- 18 Ocak 2018
- 2.966
- 7.979
- 158
- 33
Yani evet ben bu konuda çok karamsarim. Uzun süredir kadın cinayetleri haberlerini inceliyorum çoğu önceden polise bildirmiş oluyor, ailesinin komşularının şiddetten haberi olmuş oluyor ama yine de kimse bir şey yapmamış oluyor. Sığınma evlerinde de mesela erkek çocukları kabul ediliyor mu yoksa o çocukları devlet mi alıyor ne bileyim bir sürü soru işareti.İnanin siginma evindeki kadinlar sizin gibi karamsar dusunmuyorlar. Daha simdi geldim oradan,oturup halimize sukur,canimiz guvende diyen pek cok kadin gordum. Cocuklari ile yepyeni bir hayata baslamak icin cabaliyorlar. Oturup öldürülmeyi beklemiyorlar. Bence boyle seyleri yazmadan once bir gidin gorun,siz de onlara yardim elinizi uzatin. Boylece bizim konusmalarimizi “ustten ustten konusma”olarak dusunmez,hemcinsine yol gosteriyor olarak gormeye baslarsiniz sevgili arkadasim.
Erkek veya kiz tum cocuklar devlet guvencesi altina aliniyor. Neden alinmasin? Anne calisirken cocuklar baska yerde tutuluyor. Tum ozel kres,anaokulu ve diger okullarin belli sayida ucretsiz ogrenci kabulu var ve hepsi de bu cocuklardan seciliyor.Yani evet ben bu konuda çok karamsarim. Uzun süredir kadın cinayetleri haberlerini inceliyorum çoğu önceden polise bildirmiş oluyor, ailesinin komşularının şiddetten haberi olmuş oluyor ama yine de kimse bir şey yapmamış oluyor. Sığınma evlerinde de mesela erkek çocukları kabul ediliyor mu yoksa o çocukları devlet mi alıyor ne bileyim bir sürü soru işareti.
Birçok meslek sahibi kadın bile boşanmaktan bekar anne olarak yaşamaktan cekiniyorken böyle dezavantajlı maddi manevi hiçbir desteği olmayan kadınların çocuklarıyla yeni bir hayat kurması çok zor gibi geliyor.
Açıkçası ben bu kurumlara biraz ön yargılı olduğumdan ve çocuklara ne olacak diye düşündüğümden sığınma evlerini seçenek olarak görmüyordum. Teorik olarak güzel ama uygulamada sıkıntılı yerlerdir diye düşünüyordum.Erkek veya kiz tum cocuklar devlet guvencesi altina aliniyor. Neden alinmasin? Anne calisirken cocuklar baska yerde tutuluyor. Tum ozel kres,anaokulu ve diger okullarin belli sayida ucretsiz ogrenci kabulu var ve hepsi de bu cocuklardan seciliyor.
Gunluk yasama gelince Tamam sartlar gulluk gulistanlik degil, bu kadar talep olunca elbette bal borekle gecemiyor hic birisinin gunu ama diger secenek dayak ve ölüm riski olunca tercih ediliyor mecburen. O kadar kolay mi bosanmak diyorsunuz ya evet cok kolay. Dayaktan daha cekilebilir bir hayati oluyor insanlarin. Calisip kendi hayatlarini kurmaya calisiyorlar.
Dayak yiyen,parasi pulu elinden alinan, psikolojik siddet goren, somurulen kadinlara kirin dizinizi oturun kocaniz basinizda olsun size sahip ciksin demek yerine siginma evine gidin demek cok daha insani bir durum. Ustelik eskiden sadece buyuksehir belediyelerinin siginmalari varken simdi her ilcede ayri ayri var. Barinma suresi 3 ay iken simdi bazi yerlerde 6 aya kadar cikmis durumda. Devletin kisitli imkanlarini biliyorum asla pembe gozluklerle bakan bir insan olmadim olamam da ama bu sosyal hizmetler konusunda gercekten kendimizi gelistirmis durumdayiz bizzat icinde olan bir insan olarak size bunu soyleyebilirim. Bayram oncesi,yilbasi oncesi,hatta sevgililer gunu icin bile bagis geldi bu kurumlara. Pek cok insan gonullu calismak icin basvuruyor. O 3 aydan 6aya uzamis sure bunun sayesinde. Bence siz de elinizi uzatirsaniz bosanip oralarda kalan insanlari daha da yakindan tanimis olur ve onlara hak vermis olursunuz
Sokakta kalmaktan her turlu iyidir diye dusunuyorum ben de. Sartlar dort dortluk degil ama kadin isterse yapilamayacak sey yoktur. Ulkede binlerce kadin ismini degistirdi ve adresi gizli tutuluyor misal. Devlet bunu size teklif etmez,ne bilsin 4 duvar arasinda kocanizla nasil yasiyorsunuz,siz bir adim atmalisiniz. Koruma ve uzaklastirma karari aldirmaktan cok daha etkili bir yontem. Allah yine de kimseye kotu gun yasatmasin,bunlara gerek kalmasin gonul ister ki. Ama basa gelince de icabina bakmak lazimAçıkçası ben bu kurumlara biraz ön yargılı olduğumdan ve çocuklara ne olacak diye düşündüğümden sığınma evlerini seçenek olarak görmüyordum. Teorik olarak güzel ama uygulamada sıkıntılı yerlerdir diye düşünüyordum.
