlu değilim ve ne zman biteceği belli değil.
nasıl geçecek nasıl altından kalkıcam ne zman çocuk isteyeceğim bilemiyorum. çocukları çok severim ama çok enerjisiz güçsüz ve mutsuz hissediyorum.
eşimse tam bi plan yapmıyor yapmayı konuşmayı sevmiyor yanaşmıyor, kendini özgür ve baskısız hissetmek istiyor, oysa aynı istekler bende de var. burdan ne zaman gidceğimizi bilmek istiyoruım.
burda yaşamak sitemiyorum dedikçe eşim daha bi bağlanıyor buraya. alttan alttan yaptırmam gerekli ona bazı şeyleri ama bu en doğal hakkım değil mi??
bu evlilik ikimizin ve eşimin iyi olacağını düşünüyorum dediği şeyleri yaşamak zorundayım. buraya gelmek fikrine az buçuk da olsa katılabilseydim belki burda olmak beni bu derece tedirgin etmeyecekti. güzel bir yer olsaydı da aynı şekilde. burda birçokşeye tahammül etmem lazım.
dediğim gibi en kötüsü de eşime direk söyleyince kabul etmemesi ben de bunu yediremiyorum. burda olmayı istememem suçmuş gibi davranıyor...
bu evlilik ikimizin değil mi?
neden sürekli stretejik davranmak ya da katlanmak zorundayım . bu hislere dayanamıyorum.................
direk kötü biri değil eşim.ama çok farklıyız...
üsttede yazdığım gibi, kabullenemediğin içim mutsuzsun bence senin psikolojik yardım alman gerekli
ya değiştirtemediğin şeyleri kabullenip mutlu olmaya çabalıycaksın
yada bu adamdan boşanıp yeni bir hayat kurmaya çabalıycaksın
bir başka değişle ya bu deveyi güdeceksin yada bu elden gideceksin
seçim senin tabiki
sizdemi...
bende gelin gittiğim şehirde yapamıyorum olmuyor.ama bunu ne kadar iyi dille bile söylesem suçlu benim.
Hep bişeylere katlanmak zorundayız .Eşimle farklıyız.
kendimi bu kadar olumsuz şeyi kabul ettiğim için enayi gibi hissediyorum.
Boşanmayı çok düşündüm ama altından ne maddi ne manevi kalkacak durumda değilim.
artık herşeyi içime attım. sadece ağlıyorum
yok bende sunu bı turlu anlamıyorum ben esımle baska bı sehıe gıderdım valla hatta gıtmek cok ısterdım keske olsa
bızım mahalleden bırı boyle oldu cocuklar ıstanbulda luks semtlerden sayılacak bır yerde oturuyodu annesıde bızım mahallede hatat kıraları odemelerııcın kv aylık 700 tl para yolluyorum elıme 100 lıra sıkıstırıp parduse alamıyorum fılan dıyormus kız gelırken ben calsııcam demıs sonra bunalımdayım aılemı ozledım annem babam demeye baslamıs
en sonundada aılesının oldugu yere donmus bursaya , tabıkı herkez kızı suclu buluyor anlam veremıyor kocasıda gıderse gıtsın zaten yaptıkları ve soyledıklerınden kendısını hayat arkadası olarak gormuyordum ıyı oldu aramayacagım dıyormus
cocugun annesı uzuluyomus ama kız hakkında bını bın turlu yorumlar var
nerdeyım hala aynı noktada olman cok uzucu..
