Şiddet içerikli mesaj

Evet Mune biz Nuh Nebi zamanından kalmayız, burdaki gençleri okudukça emin oldum.
Benim pek muhterem kocam,sosyal medya kullanmaz,boş işler ve vakit kaybı der,adam watsap kullanmaya başlayalı da 1 yıl oldu,
benim kafam rahat.
Gençler düşünsün,takip etmeye devam etsinler kocişlerini,aşkitolarını.
Hoş benim kocam kullansaydı da rahat bırakırdım,dediğiniz gibi olacakla öleceğe çare yok.
Yapacak adam yolunu bulur.

ne zamandır sitede yazmıyordum. sırf bu mesajınızın altına imzamı atmak, "ağzınıza sağlık" demek için online oldum. bu verdiğiniz örnekler çevremde var ve şunu çok açıkça söyleyebilirim ki kadın olarak kendi hayatınızın sorumluluğunu almazsanız insanlar size sadece uzaktan acımakla kalırlar. belki de sizi koruması gereken en yakınlarınız bile "vah vah, yazık kadına" derler o kadar. hatta utanmadan bir de "kocandır, sabret, düzelir..." diye öğüt verirler. kimse sizin bugünüzü düşünmez. kimse elini taşın altına koyup sizi kurtarmak için adım atmaz. bir kadının ilk önce kendi hayatının sorumluluğunu eline alması ve kurtarılmayı beklemek yerine kendini kurtarmak için harekete geçmesi gerek. yoksa gerisi boş...

Hiç te normal değil
Bugün sinirle söyleyen yarın bizzat uygular
Kaç kurtar kendini bir an önce

Eşim sosyal medya kullanır yıllardır ama inanan inanır inanmayan kendi bilir hiç merak etmedim ne yaptığını, yapacak insanın illa sosyal medya hesabı olması gerekmiyor, bundan 30-40 yıl önce eşlerini aldatan adamların cep telefonu, facebook hesabı yoktu, benim çocukluğumda bırakın cep telefonunu, ev telefonu olan aile sayısı bile azdı, adamlar yine aldatıyordu, yine aldatıyordu, adam beni aldatmayı aklına koymuşsa zincirle bağlasam yapacağından geri kalmaz, yaparsa da paşa gönlü bilir valla, 2-3 gün dövünüp ağlarım sonra hayata devam ederim, giden düşünsün :))

Aynen katılıyorum, iş kadında bitiyor, herkes etrafında böyle erkeklere denk gelmeyebilir ama ben çevremde, konu komşu, hısım akrabada çok gördüm bu adamları, seviyorum kıskanıyorum adı altında eşine pencereden bakmayı yasaklayanlar bile var, bir topuklu ayakkabı, bir kırmızı elbise yüzünden dayak yiyen kadınlar var, hala var, hala görüyoruz işte, haber okumayan açıp bir derdim var bölümündeki konuları okusun, o sabret düzelir, bir çocuk daha yap düzelir diyenlerin eseri olan kadınları da görüyorum, yaşam enerjileri tükenmiş, yahu herşeyden evvel dünyaya bir kere geliyoruz, adam beni 20 yaşımdan 40 yaşıma kadar kan kusturacak hale getirdikten sonra düzelse ne olur, ben benlikten gittikten sonra geçmiş olsun, laf lafı açıyor, uzaktan bir akrabam gençliğinde kocasının öfkesini kontrol edemediği bir an kafasına keser darbesi almış, keserin kare şeklinde arka kısmı vardır hani, orasıyla vurmuş eşi, kadın yıllarca doktor doktor gezip tedavi oldu, küçük bir yerde yaşıyorlardı, etraf hep hısım akraba, konu komşu deseniz hepsi yılların komşusu tanıdık insanlar olunca, eh birde kadın sabretmeli, çekmeli, kadın boşanamaz, baba evinden gelinlikle çıkarsın kefenle geri dönersin zihniyeti de hakim olunca boşanmamış, adam yıllar yıllar sonra pamuk gibi biri olmuş ama neye yarar?

üç senede size hiç şiddet eğilimi oldu mı ?
Yoksa sinirlenince der mi böyle Şeyler hep ?
Yapısı nasıldır ?

Benim de bir kız arkadasım var. Biriyle görüşüyor bekar kız evlilik niyeti ile Görüşüyor. Görüştüğü Kişiyi çok beğeniyor. Derken kız en yakın erkek arkadaşıma doğum günü hediyesi alacak bu görüştüğü kişi de hayır alamazsın hediye baska bir Erkeğe diye bağırıp çağırıyor. Kız diyor ki zaten yüzyüze vermeyeceğim kargo yapacağım hayır yok olmaz yeri Göğü inletiyor. Arkadaşıma dedim ki adamın düşünce yapısı çok ilkel. Arkadaşta bana dediği hayır o beni seviyor kıskanıyor aşırı derecede o Yüzden böyle yapıyor.
Yani diyeceğim o ki iş kadında bitiyor. Sevgi kıskançlığı ile hastalıklı kıskançlık boyutunu ayırabilmek gerekiyor.