Ama anlattığınız gibiyse ne güzel en çok ben sevinirim devletin bu durumdaki kadınların arkasında olmasına.
Konuyu okuyunca şöyle bi dusundüm adam pskopat kadın yapayalnız çocukları var çaresiz. Devlet sahip çıkar sığınma evine gitsin diyenler var. şimdiye kadar öldürülen kadinlarada belki zamannda devlet sahip çıkar denilmişti. Arkadaşlar olmuyor artık arkanzda sağlam cevrenz yoksa sahip çıkanınz olmuyor hele böyle bi pskopatn elindeyseniz tek başına kurtuluş sansnz yok denecek kadr az. Allah yardımcısi olsun çok uzuldm
uzak şehirlerde yaşıyoruz bi doğu bi batı gidemiyoruz gitsekde bizi gördümü gene bize birşey yapabilir eli uzun biridir bulabilirKadın sığınma evine falan gidemez mi?
O pislik dışarıdayken beraber gidip halletseniz çaktırmadan mesela?
Şartlar nedir bilmiyorum da, araştırıp bi gitseniz beraber?
Uzaklaştırma cezası falan işe yaramıyor maalesef.
Her gün görüyoruz haberlerde
En azından nerede olduğunu bilmez kadın sığınma evine giderse
o kadar kolay değil işte o kadın çarşıya çıkıyor en ufak bakkala bile gitse adama haber uçuyor şurda burda gördük diye bize gelince evcil hayvan ne alaka gelse adam kapımıza dayansa kadın başımıza ne yapabiliriz ergene karı dövmesi kolay geliyor sizin gibilereSahibimiz yok ne demek ya? Evcil hayvan misiniz sahibiniz olsun?
Kadin kendisi kurtulmak istese kurtulur. Siz bir sey yapamazsiniz. Alir cocuklarini cikar gider siginma evlerine.
rahatsız ama ses çıkaramıyor ölüm korkusuna adam inşaatta çalışıyor anneden maaşını alıyor hergün değilsede birçok gün evde bide eli kolu uzun bir adamNeden cekiyor ki kadin bu kadar iskenceyi ne var yani.Alsin cocuklarini gitsin.Adam hep mi evde disari cikinca onlarda ciksin.Yani biraz kadinin cabalamasi lazim degil mi?Halinden rahatsiz degil herhal
koca sahip meselesi değil sahip meseleside değil sizin gibilere ergene karı dövmesi kolay geliyor adam gelse kapına dayansa ki gece gizlice bile girebilir ne yapabiliriz güç yeter mi akıl var mantık varKadında sizin gibi kocasını sahibi olarak görüyor demek ki. Siz çıkaramazsınız yani. Kendi isterse çıkar. Bi polisi aramak, kadın sığınmaya gitmek bu kadar zor değil. Öldürmesinden korkuyor olabilir ama zaten ölecek o evde.
haklısınız sanırım benimde içim içimi yiyorsen istedigin kadar kafa yor üzül. o kadin gercekten istese gider...
benim almanyada bi tanidigim. ne yol bilir ne iz ne dil... kocasindan hem bosandi hemde adami sürüm sürüm süründürüyo. adamda piskopatti kadini cok fena dövmüstü.
o kadin simdi catir catir dil ögrendi. hem calisio hem iki cocuguna bakiyor. herkez sirt döndü yuvasini yikti diye ama o herseyi yapa yalniz halletti.
derim ama telefonda olmaz adam dinliyor herşeyi yüzyüze görüştük mü diyebilirim ancakBence kadının kurtulmaya karar vermekle başlaması lazım. Onu bu konuda cesaretlendirebilirseniz eğer. Gerisi de gayet kolay. Kimliği gizli kalmak kaydıyla bile sığınma evine yerleşebilir. Diğer türlüsü maalesef çok da mantıklı değil. Bir koca kurbanı daha okumak istemiyorum
çok haklısınız bazılarına çok sinir oluyorum özellikle ergene karı dövmesi kolay geliyor ne varda diyorlar kendileri kalsa teke tek erkeğe güç yetirebilecekler sankiHer şey o kadar kolay çünkü. Ne var ki ayol söylesin polise gitsin sığınma evine.
Muhtemelen okula bile gitmemiş, market alışverişinden başka dışarıyla alakası olmamış, şiddet gördüğü halde ailesi sorumluluk almayan kadınlar için ayy bıraksın kocasını gitsin sığınma evine demek çok kolay.
Sığınma evine gidince çocuklarından ayrı kalma ihtimali olduğunu, polise şikayet etmenin bir faydası olmadığını görmüyorsunuz. Görmenizi de beklemiyorum ama lütfen şu şiddet konularında kadının çaresiz olduğunu anlayın, ayol niye çekiyor ki bunu boşansın işte diye üstten üstten konuşmaktan vazgeçin.
polise şikayet etmeyi çok düşündüm ama kadınların ölümüne engel olamıyorlar uzaklaştırmaylaSahip
Kadın sığınma evıne gıtsın .
Olmadı sizde polise şikayet edın ezıyet göruyor dıye.
Göz yummayın lutfen . KAdınla konusun .
ya çok teşekkür ederim ariyim ben bunu183 u arayın hemen. Siz istemeyince kimlik bilgilerini vermiyorlar. Bu sekilde kurtarabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?