- 18 Mart 2013
- 3.851
- 12.411
- 363
Katılıyorum size. İnsanların karakter özelliklerini mesleğiyle özdeşleştirmek çok da uygun olmayabilir. Psikolog olan birinden her daim sonsuz sabır göstermesini beklemek de saçma bir şey mesela, çünkü mesleğinden bağımsız olarak o da bir insan. Güçlü yönleri olduğu kadar zayıf yönleri de olabilir. Ha belki bu durumla baş edemediği için psikoterapi alması önerilebilir ancak mesleğini kötü yaptığı anlamına gelmez bu.
Kendi hayatımdan bir örnek vereyim. Lisede bir arkadaşım vardı, annesi psikologtu ve camiada da bilinen, başarılı birisi. Burada bile bilenleriniz vardır eminim. Arkadaşım okula geldiğinde annesinden şikayet ediyordu, "Milleti dinliyor dinliyor doluyor sonra evde gelip bana patlıyor" diye. Arkadaşım annesinin öfkesini kontrol edememesinden şikayetçiydi ama danışanları kadından memnundu ki alanda bilinen, tercih edilen bir uzman olmuştu. İkisi farklı şeyler.
Bence de oyle bisey var. Eski ev arkadasim klinik psikoloji masteri yapiyordu ve bana kafayi yedirtmisti, her turlu sozlu siddet, ev esyalarini oraya buraya atip kirma, her tur manyaklik, kilom uzerinden asagilama vardi. Ama kiz alaninda en iyi okullarda okumustu, gunde 8976 saat calisiyordu, baya bilgiliydi, eminim iyi de bir psikolog olmustur essogluessek kadin.