Maalesef kıskanılmayı hatta aşırı kıskanılmayı aşk sanıyor kadınlar, hastalık derecesinde kıskanan insanlar ben merkezli oluyor, eşi, sevgili, nişanlısı ondan başka kimseyle görüşemez, buluşamaz, zaman geçiremez, merhaba bile diyemez, sevgilisinin hayattaki tek varlığı tek gayesi kendisi olsun istiyorlar.

Böyle insanlar kadın veya erkek fark etmeden sosyal yaşamınızdaki tüm arkadaşlarınızı tek tek eliyor, şu arkadaşın sana göre değil, bu arkadaşının tipini beğenmedim, falanca çok serbest, fişmanca çok ukala, bir bakıyorsunuz çevrenizde ondan başka kimse kalmamış, evlenince de evliler evlilerle görüşür sınırlaması geliyor, bekarlarla görüşmek ayıp mı?

Evet belki yeri gelir kıskanırsınız ama kıskançlığında bir sebebi olmalı, uçan kuştan bile kıskanıp kısıtlamak bana ters geliyor, eşim benim hükmettiğim biri değil yan yana yürüdüğüm hayat arkadaşım, ne o beni kısıtlasın ne ben onu, kıskanılıp belli kalıplara sokulmaya gelemem, bunalırım, boğulurum, boğulursam da boğarım ve soğurum şahsen, o yüzden olsa gerek kıskançlık duygusunu hiç anlayamıyorum.

sosyal medya şifrelerinizin birbirinizde olmasından belli nasıl bir seviyeede ilişkiniz olduğu

Dozunda olursa hoşa da gider normal bir kıskançlık ama bu Bahsettiğiniz ne yazık ki normal bir kıskançlık değil. Tam tersine hastalıklı bir duygu.

Zaten genelde sosyal hayatta kendine çok güvenemeyen kadınlar evlilikte ya da ilişkilerinde erkek arkadaşlarının etkisinden çıkamıyorlar. Bekar arkadaşları ya da arkadaşlarıyla görüşmeyi partneri istedi diye kesenler de onlar.

Erkek Dediğin sahiplenir mantığı var hep ama sahiplenmek bu değil.

İçindeki korluyu dinle, o adamdan uzak dur!
Evlenmeden değişimi görmüş olman da büyük şans, bi garibanı sevindir bari bunun şerefine

Normal bi durum değil kesinlikle. Ben olsam muhtemelen kafamda bitirirdim ilişkiyi. Sinirle söylenmiş bi şey deyip geçmemelisin. Yanındaykende sinirlerine hakim olamayıp sinirle zarar verebilir bu durumda.

Ah ya.. Kıyamam sana içime dokundun resmen..

Doğru söze ne denir, maalesef bunu bazı evlilerde yapıyor, kendilerine kişisel alan bırakmıyorlar.
Aslında bu tarz meseleler taraflar farketmese bile bi güvensizliğin var oluşunu yansıtıyor. Şahsen karşımda ki bana gerekli sevgi ve sadakat güvenini sağlamış olsa ne telefonla uğraşması ne sosyal medyası ne arkadaşlarıyla konuşmaları beni herhangi bi meraka itmez.

Üç senelik iliskiyi nasıl bu kadar cabuk, kolay silebiliyorsunuz ben anlamiyorum. İkinci nokta ise o cocuk takiksa bile haberi olmamali ki mesajı bile görüyor. kiskanmasi dogaldir.

Temelinde güven olmayan hiçbir ilişki sağlıklı yürümez, güvenilmeyen birinin hesaplarını didik etmek de üzüntüden başka birşeye yaramaz, burada eşlerinin maillerini, whatsapp görüşmelerini, sosyal medya hesaplarındaki yazışmaları okuyup sonrasında eline üzüntüden başka birşey geçmeyen kadınları okudum, okuyorum, güvenmediği birinin yazılarını okuyan kişi kapıyı da göstermeyi bilmeli, çünkü bence güven duygusu yıkılınca yeniden inşası mümkün olmuyor, aklınızda hep bir şüphe kalıyor, şüphe de insanı yiyip bitiren bir duygu ne yazık ki.

Simdi yalan söylemiyim nişanlıma seni gebertirim bak diye birkac kez söyledim.

Ancak sonunda emoji oldu ve kendi aramizda eglendigimiz anlarda söyledim.
Ama sizinki sinirle söylemiş.

Ve sunuda anlayamıyorum baska bir adam size mesaj atiyor diye bunun suçlusu siz değilsiniz ki size kizmasi ne alaka....
Adamla kavga etmis gelmiş birde size catiyor.
Adamla eskiden konuşmaniz da hata degil biraz hatali gibi yazmissiniz sabki orada ama adami telepatiyle mi taniyacaktiniz?
Konuştunuz olmadi yani.
Bu yüz vermek falan değil olagan birsey, rahat olun .

tekrardan tehdite başlarsa al ekran görüntülerini şikayet et. potansiyel katil resmen. şiddet eğilimi de varmış ama siz görmek istememişsiniz sakın ama sakın barışmayın.

Asla normal bir durum değil. Sizi boğup öldüremez belki ama şiddet eğilimi var erkek arkadaşınızda ve sinirliymiş de zaten. İlişkinizi bitirin yakmayın kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…