- 26 Mayıs 2018
- 8.213
- 38.820
- 548
- 51
Evet Mune biz Nuh Nebi zamanından kalmayız, burdaki gençleri okudukça emin oldum.Sanırım tabii sadece bir varsayım ama şifreleri bilip birbirlerinin hesabına girince birliktelik pekişiyor, biz birbirimize aitiz mesajı verdiklerini sanıyorlar, yani galiba öyle birşey bilemiyorum, sonra benim gibi nuh nebiden kalma kadınlar eşimin değil sosyal medya hesabını, telefonunu, cüzdanını bile kurcalamam, eş dahi olsa özel hayatları özel alanları olmalı deyince garipseniyor, boş bırakmaya gelmezmiş, boş bırakınca gidecek adam kendi kaybeder, gidene güle güle deyip yola devam etmek lazım.
Çok haklısınız, nasıl ki onur ve haysiyetimize dokunan sözlerin şakasını bile kaldıramıyorsak tehdidin, şiddetin şakasına da aynı ciddiyetle yaklaşmalıyız, her döverim, boğarım diyen eyleme geçmez belki ama öldürürüm deyip sonrasında kadınları canice öldürenlerin sayısı da az değil, istatistikleri, kadın cinayetlerini yabana atamayız, hiçbiri melek gibiyken eşiyle tatlı tatlı gülüşüp sohbet ederken bıçaklamıyor, öncesinde hepsi bu caniliğin sinyalini veriyor, açıp okusunlar haberleri, öncesinde hep sudan sebeplerle şiddet var ama sözlü ama fiziki, sonuçta kadınlar bu tip erkeklerde bir öfke patlaması görüyor, daha flört döneminde kendini belli eden de var, kızlarımız kulak arkası yapıyor, seviyorum diyor, evlenince düzelir diyor, eskilerin bir lafı vardır bir insan 7'sinde neyse 70'inde de o'dur derler, can çıkar, huy çıkmaz derler, karakterinde öfke ve şiddet olan bir insan değişmez, değişenler istisnadır, onlarda bir elin parmaklarını geçmez, değişenlerin çoğunluğu da artık 50-60 yaşına geldiğinden yaşlılık psikolojisine girdiğinden değişime uğramış gibi olur, kusura bakmasınlar ama bir kadın olarak ben hayatımın en güzel yıllarını sırf seviyorum diye bir adamın ayakları altında çiğnenmek için heba edip ben benlikten gittikten sonra oh çok şükür kocam değişti diye sevinemem, benim gençliğime, benim hayatıma yazık, bana acımayana acıyıp yanımda eş diye tutamam.
Hiç te normal değilKızlar durumu şöyle özet geçeyim,
3 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı çok seviyorum yalnız son zamanlarda tuhaflaştı. Normalde de sinirli bir yapısı var ama bu aralar herşeye sinirlenen,negatif bir insan oldu. Son birkaç aydır da böyle. En ufak şeyden kavga çıkıyor ve genelde kıskançlık oluyor bunun sebebi. Ben ise hep yapıcı olma taraftarı oldum. Olayları buyutmedim. İlerisini düşündüğüm onu sevdiğim için. Bu arada farklı şehirlerdeyiz birkaç ayda bir görüşebiliyoruz. Olaya gelirsek;
Bu akşam üstü yine tartistik. Sebepte bana sosyal medya üzerinden atılan bir mesaj. Mesaj atan şahıs son 4 senedir bana takık vaziyette. Belirli aralıklarla yazıyor ediyor. Ben cevap vermiyorum kendisine. Yazdığı yerden engelliyorum ama ne fayda. Sevgilime de cevap atma diyordum olaylar büyümesin diye. Yalnız bu sefer sevgilim cevap verdi bir tartışma yaşadılar. Daha sonra ise konuşma bitince sevgilim bana mesaj attı sen önceden yüz mu verdin bu yüzü nerden buluyor bu falan. Kızlar, sevgilim daha hayatımda yokken o insanla birkaç ay konuşmuştum ama olmayacağını anlayınca irtibatı kesmiştim ama o kişi bana takık kaldı. Her neyse sevgilim beni resmen suçlar tarzda konuştu. Sanki ben onun arkasından iş çevirmişim o kişi de yüz bulmuş benden gibi. Bende buna dayanamadım. Şiddetli bir tartışma oldu. Sevgilimden şu cümleyi duyunca şok oldum " Seni kendi ellerimle boğarım Milenay,bak gör nasıl yaparım"
Engelledim direk onu. Dondum kaldım. Şok oldum. Beni arıyor sürekli açmıyorum. Çünkü bunu dediğine inanamıyorum. Konuşmak istemiyorum. Şimdi barisirsak ilerde bana şiddet gösterir diye korkuyorum. Ne yapmaliyim kızlar ayrılmalı mi yoksa sinirle mi söylemiştirnormal mi bu hareketleri?
