Şiddet böyle böyle başlamaz mı? Fikir verin lütfen.

yani adama her türlü psikolojik şiddeti uygulamissiniz onun verdigi ilk tepkide şiddet goruyorum.
be ne kadin ne erkegin psikolojik yada fiili siddet gormesine karsiyim ama gordugunuz gibi esinizin agzi armut toplamis ama eli armut toplamiyormuş
adamin sessizliginin size verdigi yetkiye dayanarak horluyorsunuz bunu konuda esinizden bahsetme seklinizden bile anliyorum.
esiniz annenizden korkmuyordur hanimefendi saygi duyuyordur
ailecek ali kiran bas kesen degilsinizdir heralde neden korksun.
benim de annem arkamdadir sadece annem degil yedi sulalem arkamdadir esimde sizinki gibi sakin vede bir okadar agir baslidir
cocugum olmadigi donemlerde ne laflar yedim ne sinir krizleri gecirdim de etrafimdaki bir insana vurmak hic aklima gelmedi.
siddet yanlisisiniz bunu kabul edin.
esinizde oyle belki bilemiyorum ama siz bana biraz adamin sabir tasini catlatmis gibi geldiniz.
e begenmiyorsaniz adami bir elle bebegi tutup bir elle altina ortu sermekte cok zor bir is degil bunun icin adama salak demeniz cok sacma

Kocan daha bosamadimi seni :) Allahim o adama sabr versin sabr senin gibi bir es..Buyuklerimiz derler ya bir kadin adami Vezirde eder Rezilde size siz kocanizi rezil edenlerdensiniz.Kafanizi ittirince siddet baslangici goruyorsunuz ya siddet boype boyle baslamazmi diye onun ki daha yeni yeni basliorda sizin siddet egilimi hep varmis.Allah kurtarsin beyfendiyi vallahi

selamlar oncelikle sorunuzun cevbini vereyim. hayir bu bir siddet degil bence. ve anladigim.kadariyla o 1 yaptikca 3 karsilik almis sizden. kadinlara pozitif ayrimcilik konusunu belki biraz abartiyoruzdur ne dersin. ben kadinim istedigimi yaparim ben ona sert cikisablirim ama o bana yaparsa kadina siddete donusur gibi bi anlayis var sanki. saygi karsilikli olur. yapisini anlattiginiza gore tahminimce esinizde cok uzulmustur. konuyu daha fazla uzatmayin dunya dedigimiz kac gunluk. ve evliliginizi lutfen bir restlesmeye cevirmeyin

Hahahha ya cok guldum :KK53:
Adama siddet gosteren sensin. Korkmasi gereken de esin 😂
Ilahi yahu 🤭

Böyle bir konu açtığıma inanamıyorum gerçekten. Lütfen her türlü yorumunuzu benden esirgemeyin, gerçeklerle yüzleşmek isterim her zaman ne kadar acı olsa da.

Eşim çok çok sakin biridir normalde, ben sinirli bir insanım. Genellikle bağıran, ağır konuşan benimdir. Sinir krizi geçirip ona vurduğum ittiğim de olmuştur. Bunları söylememin sebebi ne kadar sakin ve sabırlı biri olduğunu ve bugünkü şey yüzünden nasıl dumura uğradığımı belirtmek.

Az önce bebeğimin altını değiştiriyordum, yardım istedim geldi yardıma. Çok ağırkanlı bir insandır, bebeğim altını değiştirirken işedi örtüsü çiş oldu. Kaldırdım bebeği yeni örtü ser dedim ona da. Seriyor ama aheste aheste. Ben de hafifçe bağırdım çabuk olsana çocuğun arkası hep çiş oldu falan diye. O da bağırdı yapıyorum işte salak mısın gibi bir şey dedi. Ben de sensin salak ver şunu ya bi şeyi de beceremiyorsun dedim hızlıca elinden aldım mendili. O anda ya dur be deyip kafamı ittirdi. Şok oldum gerçekten hala şok içindeyim. Sen napıyorsun ya deyip ben de onun kafasına vurdum (rezillik resmen). Nasıl yaparsın ya falan demeye başladım. Bu arada annemlerde kalıyoruz iki aydır yollar kapalı olduğu için mahsur kaldık burda. Bu hemen sus rezil etme bizi falan dedi tabi annemden korkar çünkü sağolsun her zaman arkamdadır canım annem. Ben hıncımı alamadım ittim bunu ta odanın köşesine kadar bu arada bi ton saydırdım. Allahtan ramazan da herkes uyuyor duymadılar ama ben şu an çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor ilk defa böyle bir şey oluyor. Asıl korkum şiddet böyle böyle başlamaz mı? Kafama küçük bir şekilde vurdu diye başlar sonra dozu artmaz mı? Lütfen bir şeyler söyleyin çok kötüyüm napıcam şimdi?