bu yorumunuzu gerçekten beğendim
evlilik sadece aynı karaktere yada mümkün olduğunca ortak karaktere sahip olanların mutlu olacağı bi yer değil bana göre
farklı karakterli insanlarda pekala mutlu olabilirler tabiri caizse ortak paydada birleşerek,
sizin yazdıklarınız okuyunca o kadar çok kendi evliliğime benzeyen yönler varki. EŞİMLE evimiz ve oğlumuz dışında hiç bir ortak konumuz yok mesela hiç bir ortak sevdiğimiz şey yok ne film be dizi ne kitap nede başka bişi ama yine de mutlu biz yuvamız var çünkü birbirimizi olduğu gibi kabullendik
bunu burda defalarca yazdım ama yine yazıyorum
MUTLULUK DEĞİŞTİREMEDİĞİN ŞEYLERİ KABULLENMEKTEN GEÇER
VE MUTLULUK; İÇİNDE BULUNDUĞUN DURUMU KABUL ETMENLE DOĞRU ORANTILIDIR
yroum dıkkat cekıcı ama ben bana gore ıkı tane aynı ınsan evlenmemelı dıyorum
bana bısey katlamalı bana bısey ogretmelı benden uzaga gıdınce ıkı gunlugune ıllakı olurya omurluk evlenıyoruz ınsallah kıldan tuyden aklına geleyım benım bır nesneye taktıgım lakabı o surdursun , onun mac ızlemesıne ben sahıtlık etmıs olayımkı
dugme ıle ılık gıbı olalım bence bu dogru
2 kere evlılık yaptım
ıkısını bırbırıyle kıyasladıgım zaman ılk esımle ne kadar aynı oldugumuzu udusunuyorum mesela bı yere gıdelım kısa bı dusunceden sonra aynı fıkrı ortaya atardık ,
halbukı sımdı esımle gunun 30 dakıkasını bu orasımı burasımı burada bu var surada su var gıbı mevzularla gecırebılırım
benım tv ızleme alıskanlıgım dızı takıpe tme alıskanlıgım yok
ama artık var
begenmedıgım tadları sevmem yada hıc tatmam
sımdı onunla hayatıma ne kadar yenı sey gırdıgınıb ır dusunuyorumda
bence emınım bende ona cok sey kattım belkı benımkıler daha cok duygusal ve gozle gorunmucek seylerdır kım bılır evde ıkımızın sampuanı bıle ayrı :) belkı bır gun sokakta yururken bı kzıın sacları ucusur ıllakı benım sac kokumu bılır aklına hemen ben gelırım :) ama cok uzakta olmadan aksam eve geldıgınde gorecek yakınlıkta
cok detay verebılırım ama kesınlıkle nazara ınanıyorum
o yuzden bardagın bos tarafından bakmayı bırakıp dolu tarafından bakmayı denerdım, evlılık gıbı kutsal bır kurumun ıcınde sensın bensınlerle anca aradakı tum hosnut duygular yırıtılır , ben sanmıyorumkı sen bvu kadar mutsuzken nerdeyım, esın mutlu olabılsın
ben çok zor ve yalnız olarak boğuştum hayatla
tırnakalrımla biryerlere geldim. bu kadar zorluk çekmişken buralara gelmişken devam edicem dedim mesleki olarak ama çok yalnızdım. eşimle tanıştık o benim lehrime geldi. benim hayatım devam edicekti hayallerimin gerçekleşme umudu vardı hala. ama artık çok düşük bir umut ve asla yaşamayı düşünmediğim bir doğu ilinde yaşıyorum ve burdan gidip gitmeyeceğimiz bile bellli değil. olmuyor.
ben de çoğu defa ben enayimiyim.
burda işler çok yoğum, işyerimi sevmyiorum. eşime bakıyorum istediğ şehir, isteidği iş, istediği hatun, ailesini isteidğinde görüyor, istediği çevre, istediği alıştığı kültür, herkes tanıdığı kendini güvende ve huzurlu hissediyor burda.
bense sudan çıkmış balığa döndüm.
ben de ayrılsam amddi olarak kaldırırım ama manevi oalrak dayanamam ya da çok zorlanırım gibi. sadece 1.5 yıl öncesine dönsem...........
o zmanki yalnızlığım katlanılabilirdi ama şu an tekrar ankaraya tek dönmeyi gözüm kesmiyor. eski ben değilim eski umutlarım kaybolmuş......
ama bu hayatı aynı bu şeklide de devam ettiremiyorum.....