Evet Mune biz Nuh Nebi zamanından kalmayız, burdaki gençleri okudukça emin oldum.
Benim pek muhterem kocam,sosyal medya kullanmaz,boş işler ve vakit kaybı der,adam watsap kullanmaya başlayalı da 1 yıl oldu,
benim kafam rahat.
Gençler düşünsün,takip etmeye devam etsinler kocişlerini,aşkitolarını.
Hoş benim kocam kullansaydı da rahat bırakırdım,dediğiniz gibi olacakla öleceğe çare yok.
Yapacak adam yolunu bulur.
ne zamandır sitede yazmıyordum. sırf bu mesajınızın altına imzamı atmak, "ağzınıza sağlık" demek için online oldum. bu verdiğiniz örnekler çevremde var ve şunu çok açıkça söyleyebilirim ki kadın olarak kendi hayatınızın sorumluluğunu almazsanız insanlar size sadece uzaktan acımakla kalırlar. belki de sizi koruması gereken en yakınlarınız bile "vah vah, yazık kadına" derler o kadar. hatta utanmadan bir de "kocandır, sabret, düzelir..." diye öğüt verirler. kimse sizin bugünüzü düşünmez. kimse elini taşın altına koyup sizi kurtarmak için adım atmaz. bir kadının ilk önce kendi hayatının sorumluluğunu eline alması ve kurtarılmayı beklemek yerine kendini kurtarmak için harekete geçmesi gerek. yoksa gerisi boş...
Benim de bir kız arkadasım var. Biriyle görüşüyor bekar kız evlilik niyeti ile Görüşüyor. Görüştüğü Kişiyi çok beğeniyor. Derken kız en yakın erkek arkadaşıma doğum günü hediyesi alacak bu görüştüğü kişi de hayır alamazsın hediye baska bir Erkeğe diye bağırıp çağırıyor. Kız diyor ki zaten yüzyüze vermeyeceğim kargo yapacağım hayır yok olmaz yeri Göğü inletiyor. Arkadaşıma dedim ki adamın düşünce yapısı çok ilkel. Arkadaşta bana dediği hayır o beni seviyor kıskanıyor aşırı derecede o Yüzden böyle yapıyor.Eşim sosyal medya kullanır yıllardır ama inanan inanır inanmayan kendi bilir hiç merak etmedim ne yaptığını, yapacak insanın illa sosyal medya hesabı olması gerekmiyor, bundan 30-40 yıl önce eşlerini aldatan adamların cep telefonu, facebook hesabı yoktu, benim çocukluğumda bırakın cep telefonunu, ev telefonu olan aile sayısı bile azdı, adamlar yine aldatıyordu, yine aldatıyordu, adam beni aldatmayı aklına koymuşsa zincirle bağlasam yapacağından geri kalmaz, yaparsa da paşa gönlü bilir valla, 2-3 gün dövünüp ağlarım sonra hayata devam ederim, giden düşünsün :))
Aynen katılıyorum, iş kadında bitiyor, herkes etrafında böyle erkeklere denk gelmeyebilir ama ben çevremde, konu komşu, hısım akrabada çok gördüm bu adamları, seviyorum kıskanıyorum adı altında eşine pencereden bakmayı yasaklayanlar bile var, bir topuklu ayakkabı, bir kırmızı elbise yüzünden dayak yiyen kadınlar var, hala var, hala görüyoruz işte, haber okumayan açıp bir derdim var bölümündeki konuları okusun, o sabret düzelir, bir çocuk daha yap düzelir diyenlerin eseri olan kadınları da görüyorum, yaşam enerjileri tükenmiş, yahu herşeyden evvel dünyaya bir kere geliyoruz, adam beni 20 yaşımdan 40 yaşıma kadar kan kusturacak hale getirdikten sonra düzelse ne olur, ben benlikten gittikten sonra geçmiş olsun, laf lafı açıyor, uzaktan bir akrabam gençliğinde kocasının öfkesini kontrol edemediği bir an kafasına keser darbesi almış, keserin kare şeklinde arka kısmı vardır hani, orasıyla vurmuş eşi, kadın yıllarca doktor doktor gezip tedavi oldu, küçük bir yerde yaşıyorlardı, etraf hep hısım akraba, konu komşu deseniz hepsi yılların komşusu tanıdık insanlar olunca, eh birde kadın sabretmeli, çekmeli, kadın boşanamaz, baba evinden gelinlikle çıkarsın kefenle geri dönersin zihniyeti de hakim olunca boşanmamış, adam yıllar yıllar sonra pamuk gibi biri olmuş ama neye yarar?