Okuduğunu anlamayanlar için edit :adama sürekli vurmuyorum herhalde, vurduğum oldu bir kere. Onda da annesiyle beni delirttiler sinir krizi geçirdim resmen. Yani sürekli bir vurma durumu yok herhalde.
Yani şiddet "başlangıcı" demek bilemedim ama salak demekle ve sürekli sinirlenip bağırmakla, ses yükseltmekle psikolojik şiddeti, vurarak, iterek fiziksel şiddeti görmekteyiz. Pek başlangıç değil yani. Sadece erkeğin kadına yaptığı değil, kadının erkeğe sözel ve davranışlarına da şiddet diyoruz. Belirtmek istedim:duduk:

Eşinizi bu sekilde azarladığınız da ona bir daha nasıl saygı duyuyorsunuz ? Nasıl koca, eş gibi hissediyorsunuz..

Azarlamak olabilecek en kötü şiddetlerden biri.
Bu basit olayda tepkisi böyle normal mi diye sormuşsunuz.
Bu basit olayda bile eşinizi böyle azalıyorsanız demekki sıklıkla bunu yapıyorsunuz doğal olarak onunda sabrı kalmamıştır.

Nasil bir kafa yapisi bu ya? Cocugun altini tek basina degistireme...adami yardima cagir....Yavas hareket ediyor diye adama hakaret et...olanca lafi say....alt tarafi alt degistirme ya... emrine herkesin amade olmasini istemis.... sonra adam kafani ittirdi diye taa odanin obur ucuna ittir.. sonra da evden kovmaya kalk...oha.hem suclu hem guclu. Evlerden ırak.
Nasil birisiniz siz? Adam sizin cazgirliginizdan bunca sene susmustur. Simdi bir de bu adamla aksam ayni yataga gireceksiniz. Ve bu kadar ezdiginiz kocanizin yuzune nasil bakiyorsunuz?
Ben bosanirdim kocanizin yerinde olsam. Bir de tazminat isterdim. Iki sahit ya da bir ses kaydi yeter sizin cazgirliginizi anlatmaya. Bu evlilik de yurumez zaten. Hakaret siddet ne ararsan var sizde. Gidin bir tedavi olun. Sanki dunyayi kurtariyor prensesimiz... alt tarafi bez degistirmisin ayol. Kendi becerisizlikligini esine yukluyorsun. Gucu yeten yetene olmus..
Gerçekten harika yorum.

inanin kafami ittirdi dediginiz yere kadar,her sey bizim evde de yaşanıyor.cocuk dünyaya getirdik hormonlar alt üst ben de gerginim tersleyip dururum.size çıkısanlar olmus ama kadinin biraz daha üste cikma.hakki olmali bence kolay degil.acikcasi tüm kaprisime ragmen esim en fazla bana terslenmistir.kafama dokunsa ya da kolumu bile itse ben hayatimin sokunu yasardim.cok üzgünum dilerim bir daha bu acıyı yasatmaz esiniz.dikkat edin kendinize..

Eşinizi bu sekilde azarladığınız da ona bir daha nasıl saygı duyuyorsunuz ? Nasıl koca, eş gibi hissediyorsunuz..

Azarlamak olabilecek en kötü şiddetlerden biri.
Bu basit olayda tepkisi böyle normal mi diye sormuşsunuz.
Bu basit olayda bile eşinizi böyle azalıyorsanız demekki sıklıkla bunu yapıyorsunuz doğal olarak onunda sabrı kalmamıştır.

Cevabınızı şaşkınlıkla okuyorum..Saygı ve sevginin Meslekle, aile ile ne ilgisi var ? Bu zihniyetinizi değiştirin yoksa çok hayal kırıklığına uğrarsınız ..

Saygı öyle bağıra çağıra ,aileye güvenerek elde edilmez..

Keşke sizin gibi ana kuzuları hiç evlenmese, anne - babasının dizinin dibinden ayrılmasa.
Ccok haklısınız kadın olayı yanlıs anlamış. Belliki adam efendi saygili ayıbı olan biri. Kızın annesine saygısından sus rezil etme biizi demiş buda annemden korkar magnasını çıkarmış. Ayrıca mesleginizin olması kocanızın size saygı gosteriyor olmasıyla bagı nedir. Ben bir bag kuramıyorum da. Adam efendi biri beli ayıp bu yaptıgınız. Sizde hadinizi bilin bi yerde.

Kafasina vurmasi normal yani hak etmis öyle mi
Asla degil, fakat konu sahibinin diğer yorumlarını okursanız, hafif ittirdi yazıyor.
Olayı başlatan Salak, beceriksiz diyip bağırıp adamı azarlayan konu sahibi.
Geçmişte kendisinin adama şiddet uyguladığını ve bir kez vurduğunu soyleyen ama genelde de bağırma huyu ve agresif bir insan olduğunu söyleyen kendisi.