çok zor arkadaşım çok zorrrr.............sorgulayarak yaşamak, mutlu olabilecekken olamamak çok zor.....
evvvet oldukça güzel yorumlar ve belkide bir çok arkadaşımızında iç döküşleri var satır aralarında...
peki arkadaşım; diyelimki saydığımız sebeplerden ayrıldınız, ve sen çok istediğin şehrine döndün işini buldun kariyer planlarınıda gerçekleştirdin yaa sonra mutlu olacakmısın gerçekten...herşeyi olan sen bir sevgi bir yuva ihtiyacına girmeyecekmisin heleki ardında seni seven ve seninde sevdiğini tahmin ettiğim birini bırakmışken..çok zorr hani kariyer elbetteki önemli ama sevdiğinin yanındayken belkide bir ihtimal kariyer planlarını gerçekleştirme şansın var ama boşandıktan sonra aynı sevgiyi,aynı sevgiliyi bulma şansın ne kadar belki daha iyileri karşıma çıkar diye düşünüyorsan o ayrı bir mesele ama çokk zor..birşey anca kaybedilince değeri anlaşılır heleki bu kaybedilen bir sevgiyse bir sevgiliyse iste ozaman yanarsın marmara çırası gibi insanın kariyer hedefi gelecek planı elbette önemli aslolan sevgi,iyi bir eş ve mutlu bir yuva olmalı insanların yaşamdan beklentisinin doruk noktası bence aile yaşamı olmalı iş yaşamı değil çünkü maddi olarak sıkıntı yoksa kasmamalı kadın veya erkek şu anda 30 yaşın üstünde iyi bir işi evi arabası ve hayatı olan onlarca arkadaşım var ama hep bir tarafları eksik niye cünkü hayatlarında sevgi yok ,sevgili yok,evlat yok kariyer yapacağım diye çokk kısmetler tepildi zamanında şimdi ruh buhranları içinde kariyerli bir şekilde hayatlarına devamm...
bir arkadaşım vardı kıza halen süper bir hayranlık beslerim, ve onun başarısını takdir ederim onun yerinde olsam yapamazdım diyede düşünmeden edemem:
ünversitede aşık oldu eşine okullar bitti herkes memleketine kız Antalya-oğlan Urfa
sevgileri çok büyüktü ama aileler tamamen zıtt..kız tarafı aşırı sosyetik erkek tarafı aşırı dindar,kız ailesinin tek çocuğu maddi hiç bir sıkıntısı yok..erkek eh işte kıtı kıtına derler ya öyle..ama oldu arkadaşım istenmeyen gelin olarak 6 yıldır urfada vede çekmediği fakirlik rezillik,alışamadığı bir çevre eşinin ailesi hepsi sevgisini bozmadı ve kızı var tam bir aşk çocuğu...
sanırım son söz şu olmalı :MUTLU OLMAK İSTEYEN VE SEVEN İNSAN HER KOŞULDA BUNU BAŞARABİLİYOR...
AMA MUTLU OLMAK İSTEMİYORSAN HERŞEY ZATEN SANA KARŞI ....
canım msjına cevap yazdım ama mesaj kutun doluymuş ben eşimi çok sevdiğim için alışmam kolay oldu tabi burada tanıdığımız kimsemiz yoktu geldiğimizde birbirimize kenetlendik yani eşimle huzurum devam ettiği sürece hakkari şırnak tunceli gezebilirim :) ama yeri geliyor keşke bi akrabamız olsa dediğimiz zamanlar da geliyor tabi eşin senin fikirlerini önemsemeyerek haksızlık yapmış sana ama eşini seviyorsan alışmaya bak derim hangi ildesin bilmiyorum ama ben batmandayım ve kocaeliden geldim kendi memleketimle kıyaslayamam bile burayı ama çok kötü bi yer değil
çok merak ettim hangi il de yaşıyorsun bu kadar kötü durumdasın..Bence eşine olan duyguların körelmiş biraz çünkü eşinin tarafından bakınca o da bir gelecek kurmaya çabalıyor iş kuracak diyorsun tabi ki çevresi neredeyse orada iş kurmak ister eğer eşini seviyorsan bence destek ol eşine eğer şehir değiştirmeyi düşünmüyorsa sen de boşanmak istemiyorsan hayatınızı zindan etmeyin birbirinize yaşadığın şehre alışmaya çalış
benim ablam boşandı yurtdışına gitti evlenip yaşadığı yeri bahane etti alışamıyorum ülkemi istiyorum sizi özlüyorum vs. ama soruyorum abla eşini çok sevseydin boşanırmıydın diye boşanmaz kalırdım sabrederdim dedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?