Benim de bir kız arkadasım var. Biriyle görüşüyor bekar kız evlilik niyeti ile Görüşüyor. Görüştüğü Kişiyi çok beğeniyor. Derken kız en yakın erkek arkadaşıma doğum günü hediyesi alacak bu görüştüğü kişi de hayır alamazsın hediye baska bir Erkeğe diye bağırıp çağırıyor. Kız diyor ki zaten yüzyüze vermeyeceğim kargo yapacağım hayır yok olmaz yeri Göğü inletiyor. Arkadaşıma dedim ki adamın düşünce yapısı çok ilkel. Arkadaşta bana dediği hayır o beni seviyor kıskanıyor aşırı derecede o Yüzden böyle yapıyor.
Yani diyeceğim o ki iş kadında bitiyor. Sevgi kıskançlığı ile hastalıklı kıskançlık boyutunu ayırabilmek gerekiyor.
Dozunda olursa hoşa da gider normal bir kıskançlık ama bu Bahsettiğiniz ne yazık ki normal bir kıskançlık değil. Tam tersine hastalıklı bir duygu.Maalesef kıskanılmayı hatta aşırı kıskanılmayı aşk sanıyor kadınlar, hastalık derecesinde kıskanan insanlar ben merkezli oluyor, eşi, sevgili, nişanlısı ondan başka kimseyle görüşemez, buluşamaz, zaman geçiremez, merhaba bile diyemez, sevgilisinin hayattaki tek varlığı tek gayesi kendisi olsun istiyorlar.
Böyle insanlar kadın veya erkek fark etmeden sosyal yaşamınızdaki tüm arkadaşlarınızı tek tek eliyor, şu arkadaşın sana göre değil, bu arkadaşının tipini beğenmedim, falanca çok serbest, fişmanca çok ukala, bir bakıyorsunuz çevrenizde ondan başka kimse kalmamış, evlenince de evliler evlilerle görüşür sınırlaması geliyor, bekarlarla görüşmek ayıp mı?
Evet belki yeri gelir kıskanırsınız ama kıskançlığında bir sebebi olmalı, uçan kuştan bile kıskanıp kısıtlamak bana ters geliyor, eşim benim hükmettiğim biri değil yan yana yürüdüğüm hayat arkadaşım, ne o beni kısıtlasın ne ben onu, kıskanılıp belli kalıplara sokulmaya gelemem, bunalırım, boğulurum, boğulursam da boğarım ve soğurum şahsen, o yüzden olsa gerek kıskançlık duygusunu hiç anlayamıyorum.
Ben gerçekten şok olmuş vaziyetteyim ne yapacağımı da bilmiyorum, 3 yıldır devam ediyorduk onu herkesle tanıştırdım ailem arkadaşlarım tüm çevrem.. Evlenme hayali kuruyorduk hep ama şuan afallamış durumdayım. Kuzenime anlattım durumu, sinirlen söylemistir o öyle biri değil diyor ama içimde korku var buna inanmak istemiyorum
Ah ya.. Kıyamam sanaAyrılma. Sinirle söylemistir. Ne de olsa sinirle yapınca affedilir oluyor. Geçerli bir mazaret sinirli olmak. İleride sinirle dayak da atar. Ama önemi yok. Sakinken yapmadı. Sinirle yaptı.