Şiddete meyilli zaten saygısız olan ve bunu uygulamaktan çekinmeyen karakteri olmayan erkeklerden bahsetmiyorum.

Her olay kendi için değerlendirmelidir.
Saygısızlık yapan, saygısızlık görür.
Bu kadar net konu sahibi zaten her zaman saygısızmış malesef ilk defa da adam kendine hakim olamamış tabiki yanlis ama biraz bütün olan resme bakmak lazım. Oda insan oda kul onunda hakķı var.

Evet çekinir. Ben mesleği olmayan ailesi arkasında olmayan biri olsaydım daha farklı olurdu belki ama durum bu o yüzden daha dikkatli.

Evet azarlamamam gerekiyordu ama onun bu şekilde tepki vermesi normal mi bu kadar basit bir konuda?
Her mesleği olan, ailesi arkasında olan eşine şiddet uygulasın o zaman. Hayretler içerisindeyim.

Adama fiziksel piskolojik şiddet uygulayan sizsiniz
Ben olsam 5 dakika tutmam sizi hemen boşarım valla
Dünyaya 1 kere geliyoruz ne diye çekicem
Biraz hareketlerinize dikkat edin ya
Neden böyle agresifsiniz eşinize derdiniz ne
Ayıp arkadasım ya
Ben ona vurayım ittireyim kaktırayım hakaret edeyim ama o sussun
Adam bir iki susar sonra oda yapar yani refleks diyoruz buna
Biri bana vursa bende vururum
Ne demek ya
Ne münasebet

Böyle bir konu açtığıma inanamıyorum gerçekten. Lütfen her türlü yorumunuzu benden esirgemeyin, gerçeklerle yüzleşmek isterim her zaman ne kadar acı olsa da.

Eşim çok çok sakin biridir normalde, ben sinirli bir insanım. Genellikle bağıran, ağır konuşan benimdir. Sinir krizi geçirip ona vurduğum ittiğim de olmuştur. Bunları söylememin sebebi ne kadar sakin ve sabırlı biri olduğunu ve bugünkü şey yüzünden nasıl dumura uğradığımı belirtmek.

Az önce bebeğimin altını değiştiriyordum, yardım istedim geldi yardıma. Çok ağırkanlı bir insandır, bebeğim altını değiştirirken işedi örtüsü çiş oldu. Kaldırdım bebeği yeni örtü ser dedim ona da. Seriyor ama aheste aheste. Ben de hafifçe bağırdım çabuk olsana çocuğun arkası hep çiş oldu falan diye. O da bağırdı yapıyorum işte salak mısın gibi bir şey dedi. Ben de sensin salak ver şunu ya bi şeyi de beceremiyorsun dedim hızlıca elinden aldım mendili. O anda ya dur be deyip kafamı ittirdi. Şok oldum gerçekten hala şok içindeyim. Sen napıyorsun ya deyip ben de onun kafasına vurdum (rezillik resmen). Nasıl yaparsın ya falan demeye başladım. Bu arada annemlerde kalıyoruz iki aydır yollar kapalı olduğu için mahsur kaldık burda. Bu hemen sus rezil etme bizi falan dedi tabi annemden korkar çünkü sağolsun her zaman arkamdadır canım annem. Ben hıncımı alamadım ittim bunu ta odanın köşesine kadar bu arada bi ton saydırdım. Allahtan ramazan da herkes uyuyor duymadılar ama ben şu an çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor ilk defa böyle bir şey oluyor. Asıl korkum şiddet böyle böyle başlamaz mı? Kafama küçük bir şekilde vurdu diye başlar sonra dozu artmaz mı? Lütfen bir şeyler söyleyin çok kötüyüm napıcam şimdi?

Okuduğunu anlamayanlar için edit :adama sürekli vurmuyorum herhalde, vurduğum oldu bir kere. Onda da annesiyle beni delirttiler sinir krizi geçirdim resmen. Yani sürekli bir vurma durumu yok herhalde.
Eşinizin ufaktan kafanızı ittirmesi nasıl zorunuza gitmiş. Peki siz neden bu kadar sabırlı bir adama şükretmek yerine sürekli şunu al şunu ver şöyle yap et diyip üstüne birkaç kere de şiddete meyil etmişsiniz. Kocanın kıymetini bil bacım başkasına yapsan bunları senin ağzını gözünü dağıtır. Ben eşime herşeyi rica ederek söylerim o da bana öyle. Yapar mısın verir misin alabilir misin gibi... yoksa saygı da sevgi de kalmaz.

Esinize hem fiziksel hemde psikolojik siddet uyguluyorsunuz ben bile okurken cok sinirlendim bence bir destek almanizda fayda var ziraa karsinizdaki insanda sabir taşi degil

Back
X