Şiddet böyle böyle başlamaz mı? Fikir verin lütfen.

Katılıyorum size. İnsanların karakter özelliklerini mesleğiyle özdeşleştirmek çok da uygun olmayabilir. Psikolog olan birinden her daim sonsuz sabır göstermesini beklemek de saçma bir şey mesela, çünkü mesleğinden bağımsız olarak o da bir insan. Güçlü yönleri olduğu kadar zayıf yönleri de olabilir. Ha belki bu durumla baş edemediği için psikoterapi alması önerilebilir ancak mesleğini kötü yaptığı anlamına gelmez bu.

Kendi hayatımdan bir örnek vereyim. Lisede bir arkadaşım vardı, annesi psikologtu ve camiada da bilinen, başarılı birisi. Burada bile bilenleriniz vardır eminim. Arkadaşım okula geldiğinde annesinden şikayet ediyordu, "Milleti dinliyor dinliyor doluyor sonra evde gelip bana patlıyor" diye. Arkadaşım annesinin öfkesini kontrol edememesinden şikayetçiydi ama danışanları kadından memnundu ki alanda bilinen, tercih edilen bir uzman olmuştu. İkisi farklı şeyler.

Bence de oyle bisey var. Eski ev arkadasim klinik psikoloji masteri yapiyordu ve bana kafayi yedirtmisti, her turlu sozlu siddet, ev esyalarini oraya buraya atip kirma, her tur manyaklik, kilom uzerinden asagilama vardi. Ama kiz alaninda en iyi okullarda okumustu, gunde 8976 saat calisiyordu, baya bilgiliydi, eminim iyi de bir psikolog olmustur essogluessek kadin.

Ben de sensin salak ver şunu ya bi şeyi de beceremiyorsun dedim hızlıca elinden aldım mendili.
Merhaba, arkadasların yorumlarına katılmakla bırlıkte baska bır kelımeye takıldım bende. diğer soyledıklerinizin yanında "Bir şeyi de becermiyorsun" demişsiniz. Bu "becermek, yapmak halletmek" meselesi özellikle erkek psikolojisi için hayati önemde. Erkek psikolojisi partnerinden övgü almayı ve onaylanmayı tahmin edemeyeceğiniz kadar önemser. Siz farkında olmayabilirsiniz ama onun özsaygısına direk saldırı bu ve onun saldırganlasmasında buyuk bir etken diye düşünüyorum. Kocanıza sinirlendiğinizde haklı bile olsanız "beceriksiz" gibi laflar kullanırsanız yanınızdakı ınsanı hem pasifleştirmiş hem özgüvenini ezip daha beceriksiz hale getirmiş hem de kendinize karsı doldurmus olursunuz. Sizin yanında kendini başarılı mutlu ve onaylamıs hissetmesse bunu hissettiği ilk kadının yanında kalmak isteyebilir. Ya da gercekten saldırganlasır ve sıddet baslayabilir. Kişisel olarak benim hayatımda ne annem ne babam ne de en yakınlarım bana böyle hıtap edebilir. Bu laflar her turlu ikili ilişkide kacınılması gereken ıfadeler ve normal değil. Umarım daha dikkatli olursunuz.

Böyle sakin adamları yavaş yavaş delirtip sonra da " Eşim çok değişti :( " tarzında konuşmalar yapıyorsunuz ya.... Siz sakin bir adamı bulmuşsunuz ondan bu kadar rahat davranıyorsunuz. Ama bu ilk sinyaller. Eğer davranislarinizi düzeltmezseniz eski sakin adamı bulamayabilirsiniz. Lütfen aile huzurunuz için kendinizi törpülemeye çalışın

Siz durumu biraz abartmışsınız gibi geldi bana, tabii ki yaşanılan şey doğru değil fakat ortada karşılıklı saygısızlık var. Siz de oturup düşüncelerinizi ölçüp tartın derim

Eşinizin yerinde olsam rezıllgı ben cıkarırdım.Eşiniz o sizin çocugunuz deıl.Adamın allah yardımcısı olsun.