Sevgili konu sahibi. Ben sana bunlari yaziyorum ama ben de siddete sessiz kaliyorum. Evliyim ve kurtulmakta zorlaniyorum. Cunku ölümle de tehdit ediliyorum. Eger öyle karakterde birisi olmasa o sözleri sarfetmezdi. Ben başımı yaktım sen yakma.
Aslında bu tarz meseleler taraflar farketmese bile bi güvensizliğin var oluşunu yansıtıyor. Şahsen karşımda ki bana gerekli sevgi ve sadakat güvenini sağlamış olsa ne telefonla uğraşması ne sosyal medyası ne arkadaşlarıyla konuşmaları beni herhangi bi meraka itmez.Doğru söze ne denir, maalesef bunu bazı evlilerde yapıyor, kendilerine kişisel alan bırakmıyorlar.
Temelinde güven olmayan hiçbir ilişki sağlıklı yürümez, güvenilmeyen birinin hesaplarını didik etmek de üzüntüden başka birşeye yaramaz, burada eşlerinin maillerini, whatsapp görüşmelerini, sosyal medya hesaplarındaki yazışmaları okuyup sonrasında eline üzüntüden başka birşey geçmeyen kadınları okudum, okuyorum, güvenmediği birinin yazılarını okuyan kişi kapıyı da göstermeyi bilmeli, çünkü bence güven duygusu yıkılınca yeniden inşası mümkün olmuyor, aklınızda hep bir şüphe kalıyor, şüphe de insanı yiyip bitiren bir duygu ne yazık ki.Aslında bu tarz meseleler taraflar farketmese bile bi güvensizliğin var oluşunu yansıtıyor. Şahsen karşımda ki bana gerekli sevgi ve sadakat güvenini sağlamış olsa ne telefonla uğraşması ne sosyal medyası ne arkadaşlarıyla konuşmaları beni herhangi bi meraka itmez.
Kızlar durumu şöyle özet geçeyim,
3 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı çok seviyorum yalnız son zamanlarda tuhaflaştı. Normalde de sinirli bir yapısı var ama bu aralar herşeye sinirlenen,negatif bir insan oldu. Son birkaç aydır da böyle. En ufak şeyden kavga çıkıyor ve genelde kıskançlık oluyor bunun sebebi. Ben ise hep yapıcı olma taraftarı oldum. Olayları buyutmedim. İlerisini düşündüğüm onu sevdiğim için. Bu arada farklı şehirlerdeyiz birkaç ayda bir görüşebiliyoruz. Olaya gelirsek;
Bu akşam üstü yine tartistik. Sebepte bana sosyal medya üzerinden atılan bir mesaj. Mesaj atan şahıs son 4 senedir bana takık vaziyette. Belirli aralıklarla yazıyor ediyor. Ben cevap vermiyorum kendisine. Yazdığı yerden engelliyorum ama ne fayda. Sevgilime de cevap atma diyordum olaylar büyümesin diye. Yalnız bu sefer sevgilim cevap verdi bir tartışma yaşadılar. Daha sonra ise konuşma bitince sevgilim bana mesaj attı sen önceden yüz mu verdin bu yüzü nerden buluyor bu falan. Kızlar, sevgilim daha hayatımda yokken o insanla birkaç ay konuşmuştum ama olmayacağını anlayınca irtibatı kesmiştim ama o kişi bana takık kaldı. Her neyse sevgilim beni resmen suçlar tarzda konuştu. Sanki ben onun arkasından iş çevirmişim o kişi de yüz bulmuş benden gibi. Bende buna dayanamadım. Şiddetli bir tartışma oldu. Sevgilimden şu cümleyi duyunca şok oldum " Seni kendi ellerimle boğarım Milenay,bak gör nasıl yaparım"
Engelledim direk onu. Dondum kaldım. Şok oldum. Beni arıyor sürekli açmıyorum. Çünkü bunu dediğine inanamıyorum. Konuşmak istemiyorum. Şimdi barisirsak ilerde bana şiddet gösterir diye korkuyorum. Ne yapmaliyim kızlar ayrılmalı mi yoksa sinirle mi söylemiştirnormal mi bu hareketleri?
Asla normal bir durum değil. Sizi boğup öldüremez belki ama şiddet eğilimi var erkek arkadaşınızda ve sinirliymiş de zaten. İlişkinizi bitirin yakmayın kendinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?