Adama nasıl bir muamele bu aman allahım allah yardımcısı olsun siz nasıl bir eşsiniz adam resmen psikolojik ve fiziksel şiddete uğruyor ve gelmiş burada şiddetmi göreceğim acaba diye konu açıyorsun. Kk , kk olalı böyle konu görmedi,yeminle adamın haline acıdım. Kendinize gelin tedavi görün adamı ziyan etmişsiniz resmen

İnsanların mesleği başka karakterleri başkadır,öfkesini yönetememesi terapist olarak kötü olduğu/olacağı anlamına gelmez,mesleğini icra etme şekliyle ilgili bilgi de vermez esasında. Zezeyi o açıdan değerlendiremeyiz. Bu zezeye haksızlık olur tıpkı onun eşine yaptığı haksızlık gibi.

Ne demişler eskiler hocanın dediğini yap ,yaptığını yapma.
Verdiğiniz örneğe binaen diyorum, evinde namaz kılmayan ,icki içen dahasi ateist olan imamın arkasında namaz kılmam mesela. Evinde öfkesini kontrol edemeyen insan iş yerinde de edemez eğer edebiliyor ise bu öfke kontrolü yok demek değil eşine zerre saygısı yok demektir.

Adama nasıl bir muamele bu aman allahım allah yardımcısı olsun siz nasıl bir eşsiniz adam resmen psikolojik ve fiziksel şiddete uğruyor ve gelmiş burada şiddetmi göreceğim acaba diye konu açıyorsun. Kk , kk olalı böyle konu görmedi,yeminle adamın haline acıdım. Kendinize gelin tedavi görün adamı ziyan etmişsiniz resmen
Bide diger konusunu okumanızı tavsiye ederim dikkat edin küçük dilinizi yutmayın. Gerçekten acıdım adama.

yok artık😳
İnsanların pskilolojisi kimlere emanet Allahım 😏
Kendisine faydası olmayan, şiddet yanlısı bir Psikolog. Umarım bize denk gelmez böylesi.
Bize denk gelmişti. Kızımı 4 yaşında iken psikologa götürdüm konuşma gecikmesi için oda zeka testi için yönlendirdi bizi. Kızıma sorular soracak güya kızım yanına doğru adım atar atmaz bir bagirdi geç yerine diye kızım neye uğradığını şaşırdı. Ve test boyu devam etti yüksek sesle ,kızarak sorular sorması sonrada yaşı 3 yaş geri rehabilitasyon merkezine gönder dedi . Iyi ki dinlemeyip başka doktora götürmüşüm. Şuan kızım 5.sınıfa gidiyor ve bütün öğretmenlerin gözdesi. O kadını dinlesem belki de kızımın hayatı kararacaktı. Böyleleri bi zahmet bu işi yapmasin.

Aynen adam yine birşey demiyo 🥴
Valla adamın yerinde olsam çeker giderim.
Bu ne böyle evlendim çocuğum oldu diye böyle sıyırmış bi insanla bı ömür geçirmek zorunda değil ki kimse.

Erkek olsun kadın olsun hiç fark etmez.
Kişisel saygı yoksa arkana bakmadan kaçacaksın.

İnsanların mesleği başka karakterleri başkadır,öfkesini yönetememesi terapist olarak kötü olduğu/olacağı anlamına gelmez,mesleğini icra etme şekliyle ilgili bilgi de vermez esasında. Zezeyi o açıdan değerlendiremeyiz. Bu zezeye haksızlık olur tıpkı onun eşine yaptığı haksızlık gibi.

Ne demişler eskiler hocanın dediğini yap ,yaptığını yapma.

Ben bu konuda sana katilamiyorum burcak , mesela oglumu bi kere doktora goturdum , doktordan da memnun kaldim ama sonradan cocugunu dovdugunu ogrendim ve bir daha adım atmadim muayenesine , hem igrenc bir insan oldugu icin hem de cocugunu doven insan cocuk sevmiyordur neden cocugumu ona goturuyum diye

Ayni sekilde ofke krizlerine giren , kibirli , sinirine hakim olamayan bir psikologa da gitmem , demek ki kendisi gidip tedavi olamayacak ve sorunu icin yardim alamayacak bilincte bir insan , bana ne faydasi dokunur ki kendini tedavi ettirememis bir insanin diye dusunurum

Back
X